Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

verbal 

všechny recenze uživatele

NESTAHOVAT - FAKE!!! Člověk se těší na výživný dokument o sběru a přeměně solární energie a místo toho dostává další uniknuvší instruktážní video guerill ČEZu, jak zacházet s černými odběrateli, s alternativním názvem "Fantomas kontra tymolínový klon Seana Penna". No radši ten kabel hned odpojím.... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Chudák hrdina, ten se do těch schodů naběhal... Na Collectora jsem se těšil a mohu říct, že mě nezklamal. Nepříjemná atmosféra, spousta brutality (ale fakt velká spousta - dost možná je to nejbrutálnější horor roku), překvapivě vysoký počet mrtvol a hudba (zvuky), která pomáhá tvoření pocitu beznaděje takovým způsobem, že poslouchat ji déle, zblázním se. Na druhou stranu to má jeden z nejvykonstruovanějších příběhů, jaký jsem kdy viděl. Tohle by se v reálném světě prostě nemohlo stát. Nemá smysl přemítat nad tím, jak je možné, že se ve středně velkém rodinném domku poměrně velmi dlouhou dobu pohybuje několik postav, kterým se neustále daří navzájem se míjet, proč si vrahoun tak neuvěřitelně komplikuje práci, proč tak riskuje ... v tom filmu to tak prostě je, a pokud vám nevadí přistoupit na jeho hru, dostanete solidní torture porn zážitek. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Stejný problém jako s Martyrs. Zvrácená jateční slavnost, ve které nic netuším o postavách, a proto s nimi nijak nesoucítím. V tomhle případě to byl evidentně účel, ale i tak jsem se neubránil nudě. Ne proto, že by se mi film hnusil, ale prostě proto, že vcelku brzy se mi ta záplava sofistikovaných pastí zajedla. To se pak začnete rýpat v logice děje i chování hrdinů a film prohrává. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediný sympatický na týhle vyvražďovačce byla neotřelá muzika, se kterou dorazili už v úvodních titulkách. Zbytek je klasická humusárna a la Saw s vyvražďovacím deficitem, kdy na konci filmu vymizí herci, protože je vrah všecky zabije. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,712,114Tržby Celosvetovo $7,814,436║ Konkurent pre SAW, ktorý samozrejme ide vehementne v šľapajach stanovených spomínaným filmom. A zo začiatku sa mu to aj celkom darí, vytvorí sa slušné napätie a do momentu pokiaľ sa to nezmení len na samoúčelné krvavé orgie, je to celkom vypätá podívaná. Potom už začne toho vadiť na rozbehnutom deji viac(hromada nelogických riešení a situácií sa kopí a kopí)...., záverom sa to proste dostane do klasických horrorových šľapají z otvoreným koncom pre pokračovania. V rukách šikovnejšieho režiséra by z toho bola určite nezabudnuteľná krvavá jazda v dome plnom nástrah, takto sa to zaradí len do priemernej šablónkovo okukanej psychopatickej žánrovky o nesmrteľných záporákoch(a la Halloween, Piatok 13). /55%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Patrick Melton, Marcus Dunstan .. Hyperbolizovaná variace jatek šílencem v potemnělém domě. Bohužel odtažité od postav a s každou další minutou kupící nemožné a nelogické momenty (což je kombinace ubíjející). Nelze však upřít snahu po technické stránce i hrubosti gore scén a tudíž pár zajímavých momentů, vytřískaných z mizerného rozpočtu. Omlazená verze "Sean Penna" v ústřední roli také není nejhorší, ozdůbka Madeline Zima má čárku za účast v podobně laděném projektu (která mladá, nadějná herečka takto nerozšiřuje portfolium) a já mám čárku v seznamu "dal jsem tomu příležitost." ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Po dopozerani tohto filmu som sa nemohla striast pocitu absolutneho hnusu z toho, co som videla. Atmosfera (prakticky az na zaciatok stale v cierno-ciernej tme) bola neuveritelne dokonala a vzhladom na to, ze film sa da charakterizovat skor ako nemy, len s minimom dialogov, uz spominana atmosfera je taziskom celeho snimku a znasobuje pocit stiesnenosti a nuti vas si v duchu hovorit, boze, uz aby sa niekde rozsvietilo. Osobne musim skonstatovat, ze to so Saw mozem porovnat maximalne s brutalitou nastrojov, ale inak v nicom dalsom. Uf, mam za sebou skutocne neprijemny zazitok. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Začátek (titulky + úvodní scéna) super, pak už "jen" ok (úplný závěr s párvteřinovým úryvkem ze starých EN ale slušné wtf). Chudák Bundy to schytá i s úrokama. Collector ale teda neni zrovna moc sympaťák nebo někdo, komu by se dalo "fandit" - kdyby aspoň ukázali, co má vůbec doma za pěknou sbírku... Nebo čím se živí jeho otec a co vařívá matka k nedělnímu obědu. (3,5*) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JESTLI NEJSTE VYVOLENÝ, NIKDY SE Z TOHOTO DOMU ŽIVÝ NEDOSTANETE!“....... /// Sadističtí maskovaní umělci můžou slavit. Dostali totiž dalšího kámoše. Sběratel exponátů pro podivnou sbírku svým talentem neplejtvá jen na lidech, ale maximum svých dovedností investuje do pastí, který by mu mohl závidět i soudruh Skládačka. Když pominu nelogiku (což vynahradí brutalita) – kurva, tomu říkám boj o přežití! (Jako tenkrát na Štědrej den). Hezká, krvavě sadistická lahůdka! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že kovový pasti na zvěř mají smysl, jen když se rozloží rovnoměrně po celý místnosti. 2.) Hledám zubaře. 3.) Thx za titule brutální ,,larelay“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Opravdu napínavý film od začátku do konce. Po celou dobu filmu jsem nedýchal :) Samozřejmě se nesmíte hrabat v logice, to bychom tu našli "pár" chyb. Prostě vypnout mozek, zabořit ruku do hromádky popcornu a jen se dívat. Film mi utekl strašně rychle. Se Saw bych to neporovnával, ale pokud bych musel, tak musím říci, že tohle mě bavilo o mnoho více. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Drsný, brutální, nechutný, neuvěřitelně dlouho napínavý, nepříjemně emocionální, intenzivní, dobře vymyšlený - to vše rovná se DOBRÝ horor. Zápletku nelze dost dobře popsat, aniž bych něco prozradil a zbavil vás tak (možná) stejně mylného očekávání v úvodu. Alespoň stručně: jeden prostorný rodinný dům, psychopat, zvrácená hra na kočku a na myši (se spoustou pastiček), nevšední sběratelský koníček. Moc nechápu námitky, alespoň u těch pár komentů co jsem četl. Například nelogičnosti v tom co vrah slyší a co najednou ne - není to třeba tím, že jednou je v domě úplné ticho a podruhé nikoli? Možná jsem pár nelogičností nezachytil, ale to mohlo být jen díky tomu, jak mě sebou strhlo napětí a vžití se do děje. Takže asi jediný, co mi vadilo, byl místy hudební doprovod, ale to je spíš takový mini mínus. COLLECTOR pochází od těch samých autorů jako SAW IV, V a VI (plus VII), což je znát, a jinak mi připomnělo třeba ještě MURDER-SET-PIECES, STRANGERS, nebo HOME ALONE:) Nepříjemnou atmosféru se daří navodit i téměř z ničeho, v tomto ohledu jsem si vzpomněl na CHILDREN, kde to ale šlo spíš na úkor věci. To napětí tu na mě opravdu působilo, a to skoro po celou délku stopáže(!). Celkově maximální spokojenost. (P.S. bacha ještě, zaznamenejte krátký bonus po závěrečných titulcích) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film má dobrej "nášlap" ze začátku ... Hudba, hlavní hrdina a jeho problém, vloupání ... maskovanej psychouš v domě ... Ale jak už zde bylo asi několikrát uvedeno, ten film je fakt nesmírně stupidní tím, co se tam neustále dokola odehrává. Skupina lidí běhá po baráku asi 80 minut, vrah dokáže všude nastražit neuvěřitelně složitý pasti, za který by se nemusel stydět ani Jigsaw, do toho se objevuje kdykoliv a kdekoliv a jindy zase ne ... Ten barák je jedinný místo, kde se film v podstatě odehrává, ale já si fakt nebyl schopen zapamatovat těch pár místností, jak na sebe navazují ... Úplně nesmyslný scény, tak moc, že to i mě vadilo a to v tomto žánru snesu ledacos ... Naprostá neschopnost navázat nějaký hlubší vztah s postavami-oběťmi filmu je další zádrhel ... No a násilí+gore ... Taky "nic moc" ... Gore-efekty nejsou nijak zvlášť dobře provedené, tak řekl bych o 15 let zpátky ... A vůbec ... Tom Savini už před 30 lety tvořil daleko reálnější a promakanější gore-efekty, tady to bylo prostě odfláklé ... Mučení a týrání ... ano ty prvky exploiterů tam jsou, ale nějak mě to spíš nudilo a připadlo mi to při té vší NE-logice trapné ... Teď si říkám, proč tomu nedám vlastně jen 2*, ale ono se to na druhou stranu dalo skouknout. Jen mi asi vadí že docela hodně dobrej potenciál filmu byl tak zbytečně zmršen ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller o zlodějičkovi, kterej se vkrade do rodinného baráku, kde právě "operuje" vraždící maniak, milující životu nebezpečné pasti. Film je od tvůrců Saw 4-6, což je samozřejmě znát. Hodně krve, tajemna a napětí, přesně jak to mám rád. A taky v jednom momentě hraje intro skladby "Dead bodies everywhere" od kapely KORN. Škoda, že si tohle všechno neudržel až do konce. Násilně podstrčená pointa mi ale přišla nijaká, proto bych byl rád za pokračování. 7/10 ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol žánru. Čekal jsem další ubohou řezničinu ve stylu Saw, nebo Uvnitř, kde se hraje primárně na množství krve na stropě, mozků na stěně a střev na podlaze. Opak je pravdou. Sběratel je filmem, kde hlavní roli sehrává napětí, řezničina je sekundární záležitostí. Hrají zde charismatické postavy, které dokáží diváka chytnou za koule, děti, které jsou průserem skoro v každém hororovém filmu, sem pasují a filmu přidávají. Celkově film hraje na honosnou strunu, kde nic nevypadá levně a bečkově. Hudba je úžasná, neobehraná a skvěle dokresule film, který skvěle graduje a bez pár logických chybek je téměř dokonalým. Vadí mi pouze a opět konec, který se nenaučí scénáristé ze zámoří snad ani za sto dalších let. 90% 24.04. 2010 ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento film má lecos do sebe. Některé věci, střípky a útržky z něj, mi dodnes nejdou z hlavy. Pokud bych Sběratele nebral jako film, ale děsivý - nesmyslný, přesto však NEsurrealistický - sen, mohlo by to fungovat. Někdy před půl rokem jsem tomu nadělil dvě hvězdičky, ale aniž bych si dopřál (nebo si toužil dopřát) druhé zhlédnutí, ten snímek ve mě stále rezonuje. Proto jdu s hodnocením výš a zároveň konstatuji, že The Collector je brutální blbost, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už od základu je to tak strašně stupidní, že tomu prostě víc jak 3* dát nemůžu, i když se jedná o docela drsnou a ze začátku napínavou podívanou, jenomže pod tou drsnou slupkou plnou krve, utrpení, zašívání úst, vymlacování zubu dlátem a kuchání lidí, to je tak uboze stupidní a hloupý, že jsem něco takovýho už dlouho neviděl, je to absolutní výsměch logice a to podotýkám, že mě obvykle nějakej nedostaktek logiky rozhodně netíží, ale když musim koukat, jak hlavní řezník jednou slyší vrzání parket a podruhý ho nechá v klidu i rozmlácení okna nebo vytrhávání prken, tak se musim smát a to nejsou jen tyhle dílčí věci, kterých je ke konci bohužel čim dál tim víc, ale on i celej příběh je založenej na úplně nesmyslný zápletce a provedení, nevim, jak někdo může vymyslet takovou kravinu, dneska může v Americe pracovat asi fakt každej jako scénárista, i retardovaná opice s dvojitým průstřelem hlavy by to vymyslela líp. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sběratelské vášně mohou být různé - od pivních tácků přes nošené dámské kalhotky až po bavlněné žmolky z trička vybírané každý večer z pupku. To Collector doposud neznámého Marcuse Dunstana sbírá LIDI a ty nepoužitelné sadisticky masakruje.. Milé žánrové překvapení! Muzika, co vám přiváže ke krku balvan a kopne vás do rybníka, napětí krájitelné jen noži Horsta Fuchse, vůbec ne samoúčelná brutalita, která navíc některým místním usnadní erekci a hlavně, na rozdíl od galských řezničin jsem se mohl přiklonit k nějaké straně. Řeknu vám, maskovaný Juan Fernández, mimochodem bratr drogového bosse z Krokodýla Dundeeho 2 (musel jsem si Collectora "odhalit", jinak bych se doma ve sklepě bál), to rozhodně nebyl.. A logické nesrovnalosti? Horor je hra chyb, kdyby se nedělaly, všichni by to přežili. Je mi jasné, že pekelně rychlé nakladení pastí mohlo někomu hnout žlučí, ale já si jako pozorný divák dobře všiml, že s panem Sběratelem jeli na konci v dodávce MacGyver, blonďatý fracek Kevin, John Rambo a Vilda E.Kojot, čili pro podobné kratochvíle zatraceně dobrá parta.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Rafinovanou zápletku doprovázejí stejně prohnané a řemeslně nápadité dílčí části. Tenhle skvěle rozjetý vlak se bohužel, jak bývá nemile zvykem, po polovině filmu začne až nezdravě rychle měnit v béčkovou změť scenáristické vykonstruovanosti, sázející logické boty a laciné zvraty jako na poli. 1. Chytrý scénář s bravurní dějovou kompozicí (má však právě onu tenkou hranici mezi inteligencí a demencí) a atypickým hrdinou, svázaného silným morálním dilematem, vlastním strachem i deadlinem, udává filmu tu správnou atmosféru i tempo, 2. Řemeslná zručnost a nápaditost v rámci řešení jednotlivých segmentů - při pohledu na tento výčet mám pocit nepochopitelně promarněné šance a zároveň si nedovolím dát méně, než velmi silné 3*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. The Collector je film, který pomyslně šplhá k vrcholu žánru. A možná by na něj i úspěšně dosáhl, nebýt jistého množství (já si všimla asi šesti) nelogických kiksů jak v samotném ději, tak v chování postav. A jsem ráda, že zde nejsem jediná, kdo si povšiml jisté podobnosti Joshe Stewarta s Seanem Pennem:) Od začátku jsem si říkala, že je mi ten jeho jakoby vyhaslý, nepřítomný modrooký pohled jaksi povědomý. Během sledování jsem na to přišla a byla jsem potěšena, když uživatel verbal, ve svém komentáři tento můj poznatek potvrzuje:) Samotný "Sběratel" je vskutku velmi osobitý a jeho nástrahy a důmyslné pastičky jsou mnohdy značně brutální a nelítostné k nešťastníkům, kteří se jim dostanou do cesty. Místy jsem z nich měla dojem mixu Nezvratného osudu a Saw. Snímek se nese ve zvládnuté atmosféře potemnělé vily, v níž se setkají různorodí lidé, avšak každý z nich z odlišných důvodů a ne vždy zcela svévolně. Podmanivá hudba s různými skřeky skvěle dotváří krutý a krvavý děj a atmosféru. Závěr je nezajímavý a spíše předpokládaný. Škoda, že se více nedozvíme o osobnosti Sběratele. A ještě, jak píše hirnlego, Bundy to fakt schytal:) ()

Reklama

Reklama