Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická komedie o nerozlučném přátelství, nepodařených láskách a nešťastných záletech dvou sympatických mladých žen... Hlavními hrdinkami romantické komedie jsou dvě kamarádky Pavla (N. Boudová) a Dáša (S. Postlerová). Obě učí na základní škole, a zatímco Dáša je šťastně vdaná, Pavla svého životního partnera ještě nepotkala. Když nezafunguje seznamování na inzerát, rozhodne se Dáša, že své kamarádce najde partnera na internetu. Konečně se objeví zajímavý muž (V. Vydra), ale Pavla se seznámení s ním vyhýbá. Protože by ale nechtěla zůstat v životě sama, přece jen souhlasí s Dášiným nápadem, že si nový objekt nejdříve anonymně oťuknou. Co kdyby to byl konečně ten pravý? Vydají se za ním a netuší, jaké dobrodružství na ně čeká. Zažijí spoustu legrace, ale také nejedno zklamání. Vydrží jejich kamarádství tak těžkou zkoušku? (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Prubner 

všechny recenze uživatele

Za romantickou komedii bych to nepovažoval, protože tu žádná láska nebyla. Hrdinka se zabouchla do chlapa, který ji nechtěl, a nechtěl ji ani na začátku, ani na konci. Vím, že to tak v životě chodí, ale romantická komedie má svá pravidla a k těm patří, že divák očekává, že se ti dva dají dohromady. Scénář nic moc, aspoň že ti herci byli slušní. Co mě ale štvalo, byl Kepka, který už tradičně do filmu obsadil svou matku (Vránová), strejdu (J.Kepka) a kamarády (Postlerová). Navíc nechápu, proč Postlerová měla tu šílenou paruku. Ale co, ČT v poslední době vyrobila tolik shitů, že tohle rozhodně vyniká. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pavla alias Bekyně mniška (Lymantria monacha) se vydává do Františkových Lázní poznat Huberta alias Otakárka fenyklového (Papilio machaon). Je samozřejmé, že seznámení noční můry se šviháckým motýlem nemůže probíhat bez komplikací, zvlášť když Pavla je nervy ztrácející učitelka a Hubert do hmyzu zakoukaný ňouma. O co méně to jiskří mezi těmito zoufalci, o to více vyzařuje sexuální energie ze šviháka lázeňského Karla, který neztrácí čas a s jistotou dobyvatele líčí pastičky na vdané paničky. Z napsaného je možné tušit, že v oblíbených lázních bekyně lásku nenalezne, ale přítomnost komolého jehlanu v Pavliných rukou nabízí možnost, že jiný pomatený pedagog by mohl zaplnit prázdné místo po jejím boku. ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nám ČT1 v nedělním hlavním vysílacím čase nabídla konečně něco odpočinkově stravitelného a dějově přijatelného. Příjemný snímek zaujme hereckými výkony Václava Vydry nejml., který na rozdíl od minulých rolí (např. v serii "Kameňáků") dokázal, že umí opravdu zahrát i hodnotnou roli; zaujme i Svatopluk Skopal v roli vášnivého sběratele ženské poctivosti a v neposlední řadě zaujmou i obě hlavní ženské role dvou učitelek, které nejsou ve své vlastní, osobní životní roli tak docela spokojené. K tomu opravdu dobrá kamera s trochou té romantické krásy okolní přírody lázní a příjemné ukončení víkendu s ČT1 je na světě. Díky Ondřeji Kepko, bylo to vážně dost dobré. Kritikům zde na ČSFD bych vážně doporučoval raději nekoukat na Českou televizi, pustit si na videu něco podle svého gusta a hlavně více rozvahy ve slovním vyjadřování a hodnocení. Není pravda, že české filmy mají OBVYKLE nízkou hodnotu. Spíše bych se přiklonil k tomu, že nízkou hodnotu mají hodnocení některých uživatelů, kteří hodnotí jen proto, aby mohli něco nebo někoho shodit. ()

bolf!k 

všechny recenze uživatele

České televizní filmy mají obvykle nízkou hodnotu, a Bekyně to jenom potvrdila. Kepka nudně a bez invence servíruje příšernej scénář, kterej mě několikrát donutil úpět. Občas to můžou zachránit herci, ale tady byl aspoň trochu zábavný jen Skopal, který ode mě dostává tu jedinou hvězdu. Tomu jsem nakonec i fandil, aby přefik tu blbku. Ve výsledku je pro mě Bekyně jen dalším zbytečným televizním filmem. Škoda. 15% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +příjemní herci, úsměvné, zábavné, hezké -snad jen, že se to odvíjelo jinak, než jsem si představoval/// Z názvu jsem byl na rozpacích a vůbec by mě nenapadlo to dát do souvislosti s motýli nebo s romantikou. Někdy je lepší číst o čem ten film je, ale znáte to, chcete se nechat překvapit. Naštěstí se z toho vyvinula celkem neškodná a netradiční romantická komedie. Jen ten ústřední prvek lázní je běžný, to ostatní kolem je jiné. Příjemně jsem se u tohoto filmu pobavil, a víc v neděli k obědu nepotřebuji./// Celkem 71%/// ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Františkových lázních a botanické zahradě v Praze, Ostrohu-Seebergu. (M.B)

Reklama

Reklama