Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Může Zlatovláska najít lásku v partě Krysařů? Nová muzikálová pohádka z dnešních dnů. "Máme k sobě blízko a možná ještě blíž, k čemu lítat nízko, když ve dvou můžem výš..." Slova z písně Fredyho a Zlatovlásky předznamenávají, o čem bude nový téměř pohádkový muzikál z dnešních dnů. O lásce. O první lásce kluka, který je vůdce sídlištní party Krysařů a jeho nové spolužačky, zvláštní holky, co nosí šátek skrývající hlavu bez vlasů, holky, kterou vozí do školy v luxusním autu rodinný šofér. Jaké je tajemství Zlatovlásky, a proč je tak nešťastná? Proč jí rodiče zakážou v osmé třídě chodit do školy a má domácího učitele? A jak dopadne měření sil mezi slušňáky Krysaři a partou Grázlů, která terorizuje všechny menší a slabší ve svém okolí?
V muzikálu hraje, tančí a zpívá mnoho nadějných mladých tanečníků a tanečnic, především z tanečního souboru Z.I.P. Písek, které vybíral, spolu s režisérem Tomášem Krejčím, choreograf Ladislav Beran - tvůrce četných filmových choreografií, který také hrál v zahraničních snímcích "Hellboy" a "Blade II". Jako "Panenka z krámku kuriozit" si v muzikálu zatančila i americká choreografka a tanečnice Tami Stronach. Kdo z vás viděl film "Nekonečný příběh", jistě nezapomněl na její něžnou dětskou tvář v roli "Vládkyně".
Námět a scénář muzikálu napsala Eva Papoušková, autorka pohádky "Řád saténových mašlí" a večerníčku "O Kanafáskovi". Texty písní jsou z autorské dílny Václava Kopty, jehož dobře znají diváci divadla Semafor a filmu Sněženky a machři (1983, Radek), muzikant a textař, který texty písní píše již od svých šestnácti let. Hudbu složil klavírista a skladatel Petr Malásek, jeho hudba doprovází již více než sto českých filmových titulů. Kameramanem muzikálu je Antonín Chundela (natočil například seriál Dobrá čtvrť), režisérem Tomáš Krejčí (který režíroval například také seriál Horákovi či pohádku "O pohádkovém počasí").
V hlavních rolí muzikálu: Fredy - Jan Battěk, Zlatovláska - Linda Ulrychová, Bebule - Eliška Frčková, Boban - Ondřej Malý, Kašpar - Michal Jalovecký, Melichar - Martin Jalovecký, Slizoun - Jiří Kout, Žumpa - Barbora Endyšová, Péťa - Adam Mišík, Vejvar - Marek Gallo. Dále hrají Ilona Svobodová, Veronika Jeníková, Lukáš Vaculík, Petra Černocká, Jan Hraběta a další.
Muzikál "Fredy a Zlatovláska" vyrobilo Centrum tvorby pro děti a mládež České televize na podzim letošního roku, natáčelo se na pražském Jižním městě, na Zbraslavi a na Slapech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jen jsem si ze zvědavosti pustila po dlouhé době, v neděli ráno, televizi. Chyba. V domnění, že mě tahle rádoby pohádka uspí, udělala pravý opak. Moje oči se v důlkách začaly nepříjemně kroutit a lézt ven a moje uši poslouchaly nepříjemné skřípání. Takže z krásného probuzení se stal náhle horor. Ještěže na scénu přišel Thriller a já se pak mohla královsky nasnídat. Příště v neděli si radši pustím Pokémony :o) ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tahle rádoby moderní netradiční muzikálová pohádka (njn. holt u nás doba muzikálu, všechno muzikálové, snad se to jen prodá, blbější nápad a provedení střídá ještě blbější) je zhovadilost jakou jsem ještě doposud neviděl! Ani ne snad seriálový herci jako spíš úplní amatéři to jen potvrdili. Vyjít do moderních ulic v pohádkových kostýmech a dělat ta-ny-ny......ta-ny-ny to byl vrchol nevkusu....V tomhle ohledu zlatí Rebelové i když ti jsou zas úplně o něčem jiném. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Plna optimismu a touhy zpívat jsem kdysi popatřila na televizi, když tam běžela tahle pohádka. Ve své víře v invenci tvůrců jsem měla za to, že Zlatovláska má leukémii, či tak něco, netrvala bych na téhle diagnóze, a šátek má coby módní doplněk, a že ten kýžený pohádkový hepáč bude spočívat v jejím uzdravení. Z malé choré plešatky že se vyklube ta Zlatovláska a všichni se při závěrečné písničce budou veselit. Na téhle pohádce jsou dobré dvě věci, hezký Zbraslavský hřbitov a Boris Hybner. Kdyby Zlatovláska opravdu byla marodná holčička a na konci své nemoci podlehla, bylo by to i za dvě. Takhle jsem v tom jen slyšela rekviem české pohádky. Tudy cesta do pohádkového světa nevede, tudy ne. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dětský amatérsky natočený muzikál financovaný veřejnou sbírkou, proč ne. Ale děsím se toho, jestli na to dala peníze třeba Česká televize nebo nějaký fond kinematografie. Nápady jsou některé slušné, ale je to natočené pod psa a ty choreografie prostě vyznívají směšně. Ten soubou zlých bubáků s hodnou partou (co krade!), to je děs běs a ani tvůrci neměli sílu s tím už něco udělat, takže to ani nedotáhli. Moc pěkná je titulní představitelka (když je zrovna na krátko, podle google asi studuje nějaký UMPRUM a pochází zřejmě z jižních Čech. ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem očekával moderní muzikálovbou pohádku třeba v takovémto stylu. A přiznávám, že po druhém songu jsem film zatratil. Nezaujaly mě ani písničky, ani stylizované sídlištní půtky pubertálních hrdinů. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Až jsem se jako divák styděl, když herci byli nuceni zpívat. Třeba Vaculík s Jeníkovou, že "to je puberta". ()

draggo odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak neuvěřitelně příšerného, že pro to skoro nenacházím slova. Pokus o český muzikál dopadl snad nejhůř jak mohl. Není tu ani jedna zajímavá písnička, všechny zní stejně genericky a bez nápadu. Choreografie je směšná. Za příběh by scénárista zaloužil jednu z každé strany. Ale ze všeho nejhorší byla rádobymoderní a cool stylizace dvou sídlištních part. Cítil jsem se až neskutečně trapně, když jsem si uvědomil, že si někdo opravdu myslí, že to mezi českou mládeží vypadá takhle. Zvlášť ta "záporná" byla vrchol nevkusu, u kterého jsem nevěděl, zda se smát nebo brečet. Člověk, který byl schopen tohle vymyslet by zasloužil mučit rozžhaveným železem. Těch 57 minut života mi nikdo nevrátí. /viděno v TV: 0% a odpad!/ ()

ivishka odpad!

všechny recenze uživatele

Málem jsem se oběsila u dementních dialogů a podobných kýčovitých hloupostí. Herecké obsazení nehodlám komentovat musela bych se nehorázně rozčílit.Co mě ovšem velmi popudilo(a to Jacksona tolik nežeru)byla snaha dát dohromady Thriller.Pominu oholené vlasy holky i kluka a dementní snahu o muzikál zbyde mi zase jen televizní komerční nechutný odpad! ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Já pořád sakra nevím, co to mělo být. Parta Krysařů byla ještě v pohodě, prostě obyčejná sídlištní partička. Takové vidím každý den u nás na sídliští. Ta druhá parta, no tak to byl vrchol všeho. Z jejich stylizace jsem si málem pustila žehličku na nohu. Ale třešínka na dortu měla ještě přijít a vlastně je to i s p o i l e r. Na hřbitově začaly z hrobů vylézat zombie a na konec se objevil i sám Michael Jackson. Zazněl samozřejmě i jeho slavný song, i když v pozměněné podobě. Konec s p o i l e r u. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne jako :D nevim, jestli to mysleli vážně, ale byla to spíš parodie. Ta choreografie byla příšerná, většina písniček hrůza. Akorát mě pobavila scéna Veroniky Jeníkové a Lukáše Vaculíka, když zpívali u stolu :D. A celkem dobře zpívali hlavní představitelé. Jinak děs. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Přísahal bych, že minimálně hodnocení jsem tu kdysi měl. Viděl jsem to dost dávno, odhadoval bych to na rok 2012, každopádně teď už si vybavím jen to, že to bylo naprosto příšerné. Na nějaké podrobnější hodnocení si po osmi letech fakt netroufnu a znova na to koukat rozhodně nebudu. Strávit hodinu svého života můžu milionkrát líp. odpad! ()

Compadre odpad!

všechny recenze uživatele

Edwoodovskej syndrom řekl bych.. :-) je to prostě tak debilní až je to sranda. Zpatlanina muzikálu, pohádky a asi i hororu udělaná strašně amatérským způsobem. ()

venom14 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná amatérská kravina. Herci, kamera, dialogy zpěv, texty a celková zmatenost děje. Ale když ono to má jen 50 minut a je to neškodný :-D ()

Reklama

Reklama