Reklama

Reklama

MIG 21 - live show

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2008, 60 min

Obsahy(1)

Velké ekologické turné, se kterým vyjela skupina Mig 21 na podzimní turné, mířilo do regionů celé České republiky. Vědecko-výzkumně-hudební semináře proběhly (v naplněných a vyprodaných sálech) a proběhnou v celkem čtrnácti místech, včetně Velkého sálu pražské Lucerny. Oceňovanou devizou práce osvětového týmu pod vedením Jirky Macháčka je vysoká úroveň prezentace, včetně velmi názorné vizualizace a skvěle pojaté doprovodné videoprezentace. Velké ekologické turné je završením první dekády hudebně-zdravotně-ekologického působení formace MIG21. K závěrečné sumarizaci v České republice si do Velkého sálu Lucerny pozvali ještě další odborníky z řad letušek a lesníků (tzv.soubor LeLek), jež svými pozorováními přispějí k závěrečné zprávě Velkého ekologického turné. Bude se finalizovat, analyzovat a reportovat za dechové pomoci již zmiňované lesnické a letecké složky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako fanda kapely, hrdě nesoucí na hrudi název legendárního sovětského letounu, jsem se na záznam koncertu hodně těšil, ale zároveň jsem byl trochu nervózní z výkonu pro mě neznámého doprovodného tělesa. Od úvodního taktu však bylo jasné, že moje obavy jsou zbytečné a skladby Migu 21 se dají rozpoznatelně zahrát i na lesní rohy. K údivu mě přiváděly zejména výkony dvou zelených mužíků důchodového věku, z nichž jeden zběsile funěl do tuby a druhý rozmáchlými pohyby mlátil do bubnu, bouchal do sebe činely a v závěru došlo i na rumbakouli. Všichni zúčastnění si vystoupení evidentně užívali a mně k dokonalému zážitku chyběl pouze pořádný záběr na Macháčkova zběsilá sóla na nafukovací růžovou kytaru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ahooooj! "Byli jsme chlapecká taneční pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5, Smíchova a teď tu hrajeme s orchestrem!" -------------------- Jsem ohromen a ochromen. Migovce samozřejmě znám a mám všechna jejich alba zaparkovaná ve svém hangáru :-). Jsou na nich kusy lepší, kusy chytlavější, kusy semleté rádii napříč republikou i kusy, ke kterým si musíte najít cestu. Pokud na živák nejdu, nejsem fanouškem záznamů z Live koncertů. Hodnotu mají pro mne ve chvíli, kdy kapela nějak zajímavě zaimprovizuje, nebo hodí song do zcela jiné podoby než ho člověk zná z CD. Jinak neshledávám nic zajímavého na tom, když si doma pustím CD oblíbené kapely s hudbou narušovanou zvuky jásajícího, pískajícího či jinak hlučícího obecenstva. MIG 21 a Lelek orchestra mne zaujal kdesi na netu v jednom z rozhovorů s Macháčkem několika fotkami. Trochu konsternovaně jsem zíral na kočičky ve stejnokrojích letušek a typické dědky v huberťácích s knoflíky z parohoviny a se štětkou za kloboukem, kterak třímají v rukách lesní rohy. To vše, vizuálně nesourodé - slito v jeden big band :-). V popředí kluci z Migu s křepčícícm Jirkou Macháčkem v čele. Říkal jsem si, - to si hochu musíš poslechnout !!! A zatraceně dobře jsem udělal. Aranžmá písní je dokonalé a celé je to naprosto geniálně překopané. Mig21 při tvorbě písní prý měl na T. Kirschnerovi dirigentovi a hornistovi Lelků požadavek aby písně vyzněly spíše balkánsky s důrazem na podtón naší dechovky. To se však podařilo jen částečně a většina písní dostala šmak spíše po swingu než po Moravance. Přitom je to neskutečně hravé až skotačivé! nevydržíte sedět v klidu aniž by jste si něčím nekývali do rytmu - to se vsaďte! A to mi sakra sedlo! Doprovod ,,Lelka'' povýšil každou z písní na neskutečně chytlavou a geniální záležitost a já troufám říci, že zaujme hned na první poslech i ty, kteří Mig 21 neznají, nebo se jim doposud nelíbil. A tak vážení tenhle LIVE vám rozhodně doporučuji. Nudit se nebudete! U mně je to za 5 broků do čepice ! * * * * * ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Tak perfektne som sa nebavil už dlhú dobu. Ti výborné vtipné aj vážne texty, bláznivé kúsky a ešte spojenie s netradičným orchestrom mi vyčaril takú perfektnú náladu, akú som už dlho nemal. A za to si zaslúži 5 hviezd. ()

Erumocio 

všechny recenze uživatele

V červnu jdu na jejich koncert na Špilberku. A tak poctivě naposlouchávám vše, co najdu. Tohle byl jeden z nejlepších záznamů, co jsem viděl. Těším se, až předvedou svoji pohodovou, striptérskou show. :) ()

Reklama

Reklama