Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záznam komedie režiséra Antonína Procházky z roku 1996 (Divadlo J. K. Tyla v Plzni), ve které se manželský pár snaží preventivně předejít krizi středního věku, která podle slov manželky Alice čeká každého. Když se na radu svých přátel vydávají na druhé líbanky na hory, požádají svého nejlepšího přítele Luboše, aby občas dohlédl na jejich osmnáctiletou dceru Sandru. Tím se spouští kolotoč omylů a trapasů, který jako by nebral konce. Pro filmové fanoušky je kromě Antonína Procházky, který exceluje v roli bytaře Česti, na tomto záznamu zajímavá například účast Pavla "Šimona" Kikinčuka nebo velmi mladého Martina Stránského v roli Sandřina tajného přítele Robina. (Ištván87)

(více)

Recenze (30)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad nejblázivější Procházkův kus, který kdyby ke konci tak zvláštně nevyšuměl (krize středních let je zažehnána tím zdravým odstupem, přesto závěr působí spíš unyle, až seniorsky), mohl by se směle řadit po bok Přísného zákazu. Nejvyššímu hodnocení hra unikla však jen o vlásek. VŽDYCKY JSEM TOUŽIL SEZNÁMIT SE S NĚKÝM, KDO SE VYZNÁ V KARTOTÉCE SPISOVATELŮ A MILUJE PORNO! ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

"Jakže se jmenujete?" "Umakar. Nebo tak nějak." Procházkovy hry mám ráda především "naživo" v plzeňském divadle, nadšení České televize v jejich dokumentaci si ale nesmírně cením. S tvojí dcerou ne jsem totiž, podobně jako řadu dalších, v dětství viděla, jenže paměť už za ty roky lehce pokulhává a bez záznamu (nebo nového uvedení) si ji jen těžko osvěžím. A i když se S tvojí dcerou ne mým nejoblíbenějším dílem tohoto plzeňského dramatika, herce a režiséra asi nestane, je hezké vidět, že ty pozitivní pocity i po letech přetrvávají. (Havně druhá polovina, kdy se na scénu dostává bytař Česťa je velmi vtipná.) U podobných her by byla velká škoda, kdyby měly upadnout v zapomnění. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem záznam i divadelní představení - byť s jiným obsazením v divadle Braník. Oboje je zabávné a ukazuje sílu divadla. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Já měl tu možnost nejprve zhlédnout naživo v Komorním divadle v Plzni a samozřejmě jsem si to pak s potěšením taky nahrál z TV. Některým mým Procházkovou můzou nepolíbeným známým to občas pustím a pokaždé dostává bránice pěkně zabrat... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tuhle hru si pamatuju jako výbornou a jednu z Procházkových nejlepších. Umakart nebo "Přijeďte si pro mě!", na to se nezaopmíná. Ale teď po letech mi první třetina nepřipadala nic moc. Nicméně pak příšlo to, co mi kdysi utkvělo v paměti! Slušná porce humoru postavená na spoustě omylů. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Někdy manželství ani nemusí procházet krizí, aby se ve snaze jí zabránit, všechno sesypalo... Nastávají generační i mezigenerační krize, nepochopení, někteří chytají 'novou mízu a básnické střevo', jiní se snaží všemi prostředky znovu zaujmout partnera. Nastává řada komických situací, příběh se víc a víc zamotává, a pak...ještě ten bytař v koupelně... Procházkovy hry jsou výborné, srší humorem, opravdu vtipnými hláškami a trefně komentují svět kolem nás a tahle navíc patří k jeho nej. Plzeňské divadlo navíc opět ukázalo své kvalitní herecké výkony, sehranost skupiny i slušnou scénografii. Škoda, že jsem neměla možnost vidět hru naživo... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Naprosto neskutečná divadelní hra s úžasným Antonínem Procházkou v roli ČESTI. "Haló, policie? Tady je Česťa. No bytař Česťa, víte? Zase sem vybílil jeden kvartýr. Husova devět. Přijeďte si pro mně. Rychle!" Neuvěřitelný. P. S. Do obsazení by měli ještě obsadit Martina "House" Stránského. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Taková standardní komedie od Antonína Procházky. Je to dobré a je to vtipné. Tentokrát jsou tématem vztahy po "dvaceti" letech a zakoukání se do mladé holky. V divadle se určitě pobavíte. Některé herecké výkony mi úplně neseděly. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

snad jedině Procházka dokáže v dnešním divadle propojit příběhy tolika lidí, aby z toho vyšla moderní komedie plná zábavných situací a zvratů, kde nemáte čas se nudit. Aspoň na mě to tak působí a mám jeho divadelní hry rád. Tato není samozřejmě vyjímkou a navíc patří k těm nejlepším. Prostě příjemná konverzačka, která si na nic nehraje a baví. [ PŘÍBĚH: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Procházka píše skvělá dramata, přesto toto je mírně slabší než jiné. Dialogy založené na zmatku se záměnami osob ale rozhodně pobaví. ()

latvar 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná smršť humoru a výborně propracované zápletky dvou zpřátelených rodin, které prochází krizí středního věku. 85% ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Velevtipná divadelní komedie, která si zaslouží pozornost nejenom lidí ve středním věku, kteří jsou v této hře nejvíc bráni na paškál. Doporučuji všem! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Šílená divadelní hra, ve které se vyřádili všichni zúčastnění. Nebýt slabšího závěru, který mě trošku zklamal, tak jdu do plných. 8/10 ()

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené divadelní představení. Vše se šíleně zamotá a způsobí spousty vtipných situací. I konečnému rozuzlení nechybí vtip. Velmi jsem si to užíval od začátku do konce. Milovníkům divadla tento záznam velmi doporučuji. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Antonína Procházku musí Plzni každé divadlo závidět. Tak skvěle napsanou konverzačku bych čekal od nějakého anglického slavného divadelníka než od českého autora, hra je navíc velmi dobře provedená, všechny postavy jsou výborné. I po druhé jsem se u téhle hry smál jako blázen. Když o tom tak přemýšlím, kolikrát se mi totéž stalo u představení některého pražského divadla? ()

ZorkaJ 

všechny recenze uživatele

Obával jsem se, že se nebudu bavit, ale mile mě výsledek překvapil. Skvěle jsem se bavil od začátku, až do konce. Celý děj se odvíjí v lehčím tempu komedie. Herci jsou skvělí, myšlenka pěkná, autor se nebál použít fantasii. O humor není v žádném případě nouze. Kdo má rád komedie, umí se zasmát a touží se bavit a odreagovat se od všedních dnů, tak je divadelní kousek příjemné zpestření dne. ()

Reklama

Reklama