Reklama

Reklama

Legenda o Vánocích

  • Česko Vánoční pohádka (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před stovkami let se zrodil největší příběh světa. Mladý Nikolas přišel při nehodě o rodiče. Vesničané se rozhodli o sirotka postarat společně, a tak jej každá rodina vychovává jeden rok. Vždy ke konci roku, na Boží hod, se Nikolas stěhuje do nového domova. Aby vesničanům nějak projevil vděčnost, na rozloučenou vždy pro děti domácích vyrobí hračky. Jak se během let počet Nicolasových adoptivních rodin zvětšuje, skoro každý dům mívá na Boží hod na prahu nějaké dárečky. Když však vesnice trpí nedostatkem jídla, pošlou Nicolase do učení k poustevnickému tesaři. Pod jeho krutým vedením se Nicolas naučí vyrábět ještě lepší dárky, a mnohem rychleji. Lisakki, který děti nenávidí, mu to však zakazuje. Tradice vánočního dávání dárků je ohrožena! (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Venedo

Venedo (hodnocení, recenze)

Lew777: naprosto souhlasím, souhlasím a souhlasím :))
- kdo nechápe, tak komentuje a možná to ani není pohádka - jen ten příběh v naší všeobecné zpitomělosti nedokážem pobrat, natož realizovat

Magniel

Magniel (hodnocení, recenze)

Souhlasím s Gerethem, Lisakki v žádném případě není takový, aby se to dalo zjednodušit do obsahu "on je ten zlý, jenž ohrožuje vánoce!"

Gereth

Gereth (hodnocení, recenze)

Dělal z roku na rok lepší dárky, ale lisakki mu nic nezakázal. Hned jak ho přistihl, tak se sice tak nějak zamračil, ale hračku opravil a hned první rok jel s ním. Tady to vyznívá, jako kdyby to byl zlom filmu a jako kdyby se to celé kolem toho mělo točit.

suomifilm

suomifilm (hodnocení, recenze)

No neviem.. asi si sa díval na iný film... Rozhodne s ním nezachádzal v rukavičkách, dokonca mu zmenil meno. Robil z roka na rok lepšie figúrky a určite sa niečo od toho rezbára niečo naučil. No a za tretie, sprvoti ho nechcel pustiť na prvú vianočnú jazdu. Až potom mu pomohol....

Gereth

Gereth (hodnocení, recenze)

Někdo by se měl kouknout na poslední tři věty obsahu. Nic takového ve filmu nebylo. Zřejmě špatný překlad "oficiálního textu distributora".

Reklama

Reklama