Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Petržalka a jeho mladí policisté Franta Popelka, Libor Buček a Saška Višný – Riefenstal spolu s tiskovou mluvčí Scarlet Kosinovou a vysloužilcem – mafiánem Pepe Gregorem tvoří hlavní hrdiny groteskního seriálu o tom, jak se na svérázné policejní služebně řeší banální i neuvěřitelné případy. (oficiální text distributora)

Recenze (79)

route60 odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohost sahajíci až k nebesúm, Pavle Liško ty jsis tímto (skvostem) podělal u mnoha lidí a hlavně u mě, TV Barandov vzpamatuj se, tito Profesionálové jsou trapáci. ()

Danulinda odpad!

všechny recenze uživatele

Katastrofální dílo, které se snaží svým názvem lacině vzbudit zájem diváka, ale to je tak asi vše, co tato blbost může nabídnout. Jako již tradičně v posledních letech ubohý scénář, ještě trapnější herci apod. ()

Ioannes odpad!

všechny recenze uživatele

Nejsem v tomto výčtu komentářů jedinečný. Tím mám na mysli, že ani moje hodnocení, ani můj komentář, se neliší od těch ostatních uživatelů. Tento seriálový kus si totiž bohužel nic jiného než odpad nezaslouží. Jediné, co je na tomto seriálu skvělé, je úvodní znělka a obrazy hýbajících se policejních věcí (razítek, pendreku aj.) na šedivém pozadí, kteréžto obrazy slouží k oddělování některých obrazů děje. Hudba ujde a ujdou uniformy, výprava a studio. Aby byl film koukatelný, potřebuje toho však mnohem víc koukatelného než to, co je vyjmenováno výše. Úplně nejhorší ze všeho je scénář. K popsání toho, jak příšerný je scénář, mně chybí slovní zásoba vzhledem k tomu, že nechci být sprostý. Zajímalo by mě, co nosí v hlavě ti scénáristi. Co jsou zač. Zdali se stydí za tuto práci brát odměnu. Podle všeho si myslí, že vtipnost je třeba to, když Liška a Hádek svůj dialog třikrát po sobě zopakují. Zápletky trapné, hlášky a nápady žádné či trapné. Hledat ve scénáři tohoto braku nějakou pořádnou pointu je marné jako nabírat vodu sítem. Na konci dílu mají být vyvrcholení (katastrofy) všech (2-3) dějových linií. Tyto katastrofy dějových linií jsou opravdu katastrofy, ovšem bohužel jen a pouze v jiném smyslu slova. Celkově je scénář jen desítky minut trapného nevtipného kecání, které je někdy přerušováno pohyby a chůzí herců. Herecké výkony jsou také strašné. Ovšem vzhledem k příšernému scénáři je už celkem jedno, jakým způsobem to herci odříkají a odpohybují. Poznámka k původní slovenské verzi: Rozhodně není lepší než tato česká. Obě jsou na odpad. Na konci si rýpnu do několika Slováků, kteří hodnotili průměrně slovenskou verzi a odpadem českou verzi. Mně se zdá, že tito Slováci hodnotí neobjektivně. Vadí jim MOŽNÁ, že 1)Češi na slovenské verzi parazitují (něco jako když jedna kinematografie natočí krásný film a jiná kinematografie z toho krásného filmu udělá hnusný remake), že 2)Fakt, že Slováci jsou od r. 94 horší ve vytváření sitkomů a seriálů. ()

Fenk 

všechny recenze uživatele

Ochotnický sitcom ze švestkovýho prostředí, kde ručičku humorometru vychylují doprava scény z baru Riviéra. (hodnocení novější série) ()

Drky odpad!

všechny recenze uživatele

Teď jsem od toho musel odejít, to se opravdu nedá poslouchat a ani koukat, tak trapné hlášky už jsem dlouho neslyšel a tak tupé herce taky ne, no ono nejde ani tak o herce, že jo, ti jsou fajn, ale bohužel musí říkat to co mají ve scénáři. Pavla Lišky je tam neuvěřitelná škoda. Zase na druhou stranu "seriál" alespoň trošku tahá z bahna do odpadu! On je to takový seriálový Kameňák. Hodnocení Odpad! a 5%. ()

xcav8 

všechny recenze uživatele

Do odpadu to nepošlu za závěrečné nepovedené scény, které jsou mnohdy vtipnější než celá epizoda. ()

Jard 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to podrobné okopírovanie slovenskej verzie, lebo inak by to bola aj celkom fajn komédia. 25% ()

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Nevím vlastně proč, ale občas jsem se i zasmál. Díl 10. a 11., byli asi nejlepší. Jinak je to ale občas neskutečně trapné, a nudné. Hvězdiček 2 ()

Cenobita 

všechny recenze uživatele

Prostě blbí policajti to je filmařská klasika, vděčné téma ke ztvárnění, což známe z Policejních akademií aj. Ne všechno je povedené, ale natočit film aby se člověk smál od začátku do konce asi nejde. Koukám se na to a někdy se i zasměju někdy ne. Takže to svůj účel plní - pobavit. PS: Kdo hledá starý dobrý Profíky tak je najde jinde - to je žánr detektivní, Profesionálové Barrandov je komedie. Myslím, že i název byl zvolen a zkomolen záměrně na PЯOFESiOИÁLOVÉ, aby bylo podtrženo že policajti jsou to pologramotové a to jsem měl tu čest vidět na vlastní oči když jsem jednou podepisoval výslechový protokol plný děsných hrubek. Seznam epizod 1. Série: 01 Profesionál 02 Semafor 03 Teroristi 04 Mafiánská svatba 05 Falešní policisté 06 Žeňa a mamka 07 Mnich 08 Bordel 09 Dušicky 10 Manželky 11 První rande Seznam epizod 2. Série: 01 Batman 02 Vinobraní 03 Supermegaextragigapolda 04 Klářin orgasmus 05 Poslanec 06 Bezpečnostní agentura 07 Alex velitelem ... a další bude doplněno. ()

nocnimura odpad!

všechny recenze uživatele

je celkem zajímavé, jak se z původní slovenské verze, která vyloženě funguje, stane jen kopií i přes Poláška a čtvrtníčka totální průser ()

rencica 

všechny recenze uživatele

tak toto je slabý odvar toho, čo nám ponúkajú slovenskí profesionáli... jednoducho demovič, húrka a bobor sú jedineční a českí herci proste na nich nemajú...... tak aspoň jedna hviezdička za pana lišku :D ()

hjvg11

všechny recenze uživatele

Hrozné veci vznikajú keď Česi a Slováci opakujú jeden po druhom. Toto je jeden (z mnohých) príkladov. ODPAD ()

TaToten odpad!

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že tento seriál je až paródiou slovenského originálu. Postavy aj príbeh sú síce tie isté, podla slovenských scenárov, no pôsobí to strašne umelo. Jednoducho povedané, postavy v originále sú založené značne na osobnostiach a prejave hercov, tu sa len český herci snažia napodobniť tých našich. Nepomáhajú tomu ani malé zmeny v scenári, ktoré majú za úlohu upraviť vtipy pre českého diváka ale tiež neutralizovať niektoré expresívnejšie prejavy. Takým príkladom je napríklad Búček (Húrka), ktorý rozpráva o svojej favoritke...a tu je problém, len odrecituje suchý opis bicykla. Proste nedokážem tým ľuďom uveriť to, čo sa im práve deje. Toto je jeden z tých seriálov, kde vezmete úlohu len preto, lebo vám nejak treba platiť nájom. Posleným klincom do rakvy bola druhá séria, kde sa zmenili niekoľký herci (asi im došlo akú chybu pôvodne spravili) a tiež sa produkcia presunula do vlastných kulís...lacných, odporne vyzerajúcich kulís. ...asi to je jedným z dôvodov prećo kamera radšej sníma väčšinu času každého na detail. A takou čerešničkou nakoniec sú úvodné titulky druhej série, ktoré len podtrhujú to, čo som spomínal hneď na úvod. ()

Reklama

Reklama