Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Noční promítání hororu ze 70. let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou: "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". (LIVINGDEAD)

Recenze (94)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Originální, napínavý, krvavý a zábavný slasher s výraznou příchutí kvalitní béčkovosti, jaký už tu dlouho nebyl. Opravdu jsem byl tímto filmem moc příjemně překvapený. Zvlášť podle současného hodnocení na IMDb (3.6) jsem očekával cokoliv nepěkného, ale dostalo se mi víc než solidní podívané, na níž evidentně pracovali hororoví fanoušci (a jim je také určena). Potěší pěkná zabití (obzvlášť vražda "dva jednou ranou" :-D ), různorodost charakterů a především, uvážíme-li podmínky, jejich racionální chování. U týhle vyvražďovačky vám odpadnou ty otázky "Proč nezkusili tohle? Proč neudělali tamto?", protože postavy se tentokrát drtivou většinu chytrých nápadů zrealizovat skutečně pokusí. Dalším plusem je povedený záporák. Tenhle vrahoun by se s trochou péče mohl stát poměrně oblíbenou hororovou ikonou (má na to dostatečně pěkný vzhled, typickou chůzi a zajímavý původ), zvlášť pokud by se v druhém díle, ke kterému si tenhle film nenuceně (!!!) nechává otevřená zadní vrátka, dokázal pořádně utrhnou ze řetězu ... tedy ehm ... vylízt z plátna. Jak je vidět, začínající režisér Jack Messitt mě svým debutem vyloženě potěšil, a já budu vyhlížet jeho další projekty. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zajímavý námět v horroru. Opravdu si neumím představit, že bych šel do kina na horror a vrah vystoupil z plátna. Asi bych se po....... Vrah vypadá opravdu děsivě a ke všemu má zajímavý vrtáček :-) Noční promítání horroru ze 70-tých let se promění v peklo, kdy vrah "vychází" z filmu a ke všemu s jedinou myšlenkou : "ZABÍT VŠECHNY DIVÁKY". Film obdržel 2 ceny na Chicago Horror Film Festival. "Midnight Movies" jsou v 70-tých letech populární filmové seanse, při kterých se u diváků odehrávaly scény společně se scénami na plátně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle byla Paráda! Slasher v kině s bodycountem 10 s vrahem s maskou co může být lepšího? Design vraha byl fajn.. Skvělá originální zbraň. s kterou řezal vše co se mu poskytlo pod ruku..! ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Docela povedený slasher, který si hraje s myšlenkou Co kdyby ten vrah na plátně ve skutečnosti opravdu byl a navíc šel právě teď po vás? Takže je to trochu atypická záležitost. Sledujeme vlastně hned dvě skupiny obětí, jednu ve fiktivním filmu a druhou v tomhle. Do všeho je zamíchána nutná dávka nadpřirozena a tím pádem si ani nemusíme dělat starosti s nějakými velkými logickými záseky.. Na druhou stranu nadpřirozeno obecně ve slasherech moc vidět nemusím. Co se týká vraha, ten taky ničím neurazí. Masku vybral docela dobře, stylově za sebou tahá nohu, k zábavě mu stačí takový ruční vrták, který vždycky někomu vrazí do břicha a vytáhne ho pak i s kusem masa. A vzrušuje ho představa strachu, bastarda jednoho. Všechno v pohodě (prostory vysloužilého kina, vraždy, postavy), musím ale uznat, že nejvíc se povedla psycho sekvence hned na začátku. Jako celek prostě lepší průměr. Tři nebo čtyři hvězdy, na tom nesejde. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neoriginální, ne-napínavý, ne-krvavý a zejména nezábavný slasher s výraznou příchutí nekvalitní béčkovosti ubohých horrorových 80. let ... proboha jen to ne, prosím žádný návrat do "no-gore", "čáry-máry" období slasherů pro infantilní majstreamové publikum a puberťáky!!!! Jeden z nejtrapnějších slasherů za posledních několik let. Takhle ne!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nápad se zabijákem, který vystupuje z plátna, aby v kině mordoval diváky, působí celkem svěže i přesto, že s podobným tématem tu byli už italští Démoni. Jinak všechny patřičné ingredience správného slasheru jsou tu dodržovány s chirurgickou přesností: uzavřený prostor odkud není úniku, početná skupina lidiček připravena chcípnout za co nejdrastičtějších okolností, a maskovaný zabiják s efektivním nádobíčkem, co slouží jako lidská vývrtka. Krátká stopáž, příjemné tempo, spousta mrtvých. Midnight Movie je zkrátka hororovou oddychovkou s dávkou gore a silnou nadsázkou. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Na straight-to-dvd nízkorozpočťák hodně slušný a nápaditý slasher, který bych si uměl představit i v dražším provedení v kinech. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Slasher jak se patří s celkem neohraným nápadem. Navíc, zabiják je libovej, jeho zbraň ještě lepší, umírání dostatečně brutální a ve filmu slušný množství postav na zabíjení, který se hned po tom, co vkročí na scénu, daj odškrtnout ze seznamu přeživších. Já se bavil, milá béčková vyvražďovačka ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý horor. Má veľmi zaujímavý príbeh, ktorý je ešte aj úplne originálny a to sa samozrejme cení, kedže originalita je pri tomto type filmu veľmi zriedkavá. Nuda tu nemá šancu, pretože ked´ nie sú likvidovaní hlavní hrdinovia, tak aspoň sledujeme vyvraždovanie na plátne. Zabijak ma moc nezaujal, síce má niekoľko zaujímavých prvkov ako napríklad svojskú chôdzu, ale jeho vzhľad a stavba tela nevyvolávajú dostatočný rešpekt. To si myslím aj o jeho zbrani, ktorá je určite originálna, ale ja by som viac ocenil niečo väčšie ako napríklad sekeru. Zabití tu je dosť, najviac ma zaujalo zabitie dvoch ľudí stojacich za sebou, ale inak úmrtia sú tu na tom tak ako vo väčšine podobných filmoch, teda dve alebo tri zaujímavé zabitia a zvyšné v norme. Som spokojný aj s hercami, ktorí predstavujú zaujímavé charaktery a aj konajú celkom logicky. A koniec je tiež celkom zaujímavý. Od tohto filmu som dostal presne to, čo som očakával, teda dobrú zábavu. Prípadnú dvojku by som si s radosťou pozrel. Objektívna kvalita filmu-65%, film sa páči mne na 73%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka ľudí sa vyberie na polnočné premietanie 40 rokov starého hororu, ktorého režisér sa pri jeho natáčaní pomiatol a skončil na psychiatrii. Jedného večera sa v danej nemocnici odohrá krvavá masakra. Telo tvorcu onoho snímku však nikdy nenájdu. Po piatich rokoch je v kinách uvedená premiéra. Nikto zo zúčastnených na ňu do smrti nezabudne. Tento horor je zaujímavý hlavne vďaka originalite príbehu s prelínaním deja. Za zmienku ešte stojí vyobrazenie vrážd a záver. Inak mi vďaka podaktorým hereckým výkonom a niektorých nelogických pasáži prišiel amatérsky. Mňa osobne do deja veľmi nevtiahol, ale myslím, že svojich fanúšikov si nájde. "Pajdajúci" zabijaci ma už proste neberú. S odretými ušami tri hviezdy sa spomínané plusy. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Neoriginálny, nenapínavý a teda i nezaujímavý slasher. Aspoň poriadnu vraždu na niekom zo všetkých nesympatických postáv som čakal že predvedie ten vidlák a on si len skáče z jedného blbého filmu do ešte blbšieho. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Chceš ji? Tak to budeš muset projít skrz mě!" ...čvacht, mlask, uhhh. Propojení filmu s reálným životem není sice novou myšlenkou, stačí vzpomenout na Laternu magiku, Purpurovou růži z Káhiry či ve stejném roce vzniklou Poslední premiéru, ale ke 4* mě vedly dvě věci - 1.posledním přeživším není srdnatá děva (tohle klišé je totiž už trapné a způsobuje, že jeden dopředu ví, jak film skončí), 2.zpočátku jen nesměle naznačované gore s uhýbající kamerou se směrem ke konci proměňuje ve výživný lidský guláš. Skupina diváků pobíhá v uzamčeném kině, v patách je jim šílenec s elegantní vývrtkou a vypadá to, že nikdo nepřežije. Zajímavý je metaforický závěr. Kde vlastně všichni jsou? Možná v blbém filmu, ale možná že jejich duše propadly peklu... už jsem čekal jen na Freddyho nebo cenobity... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Ne, ne, ne. Přestože je nápad docela zajímavý, tak mě to téměř vůbec nedokázalo zaujmout. Film se snaží být něčím víc, ale pro mě je to jen bezzubá vyvražďovačka s docela fajn nápadem. To zpracování mělo být prostě daleko lepší. Atmosféra žádná, napětí žádné. A proč? Protože ji prostě režisér nedokázal vytvořit. Jednotlivé mordy působí spíš trapně, než abych se u nich bál. Pořád se jen někam běhá, haleká a vymýšlí se kraviny a necharizmatický killer jde nezajímavě po krku nezajímavým teenagerům, motorkářovi a jeho borce a nějakým cajtům, kteří jako že možná ví o co tu běží. Jak říkám, z nápadu by se dalo vytěžit víc. Nudil jsem se a když se podívám na nedávno hodnocené dvouhvězdičkové horory, tak tento se jim bohužel nepřiblížil, takže za mě je to za jedna, což v tomto případě není moc výborné. Spoiler: Jediná scéna, která mě potěšila byla ta, jak naši "hrdinové" buší na skleněné vstupní dveře a policajt venku je nevidí. To dokázalo vyvolat očekávání k něčemu lepšímu co bude následovat, ale kde nic tu nic. Ale nápad, kdy si borec pendluje z filmu do "reality" a konec se odehrává ve filmu ve filmu, je povedený. A železná spirálka byla taky celkem originální a cool. 30% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch lepších slasherů, který svou originalitu nezapře. Přesto jsem věřil v něco záživnějšího. Midnight Movie jako jednohubka neurazí, na podruhé bych se musel rozmýšlet.. 6/10 = 60% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mě sral mord inštrument jinak výbornýho vrahouna, což je u slasheru dost zásadní. Bohužel za mě jen průměr, ale kdo neviděl, zkuste. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem béčkovou oddychovku a taky jsem ji dostal. Největším kladem i zároveň mínusem filmu je killer. Má svůj styl a chůzi, fešnou masku, celkem zajímavou hračičku na zabíjení a poměrně vysokej bodycount. Problém mám s tím, že killer vlastně není reálný, ale jak už tu psal v komentáři Khumbac " je zhmotněný z filmového plátna ". Pochválit se dá i partička, kterou killer postupně začal vybíjet. Sympatická je i krátká stopáž. Za mě mohlo být určitě víc gore a krve. Na jedno podívání OK, ale víckrát to už asi vidět nemusím. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem o něco více. Po delší době jsem si sehnal dva poměrně neznámé slashery (Laid to Rest a právě Midnight Movie), ale oběma něco chybělo. Zatímco v prvním jmenovaném mě neuvěřitelně iritoval scénář a jednání postav, s tím zde problém nebyl. Ale moc, MOC mi tu chybělo napětí, nebo zajímavější vraždy (zaujali mě všehovšudy 2 - 3). Také je trošku problém se sžít s nepochybně originálním příběhem, který proplétá filmovou a skutečnou realitu. Zde vychvalovaný vrah mi moc ikonický nepřišel a to ani jeho zbraň (zde Laid to Rest vede jednoznačně). Takový klon vraha z libovolných vidláckých hororů ála Texas Chainsaw Massacre. Všehovšudy je to ryze průměrný slasher, na který už se nejspíš nepodívám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý slasher s dávkou originality, který se nespokojil jen s brutální složkou filmu a snaží se s hororovým divákem si pohrávat. Ocení to však jen hororový fanoušek. Na půlnoční promítání hororu kultovního režiséra Teda Redforda přijde jen hrstka diváků. Pár rozjuchaných teenagerů, motorkář se svoji přítelkyní a dvojice detektivů pátrajících po režisérovi, který před pěti lety po masakru v blázinci záhadně zmizel. Ted Radford je totiž šílenec a v jeho filmech vždy tekla krev proudem. Zanedlouho dojde na krvavý masakr při promítání jeho filmu a ten, kdo na jeho film zavítal, živý neodejde. Z prokletého kina není úniku. Primitivní pajdavý šílenec s maskou smrtky právě vystoupil ze svého starého filmu a zastavit jeho brutální řádění dokáže jen ten, kdo nedá najevo strach, kterým je maniak posedlý. Vraždící maniak má celkem charisma a ten kdo má nakoukáno horory ocení množství nápadů, kterými film disponuje. Angažování diváka do krvavé hry má svá úskalí a tady se film nechtěl spokojit pouze s obyčejnou krvavou partií, ale pokusil se o přesah na který ale přece jenom neměl. Prolínání reálného světa s filmovým totiž nefunguje až tak stoprocentně a časté přechody z filmu do sálu kina ztrácely na působivosti. Na druhé straně to jistý stereotyp v žánru slasheru obohatilo a vydat se jiným směrem, který pro tento žánr není typický, bylo rozhodně přínosné. I přes drobné nedotaženosti se jedná o zdařilý horor, který ale mohl mít známější herce a jednotlivá zabití nebyla příliš působivá. Režie Jacka Messitta nebyla extra propracovaná a bylo znát, že je debutant. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode. Natočené v starom štýle, nie úplne s vážnou tvárou, a viem si predstaviť, že by to malo tak osem ďalších pokračovaní. Keby to bol horor z osemdesiatych rokov, asi by tomu tak bolo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Midnigh movie mě tak trochu po kladných ohlasech zklamal. ZAčátek je výborný a vypadá to na super masakr, s poměrně originálním vrahem, a jeho super zbraní. Ale to je asi tak všechno co MM mohl nabídnout. Film má poměrně originální zápletku, ale prostě nedokáže víc zaujmout. Zbraň se za chvíli okouká a ani vraždy nejsou pak už nějak přesvědčivé. Dále tu máme postavy který jsou fakt děsně nezajímavé, a vy přesně víte v jakém okamžiku zemřou. A taky na film na který všichni šly, vypadal všelijak jen ne jak ze 60 let, takhle filmy rozhodně nevypadaly. Nu což film jsem si poměrně užil, ale kvůli nespočetném množství klišé a blbostí nemůžu dát víc jak 50%. ()

Reklama

Reklama