Reklama

Reklama

Chodící mrtví

  • Česko Zabít pro pana Perkinse (více)

Když byl Ronald Perkins malý chlapec, byli jeho rodiče brutálně zavražděni. Postupně došel k přesvědčení, že vrah se pro něho vrátí. Unesl čtrnáct obětí, z kterých vytvořil armádu zabijáků s jediným cílem. Zabít pro pana Perkinse! (TV Barrandov)

Recenze (47)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hmmm, tohle se mi líbilo. Část filmu je psychologické drama, kde se toho moc neděje, ale napětí je cítit. Říkáte si, že pokud bude masový únosce brzy chycen, o čem bude zbývající část filmu...a ono se nám to přehoupne do variace na zombie apokalypsy! Pravda, hlavní hrdina se příliš často chová jako debil a na to také doplatí. Jestliže se film zpočátku líně vleče, tak směrem k závěru jeli autoři nejspíš v LSD. Kupodivu mi místy běsný střih nevadil, a stal se pěknou protiváhou k psychologickému začátku. Slušivé gore, kde se pro střeva nejde daleko, snímek hezky okořenilo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

U The Broken jsem psal, že Afterdark Horror Fest 2008 již těžko přinese něco lepšího, no v průběhu sledování nenápadného Perkins' 14 jsem si už už myslel, že se přecijenom urodilo. Bohužel, ke konci se film mění v dějově dosti vykonstruovanou vyvražďovačku a tragičnost herectví hlavního hrdiny přeroste únosnou mez, ale té hodiny a půl rozhodně litovat nemůžu, od toho tu máme jiné snímky. Celkově docela příjemné překvapení, ale přes 6/10 se nedostanu ani kdybych se rozkrájel. ()

LIVINGDEAD

všechny recenze uživatele

Robert Perkins tvoří armádu 14 lidí, která díky kultovních praktik a vymývaním mozků, ho má ochránit před vrahy svých rodičů. Když je Perkins odeslán do vězení, policie nevědomky propouští jeho poddané. Armáda má však pouze jeden cíl : "Zabít pro pana Perkinse"! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seržantovi malého policajného oddelenia pred niekoľkými rokmi zmizne syn. Jeho telo nikdy nenašli a všetci okrem neho sú presvedčení, že je dávno mŕtvy. Jedného večera zoberie službu za chorého kolegu. V cele má Ronalda Perkinsa. Na pohľad obyčajného muža s veľkými známosťami, ktorý má byť čoskoro prepustený. Seržantovi však nehrajú určité zhody okolností a začína mať pocit, že daný muž by mohol vedieť kde sa jeho syn nachádza. Rozhodne sa spolu s kolegom bez povolenia súdu prehľadať jeho dom. V podkroví sa však skrýva temné tajomstvo, ktoré nikdy nemalo vyjsť na povrch. Prvú hodinku dosť nudný film o ktorom som mal pocit, že nemá čo ponúknuť, najme vďaka "sympatickým" hercom a ich "nadštandardnému" hraniu. Posledná pol hodina však veľa vecí vynahradila a musím povedať, že to nebola najhoršia voľba pre nudný večer. Celkom slušné scény posunuli tento film na úroveň 50 %. Čiže priemer. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento film som si zohnal predovšetkým kvôli tomu, že si v ňom zahral Michale Graves. Je to americký spevák, ktorý istú dobu pôsobil v mojej obľúbenej monster punkovej hudobnej skupine Misfits. Bol som hodne zvedavý na jeho herecké schopnosti. Graves si strihol len menšiu vedľajšiu rolu, ale som rád, že ma jeho meno v titulkoch upozornilo na tento snímok. Bol to dosť dobrý horrorový masaker. Štrnásti "Chodiaci mŕtvi", ktorí sú vždy pripravení "Zabiť pre pána Perkinsa". "Perkins´ 14". *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

1 šílenec..(nevypadá na to), 14 obětí..(byli milováni příliš), 14 krvelačných, nemyslících bestií..(dostali vytouženou vycházku), 1 nešťastný otec..(tolik na svého syna vsadil), 1 záletná manželka..(neužije si to), 1 milenec..(který neskončí tak jak by si přál), jediná dcera..(to nejlepší jí teprve čeká)... a ti všichni ostatní, kteří si svůj svinskej úděl nezasloužili... ale tak už  to prostě chodí. ()

petero

všechny recenze uživatele

AFTER DARK HORRORFEST 3 (Dying Breed, Autopsy, The Brøken, Slaughter, Perkins 14, The Butterfly Effect: Revelations, From Within, Voices / Someone Behind You) ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Jen proto, že mám rád horrory, a jen protože si tohle na horror hraje, nemusím tomu dávat víc, než si zaslouží. I když...snad za snahu...přeci jen, město, kde jediný kladný hrdina je plešatý polda s mindrákem, to je dost strašný, no ne? ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Já se bavil, konečně další vyvražďovačka na jiný způsob. V Perkins' 14 se na city nehraje. Žádný klišé, ale čistá brutalita, jak má být. Druhá polovina se rozjela a Craig Singer u mě má velké plus... 8/10 = 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od režiséra příšerného Dark Ride jsem čekal podobně pitomou záležitost, kupodivu mne však Craig Singer v tomhle ohledu překvapivě zklamal a předložil mi kus koukatelné hororové řezničiny, která sice postupem času ztrácí dech a na konci zmodrá a chcípne, ale než se tak stalo, bavil jsem se a ten konec jsem stejně prodřímal. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Perkins' 14 měl potenciál stát se z jedním nejlepších hororů za posledních pár let. Bohužel vše je utopeno v charakteristice postav. Tak mizerně napsané postavy se jen tak nevidí. Hlavní hrdina se choval většinu děje nelogicky a po pár desítkách minut už to lezlo na nervy. ()

Cabal 

všechny recenze uživatele

Nadšení mnohých uživatelů nesdílím. Po slibném rozjezdu film vyšumí do prázdna. A to co je zajímavé, drží určité napětí vyzradí některé zdější komentáře, které jsem si nemoudře před filmem přečetl:( ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Extrémně nesmyslný a nemožný námět (z obětí útočníci) ale o to nápaditější. První půlka a myšlenka mě fakt nadchla a překvapila, ale v celém průběhu film trochu válčil s amatérským zpracováním, špatnými hereckými výkony a v druhé půlce sílily nelogičnosti, přibývalo chaotičnosti a vůbec všecky dojmy postupně slábly. I tak jsem se dobře bavil 63% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Perkins' 14 je ďalším hororom, v ktorom dobrý nápad stroskotal na nízkom rozpočte... Počiatočný solídny dojem postupne dostáva na frak a záverečná polhodinovka je načisto sprznená zbesilým strihom, vďaka ktorému nie je takmer nič vidieť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pomsta prý nejlépe chutná za studena. Ronald Perkins čekal dost dlouho na to, aby vymyslel a zosnoval opravdu šílenou a krutou pomstu, kterou by mu mohl závidět snad i Freddy Krueger. Jen škoda, že je tento skvělý a poměrně originální nápad snižován levným zpracováním a v závěru filmu až příliš velkým kopírováním zombie sraček. 3,5* Více na mém blogu: www.hororovykabinetdreraserheada.blog.cz. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Buď můžete děti vychovávat k tomu, že Alláh je mocný a za sebeodpálení v předvánočním Albertu půjdou nejkratší cestou do ráje, anebo je můžete zavřít do klece a tam je 10 let psychicky mučit a dopovat, až se z nich stanou tupá a bezcitná hovada. A řeknu vám, že v tom Albertu by nadělaly stejnou paseku jako ta bomba. Jen by to bylo zábavnější. Celkem neotřelý slasher, dá-li se tomu tak říkat, se spoustou krve, která ale nepůsobí účelově, a s neokoukanými tvářemi, jejichž výkony nijak neurážely. Jen z hlavního hrdiny jsem měl ze začátku rozpačitý pocit, ale nakonec si to sedlo. Docela mě překvapilo, že se dá natočit ještě něco relativně nového. i za to patří palec nahoru. 75% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Som rád, že som Perkinsa videl predtým, než som si stihol prečítať Livingdeadov koment a anotáciu od Negatif(a). To, čo tu (na hrane spoilerovania) píšu, má na diváka počkať do tretiny filmu ako jedno z prvých (milých) prekvapení. Nehovoriac o tom, že posledné tri vety anotácie sú "vedle jak ta jedle". Pozor na to chlapci! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Máme tu ďalších, prepečený steak neobľubujúcich, olympijských bežcov na krátke trate, ktorých v slovníku nájsť pod menom zombies ( pod upgradeom nového tisícročia ). Jak ja nemám rád tie ich ranné rozcvičky. 500 metrov tam a späť. Čo je na tom, len tak sa blúkať, strácať pri chôdzi nejakú tú zhnitú svalovinu a svoju obeť dostihnúť v tom najneočakávanejšom okamihu? Zlatý Fulci a Romero. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začiatok vyzeral zaujímavo. A to bol celkom kludný, pokým sa myšky nedostali z klietky. Potom to už malo hnusný strih a postavy sa chovali ako čisté hovädá. Celkovo to bolo zabité tým, že z killerov sa stali nejaké zombie hráčky. Ako som rozmýšľal, tak som rozmýšľal, logika nepustí. Veľa toho tu nie je vidieť, ľudia umierajú, ale keďže kamera je totálne mimo, nemam celkom prehlad, čo sa tu deje. Páčila sa mi jedna z posledných preživších, na ňu sa dobre pozeralo. Preto ta 3*. Keby tu bolo ukázane, prečo sa tí ľudia zmenili, tak by som sa to snažil aspoň pochopiť. I keď logiku by to nemalo, tak aspoň by som vedel, o čo ide. Takto veľa otázok, žiadna odpoveď. Slabé 3*. ()

Reklama

Reklama