Reklama

Reklama

Obsahy(1)

nebo se sebevraždou? Jak sešel ze světa muž s temnou minulostí? Detektivní příběh podle románu Z. Salivarové a J. Škvoreckého a scénáře J. Eismanna vypráví o starých, ale nepromlčitelných zločinech, o odplatě, která nečekala na soud, o spravedlnosti, které se dostalo zadost nejednoznačnou cestou – a také o etice a vlastním svědomí. Do Prahy po letech přilétá emigrantka Anka Lomnická (I. Janžurová), bývalá hraběnka, a v letadle má náhodou za sousedy dvě postavy kriminálního příběhu, který se postupně rozvíjí kolem bývalého dozorce politických vězňů Bubeníka (J. Pohan). Se svou bezprostředností se Anka potkává se starými i novými tvářemi, a jednou z nich je Věra (L. Vondráčková), vnučka někdejšího správce zámku Lomnických (F. Řehák), a její přítel, mladý kriminalista Přemek (P. Liška). Když je Bubeník nalezen zastřelený s pistolí v ruce, Přemek si není jist sebevraždou a začíná rozkrývat minulost nejen mrtvého, ale i svého potenciálního tchána (J. Menzel) a jeho kamarádů, bývalých muklů. Postupně se objevuje celá řada lidí, kterým bezohledný Bubeník v životě ublížil… (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

rykardo 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš hvězdné herecké obsazení na tak (pod)průměrnou detektivku...., škoda..., nuda, nuda a ještě jednou nuda.... ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Neustálé vstupy saxofonistek byly neskutečně iritující a nepochopitelné. Celkově neslané nemastné, ale jakous takous atmosféru to přece jen trochu mělo. ()

veronikav 

všechny recenze uživatele

Nudné a nezáživné :-(( Chtělo to asi lepší zpracování , jiný spád děje ? Nevím ....prostě jsem se nějak snažila koukat a čekala jsem jestli to nezačne být lepší :-( ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Prakticky od začátku je jasné, jak to bylo, takže sledujeme detektiva, který vyšetřuje něco, co diváka nemůže zaujmout, protože prostě ví, kdo je vrah a proč se tak stalo. Herecké výkony nejsou nijak oslňující, spíš takové vlažné. A nejhorší na filmu jsou ty neustálé prostřihy na koncert otravných saxofonistek v čele s příšernou Barborou Štěpánovou. ()

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostý zoufalství, kde dominujo úděsně natočený scény se saxofonistkama. Klasická hloupost, která mohla vzniknout jen v ČT, kde se evidentně řídí heslem, že "Z cizího krev neteče". Tyhle debility tožiž zaplatí blbej divák, takže žádnej stres, ne?:) ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Masivní reklamní kampaň, zvýšené očekávání (herecké obsazení, autor literární předlohy)...a příslušné zklamání. Děj postavený na náhodných setkáních, rušící jazzová kapela, nepochopitelně vychechtaná I.Janžurová, tradičně teatrální J.Tříska a mdlá L.Vondráčková, škoda, že J.Adamová nezačala vzpomínat na Honzu Wericha. Poslání příběhu sice chápu, ale tady se zjevně (a nepravděpodobně) honilo moc zajíců naší nedávné historie najednou. ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to tak strašné, ale znám teda i mnohem lepší filmy s horšími herci, ale budiž. Tady bylo velké množství skvělých herců (hlavně chci vyzdvihnout Pavla Lišku, ten je v každé roli na pravém místě), bohužel byl ale jejich herecký potenciál nevyužit. A ta intermezza se saxofonistkami? To mělo být co? Šíleně mě to otravovalo. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemné překvapení, přitažlivě nasnímaný film s fajn obsazením (Janžurová jako vždy skvostná, Menzel zábavně mlčenlivý...). Příběh je nelichotivé připomenutí komunistické minulosti a složitého vypořádání s ní v 90.letech. Zápory? Pavel Liška není tentokrát za idiota, ale koule jeho postava nemá ani tentokrát. Lucie Vondráčková je už zase divná. Konec je... bez satisfakce, možná jako metafora k tomu, jak sama česká společnost vyřešila komouše (ale to je spíš problém předlohy). A za neustálé narušování budované letní atmosféry tajemna koncertními vložkami se saxofonistkama, z nichž nejlákavější Bára Štěpánová paradoxně nemá podprsenku, bych střílel. Něco mezi 3-4 hvězdičkama. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Snové herecké obsazení, jaké se v televizním filmu moc nevidí. Tím končí klady, snad ještě na několik momentů od soudu. Jinak se děj velice vlekl, stále se mluvilo. Nejhorší ovšem byly vstupy s jazzového koncertu, kde hrály na saxofony tři holky a Bára Štěpánová. Rušivé, nezajímavě, mimo děj. Dva kudrnáči z kriminálky, Básník a Idiot, bohužel kvalitě krimi roviny nepřidali. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Za ty vražedné prostřihy na koncert čtyř saxofonistek bych asi taky vraždil, neboť celkový dojem z jinak průměrného detektivního příběhu (z pera Škvoreckého a Salivarové) srazily až na samé dno. ()

nithiel 

všechny recenze uživatele

Nevím čím, to, ale mě se tato výborně obsazená detektivka líbila, i když se v ní občas trochu moc kecalo, nenudila mě. Hlavně Landovský coby zapšklý důchodce z Hausbótu byl výborný. Proti jazzu vůbec nic nemám, ale koncertovat v bikinách měli zkusit s tak o dvacet let mladšíma herečkama, ještě štěstí, že prostřihy na jazz byly tak krátké. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mne se film az na nekolik pripominek ( soud na zacatku filmu, vsuvky jazzovych zpevacek vcetne jejich kreaci, moc nahodnych setkani na Prahu, intermezzo s Rusem ) celkem libil. Na tv film celkem slusny scenar a vyborne herecke obsazeni, chvalim vsechny za herecke vykony ( Liska byl nejlepsi ), s vyjimkou Stepanove a jazzovych zpevacek. Jeste pridat Vondrackovou do obsazeni v CSFD... ()

Noviik 

všechny recenze uživatele

Slušná a poměrně příjemná krimi povídka (či film). Herci nijak špatní, zejména Iva Janžurová se mi líbila. Celkově však obyčejná, průměrná podívaná. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušná detektivka, která má dobrou zápletku, hlavu i patu, jen je o trochu déle protahovaná, než by bylo třeba. Škoda zbytečných saxofonových vstupů, která začnou od půli filmu otravovat a vadit. Ale jinak pěkná přehlídka jak staré, tak i té dnešní herecké školy. Hudba: Laco Deczi ()

RonaMidu 

všechny recenze uživatele

slabší tři....nerušily mne asi ani tak vstupy saxofonistek,ale to,že se Anka Lomnická neustále hloupě smála a chichotala...... Salivarovou i Škvoreckého mám ráda,ale příště radši zase jenom v knize :-) ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je svým způsobem skvělý, více Salivarovský, než Škvorecký. Režie už moc ne a výběr herců hyzdí kuňka Vondráčková, protivná Štěpánová a Liška. Liška nemůže hrát doktora, musí vždy hrát blba. Štěpánová nemůže hrát dceru aristokratky a leaderku kapely, vždy jen blbku.  Jinak chválím poselství příběhu, pana Řeháka, Menzela, i Třísku a Lanďáka. Osobně znám kriminalistu, který dokázal, že když někdo ustřelí hlavu hajzlovi a je 53 svědků, nikdo to neviděl. Není to až taková fantasmagorie. ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

peklo v řetězech...dokonale sterilní a bez tempa...svým způsobem jedinečná učebnice toho, jak nepracovat se střihovou skladbou a budováním filmového prostoru...vydržel jsem půl hodiny...a to je výkon vzhledem k tomu, že ani pořádně nevím, o co tam šlo, protože daleko víc přitahovaly mojí pozornost formální lapsy...odtud neustálé výkřiky typu " Proč tam je tenhle záběr ?", "Proč je ta kamera tak daleko, když před chvílí byla tak blízko", "Proč je tak zpotvořená kompozice", "Proč se kamera před chvílí nehýbala a v prostřizích se hýbe...a navíc divně tam a zpět", "Proč ten přesosák, když mezi statickejma záběrama to tak silně vynikne" atp....a k dovršení zmatku podivné výjevy polonahých saxofonistek...no prostě mě to psychicky vyčerpalo... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, dobří herci a přesto nemastný, neslaný výsledek... Co je to za blbou detektivku, když její hlavní hrdina, namísto aby vyšetřoval, zjišťuje všechno zcela náhodou a jaksi mimochodem... aby po hodině a půl došel k závěru, že je to všechno stejně jedno a nikoho to nezajímá.. a proč je proboha každych cca 15 minut zcela nesmyslný záběr na polonahé saxofonistky??? Začátek sliboval zajímavou podívanou... o to větší je zklamání. ()

!Malak-11! 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi celkem páčil. Obsazení bylo velmi luxusní, i když na takové obsazení bych čekal lepší celkový dojem, ale co se dá dělat, nepostrádal tento snímek humor, logiku. Jistě na kvalitu amerických (...) filmů to nemá, ale má to své kouzlo a dá se na to podívat i vícekrát.! Celkové hodnocení 55% ()

Reklama

Reklama