Reklama

Reklama

VOD (1)

Režisér John Wilson (Clint Eastwood) už dávno netočí filmy pro radost. Je to bezohledný muž posedlý sám sebou a nový snímek chce realizovat v Africe, aby tam uspokojil svou loveckou vášeň. Netuší však, že ho čeká setkání, které změní celý jeho život...  Známý americký herec Clint Eastwood se představuje coby režisér a ve svém dramatickém snímku si opět zahrál drsného muže, který je odhodlán bojovat do posledního dechu. Tentokrát ale nikoli coby pistolník nebo detektiv, ale jako režisér John Wilson. Egoistický bezohledný filmař, pro něhož už práce dávno není radost, přijíždí na černý kontinent natáčet nový film, ale víc než kamera ho zajímá lov divoké zvěře. Jako svůj hlavní cíl si vybral skutečného vládce Afriky - gigantického slona. Setkání s tímto tvorem v něm nicméně probudí dávno zapomenuté city i potlačenou lidskost. Příběh se odehrává v krásných, civilizací nedotčených exteriérech Zambie a Zimbabwe a je řádně okořeněný napětím a dobrodružstvím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jestli má Clint nějaký režisérský vzor, hádám, že John Huston, podaný zde jako misogynní egomaniak, to nebude. Čím tahle pozvolná, několika silně subjektivními scénami oživená výprava do srdce temnoty fascinuje, je Eastwoodova sebereflexivní snaha podívat se z odstupu na role, jež dříve ztvárňoval. Než, stejně jako Huston v závěru, prozřel a uvědomil si, že být (vše)mocný bílý mačo s sebou nese také stinné stránky. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $2,319,124Tržby Celosvetovo $4,200,000║ Na Clinta Eastwooda strašne ťažkopádny film a celkovo statický príbeh čo fakt nemá dohromady čo ponúknuť. /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Clint jako rejža hajzl, co si prostě chce zastřelit slona? Proč ne. Jen kdyby to po pár vynikajících scénách v první půlce nezačalo trochu zapadat do stereotypu "kochejte se Afrikou a Clintem, zbytek už tak důležitý není". Historka s nejhnusnější a nejmrchovatější mrchou je ale boží každopádně :-) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na Clinta vcelku netradicni film, sice jeho postava se zase tvari jako nejvetsi drson na svete, ale vlastne to zadnej velkej tvrdak neni, spis proste ne dvakrat prijemnej parchant, kterej nema problem kohokoliv urazit, servat a podobne. Nevim, jesli mela Clintovo postava pusobit zaporne, ale i kdyz se obcas choval fakt jak silenej hajzl, stejne jsem mu musel fandit. Skoda, ze se toho ve filmu nedeje vic, cely to je vlastne o Clintovo posedlosti ulovit slona, sice je to pekne natoceny, Clint se prekonava, ale misty to ma proste hluchy mista. Ale i tak slusny 4*. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nudnej film o jednom podivnym režisérovi, kterej natáčí nějakej film v Africe a jeho největšim snem je zastřelit slona. Myslel jsem si, že to snad ani nedokoukám, ale byl jsem zvědavej, jak to dopadne. No dejme tomu, že scéna z lovu slona úplně na konci filmu si zaslouží 1 hvězdičku. Druhou hvězdičku dávám za prostředí, kde se natáčelo. Jinak je ten film ztráta času. Od Clinta Eastwooda bych něco podobnýho nečekal. Je to podobnej "úlet" jako třeba Madisonský mosty.30% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobré, zejména Clint Eastwood boduje na všech frontách. Hlavní roli si pořádně užil, a já se nebojím napsat, že tenhle film stojí zejména na jeho bravurním výkonu a režii. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych se cítil až tak moc součástí filmu. Když naši hrdinové letí letadlem a nesympatický pilot se otočí o 360 stupňů, pořádně se mi zamotala hlava. Podobný pocit jsem měl i ve scéně, kdy začalo pršet, najednou jsemp ocítil nějakou zimu. Zajímavé... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Bravo. Clint Eastwood umí natočit i dobrodružné drama. A to pořádné. Clint je zde snad nejarogantnější hlavní představitel v dějinách kinematografie. Natáčelo se v přitažlivém prostředí, kam bych se chtěl jednou podívat. A ne kvůli lovu slonů. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Možnože realita nemala ďaleko od filmovej fikcie a sen hlavného predstaviteľa nemal ďaleko od skutočného Eastwoodovho. Tento film sa totiž vymyká všetkým dovtedajším a nasledujúcim Clintovým počinom. Je jednoducho nudný. Má síce dobrú režiu, hercov aj hudbu, ale príbeh sa zadrhol niekde v polovici. Chcelo to viac dobrodružstva, napätia, trošku citovej drámy, jednoducho niečo, čo by ho viac okorenilo a diváka by tak záver trošku viac strhol. 60%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Povím vám jeden příběh. Během bombardování Londýna jsem točil dokument o něm. Seděli jsme v takové kavárně a s náma tam seděla jedna ženská. Říkala, že jediný s čím souhlasí s Hitlerem je to, jak se chová k Židům. A já na to: "Madam, už jsem v životě viděl dost ošklivejch kurev, ale vy jste ta nejošklivější kurva, kterou jsem viděl.... Clint Eastwood opět září coby představitel hlavní role, i režisér. Zcela netradičně se vydal do prostředí filmařiny a natočil strhující dobrodružný příběh režiséra, který touží víc než natočit film, ulovit toho největšího slona Afriky. Jeho postava je charakterem celkem podobná Tomovi Highwayovi z "Bojového nasazení". Cynický muž, který všechny na potkání stírá, avšak pod tou drsnou slupkou se skrývá ryzí charakter. Film neoplývá pouze skvělými hereckými výkony a krásnou Africkou přírodou. Je to též silný a hluboký příběh o lidské duši a vztahu k přírodě. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Legendární představitel cynických mstitelů ze spaghetti westernů i tvrdých poldů si ve vlastní režii zahrál postavu inspirovanou tvůrcem Africké Královny nebo Pokladu na Sierra Madre Johnem Hustonem. Ve studii režiséra hraje tak trochu cynického a egoistického chlapíka, který se nemohl rozhoupat k první klapce – skolení slona mělo prostě přednost. Výsledek určitě nepatří k nejlepším eastwoodovkám, i tak jde o překvapivé vybočení z Eastwoodovy typické tvorby. Přibližuje nejen Hustonovu osobnost, ale vzdává jí svým filmem i hold. Být všemocným není vším. Díky za to, své momenty to má, ale jednou bohatě stačilo. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které Clint netočil pro úspěšné kritiky či finanční zisky, ale vyloženě pro vlastní potěšení. Bílý lovec, černé srdce, je takový nenápadný Eastwoodův klenot, který je studií osoby slavného režiséra Johna Hustona a skýtá spoustu životních pravd. TOUHA ulovit toho největšího slona Afriky, přivádí filmaře Wilsona (Eastwood), až k POSEDLOSTI a natáčení jeho nového snímku, je pro něho rázem až druhořadý cíl. No a když se z touhy stává posedlost, je to dost nebezpečná věc... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice netradiční film Clinta Eastwooda, kterým prezentuje bezohlednou loveckou vášeň v srdci Afriky. Musím říct že mě film místy trošku nudil a z nudy mě vyvedly hlavně dva dokonalé psychologické rozbory, kterými John Wilson dokonale uzemnil dotyčnou osobu. Clint zde ztělesňuje bezohlednou postavu režiséra, který si za každou cenu umanul, že v Africe skolí slona. 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabunký snímok Clinta Eastwooda ako v roli herca, tak v roli režiséra. Snímok plný kecov a kecov. Žiadna akcia, skoro žiadne strieľanie, žiadna sexi ženská postava, nič čo by ma upútalo. Navyše čo sa vám vybaví, keď sa opýtam, aké tipy postáv hráva alebo hrával Clint Eastwood? Hlavne tie westernové. Postavy plné charizmy a sympatických sarkastických kovbojov. Tu hrá Clint Eastwood absolútne arogantnú a nesympatickú postavu, ktorú si nemáte šancu obľúbiť. A dokonca ste radi, keď mu jeden počas filmu rozbije hubu, pretože by ste mu ju sami chceli rozbiť. Skoro by sa dalo tvrdiť, že všetky snímky z 90tych rokov, v ktorých hrá Clint nestoja za nič. Bolo to pre neho akoby prekliate obdobie. A ani tá Afrika nieje vyobrazená nejak pekne, skôr tak nejak depresívne. Nič, čo by stálo za zhliadnutie. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

"Vieš sme bohovia Pete, protivní, malí bohovia čo kontrolujú život ľudí ktorých stvorili. Rozhodujeme o živote a smrti, podľa toho čo sa im stane na kotúči jedna, dva, tri a tak ďalej." Takéto výstižne prirovnanie použil Clint Eastwood v úlohe režiséra Johna, ktorého vynikajúco stvárnil sám Clint. Znova ukázal svoju jednoduchosť a priamočiarosť, keď bez zábran použil vo filme vulgarizmy, ktoré boli na mieste a tým zvýraznili jednotlivé momenty. Aj tu ožíva nezastaviteľný a nezlomný duch, človeka ktorý v Clintovi drieme a ktorý kráča za svojím cieľom do vtedy kým ho nedosiahne. Tiež mi celkom chutil aj jeho ironický zmysel pre humor, ktorý tiež bol zakotvený v tomto love na slonieho kráľa. Film poukazuje na rôzne udalosti a postoje ako ľudská rovnocennosť, či v niektorých častiach sledovanie ľudskej povahy a popri tom dobre podaný nebezpečný lov, inokedy nahliadnutie do filmovej brandže, takže si môžte vybrať čo vás osloví najviac.Prepojenie všetkých motívov je bez výrazných rozdielov a celé to pôsobí plynulo a uhladene. Film je už trocha starší kvalita obrazu zaostáva, ale pre mňa to bol zážitok a tak dávam 70%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Moralizování Clintovi jde, ale jen když to dělá výrazněji jednodušším způsobem, třá vystřílením bandy  nemorálních zmrdů. Tady se pustil do kritiky nenažrané západní společnosti a lehké zelené agitky, proti tomu pochopitelně nic.  Zvolená forma, kde se polovinu filmu kromě  jedné rasistické scénky a přání zabít slona, nic moc nekalého či kontroverzního neděje, neberu-li v potaz soustředění se na lehký macho nihilismus páně Eastwooda, mi ale nepřijde nejšťastnější a už vůbec ne nejzábavnější. Tak jako spoustu ostatních mne ale nadchla historka o kurvě nejkurvovatější, ta se vážně povedla. Hranici mezi dvojkou a trojkou mi tahle kratičká etuda ale neposune. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch průměrnějších Eastwoodových filmů. Hlavní hrdina se sice často vyjadřuje a chová jako hulvát, ale jinak se zásadně bije za správné věci – jak do tohohle zapadá jeho posedlost ulovit slona, jsem vážně nepochopil. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Lehké vybočení z Eastwoodovy typické tvorby. Režijně i herecky odlišné, avšak vcelku zajímavé zpracování, v němž lze s trochou zamyšlení najít jisté zalíbení. Clint se rozhodl pro vysoce charakterní roli a atraktivní exteriéry, které ačkoliv nejsou nasnímané podle mých představ, tak vizuální stránku filmu přeci jen umocňují. Bohužel velkou nevýhodou filmu je, že onen osudový zlom, který má nastat během setkání hlavní postavy se slonem, (SPOILER!!) se odehrává ke konci filmu, tudíž změnu v povaze Johna Wilsona si divák vychutná jen krátce. Nutno však podotknout, že ono setkání, nejen, že patří k nejpůsobivější scéně, ale je to moment, který je sám o sobě za 1*. Zbytek je bohužel záležitost ryze průměrná. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

První půlka mě absolutně nebavila, pak to začne být trochu dobrodružství, ale i tak pořádná nuda. Akce nulová. ()

Související novinky

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

Eastwood: „Než si pro mě přijde...

04.11.2008

...natočím ještě pěknou řádku filmů.“ Zatímco Sean Connery před týdnem vzkázal světu, ať už s jeho návratem před kamery nepočítá, jeho vrstevník Clint Eastwood se do důchodu nechystá ani náhodou.… (více)

Reklama

Reklama