Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záznam komedie režiséra Antonína Procházky z roku 1996 (Divadlo J. K. Tyla v Plzni), ve které se manželský pár snaží preventivně předejít krizi středního věku, která podle slov manželky Alice čeká každého. Když se na radu svých přátel vydávají na druhé líbanky na hory, požádají svého nejlepšího přítele Luboše, aby občas dohlédl na jejich osmnáctiletou dceru Sandru. Tím se spouští kolotoč omylů a trapasů, který jako by nebral konce. Pro filmové fanoušky je kromě Antonína Procházky, který exceluje v roli bytaře Česti, na tomto záznamu zajímavá například účast Pavla "Šimona" Kikinčuka nebo velmi mladého Martina Stránského v roli Sandřina tajného přítele Robina. (Ištván87)

(více)

Recenze (30)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená a veselá taškařice. Má však několik vad. Hodně fórků je dost prvoplánových, herci přehrávají, ale mě vadil hlavně závěr. Ten se mi nelíbil a tady A. Procházka vůbec nevěděl, jak to ukončit. Prostě už to příliš zamotal a nerozmotal to příliš dobře. Hlavně scéna, kdy mají všichni zraněné oči, je nevtipná a trapná. Přesto jsem se většinou docela bavil a jako takovou nenáročnou oddychovku to lze doporučit. ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že se nebudu bavit, ale mile mě výsledek překvapil. Skvěle jsem se bavil od začátku, až do konce. Celý děj se odvíjí v lehčím tempu komedie. Herci jsou skvělí, myšlenka pěkná, autor se nebál použít fantasii. O humor není v žádném případě nouze. Kdo má rád komedie, umí se zasmát a touží se bavit a odreagovat se od všedních dnů, tak je divadelní kousek příjemné zpestření dne. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Někdy manželství ani nemusí procházet krizí, aby se ve snaze jí zabránit, všechno sesypalo... Nastávají generační i mezigenerační krize, nepochopení, někteří chytají 'novou mízu a básnické střevo', jiní se snaží všemi prostředky znovu zaujmout partnera. Nastává řada komických situací, příběh se víc a víc zamotává, a pak...ještě ten bytař v koupelně... Procházkovy hry jsou výborné, srší humorem, opravdu vtipnými hláškami a trefně komentují svět kolem nás a tahle navíc patří k jeho nej. Plzeňské divadlo navíc opět ukázalo své kvalitní herecké výkony, sehranost skupiny i slušnou scénografii. Škoda, že jsem neměla možnost vidět hru naživo... ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

"Haló! Tady Česťa, bytař Česťa. Vybílil jsem další kvartýr. Přijeďťe si pro měééé!" Moje snad první setkání s divadelní tvorbou Antonína Procházky a hned mě dostal. Když teď vidím u hry, že se na ni podílel Procházka, hned mě to zajímá. Asi nejlepší je druhá půlka, kde už exceluje Procházka v roli bytaře Česti. Hlavním tématem je ovšem to, jak my chlapi umíme zblbnout, když se kolem nás začne motat atraktivní mladá holka. Ps: Jesli to z mého komentáře nevyplynulo, tak jen dodávám, že je to fakt sranda! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Televizní záznam bláznivé komedie Antonína Procházky z divadla K.J.Tyla v Plzni. Manželský pár středního věku neustále preventivně bojující s manželskou krizí nevědomky vystaví svodům své dospívající dcery nejlepšího přítele chytajícího druhou mízu. Přidejme k tomu vyrušeného bytového zloděje, nic netušící oddanou manželku v nebo nikomu nepředstaveného přítele nezletilé dcery a může se rozjet nekonečný gejzír bláznivých situací. Pokud bylo hlavním Procházkovým cílem pobavit diváka, tak může svoji misi prohlásit za splněnou :) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama