Reklama

Reklama

Mimořádné projekty

(seriál)
  • Česko Superstavby (více)

Série(9) / Epizody(77)

Danny Forster je odborník na svetovú architektúru. Cestuje po celom svete, aby zmapoval všetky najohromujúcejšie technické stavby od hypermoderných mrakodrapov v Dubaji až po zábavné parky v Minnesote. Spolu s ním sa stretnete s architektmi a konštruktérmi tých najzložitejších stavieb, najvyšších budov sveta, najúčinnejších vojenských tankov či dokonca najluxusnejších výletných lodí. Nenechajte si ujsť jedinečné príbehy najväčších technických zázrakov celého sveta. (TV JOJ)

(více)

Recenze (8)

VojinRyan 

všechny recenze uživatele

Pre mňa ako strojára už samozrejmosť. Ale celkom pekne to poukazuje nato, že strojarina vie byť aj nebezpečná, nie len nudná práca. 75% - 4*. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle projekty...New Orleans***,Metro Ňůjork...Londynske vodni centrum. a další už nějak nemusím... ()

A. Murray 

všechny recenze uživatele

když srovnám dokument "Millau - nejvyšší most na světě (TV film) (2005)" s tímto dokumentem tak mi nezbývá nic než dát 2 hvězdy. tento dokument mi připomněl nudné a naprosto nezáživné hodiny ve škole. Takto si dokumentaristiku rozhodně nepředstavuju. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Všechno má dvě strany mince a tak jsem si při sledování dílu o dolu Grasberg a Ertsberg a nesutálém chválení výkonů a sebeplácání po prsou (představitelů firmy o pár řádků níž zmíněných), jaký je to neskutečný počin jen vybudovat přístupovou cestu znechuceně říkal, proč také není zmíněno to, jak tato firma (Freeport-McMoRan) místní krajinu zdevastovala, stejně tak jako domorodé obyvatelstvo (kteří je prý měli rádi - nevím za co) nebo jak do dnešních dnů vykořisťují svoje zaměstance nevídaným způsobem. Irian Jaya je jedním z posledních člověkem nedotčených míst na světě a tohle, stejně jako genocida domorodého obyvatelstva a tlaky indonéské vlády mu hodně ubližují. Ale to jen tak, že zrovna o tomhle tématu něco vím, protože jsem se jím v rámci studia hodně zabýval a pálilo mě, jak jednostraně lze věci podat. Nechci tady působit jako ekolog co pro život jednoho brouka nepostavní mateřskou školku ale i tak to na mě působilo z technického hlediska vcelku průměrně a stroze s ničím dokumentaristicky výrazně zajímavým. Za tenhle díl tedy 3* ()

diffside 

všechny recenze uživatele

Velke plus davam za pekne spracovane animacie projektov, avsak serial je dost nudny a pan, ktory vas ma sprevadza po stavbe mi pride trosku divny a nepasuje mi tam. ()

Desmi 

všechny recenze uživatele

U téhle dokumentární série je velká škoda v pojetí tvůrců. U staveb se totiž věnují hodně dílčím pracím a zapomínají na komplexní informování o celé stavbě, což mne dost zklamalo. Čekal jsem, že se dozvím o stavbě více z hlediska celkové problematiky, ne dílčích částí. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle dokumentární seriál líbí. Co na tom, že neřeknou o budově všechno nebo že neznáme všechny okolnosti, třeba politické nebo ekologické. Úplně mi k životu stačí, když řeknou základní věci a ukážou, co všechno musí dělníci kolikrát dělat rukama v nepřístupných místech, ve strašných výškách, často bez možnosti jištění. Každý díl se mi líbí, v každém vidím něco nového, k čemu bych se jinak nikdy nedostala. Už mám představu, jak se staví velké výletní lodě, jak se dají postavit přírodním živlům odolné domečky pro lidi, kteří přišli třeba při tornádu nebo tsunami o střechu nad hlavou. Viděla jsem luxusní hotely a kasína v Las Vegas. No prostě bych nekritizovala tento seriál tak přísně. Jsou tam zajímavosti, moderátor je příjemný a dokonce v každém tom projektu přiloží ruku k dílu. Jako člověk se strachem z výšek v každém dílu vidím další a další lidí, kteří si získávají můj respekt tím, kde pracují, co musí dělat, jak zodpovědní a opatrní musí být. ()

Reklama

Reklama