Reklama

Reklama

VOD (1)

Historický velkofilm o legendárním ninjovi. Japonsko na konci 16. století je zmítáno nepokoji a boji o moc v nejvyšších kruzích. Obyčejní lidé trpí, dokud nepřijde ninja Goemon, který trestá nepravosti a nezalekne se ani šlechty. Vydává se proto na cestu pomsty, která má přinést mír. Svým počínám se ale neodvolatelně sám zaplétá do vysoké hry a jeho cesta ven bude dlouhá a krvavá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Haide 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná kombinace japonské historie a fantazie tvůrců. Příběh, který je plný jak ideálů, tak krutosti reality. Příběh je prostě skvělý a jedinečný. Co se týče zpracování, občas mi (docela dost) vadily trikové sekvence, které si mohli klidně odpustit, protože především na začátku vypadali trochu lacině. Možná trochu více práce "v terénu" a mohlo to být ještě o stupeň lepší. Naopak úžasná je hudba. Kombinuje moderní i klasický styl s nebývalou lehkostí a neuvěřitelně podporuje celý film. Pokud bych to měla shrnout, tak jde o krásný příběh, kterému lehce podráží nohy efekty, ale naopak je velmi podpořen hudbou. Rozhodně i na víc než jedno zhlédnutí. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Japonský středověk, mixující v podivně vyhlížejícím fantasy světě kulturu zapadajícího slunce s evrposkou gotikou říznutou současným metalem. To vše v nepříliš realisticky vypadajícím CGI provedení, připomínající místy spíše slušně animovaný film jako Kungfu panda, což bohužel nepřidává na uvěřitelnosti. Musím ocenit snahu o propracovaný děj, nicméně podání s řadou zbytečných kudrlinek a nelogických smyček trochu pokulhává za původním záměrem a není těžké se v ději místy ztrácet. Všechno ale nejvíc sráží přehnané zpracování s důrazem na nadpřirozené schopnosti, objevující se jen když se to tvůrcům hodí. Kdyby to bylo podáno alespoň s humorem, ale i ten zde zcela chybí. Na druhou stranu jsou zde příjemně zvolení herci a hudba. Myslím, že pozice filmů jako Tygr a drak nebo Klan létajících dýk zůstává nadále neohrožena. 50 % ()

Dr.Cilka 

všechny recenze uživatele

Pozeratelna zmes rozpravok o legendarnych ninjoch, historickych polopravd, filmovych trikov (zvacsa lacne posobiacich) a okazalych zaberov. Pokial sa to cele vnima s nadhladom a ako nenarocna filmova zabava, celkom to ujde. Take samurajske Japonsko v Snyder-ovskom style.. ()

zberatel 

všechny recenze uživatele

Film ktory je pozeratelny len raz, potom uz nema co ponuknut. Dost zato moze aj jeho dlzka ktora je neumerna vyrovnanosti deja. CGI mi tu vobec nevadi, skor naopak, bavil som sa na nich ale to je vsetko. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

I když to v prvních chvílích nevypadá, je jednou z nejzajímavějších stránek tohoto filmu děj. Je to tu sice trochu přeháněné s retrospektivou a v množství japonských jmen má evropan občas problém se zorientovat, ale i tak je dějová linie dobrá. Naopak film nejvíce kazí vizuální efekty. Na různé létání v asijských filmech jsem si již zvykl (a k jejich legendám to prostě patří), nicméně šílené mlátičky ve stylu anime, navíc zpracované velmi mizernou počítačovou grafikou, prostě do zbytku filmu vůbec nesedí. ()

HonzaMag 

všechny recenze uživatele

Vizuální žranice - to je ten správný výraz! Jasně - děj je trochu komplikovaný, postav je mnoho, triky občas úsměvnější, hrdinové skáčou jako Hulk křížený s tryskomyší (kam se hrabe Legolas :-); vše podkreslené "dobovou" techno-hudbou (sakra ti Japonci jsou ve všem napřed). Ale mne to bavilo, a o to jde. Takže, i přes pár nelogických pasáží - např. když Goemon místo toho, aby navždy dozneškodnil zraněného hlavního záporáka, tak si někam "odskočí", a to se mu dost vymstí (ale to bychom zase byli ochuzeni o masakrální závěr - z tohoto pohledu záměr tvůrců asi chápu); to vidím na poctivých 80%. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

japonská komixovka ze středověku, kde ninjové za stálého lítání vzduchem (někdy vyletí snad ještě výš než ten náš bitevník Alka) stávají se takřka nesmrtelnými a kde efekty jsou nadřazené příběhu. I když to není úplně to, co mám rád, určitě se na to dívat dá a trojka je trochu přísnější hodnocení ... ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

Možná jsem zbytečně přísný, ale ta počítačová grafika se vážně vůbec nepovedla a vypadá spíš jako zpětná projekce z 60. let. Dost to ruší jinak perfektní příběh (jasně, že je předvídatelný, ale pořád míň, než leckterý evropský. Japonci celkem umí divákovi zamotat hlavu) se spoustou zajímavých postav (není naškodu mít načteného třeba Šóguna, aby člověku přišla jména jako Nobunaga nebo Tokugawa alespoň povědomá). Jen se nemůžu rozhodnout, jestli takové punkové prvky jako gatlingovy kulomety nebo gotická architektura Nobunagova paláce jsou v jinak poměrně klasickém japonském příběhu na škodu, nebo na oživení :-S ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Skvelá komixovo-gýčová koláž európskeho a UnHollywoodskeho prierezu. Goemon to má ťažké. Je Robinom Hoodom, neskôr Batmanom vďaka serepetičkám, je E.T.-om na mesiaci, ku koncu Bailianom, miestami Alexandrom Veľkým, v neposlednom rade aj novovekým japonským Supermanom. Meniace sa pocity nenávisti a uznania, opovrhovania a radosti sprevádzali celého Goemona. Forma sťa Hriešne mesto, no vo výslednom efekte skôr pripomína Ultraviolet. Dej Japoncom takmer vždy zožeriem, hoci vystupňovanie bolo už ako výkon (mnou nenávideného) diesela. Hidejoši dvakrát neuspel s Kóreou a Nobunaga bojoval už s portugalskými mušketami. Démonický kresťania? Počkám na Scorseseho. Japonský hračkársky dobrý vizuálny fetiš o tom, ako veľa a krvavo bojovať, aby nastal mier(?). (videné 20.04.2012, BDrip) ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Príbeh je zložitý a je mu treba venovať trocha viac pozornosti, hlavne pri retrospektívach, kde sa veľa povysvetľuje. Jednotlivé súboje pripomínajú anime (behanie po strechách, preskakovanie budov, šmýkanie sa po tráve po údere, rozsekávanie budov, ...). Herecké výkonu sú veľmi dobré (prejav Seizena nad kotolom,..) a potešil aj záver filmu (zjazd dole svahom a následný prechod armádami boli fakt super). Celkovo - viac než dobé na zhliadnutie. ()

insomnis 

všechny recenze uživatele

Asi těžko stravitelné pro někoho, kdo nemá "anime základ". Film se pohybuje na pomezí anime a hraného filmu, což způsobuje místy komické až amatérské prvky. Neodsuzovala bych jej však za ně, myslím, že se zhostil této kombinace dobrým způsobem. Trochu mě iritovaly západní prvky v architektuře a odívání. Objevují se zajímavé postavy, byť je vývoj předvídatelný. Jedinou nevýhodu bych viděla v "Sandokanovi", hlavní postavě, který mi nebyl vůbec sympatický. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Režisér Kazuiki Kariya nám chce přiblížit postavu Goemona, kterého můžeme tak trochu přirovnat k Robinu Hoodovi nebo Jánošíkovi. V pozadí celého příběhu nám probíhá historicky asi nejdůležitělší bitva v dějinách Japonska. Kariya chce jako správný vlastenec ukázat,že Japonsko bylo odjakživa velkolepé. Proto ty přehnané triky a ti do výšky skakající hrdinové. Bylo to tak přehnané, že chvílema to na mě působilo jako animák. Japonsko podle mě v 16. století? Bída,ríže a duchovno. Ve skutečnosti to nebylo tak velkolepé, jak se nám Kariya snaží vyobrazit. Ale nebudem tady rozebírat historii Japonska. I když film mě rozhodně za srdce nechytl.Obdivuji lidi,kteří umějí svou fantazii přenést do filmu. Celkově 40% ()

Hellsniper 

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto filmu prosakuje newagedžovina z každé scény. Zapomeňte na hakami (samurajské kalhoty), zapomeňte na vyholeny palice, zapomeňte na čest a etiku (bušido), co zapomeňte na všechno o japonských středověkých dějinách a pustě si tuhle moderní sračku s dobře laděnými akčními scény. ()

Soubi 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná animace a i stylizace celého středověkého (který tu a tam přechází spíš v cybergoth) světa mi sedla. Hlavní postavy skvělé. Snad jen příběh (až na konec) obsahuje málo soubojů (a pokud, jsou zvláštně sestříhané), které by mohly film ještě více zvednout. Nicméně hluchých míst (narozdíl od Casshern) je málo. Chybí ale něco, co by mne usadilo a donutilo dát plný počet hvězd. Takhle "jen" 4. ()

morfeus.fs 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle kupodivu docela fandim. Japonská nereálná řezničina zasazená do klasickýho příběhu o boji na vládnoucích místech a o nepřemožitelných hrdinech v ústraní. Škoda jen že ty vizuály jsou místama tak dobrý- člověku pak příde škoda, že tak neni celej film. Mít to kvalitní CGI (ILM, Weta..), tak je to nejvíc nářezovej historickej velkofilm. Takhle ty počítačový postavičky a přepálený barvy trošku kazí dojem. Ale kdo ví, třeba je to právě to, co tomu filmu dává ten správnej nádech a divákovi tu vůli tolerovat šílenosti. No, prostě sem se bavil dobře :) Příběh je přesně akorát vyváženej mezi jednoduchostí a zamotaností, že si člověk neřekne ani "jak je to tupé" a ani se v tom neztratí(i když má např. jako já problém se zapamatováním si japonských jmen napoprvé) ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Výlet za hranice pohádkovosti a zpět do reality. Velmi zajímavě pojaté, efekty ve stylu Final Fantasy... příběh ve stylu manga. Zajímavý koktejl, ale docela dobře to chutná. ()

vitac. 

všechny recenze uživatele

A ty čtyři dávám protože to vše, co tu bylo filmu vytýkáno (CGI, skoky, nesmrtelnost a kdo ví co ještě), se mi na něm líbilo, plus i to co se líbilo ostatním. Prostě krásná pohádka se vším všudy - to je Goemon aka japonskej Pán prstenů:) ()

Reklama

Reklama