Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Křesťanský magazín je zpravodajsko-publicistický pořad ze světa náboženství. V jeho zorném poli jsou jak velké světové události s náboženským podtextem, tak i aktivity, při nichž se potkává svět domácích církví s českou společností. Nevyhýbá se složitým kauzám ani názorům křesťanských osobností na ně. Snaží se také představovat nejrůznější duchovní, charitativní a výchovné aktivity církve i blízkých organizací a jednotlivých křesťanů. Důraz je kladen na ekumenické zaměření respektující názorovou pestrost české ekumény, na podtržení základních křesťanských hodnot, které jsou současně i hodnotami obecně evropskými. (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Pro zasvěcené jistě přínosný pořad a každý ať si věří v co uzná za vhodné. Odsuzovat ani vychvalovat mi nenáleží. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Česi (aj Slováci) vždy boli, a verím tomu, že mnohí sú i dnes, veriaci, bohabojní ľudia. Oddaní kresťania katolíci. Preto si myslím, že relácia tohoto typu má svoje miesto vo vysielaní verejno právnej televízie. Má to svojich divákov a to je dobre. Alebo by ste radšej mali za domom mešitu, pozerali na tureckú telenovelu, zahalili manželky do burky a za susedou mali bandu islamských fundamentalistou? To si nechcem ani len predstaviť. Takže držím tvorcom "Kresťanského magazínu" palce. Aj keď som skôr sympatizant, ako pravidelný divák. ** ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

JÁ TOMU NEROZUMÍM!!! Nerozumím lidem, co tomu rozumí. Bylo by však nehezké nevysílat na veřejnoprávce i pořad pro dogmatické vytřeštěnce. Mozek stranou, hvězda za samotnou existenci. Ať se kudlanky ukojí vědomím, že postižených je povícero. My ostatní se budeme holt dál muset řídit pouze morálkou a zákony, bez slastného vědomí, že když něco posereme, bude nám za desátek a drmolení říkanky odpuštěno. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nehodnoťme náboženství samotné, o tom nechť si každý myslí své. Kvalita pořadu je koukatelná, má za úkol především vzdělávat. A tak je ze svého principu výjimečným počinem na naší domácí scéně. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K pořadu - sleduji to nepravidelně, ale jako věřícímu se mi vcelku líbí. Jeden z mála křesťanských pořadů a vážím si ČT, že ho vysílá. K některým primitivům zde na csfd - vidím, že někteří uživatelé mají inteligenci některých diskutujících na Novinkách.cz. Tzn., že téměř nulovou. Je strašně lehké odsoudit křesťanství a napsat, že to je zlo, ovšem pardon, to může napsat jen mentální ementál. Kdo tady z těch mistrů světa, co uráží, vůbec mají zkušenost s lidmi z církve a s církví jako takovou? Kde berou tu drzost urážet? Já to prostředí znám a křesťanství je lék pro dnešní svět. 18% je hodně málo, je vidět, že to hodnotí ateisté (ale ta nenávistná, nepřející sorta, co si léčí své mindráky), kterým pořad není vůbec určen, viděli max. 5minut jednoho dílu a hned tu sází mizerný hodnocení, tohle je padlé na hlavu. MALARKEY: Církvi jde jen o peníze? Skoro jsem na monitor vyprsknul smíchy džus. Ano, toto většinou tvrdí fousatí komunisti s pivním mozolem třímající půllitr, když v nedaleké hospůdce probírají témata od politiky přes víru (slýchávám je skoro denně). Toto lakonické, nevědomostí zbarvené sdelění o myšlenkovém náboji nedospělého puberťáka mě fascinuje. Vůbec mě fascinuje tvůj patent na rozum, když se označuješ za normálně uvažujícího a věřící za hromaditele majetku :-D A přirovnání k muslimům je úplně, ale úplně mimo, to by nenapadlo ani ty fousaté komunisty nad zlatavým mokem :-D Ty že znáš církev??? A odkud čerpáš své rozsáhlé vědomosti? Je mi to jasné - z Blesku, Aha, Šípu, zpráv na TV Nova a apod.? Lžeš, když tvrdíš, že církev znáš, jinak bys nevypustil takovou kravinu. Takže jak káže páně Malarkey, co kněz - to sex. úchyl, co biskup - to zloděj majetku, co věřící člověk - to fundamentalista, církev - zlodějové s.r.o. Gratuluji, víš o církvi skutečně vše :-D ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Bohužel, Křesťanský magazín už 25 let prohlubuje církevní krizi hlásáním modernismu, synkretismu, relativismu, irenismu, plurality atd. Ty střípky, které jsou tu dobré, jsou katolické. Ale bohužel jsou namíchány v ekumenické maltové směsi, která po prvním mrazíku odpadá. Katolíci i lidé hledající pravdu jsou tu mateni stejně jako jsou mateni oficiálním periodikem, zvaným Katolický týdeník či rozhlasovým vysíláním "Proglas". To vše se děje nikoliv v době nesvobody, ale v době kdy všechny biskupské stolce jsou obsazeny. Tedy za souhlasu našich biskupů! Některé pasáže jsou vysloveně hanebné, např. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1098528273-krestansky-magazin/215562215600010 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Co to je ti dnešní křesťané? V čem navazují na učení Ježíše Krista? A jak se připravují na poslední soud? Většina lidí žije přízemně, jako by se jich smrt netýkala, takže nač by přemýšleli? ()

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Hrabat prachy,znásilňovat děti a mlet přitom o bohu......jen války,utrpení a bolest to přináší.Mě útěchu přinese víra v sebe,že neprodaj Budvar Američanům a že jednou všechny náboženský fanatiky do jednoho vystřílej :-) ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tak u podobných náboženských vyblitků se mi chce vždycky zvracet. Jsem nevěřící a vůbec se za to nestydím. Stačí mi sledovat v televizi , jak faráři znásilňují, kradou,atd… ()

Korbitch odpad!

všechny recenze uživatele

Dle uživatele Salahadin, mám nejspíš IQ rumové pralinky, protože nevěřím církvi a její propagandě. Jsou snad nějaké hmatatelné důkazy, že Bůh existuje? Ne! Jen propaganda, co si církev vymyslela k zastrašování negramotných lidí, aby na nich mohla vydělávat. Co mě opravdu fascinuje na církvi, byly odpustky. Pokradl jsi? Névadí, zaplať 10 zlaťáků a je to ok. Zesmilnil jsi? Névadí, zaplať 20 zlaťáků a je to ok. Zabil jsi? Klídek, neřeš to, zaplať 100 zlaťáků a je to ok. Hmm, tak teď vážně nevím, který z nás je hlupák. V určitou vesmírnou sílu věřím, ale pánbíček na mráčku to teda není. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Jak to, že nedávaj taky muslimskej magazín? Asi jsem mistr světa (dle jednoho zaníceného komentátora tady), ale připadá mi, že MY VŠICHNI máme s církví docela dost přímou zkušenost... asi tak poslední 2 tisíce let, řekl bych... Moc jste to, páni z církví, kteří jste po většinu těch staletí de fakto vládli světu, nevytrhli. Neznám nic, co by víc uškodilo vývoji lidského druhu (a ve jménu čeho bylo pod rádoby vznešenými pohnutkami zavražděno víc lidí), než je křesťanská církev. ___ velmi zajímavý komentář: RadimFišer ________ Víra dělá z nepřemýšlení ctnost. To není nic, čím bychom se měli chlubit. A ti, kdo kážou víru, jsou otrokáři rozumu. Drží lidstvo spoutané iluzemi a nesmysly, které způsobily a ospravedlňují tolik šílenství a zkázy. Náboženství je nebezpečné, protože si díky němu lidé myslí, že mají na všechno odpověď. Většina lidí si myslí, že je úžasné, když někdo řekne: "Jsem povolný, Pane. Udělám vše, co chceš." Ale jelikož k nám žádní bozi nemluví, zaujímají jejich místo lidé se svou zkažeností a omezeností. A vám, kdo tvrdíte, že prostě víte, co bude po smrti, vám říkám, že to není pravda. Jak si můžu být tak jistý? Protože já to taky nevím a vy mě nijak duševně nepřesahujete. Jediný správný přístup k "velkým otázkám" není arogantní jistota, ten znak náboženství, ale pochybnost. Pochybnost je skromná. A lidé musí být skromní, když uvážíme, že dějiny lidstva jsou jen jeden průser za druhým. Proto rozumní lidé, nevěřící, musí vytáhnout toho kostlivce ze skříně a prosadit se. A ti, kdo věří jen tak trochu, se musí podívat do zrcadla a uvědomit si, že útěcha, kterou vám náboženství poskytuje, za tohle všechno nestojí. Kdybyste patřili k politické straně nebo klubu, který by měl na svědomí tolik bigotnosti, misogynie, homofobie, násilí a nevědomosti jako náboženství, vzbouřili byste se a vystoupili. Učinit jinak by znamenalo umést cestičku skutečným ďáblům:ďáblům extremismu, jimiž se zaštiťují jejich příznivci. Ať už svět skončí nebo se doplazí do budoucnosti, zdecimován náboženským terorismem, nezapomeňme, v čem byl skutečný problém: Že jsme se naučili způsobit masová úmrtí dřív, než jsme překonali neurologickou poruchu, kvůli které jsme si smrt přáli. Bill Maher, Religulous (2008) ... A ještě jedna divná poznámka k Holly Bible: Ty jo, jakej úchylák mohl (a proč?) očíslovat věty v knížce? :D:D ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Keď už dávaju reláciu o organizácii čo za svoju existenciu v méne boha a vieri vyzabíjala milióny ludí a v dnešnej dobe sú to samé škandáli s pedofíliou tak to už môžu dávať aj relácie opevujúce fašizmus či kanibalizmus. Najbohatšia organizácia hovorí o skromnosti, solidarite, že sme všetci jedna velká rodina káže vodu a chleba a slope víno a híri luxusom. Ludom mudruje o rasovej znášanlivosti, tolerancii a od jakživa viedla vojny proti všetkému inému. Upalovať ludí za živa pre názor je božské. Myslím si, že 99% kresťanov nedodržuje ani tri z desiatich prikázani. Tak ako pápež požehnával Napoleonónovi, keď viedol vojnu proti celej európe, tak ako mala cirkev zmluvi s fašistickym Nemeckom, tak aj dnes kolaboruje a požehnáva tým čo dnes vyvolávaju vojny ako samotnému Bushovi a NATO. Keby otvorili bankové kontá a dali ludom tie majetky čo nahrabali tak by bolo po biede, chudobe a hladomore. Ako hovoril dedko je to banda buzerantov a pedofilov!! ()

C0r0ner odpad!

všechny recenze uživatele

Sledování tohohle u mě znamenalo velmi rychlé změny nálad. Buď jsem byl skoro oslepený adrenalinem, jak jsem se nasíral nad těma strašnejma hovnama. Nebo jsem se skoro nepříčetně smál, až se v kuchyni třásly skleničky. Nebo jsem na to jenom tupě zíral a nevěřil, že je něco takového možno vysílat v televizi. A takhle třikrát za díl. Na to, že má něco přes deset minut, je to celkem síla. Následující frázi si půjčím od verbala a použiju ji u dalších hodnocení ještě tak pětkrát, víckrát určitě ne. Odpad odpadů. 0% ()

Reklama

Reklama