Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

Shit 

všechny recenze uživatele

Pohodová zábava s příjemným obsazením, Jason Segel si tu tentokrát střihnul trošku jinačí roli než obvykle, Paul Rudd mi zase přestává vadit a tady byl celkem sympaťák + vyfasoval za přítelkyni rozhodně hodně milou Rashidu Jones, navíc v menších rolích se tu objeví i Jaime Pressly, jak jinak než jako tradičně neustále nasraná fúrie a dokonce i bejvalej kulturistickej soupeř Arnolda - Lou Farrigno. Možná to neni nějak extra vtipný, ale tu a tam se podařil i nějakej ten lepší fórek, i když nic u čeho by se člověk nějak vyloženě zasmál, ale bavil sem se rozhodně dobře ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Konečně film postavený na tom, k čemu sprosté americké komedie směřují zhruba od čtyřicetiletého panice: heterosexuální muž navazuje (pokud možno dlouhodobý) vztah s jiným heterosexuálním mužem. Průběh od náhodného seznámení k určitým řešitelným komplikacím odpovídá klasické romantické komedii a po závěrečném vyznání lásky logicky nemůže přijít nic jiného než svatba. Je příznačné, že muži jsou vykresleni jako dobrovolné oběti žen. Peterovi snaha vycházet ženám maximálně vstříc znemožnila najít si kámoše, pro Sydneyho představuje střídání partnerek zpestřující hru, kvůli které ve svém osobním životě zakrněl. Teprve společnými silami (si) mohou konečně něco dokázat. Alfou a omegou Kámoše k pohledání jsou hlášky, při nichž budou diváci zběhlí v popkultuře vrnět blahem a ti méně zběhlí dostanou zábavnou formou několik užitečných rad do života. Vypouštět plyny před přítelkyní se vážně nesluší. 85% Zajímavé komentáře: Marigold, Nathalie, ScarPoul ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dost dlouho jsem byl na rozpacích, zda sleduju originální komedii plnou trefných postřehů a hlášek nebo jen další americkou žvýkačku plnou fekálně-zvratkového humoru. Nakonec se to zastavilo někde uprostřed, o jednu hvězdu jsem to shodil kvůli totálně slabomyslnému, ukecanému závěru který úspěšně vymazal všechny dobré dojmy, které jsem si střádal v průběhu celého filmu. ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Peter Klaven a Sydney Fife. Dva přátelé, kteří se náhodou potkají. Oba dva jsou úplně jiní, jeden z nich je zaleklý, druhý nechá svého divného, zakrslého psíka kadit, kde se mu zachce. Popravdě jsem nečekal nic originálního, jen další z řady stupidních, neoriginálních srágor. Vyvedl mě z omylu především netypický průběh a skvělé fórky na téma "život". Vše je tak úžasně trefné, až jsem z toho měl strach :-) Ale opravdu takových fajnovek, jako je Kámoš k pohledání se mnoho nevidí a tak je hodnocení zaokrouhlené, ale přeci jen je k těm třem hvězdičkám smajlík jako taková třešinka. Působivá komedie ze života, o životě. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná komédia s tradične pohodovým Segelom, skvelými gay scenes a neprimeraným počtom psích výkalov. Trochu som sa obávala z toho množstva trojhviezdičkových hodnotení (aj z mojej TOP), že to bude priemer, čo ma bude nudiť, ale našťastie sa nič také nedialo. A z tých prdov sa nedalo (dúfam, že sa práve vtedy nepísali nejaké písomky, lebo ten smiech bol dosť hlasný). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)

Reklama

Reklama