Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(46)

Příznivci typického Mládkova humoru si přijdou na své v dadaistických příbězích – nepříbězích chudé aristokratické rodinky, která se po restituci dostala ke své zchátralé nemovitosti. Rodinní příslušníci zde přežívají s půvabem looserů, řeší páté přes deváté a občas se jim i něco neuvěřitelného přihodí. V hlavních rolích uvidíte Ivana Mládka (baron Romedius Cyrany von Bollehaus), Milana Pitkina (svobodný pán Emerich Cyrany von Bollehaus), Ivo Pešáka (lokaj Jaroměř Kotula), Jana Mrázka (rytíř Ignác Cyrany von Bollehaus), Lenku Šindelářovou (baronka Matka Anna Cyranová von Bollehaus z Nedabylic), Lenku Plačkovou (komtesa Cyranová von Bollehaus), Libuši Roubychovou (Libuna Cyranová von Bollehaus) a další. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem shlédl dostatečný počet dílů (pět), abych mohl trochu lépe hodnotit. Do odpadu bych seriál neházel, párkrát jsem se zasmál, jenomže nečekalo mě to nijak často. Čekaly na mě průměrně dva snesitelné vtipy / díl. Mládkův specifický humor mi nikdy nevadil, ani v některých momentech hluché Country estrádě, jeho Banjo Band jsem považoval za takový ten humor na odreagování. Tento sitcom (resp. spíše nepovedený pokus o něj) ale za něj považovat nemůžu. Když jen nechápavě zírám, PROČ byly některé (většinou vulgární) vtipy podbarveny namontovaným smíchem a najdu si tam něco dobrého jen občas, nemohu dát více než jednu hvězdu. Mimochodem, co se toho smíchu týče, Mládek mě zklamal, naivně jsem věřil, že on by mohl odolat. Nevím také, proč se tímto směrem snažíme stále napodobovat západní bratříčky. Co se postav týče, mám tyto výhrady: Lenka Plačková zbytečně sprostá, nechápu funkci a vtipnost postavy Lenky Šindelářové, stejně tak si myslím, že jazyková bariéra mezi Milanem Pitkinem a solidním zbytkem osazenstva lze zpracovat lépe (za celých pět dílů považuji od něj za celkem dobrou jednu větu, navíc kvalita epizody se odvíjí od toho, kolik má Emré prostoru). Závěrem říkám jen, škoda, tento seriál měl jako jediný původní pořad TV Barrandov celkem potenciál. A i ten Comeback, který taky není nějaký majstrštyk, byl lepší. ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Honem, máme něco v dědekboxu! Tohle neni sitcom, vždyť se tam nic neděje. Celé se to odehrává v jedné místnosti. Jenže ty blafy co tam kecaj, to je prostě něco. Nevim no, pro mě ze super humoru Ivana Mládka skoro nic nevyprchalo. Samozřejmě kdo čeká inteligentní zábavu, ten si na své nepřijde. Ale jako alternativa k českým telenovelám, které běží na jiných televizích, dám vždycky zavděk radši tímto. ()

Reklama

Wlashack 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě typický Mládek a já mládkův humor prostě můžu. Samosebou že kadence humoru jako byla v Countryestrádách nebo v Čundrcountryshow to nedosahuje a je to statické ale o to větších frků se dočkáte. A navíc takových, že je nečekáte. Například geniální Jaroměř, jehož hláškování prostě nemá chybu a vždy dané myšlence nasadí korunu. Trestuhodně je ale upozaděná Kalamity Jane alias Lenka Šindelářová, nebo Milan Pitkin, jehož rádoby maďarské hlášky sice sem tam donutí ke smíchu, ale jeho komediální potenciál je větší a je to škoda. Kdo má rád Mládkův humor, přijde si na své. Kdo ho rád nemá, nedává mu to ještě právo házet tento počin do odpadu. Mě třeba nikdy nelíbil humor pana Horníčka, kupříkladu. Nepobavil, nerozesmál a přesto bych si jeho hovory H v životě nedovolil hodit do odpadu. Každý jsme jiný. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v jedné zemi zvané Nova vládl estrádám muž jménem Ivan Mládek. On a jeho družina bavili diváky týden co týden svým humorem a skladbami doprovázenými na banjo. Jednoho dne ale se ale lid vzbouřil a přestal sledovat tyto stupidní estrádní vylomeniny, kterých bylo tolik, že byste je mohli přehazovat vidlema jak hnůj. A tak slavný Mládek z Novy odešel. Odsunul se do ústraní a z povzdálí pozoroval dění kolem sebe. Po čase se ovšem vyskytla příležitost vrátit se na výsluní v nové zemi TV Barrandov. A tak se tam Ivan Mládek se svými druhy vydal a snažil se tu příležitost chytit za pačesy. Bohužel se ale pravděpodobně chytil tupé, protože jeho sláva už nikdy nedosáhla takových rozměrů jako za dob estrád na Nově. On se ale nevzdává a snaží se svou popularitu získat zpátky. Jestli se mu to podaří nebo ne (což je pravděpodobnější), na to odpověď neznáme. Pokud ale nezemřeli, žíjí v zemi zvané TV Barrandov až dodnes. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Tohle nemá se situační komedií pranic společného. Zlatá Nova a její Comeback, dokonce i tam byl pilotní díl několikanásobně lepší než co tady vyvádí Mládkův ansámbl. Možná v divadle jako součást country estrády by se to ujalo, ale chodit s tím do televize? Vyhozené peníze pro scénáristy, vyhozený čas pro diváky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Děj sitcomu se odehrává na zámku ve Zbraslavicích. Tento zámek skutečně existuje (přestože se na něm nikdy nenatáčelo) a jedná se skutečně o součást někdejší tvrze. Prvním známým vlastníkem zbraslavické tvrze byl Rudolf ze Zbraslavic, který se připomíná z roku 1260 a který byl jedním z purkrabích na pražském hradu. Jeho potomci Jan a Zdeslav vystupují v písemných pramenech v letech 1316 a 1318. Během 14. století bylo zbraslavické panství rozděleno mezi několik majitelů. Část drželi zřejmě Rudolfovi potomci s erbem zkřížených sekerek, druhá část patřila zručským Kolovratům. Za husitských válek sídlili na zdejší tvrzi Podolci z Podolce, z jejichž erbu odvozuje městečko nynější znak s orlím spárem. Po těchto výrazných stranících Poděbradské jednoty přešla tvrz na Jana Svatbu z Otradovic a roku 1534 jí od Jiřího z Otradovic koupil Jindřich Firšic z Nabdína. Od roku 1547 patřily Zbraslavice Malovcům a koncem 16. století Horňateckým z Dobročovic. Během druhé poloviny 16. století byla tvrz nákladně přestavěna. Z této renesanční stavební etapy se však bohužel téměř nic nedochovalo. Její funkci převzala někdy během 18. století nově vybudovaná zámecká budova stojící na předhradí v místech dřívějšího poplužního dvora. Definitivní konec tvrzi učinil požár v roce 1809. Zbytky budov byly odstraněny a v místě západního a severního křídla vznikly hospodářské objekty, které zcela setřely původní vzhled objektu. Po roce 2000 byl zámek zakoupen soukromníkem a byl zcela zrekonstruován . (Jan.Kanak)
  • Ivo Pešák zde hraje postavu sluhy Jaroměře, tedy i jména města, ve kterém se narodil. (Fenk)
  • V seriálu je jako vtip zmíněno jméno Kolovrat. Kolovratové jsou však skutečný šlechtický rod, založený ve 14. století a kterým jistou dobu (14.–15. století) patřil i zámek ve Zbraslavicích. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama