Reklama

Reklama

Kiss Symphony

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

V pořadí pátý koncert americké glam rockové kapely KISS, nahraný v australském Melbourne. Koncert je rozdělen do tří aktů. V prvním jsou písně interpretovány pouze kapelou, ve zbývajících dvou jsou zahrány také melbournským symfonickým orchestrem. Skladby pro orchestr byly upraveny Davidem Cambellem, který orchestr také dirigoval. (Paulík)

(více)

Recenze (29)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kiss pro mě byli vždycky stejnou měrou o hudbě jako o show. Tenhle koncert jsem ale dlouho znal jen ze 2CD záznamu a pár fotografií, k videu jsem se dostal až teď… A tedy… Celé dvě hodiny jsem jen fascinovaně a s úsměvem od ucha k uchu zíral na to, oč jsem přicházel. Nápadité úpravy skladeb (Shandi, I Was Made for Lovin' You, Detroit Rock City nebo Great Expectations si už jinak představit nedovedu a „obyčejné“ verze jsou proti nim chudé) tu podtrhuje strhující jevištní show, kdy celý orchestr má kissácky pomalované tváře a v oblacích dýmu, záblescích laserů, reflektorů i ohně se očividně baví (kdo zrovna nehraje, zpívá si nebo alespoň podupává). Když už si myslíte, že jste viděli všechno, vznese se Gene Simmons při basovém sólu jako nějaký šílený krvácející netopýr vysoko nad pódium, a před závěrečnou smrští v jiskrách a konfetách se ke kapele při nádherné Great Expectations přidá melbournský dětský sbor. Jak jinak, opět s pomalovanými obličeji. V hledišti zatím řádí tisícovky lidí a já se jim vůbec nedivím. Můžu si stokrát myslet, že se z koncertů se symfonickými orchestry stala móda a dělá je kdekdo, ale když se ten koncert takhle povede, tak není co řešit. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

KISS je jedna z těch legendárních Glam rockových kapel, které já můžu. Ve své oboru jsou jedineční a tento koncert je tomu důkazem. Vynikající a sehraný orchestr dodává KISSákům takový náboj, že ho málokteré napětí dokáže přetnout. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Bez Frehleyho to prostě už není ono. Výkon kapely je však stále slušný ale ten orchestr mi tam jen překáží. ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Kiss mám rád a naživo jsem je viděl. Ale u téhle skupiny je to bohužel většinou víc o divadle, a pop hraný na elektrické kytary je většinou pak spíše druhořadým bodem zájmu fanoušků, kteří se přišli podívat. Na můj vkus je tento koncert až příliš sterilní. Je tam celkem málo lidí, a to že kamera pořád zabírá ty nejhezčí holky, u kterých pochybuju, že tam šli na Kiss, to se mi nelíbí, Zaplatit modelkám peníze aby přišly fandit a dělat image na DVD, to není nic, co by chtěl vidět skalní fanda. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

To je něco dokonalýho. Ta show, ten orchestr, ten elán rockových veteránů, ale hlavně ta muzika. Sice patřím do generace GaGa (Proč, bože, proč?), ale jsem rocker a jsem za to rád. A Kiss jsou ta nejlepší kapela starý ligy z osmdesátek. Jinak byl jsem v Praze na Sonic Boom Over Europe 2010 a potvrzuju, že to byla super ohromná show. A tohle vypadá jako něco ještě většího, skvělejšího, bombastičtějšího. Vidět symfonický orchestr, počmáraný bílou, černou, stříbrnou a zelenou barvou, jak bez problémů a s neskutečnou pohodou maže starý vypalovačky na ty svoje housličky. No to je něco. Gene nezklamal a jazyk coural až po podlaze, krev i oheň taky flusal a i tou prdelí a pánví kroutil jak o život. Poslední jmenované věci sice nemusim, ale bez toho bych si KISS ani představit neuměl. I Wanna Rock'n'roll all nite! A party every day! Hey! ////Frashmaker: A proč by nemohly? Já byl na Kissácích a byla tam kupa pěknejch bab (a malejch počmáranejch dětí). A seděly z boku, takže v místech, které kamery nezabírají. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já prostě na rockových kapelách ulítávám, nemůžu si pomoct. A pokud se někde vyskytne ještě orchestr, tak mám pocit, že jsem přitahovaná silným magnetem a nedokážu se bránit. Hudba je úžasná. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Excelentné! Neskutočný zážitok tento koncert. A čo to muselo byť ešte naživo. Skladba Black Diamond je absolútny vrchol koncertu a zároveň ju v tomto podaní v synchronizácii s melbournským symfonickým orchestrom pokladám za jeden z najväčších hudobných zážitkov. ()

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Na miliardu procent nejlepší koncert, jaký kdy svět viděl. Megalomanské, úchvatné a překrásné! 5 hvězd prostě nestačí! ()

záplata 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších DVD živáků KISS. Hlasový výkon Paula Stanleyho ještě stále ve formě.. Doprovod orchestru akustickou část konertu dovádí takřka do dokonalosti, ovšem k "ostřejším" songům mi orchestriální doprovod přijde jaksi zbytečný, ale to je věc názoru. Jinak úžasná show s výkony všech členů na 100% ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Oceňuji kvalitní muziku, spojení s orchestrem nikdy nezklame, celá ta šou lidi bavila, co chtít víc. Mi jako nefanouškovi téhle kapely to připadalo malinko směšné, ale každému co jeho jest. ()

Heavyman 

všechny recenze uživatele

Z Kissáků už pomalinku vyrůstám, ale mám je stále rád. Koncert mne bavil, ale nějak mně štvaly ty pomalované tváře houslitů, dost kýčovitý. Jako vrchol považuji skladbu Black Diamond. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť na týchto zmaľovaných chlapov, čo v štýle komiksových postavičiek hrajú ťažký okovaný na vysokých opätkoch hraný rock. Orchester je fantastický, kissáci sú svojskí, doplňujú ich do koláže kvalitnej hudobnej zábavy. Toto je show, kde pozeráš, počuješ a našťastie, máš aj kvalitu v ušiach, očiach, v celej hlave. Vraj sú nezrovnalosti v poradí skladieb na koncerte a na obale.... Neviem, nesledovala som, lebo som nedýchala a počúvala. Prestala som byť kritik, stala som sa obdivovateľ. :-) ()

Reklama

Reklama