Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Recenze (415)

Matty 

všechny recenze uživatele

Konečně film postavený na tom, k čemu sprosté americké komedie směřují zhruba od čtyřicetiletého panice: heterosexuální muž navazuje (pokud možno dlouhodobý) vztah s jiným heterosexuálním mužem. Průběh od náhodného seznámení k určitým řešitelným komplikacím odpovídá klasické romantické komedii a po závěrečném vyznání lásky logicky nemůže přijít nic jiného než svatba. Je příznačné, že muži jsou vykresleni jako dobrovolné oběti žen. Peterovi snaha vycházet ženám maximálně vstříc znemožnila najít si kámoše, pro Sydneyho představuje střídání partnerek zpestřující hru, kvůli které ve svém osobním životě zakrněl. Teprve společnými silami (si) mohou konečně něco dokázat. Alfou a omegou Kámoše k pohledání jsou hlášky, při nichž budou diváci zběhlí v popkultuře vrnět blahem a ti méně zběhlí dostanou zábavnou formou několik užitečných rad do života. Vypouštět plyny před přítelkyní se vážně nesluší. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, Nathalie, ScarPoul ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zlý casting - Jason Segel sa do tej úlohy nehodí a jeho "buddy chémia" s Ruddom má nulové hodnoty. Ale aj keby to v tomto ohľade fungovalo, v tomto filme nie je skoro nič vtipné (tobôž nie originálne či prekvapivé). Ak je ogrcaný Favreau najsmiešnejší džouk, niečo nie je celkom v poriadku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Segal nám krapet přibral od poslední komedie. Ale to nic nemění na tom, že by na této komedii ubral. To právě naopak. Stále dobře mu to šlape i tady, ale já bych tomu přecijen dal tři hvězdičky. Kolikrát jsem se tomu zasmál, ale hlavně jen díky jemu. Nikdo jiný na tom úspěch nemá a hrát prim na herci, který se ve filmu objeví až skoro po půlhodině mi příjde trošičku divné, i když je tam pak až do konce. Kopačky jsou prostě jiný matroš. ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $71,440,011Tržby Celosvetovo $89,495,059Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Příjemné tím, že milostná klišé (a že jich tam je) vystavuje intenzivnímu můžu chlapáckých sedánek, fekálních fórků a pubertálních hovězinek. Segel a Rudd jsou sehraní a přesvědčiví, situace patřičně trapné a i když nakonec dojde na lautr stejně pitomé výlevy jako v tuctových milostných komediích, ta lehká subverze je činí celkem snesitelnými. Kámoš k pohledání si solidně utahuje ze soukmenovců, faktem zůstává, že si přeci jen víc mohl utahovat především sám ze sebe... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemna vec, ale hluche a niekedy az trapne momenty mi nedovolia dat viac. Jon a Jaime... Best couple ever!!! :D:D:D ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

V podstate s tim mam ten samy problem jako s Kopackami, ale na ty ctyri se vyhoupnu. Kamos k pohledani je peclive prevracenou romantickou komedii, ktera radne prozkoumava zaklady oblibeneho tematu posledni doby - bromance, film samotny ale nenabizi tolik dobrych foru, kolik by si stopaz zadala. Prvoplanove gagy ustupuji vykreslovani vztahu mezi postavami a divak je odmenen az v zaverecne dvacetiminutovce, kdy vsechno zapadne dohromady a zpetne si uvedomi, jak nenasilne jej Hamburg dokazal vtahnout do pribehu. Zeny pritom ale mozna pochopi, ze je pratelstvi mezi muzi sakra slozita vec, nekteri panove se zrejme najdou stejne jako u zminenych Kopacek a nechybi pruzeni Hulka a Thomas Lennon (vladne i na minimalni plose), takze ve finale celkem spokojenost. [20.5, Londyn] ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Další bombová komedie se skvěle napsanejma postavama a je opravdu vtipná. Námět je sice trochu postavenej na hlavu, ale mě se to fakt líbilo a megapříjemně jsem se pobavil. Akorát to tam už přeháněli s těma všema "cool bro hláškama" a přezdívkama atd. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Kde je hranice mezi průkopnickým filmem a vlajkovou lodí vlastního subžánru romantických komedií (homosociální bromance) a ozvláštněním schémat a klišé romcomu? V rámci žánru (i subžanru) mírný nadprůměr, který je sympatický tim, že nepodceňuje své postavy a je upřímný, ale v porovnání s jinými sprostými a odrostlejšími komediemi zklamání (jak v porovnání s apatowovskou produkcí, tak předevšim s tou smithovskou). 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Měl Peter jako malý nějaké kamarády?...... Měl Peter někdy nějaké kamarády? ..... Ano, jde tu o Petera, jenž je kapku zženštilej, nemá sebevědomí a potřebuje se uvolnit. Chybí mu takový to kamarádský ,,hrábnutí na koule“. Co je na tom vtipnýho? No právě, nečekejte humor plný slovní ekvilibristiky, ale spíš drsnější - ovšem občas překvapivě vtipný - gagy. Taky je fajn, že nejde jen o tupou romanťárnu a ve vzduchu visící konflikt vytváří nervózní atmosféru, která je lepší než kdejaký pokusy o trapný humor. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Nemáte kamarády. 2.) Zbožňujete ,,Ďábel nosí pradu“ a víte co je ,,Chocolat“. 3.) Zajímá vás, jestli J.Segel může hrát i jinde než v HIMYM. 4.) Je pro vás přirozený se bavit se s kámošem o honění. 5.) Napadá vás, jaké je to mít milující manželku? 6.) Nevěříte, že potkat kámoše nemusí končit rozvodem. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne P.S: Doporučuju kvůli pár vtípkům vydržet i závěrečné titulky! ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Kámoš k požehnání...Starý známý model jako v About a boy- boy meets boy aneb cool řízek učí páprdu, kterak si užívat život- a páprda mu svým úsporným způsobem umožní dospět, přičemž se mezi vytváří zvláštní chemické vazby, které tvoří třeskutou bromanci. Ale protože mezi nimi není věková propast, míří scénář svými vtípky a moudry podpásově do rozkroku a trefuje se se ctí. Paul Rudd jako ňoumovitý jouda a Jason Segel coby výbušný flákač to zkrátka umí rozjet na plné otáčky nejen s elektrickou kytarou. Jemně kýčovitý epilog a zbytečný fekální humor k oněm přisprostlým komediím už přirostly, nutno ale podotknout, že sestava best man včetně roztomilé čtyřprocentní menšiny to zvládne shodit do polohy " stydím se za tebe, směju se ti, ale vlastně tě mám docela rád, kámo ". Coby zábavná oslava mužného přátelství překvapivě funkční. 7 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Good Times - Latch Key Kid [2:30] ,2. Oxford Comma - Vampire Weekend [3:15] ,3. Tom Sawyer - Rush [4:34] ,4. Set You Free - The Black Keys [2:45] ,5. Lights Out - Santogold [3:11] ,6. Soul Of A Man - Beck [2:36] ,7. Limelight - Rush [4:20] ,8. Let The Good Times Roll - The Cars [3:47] ,9. Campus - Vampire Weekend [2:55] ,10. Mr. Pitiful - Matt Costa [2:54] ,11. Dancing With Myself - The Donnas [3:27] ,12. Waterslide - The Bonedaddys [3:53] ,13. Limelight - Paul Rudd & Jason Segel [4:22] ,14. Ain't That A Kick In The Head - Dean Martin [2:26] ,15. Peter and Zooey - Teddy Shapiro [2:16], ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Uz me nebavi davat tomuhle typu filmu pet hvezdicek, ale kdyz ono to jinak nejde. Mam pokazde pocit, ze takhle bych to natocil ja, kdybych umel napsat scenar, drzet kameru, rezirovat a sehnat herce (a odehrat si hlavni roli). Kurvadrat... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne prijemny prekvapeni, cekal sem nejakou uchylackou komedii, kde pan kamos bude neustale prudit snoubence (nerikam, ze by to nebylo vtipny). Misto toho jsem ale dostal sice od zacatku do konce predvidatelnou, ale neskutecne milou a pohodovou romantickou komedii o jednom pratelstvi. Ze zacatku to sice jede v klasickejch uchylackejch kolejich, kde se Rudd snazi seznamit s kamosem a myslim, ze ani nema cenu rikat, co se z kamosu vyklube. Kdyz ale na scenu prijde Segel, zacne vetsinu vtipu zajistovat on a z filmu je naprosto perfektni romanticka komedie, fakt jsem nic takle pohodovyho uz dlouho nevidel. Obzvlast, kdyz Rudd, pokud teda obcas nevysiluje, tak je prijemne civilni, Segel sice je trochu uchylacka postava, ale spis v ty prijemny rovine a desnej pohodar a je tu brutalni Favreau, kterej celej film nekoho urazi. Vtipu tu sice mozna neni tolik, co treba v Apatowkach, ale tady to vubec nevadi. Jedina vytka je mozna k Ruddovi, to jeho meneni hlasu a super dementni hlasky byly obcas uz moc. ()

movie 

všechny recenze uživatele

75% Překvapení. Vkusné a vtipné po celou dobu, tedy pokud vám nedělá problém vydýchat Paula Rudda, který celkem přesně hraje chlapíka, jemuž je v mantinelech mužského přátelství občas trochu nezvykle. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ty onanuješ u fotky své přítekyně? To je nechutný!" Mám spoustu kamarádů a jejich fiktivnost mi vůbec nevadí, takže Peterovi rozumím. Jenže nejlepšího přítele a zároveň svědka, který mu při první příležitosti nebude strkat jazyk do krku, je před svatbou třeba najít. Já jsem ho našel a najde ho i Peter. Hledání to samozřejmě bylo zábavné a hláškování spousty vtipně jednoduchých postav mi neustále zvedalo náladu. ()

Reklama

Reklama