Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantická komedie o nerozlučném přátelství, nepodařených láskách a nešťastných záletech dvou sympatických mladých žen... Hlavními hrdinkami romantické komedie jsou dvě kamarádky Pavla (N. Boudová) a Dáša (S. Postlerová). Obě učí na základní škole, a zatímco Dáša je šťastně vdaná, Pavla svého životního partnera ještě nepotkala. Když nezafunguje seznamování na inzerát, rozhodne se Dáša, že své kamarádce najde partnera na internetu. Konečně se objeví zajímavý muž (V. Vydra), ale Pavla se seznámení s ním vyhýbá. Protože by ale nechtěla zůstat v životě sama, přece jen souhlasí s Dášiným nápadem, že si nový objekt nejdříve anonymně oťuknou. Co kdyby to byl konečně ten pravý? Vydají se za ním a netuší, jaké dobrodružství na ně čeká. Zažijí spoustu legrace, ale také nejedno zklamání. Vydrží jejich kamarádství tak těžkou zkoušku? (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

Xeelee odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že zas po dlouhý době zkusím trošku zariskovat a kouknu na něco českého bez jediného hodnocení na databázi. Minule to bylo docela příjemný romantický překvapení. Tenhle paskvil se spoustou provařenejch známejch herců s jejich rutinními znuděnými výkony jsem ale málem nedokoukal. Za prvé na tom není nic romantickýho ani vtipnýho a za druhý má Bekyně mniška naprosto stupidní scénář, kterej by zvládl napsat snad i žák pomocný školy. No a za třetí je to strašná nuda a kromě scénáře je naprosto mizerná a amatérská i kamera a další technický věci. Takže o čem to je. Následuje těžkej spoiler, kterej snad každýho odradí. Pokud nechcete přijít o příšernej zážitek, tak to nečtěte. Ona ale asi bude příšerná i četba zbytku tohodle komentáře. Takže, jedna svobodná ženská (tragéd) se přes internet seznámí s idiotem (taky tragéd), za kterýho všechno píše jeho pošahaná starší sestra, která má potřebu se o něj starat. (To vše v nějakém neexistujícím programu, ve kterém se nějakým mě neznámým způsobem zobrazuje v reálném čase písmenko po písmenku text, který vám někdo píše.) On odjede do lázní, ona s kamarádkou za ním. Seznámí se. Je to strašnej suchar, kterej furt mele o motýlech. (Mohu vám ukázat svou sbírku telegrafních sloupů 20. století? Na otřepanější klišé než sbírku motýlů autoři zřejmě nenarazili.) Ona se do něj zamiluje (darovanému koni…). Kamarádku se snaží vojet lázeňskej švihák (taky tragéd). Naši dva tragédi se mezitím seznamují. Kamarádce se švihák začíná líbit, protože její manžel je tragéd. Svíčková bez brusinek je jako neděle bez seriálu. – Jasně. Tragédi se pořád seznamují. Je nám naprosto lhostejný, jak to s nimi dopadne a z jejich keců už nám začínají naskakovat pupínky. On prohlásí, že miluje kamarádku, což udělal pro to, aby si švihák, se kterým náhodou bydlí na pokoji, neudělal čárku do deníčku a aby se zbavil tý krávy, se kterou se seznamoval, protože si ke konci filmu uvědomí, že miluje svou bývalou ženu. Tragédky odjíždí domů. Tragéd švihák jede 150 km za kamarádkou, dělá jak ji miluje, tři minuty si s ní užívá (o dvě déle než manžel), udělá si čárku a odjíždí. Hlavní hrdinka (učitelka) skončí na škole plný sígrů (s touhle ještě stupidnější zápletkou ze školského prostředí vás radši ani nebudu zatěžovat), kde se seznámí s učitelem (tragéd), kterej se s ní začne bavit o obsahu komolého jehlanu. Ve stejném duchu si pak začnou psát v tom imaginárním programu a pozve ji do kina. Kaněc filma. Jdu zvracet. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Pavla alias Bekyně mniška (Lymantria monacha) se vydává do Františkových Lázní poznat Huberta alias Otakárka fenyklového (Papilio machaon). Je samozřejmé, že seznámení noční můry se šviháckým motýlem nemůže probíhat bez komplikací, zvlášť když Pavla je nervy ztrácející učitelka a Hubert do hmyzu zakoukaný ňouma. O co méně to jiskří mezi těmito zoufalci, o to více vyzařuje sexuální energie ze šviháka lázeňského Karla, který neztrácí čas a s jistotou dobyvatele líčí pastičky na vdané paničky. Z napsaného je možné tušit, že v oblíbených lázních bekyně lásku nenalezne, ale přítomnost komolého jehlanu v Pavliných rukou nabízí možnost, že jiný pomatený pedagog by mohl zaplnit prázdné místo po jejím boku. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 7/10/// +příjemní herci, úsměvné, zábavné, hezké -snad jen, že se to odvíjelo jinak, než jsem si představoval/// Z názvu jsem byl na rozpacích a vůbec by mě nenapadlo to dát do souvislosti s motýli nebo s romantikou. Někdy je lepší číst o čem ten film je, ale znáte to, chcete se nechat překvapit. Naštěstí se z toho vyvinula celkem neškodná a netradiční romantická komedie. Jen ten ústřední prvek lázní je běžný, to ostatní kolem je jiné. Příjemně jsem se u tohoto filmu pobavil, a víc v neděli k obědu nepotřebuji./// Celkem 71%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nepříliš romantické a málo komediální vyprávění nijak zajímavého příběhu s několika dobrými herci. Běžný televizní podprůměr. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Václav Vydra se má. Doba mu přeje, a může hrát a hrát. A hraje a rád. Podobně ožila i Zdena Herfortová, která byla dlouhodobě vyhlašována za nejhorší herečku v Brně, ale pak si na ni lidi zvykli, tak jako si člověk zvykne na ledacos, a tak hraje a hraje, neb režiséři blbnou spolu s ještě blbějšími diváky, jejichž soudnost je dávno zakrytá pohodlností. Jedna hvězdička za to, že něco takového může vůbec vzniknout. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Některým dialogům (hlavně ze školního prostředí) jsem se zasmál – narážka na přezůvky/ dopravní prostředek. Ale celkově (i přes celkem kvalitní herectví) neoriginální Míkův příběh nudí. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Takový televizní průměr tak akorát na nedělní večer, neurazí ani neoslní, díky otci, který je vášnivý sběratel motýlů, jsem tomu trochu více rozuměl, ale i tak dávám 3*. Je to na jedno podívání. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nám ČT1 v nedělním hlavním vysílacím čase nabídla konečně něco odpočinkově stravitelného a dějově přijatelného. Příjemný snímek zaujme hereckými výkony Václava Vydry nejml., který na rozdíl od minulých rolí (např. v serii "Kameňáků") dokázal, že umí opravdu zahrát i hodnotnou roli; zaujme i Svatopluk Skopal v roli vášnivého sběratele ženské poctivosti a v neposlední řadě zaujmou i obě hlavní ženské role dvou učitelek, které nejsou ve své vlastní, osobní životní roli tak docela spokojené. K tomu opravdu dobrá kamera s trochou té romantické krásy okolní přírody lázní a příjemné ukončení víkendu s ČT1 je na světě. Díky Ondřeji Kepko, bylo to vážně dost dobré. Kritikům zde na ČSFD bych vážně doporučoval raději nekoukat na Českou televizi, pustit si na videu něco podle svého gusta a hlavně více rozvahy ve slovním vyjadřování a hodnocení. Není pravda, že české filmy mají OBVYKLE nízkou hodnotu. Spíše bych se přiklonil k tomu, že nízkou hodnotu mají hodnocení některých uživatelů, kteří hodnotí jen proto, aby mohli něco nebo někoho shodit. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ale jo, vcelku to šlo, i když teda nic světoborného. Skopalův lovec je ale super. Bez něj by to byla docela nuda. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Ten děsivý scénář a do oka bijící televizní punc celé komedie, jestli se tomu tak dá říkat, nezachránil ani švihák lázeňský v podání Svatopluka Skopala. Jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se málem potrhala smíchy, když se na scéně objevil a tu druhou za malebné záběry české krajiny, což je asi to jediné, co vidím na příběhu romantického. Jinak jde o klišovitou nudu k uzoufání s nepříjemně přehrávající hlavní hrdinkou, kterou se pokusila ztvárnit Nela Boudová. ()

Tomatáš 

všechny recenze uživatele

Jedná se o opravdu nenáročný-odpočinkový film. Má jedna hvězda je za některé scény ze školy...Je dobré si totiž občas uvědomit, jak to tam vypadá a jak se někteří ředitelé (ky) tragicky chovají...Kdo tento film viděl, ví, co tím myslím..;( ()

Reklama

Reklama