Reklama

Reklama

Pod maskou

(festivalový název)
  • USA Behind the Mask (více)
všechny plakáty
Trailer

Pod maskou. Film o Animal Liberation Front. Součástí je i svědectví paní, která se nechala zaměstnat v laboratoři (oblíbila si opici, kterou tam pak otrávili), aby získala důkazy pro boj proti ní. (Qasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Maiken Algren 

všechny recenze uživatele

Nechutná jednostranne zameraná propaganda. Verím že môže vohnať slzy do očí 15-ročných zasnených dievčat čo chodia pomáhať na vianoce do útulku lebo aj bíglíci majú právo na pekné sviatky, ale inak výpovedná hodnota blížiaca sa nule práve pre brainwashing metódu ktorou príbeh podali. Takže, aj keď verím že minimálne sčasti majú aktivisti pravdu obdivujem ich idealizmus a obetavosť, film ako taký bol údesný a veľmi, veľmi zle natočený. A len tak mimo, jedna vec by ma zaujímala: čo potom tí aktivisti robia s tými mačičkami, sliepočkami a opičkami keď ich vyslobodia? Vyfotia sa s nimi ako ich hladkajú, možno niekde za rohom si pomasturbujú ako zachránili svet, a čo potom? Ako sliepočku na ktorej robili celý život pokusy vypustia do lesa aby žila v harmónii s ostatnými zvieratkami? ()

Eamby 

všechny recenze uživatele

,,Jaký jste živočišný druh, jestli máte ocas nebo ne, tyhle kritéria jsou stejně tak neopodstatněná, jako vaše rasa nebo pohlaví. Protože neexistuje ospravedlnění toho, aby si člověk myslel, že je nadřazený zvířatům. Je pravda, že zvířata nedokážou sestavit vesmírnou loď a skládat sonáty, ale my zas neumíme běhat rychlostí větru, nemáme gazelí půvab, neposloucháme chodidly, jako to dělají sloni." ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Každé hnutie za sociálnu spravodlivosť v dejinách pozostávalo z ľudí, ktorí boli ochotní porušiť zákon, obetovať svoju slobodu a život pre dobro veci. "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - John F. Kennedy | Animal Liberation Front, nie je žiadna organizácia, ale obyčajní ľudia, ktorí majú spoločné iba jedno - vyslobodiť všetky zvieratá. Doposiaľ nezabili ani jedného človeka či zviera, no napriek tomu sú vyšetrovaní FBI, ktorá ich označila za teroristov č.1, pár z nich boli políciou zabití a veľa z nich odsúdení na niekoľko rokov za mrežami. Dokument zaznamenáva dobrovoľníkov ALF pri vyslobodzovaní zvierat z laboratórií, kožuchových fabrík, veľkochovov. Vidíme ich utrpenie, ale aj radosť z vyslobodenia. Taktiež dokument prináša, že pokusy na zvieratách pre medicínu sú úplne zbytočné, pretože zvieratá a ľudia majú odlišný metabolizmus a fyziológiu, a teda odlišne reagujú na testovacie lieky. Bolo zaznamenané, že iba nepatrné percento testovacích liekov uspeje aj u ľudí. Experimentovanie na zvieratách je nie len kruté, neefektívne, ale strácame tým aj drahocenný čas na záchranu ľudí. Pričom vedci to veľmi dobre vedia, vedia, že sú k dispozícií lepšie praktiky na testovanie nových liekov, ale vedome zatracujú iné metódy pre väčší zisk, ktorý dostanú práve pokusmi na zvieratách, a farmaceutický priemysel je v plnom švihu, pretože liek na chorobu sa nenájde, ale dokolečka sa budú liečiť iba symptómy, ku ktorým pribudnú nežiadúce účinky z liekov. ()

kochanskiT 

všechny recenze uživatele

Tento odvážný dokument odhaluje zákulisí světa takzvaných "radikálních" aktivistů za práva zvířat, jejichž činy jsou médií označovány za nebezpečné a teroristické. Pozoruhodnost dokumentu spočívá v odhalení, že věc není tak jednoduchá, jak se z médií zdá. Sledujeme osobní příběhy aktivistů a poznáváme, že se spíše než o pomatené šílence a násilníky jedná o velmi vzdělané lidi, kteří by se nikdy nesnížili k násilí vůči lidské či mimolidské bytosti. Dokument nepředpokládá, že by divák musel souhlasit s pácháním škody na majetku za účelem záchrany života před utrpením a smrtí, avšak rozhodně přiměje k přemýšlení a k většímu pochopení takových motivů. ()

vhojta 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o organizaci ALF, která brání práva zvířat. Spousta odborníků, dokonce i bývalých doktorů, kteří dělali pokusy na zvířatech a kteří se v dokumentu vyskytují, říká, že drtivou většinu všech testů nikdo nikdy na člověku nevyužije. Fyziologie zvířat je od člověka velmi odlišná a testy jsou tedy často zbytečné, finančně nepředstavitelně nákladné a bez vypovídající hodnoty. Má člověk právo, pokud žije v demokratickém státě, svobodně zjistit a informovat o tom, co se za zdmi těchto laboratoří skutečně děje? Proč se lidé nemohou k těmto laboratořím přiblížit, natož něco dokumentovat, když peníze na výzkum jdou i z veřejných peněz? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama