Reklama

Reklama

Desetiletý Oscar pobývá v nemocnici. Ani lékaři ani rodiče se mu neodvažují povědět pravdu o vážnosti jeho nemoci. Jenom Rose, do růžového oděná dodavatelka pizzy, je k Oscarovi upřímná. Ačkoliv má dost svých problémů a rozhodně se nechce zabavovat malým umírajícím klučinou, navrhne tomuto holohlavému holomkovi následující hru: každý vánoční den je podle legendy počítán jako deset let. Oscarovi se tak nabízí nepředpokládaná možnost prožití jednoho celého života... (Dan)

(více)

Recenze (9)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma to mrzí, no tie “fantasy” vložky (ktorých podstatu chápem) pôsobili na moju osobu dosť rušivým dojmom. Snímok ako taký je krutý, no ľudský zároveň. Nie je jednoduché podať myšlienku zmierenia sa s vlastnou, kritickou situáciou, a to tobôž, keď ide o hlavného hrdinu v tak nízkom veku. Takýto snímok by však mal rozbiť na sračky, no a to sa nestalo. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som si myslel, že to je nejaká Vianočná rozprávka, ale ked' tam začali padať tie noir hlášky, mal som pocit, že ma drbne! V každom prípade je to veľmi neobvyklý film pod stromček ! ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Oscar byl tak neskutečně roztomilý klučina, že se to jen tak nevidí, zvlášt' když pronášel ta svoje moudra o tom, jak je život ve třiceti těžký, nebo když psal každý den bohu a žádal ho o splnění jednoho přání, pokud tedy není moc materiální, děkuji prosím. Jeho láska k modré Peggy, život v nemocnici a také svérázná paní Rose, to vše bylo moc fajn, bohužel v poslední třetině se filmaři až příliš nechali unést patosem a to už není až tak moc můj šálek kávy, tedy alespoň do určité míry. Lhala bych, kdybych tvrdila, že jsem se nenechala unést a milovníci dojáků budou z tohoto snímku určitě v sedmém nebi, ale nejvyšší hodnocení s čistým svědomím zkrátka dát nemohu. Přesto doporučuji. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Drobně upravený scénář oproti knize, ale stejně jako v knize za mne určitá rozpačitost, i když se mi to v zásadě líbilo. ()

Dan 

všechny recenze uživatele

Krásný film o smrti. Ačkoliv jsme naučeni vnímat smrt jako něco negativního, jako něco, o čem bychom ani neměli mluvit, stejně jí trapným mlčením a přehlížením neunikneme. Dostihne nás i lidi kolem nás. A jen na nás záleží, jestli budeme připraveni, jestli budeme "plni dnů", i když je nám tvrzeno, že jsme na tomto světě pobyli jen krátce... ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Krásný film, ve svém významu, ve svém zpracování. Těžko se zařazuje žánrově - je to drama, romantika, fantasy, černá komedie a silně lidský snímek o neobvyklém přátelství dvou naprosto odlišných lidí a kolem dokola úžasné panoptikum bytí. Za ty emoce, který Oscar a Dáma v růžovém vyvolali, dávám 92% ()

Reklama

Reklama