Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kam zmizel princ Rujan? Jel zabít draka? Ale kde je ten drak? Vojenský veterán Plavák s pomocí trpaslíka Trpaje a princezny Aurory vyluští ještě víc... Pohádka o vítězství lásky a dobra, ale i o zmoudření a zralých rozhodnutích, ke kterým následníci vládnoucích dynastií v novém postavení dospějí. Princ Rujan (L. Reichl) z království Arkádie zabije draka, kterému měla být obětována princezna (B. Mudrová) z knížectví Akvitánského. Můžeme mít tedy radost z toho, že dobro opět zvítězí, ale tak snadné to nebude… Jsme totiž na samém začátku pohádky, ve které bude mít zlo chvílemi navrch a křivdy z minula se přihlásí o slovo. Stará známá pravda o tom, že každý zlý skutek se později vymstí, se promítá do osudu všech pohádkových hrdinů. (Česká televize)

(více)

Recenze (80)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Taková nijaká pohádka, která obsahuje pobíhání po lesích, schopného trpaslíka, neschopnou čarodějnici, mrtvolu draka, velké množství tmavých ponurých záběrů a nepočetný kompars, který si hraje na velké vojsko. Celkem dobrý námět, ale téměř amatérské zpracování. Výsledkem je dílo, které je pro malé děti málo srozumitelné a pro ty větší málo zajímavé. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Proti loňskému vánočnímu patvaru páně Křístka je "Ztracený princ" přímo skvělý úspěch, ale objektivně vzato - bůhvíjaká sláva to zas není. Je třeba přiznat, že casting se tentokrát povedl mnohem lépe - až na onen prapodivný zjev v roli prince Rujana. Do ženský nevidíš, ale já být princeznou, tak si vezmu radši regenta, na tom se alespoň ještě neprojevily známky rodové degenerace. Zaujalo mne novátorství v práci se jmény postav - Plavák místo Plaváčka, to je inovace jako hrom. Kouzelný je také skřítek nápaditě pojmenovaný Trpaj. Až příště dojde autorům invence, mám pro ně jeden typ - trpaslík by se mohl pro změnu jmenovat Skřetaj! Jinak se připojuji ke chvále pěkných exteriérů, ty byly nasnímány opravdu dobře, na rozdíl od interiérů, jimž rozmlženost a potemnělost na pohádkovosti nepřidala, zato značně ubrala na koukatelnosti. Ale abych jen nekritizoval - drak se dost vydařil a Radůza na začátku to nakonec vytáhla na ty 3 ukoptěné *. ()

Reklama

ssfan odpad!

všechny recenze uživatele

Tato pohádka patří k těm nejhorším, které jsem kdy viděl. Má sice celkem dobrý příběh, ale je příšerně zpracováný. Herecké obsazení stojí rovněž za starou bačkoru. Vrcholem je to, že část postav je nadabovaná. Střih byl dost divný a záběry kamery taky, takže celkově to pak vypadá dost amatérsky. Musím říct, že jsem se nudil od začátku do konce a měl jsem sto chutí odejít od obrazovky, ale nakonec jsem film dokoukal. Váhám mezi jednou hvězdou a odpadem, ale skutečně dám radši odpad, protože na této pohádce jsem mnoho pozitiv nenašel. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Příšerně levná pohádka odfláknutá v krásném prostředí hradu KOST. Co to tam hráli za herci ? Vždyť vůbec nehráli, jenom stáli jak dřevěné figuríny a předvedli pár rádoby soubojů. A ten ušatý princ Rujan ! Do poslední chvíle jsem doufala, že správným princem bude "Plavák", ale režiséři mají asi jiné oči. Co za hrůzy ještě uvidíme přiště ? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +prostředí, temná hudba, příběh, neokoukaní herci -nehraje tu nikdo ze známích herců/// Když jsem se na pohádku začál dívat, po několika minutách jsem začal velice kvitovat, že je úplně rozdílná oproti jiným českým pohádkám. Najednou jsem si začal říkat, že je o tolik jinačí, že snad není naše. Do toho přišel otec a říkal, že je francouzká a divil se, že to nepoznám. No nechal jsem se nachytat. Je to česká pohádka, ale její dobrodružný prvek, temná atmosféra a neokoukaní herci z ní dělají něco nového. A tak si ríkám, že Václav Křístek docela umí, tohle je od něj druhá pohádka, která se mi líbila. Trošku mi připomínala mix pohádek Bajaja (drak) a Sedmero krkavců (záporné postavy), ale jen drobnostma./// Celkem 74%/// ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na hradě Kost, Oravském hradě a v okolí Dolského mlýna v Českém Švýcarsku. (otík)
  • Filmovalo se i ve Vysoké Lípě a u akvaduktu Chřibská. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Princeznu Auroru hraje Barbora Mudrová, avšak její hlas namluvila Anežka Pohorská, ačkoli Barbora je také češka. Ve skutečnosti má ovšem mnohem hlubší hlas, který by se podle tvůrců k princezně tolik nehodí. Možnost porovnání je v pohádce Sedmero krkavců (2015), kde hraje jedno z venkovských děvčat. (karolina.val)

Reklama

Reklama