Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Recenze (460)

chlebo 

všechny recenze uživatele

Je až desivé, keď si ako nadšený zberateľ známok zavoláte pár priateľov s podobným postihnutím a pustíte im toto. Odvtedy sa mi nikto z nich neozval. Občas (hlavne po štedrejšej dávke koksu ako je bežná) sa sám seba ako pravý fetom posilnený filozof pýtam, o čo tým divným mastniakom, ktorí majú potrebu zabiť všetko okolo seba vlastne ide a prečo to robia, tu som ale nemal príliš čas sa tým zaoberať a to som sa naťahal prachu viac jak vysavač! Pri tej atmosfére, ktorá vám ani na moment nedovolí čo i len trošku uvoľniť zvierače (myslím zovreté päste) na nejaké rozmýšľanie nad motívmi divného zakuklenca ani nezostáva čas. Niekde som tu čítal, že Collector má podobný problém ako Martyrs, ale podľa mňa ani zďaleka nemá - zďaleka to totiž nie je taká kokotina s pseudointeligentnou pointou pre maníkov, ktorí túžia polemizovať o živote a smrti, toto je proste napínavá jazda v červených farbách a síce bez štipky logiky, ale aj tak dokázala ponúknuť viac ako väčšina podobných filmov preto ozaj len zľahka nadhodnocujem a dávam plnú palbu. ()

Bube1 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní hororová jízda od začátku až do samého konce. Takhle vydařenou kombinaci napětí, akce a gore už jsem dlouho neviděl. Collector na mě fungoval zkrátka ve všech aspektech, což se moc často nestává. Celou atmosféru podtrhoval skvělý soundtrack a sympaťák Josh Stewart to utáhl bez problémů. No ať vzpomínám sebevíc, nemůžu najít slabé místo, takže to neznamená nic jiného než plný počet. ()

Knor 

všechny recenze uživatele

Hodně drsná podívaná, psychouš jak má bejt a tvoří pěkný pastičky na lidi. Spousta krve a spousta zábavy. Mě se to hodně líbilo. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli je chyba ve mně, že nad tím moc přemýšlím a nebo to je chyba filmu, ale všechny ty nástrahy a pasti se tam objevují podle potřeby a v místech v kterých už probíhaly nějaké záběry a nic se tam neudálo nebo si jich hlavní hrdina nevšiml. Zkrátka přijde mi to až nesmyslně komplikované a nepravděpodobné a navíc, vzhledem k časové tísni hlavního hrdiny, i technicky neproveditelné. Díky tomuto rušivému faktoru musím s hvězdou dolů. ()

prometheusXX 

všechny recenze uživatele

Slušný horror z dielne tvorcov SAW.miestami to bolo fakt cítiť.Vynikajúca mrazivá atmosféra akonahle sa hlavny hrdina dostane do domu kde bude chciet vybrat trezor,ale po chvili zistí že tam nieje sám. Obyčajny zlodejiček proti psychopatickému zabijakovi č.1. Pecka .85% ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Celkom v pohode horor, ktorý sa ani nezdá, ale má v sebe celkom dobré kúsky. Josh Stewart je tu veľmi dobrý a celkovo je to dobrý film, ktorý dokáže zabaviť na určitú dobu. Atmosféru to má dobrú a k tomu určite napomáha aj skvelá hudba. Bohužiaľ ale viac ako priemer dať nemôžem. ()

Shanen29 

všechny recenze uživatele

To je pánové horůrek.Pecka brutality.K tomu musí člověk dozrát.Kdo ne,TAK SE TAKOVÝM FILMŮM VYHÝBEJTE A NEKAŽTE HODNOCENÍ!!!!. ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výživný masakrózní připínač. Hromada gore, krve jak to mají mazlíčkové rádi. Navíc "malá" Grejsí Zima ukázala kozy a to se počítá :) Bavil jsem se celou dobu. 95% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: Kevin McCallister vyrostl a pohltila ho temná strana. Už nelikviduje zlé, ale ze srandy hodné. Přitažené za vlasy, dost nesmyslů a konec do prázdna. ()

MarsVl 

všechny recenze uživatele

Jelikož nejsem moc velkým fanouškem snímku typu Saw tak mě tento film také moc nevzal ale přesto ho okomentuji. Za prvé líbila se mi hudba, hrála přesně v ten moment kdy bych si jí přestavoval. Nesmysl byl v tom, že chlap přijde do baráku je v něm 5 minut a nevšimne si několika( což nevím jak odemknul, když ani dcera odemknout nemohla) pastí na zemi hned vedle vchodu atd atd. Jinak atmorféra dobrá, ta kočka mě rozesmála. Konec jsem nečekal. Dám neutrální 3*----5/10 ()

DoubleJo 

všechny recenze uživatele

Az taky brutal som necakal. Da sa to prirovnat istym sposobom ku Saw, hlavne ale vsetkymi tymi pascami a odseknutymi prstami a podobne. No ani pri jednom zo Saw (a videl som ich vsetky zatial) som nebol tak napaty ako pri tomto filme. Od sceny ako vosiel do domu za ucelom vykradnut sejf az po koniec. A to som mal uz par krat pocit, ze to ide skoncit ale stale to pokracovalo a ani na chvilu nepovolilo v atmosfere. Fakt drsny, velmi drsny horor/thriller. ()

The_Peach 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, prepracovaný, napínavý, brutálny, jednoducho toto bola radosť pozerať. Počas pozerania ma zaujala temná atmosféra a prepracované pasce v dome. Skvelo sa svojej role zmocni hlavný hrdina Josh Stewart. Vedel by som si predstaviť aj iný záver, ale aj tak dávam plný počet. Dávam na prvý dojem a nemám čo vytknúť, vobec ma netrápi, či sa toto može stať v reálnom svete a absolútne neriešim, či ten dom bol natoľko veľký, že sa navzájom nestretli vrah a Stewart. To už fakt keby som si mal tento film pozrieť asi treti krát tak analyzujem takéto prkotiny. ()

intro 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale tento film mě mírně zklamal, ale nevím přesně proč. Možná je to tím, že sem se na něj až moc těšil a to potom tak většinou dopadá. Určitě ovšem stojí za shlédnutí. ()

Mincek 

všechny recenze uživatele

Slubny uvod strieda bez stretching-u tona klise a absolutne retardovane spravanie sa hlavnych akterov, kde sa v podstate ani nedozviete, preco Collector robi, to co robi, kazdopadne je snimka zabalena v celkom slusnom vizualno-atmosferickom kabate so slusnou davkou gore vychytavok, scenar je vsak jeden velky blud a znemoznil mi pridat aspon o hviezdu viac. ()

Romeroo 

všechny recenze uživatele

V kontextu s ostatními filmy z poslední doby v žánrovém mixu horor/thriller působí The Collector jako svěží vánek...po všech těch stupidních vyvraždovačkách nám autoři nabídli něco, na co se dalo bez menších problémů koukat a bavit se! Výborná atmosféra, dobří herci a velmikvalitní hudba. PS: už nikdy nepůjdu k zubařovi : - ))) 77% ()

Brmbolec 

všechny recenze uživatele

Vydarený survival thriller/horor. Čakal som brutalitu - tá sa aj konala, ale nakoniec to zas až tak strašné nebolo. Hlavne tomu dopomáhala skvelá atmosféra s takmer nemožnosťou úniku. A vykonštruovanosť príbehu ako tu spomína aj J*A*S*M bola tiež dobrá. Samozrejme nesmie chýbať klišovitý záver - možno v budúcnosti očakávať aj pokračovanie. A zrovnanie so SAW? Možno len v súvislosti s násilím a vyšinutým antihrdinom. Toto sa mi pozdávalo oveľa viac ako spomínaná séria... U mňa 70 % ()

Pharlap 

všechny recenze uživatele

1/ Hned na zkraje velmi kladně hodnotím nenápadný začátek a následně celkový velmi depresivně, tísnivě a bezvýchodně laděný průběh a i konec. 2/ Herecký výkon Joshe Stewarta, velmi nadprůměrný! 3/ Dochází tady mezi ostatními hodnotiteli ke srovnávání s filmem Saw. S čímž ne úplně souhlasím. Podobnost vzniká doopravdy jen v souvislosti s rozestavováním pastí a následně bestiálním chováním "sběratele". Jinak pohnutky jeho chování jsou někde úplně jinde než u Jigsawa. Mimochodem v rámci pastí to bylo celkem zábavné, protože takhle RYCHLE a umně nastavit pasti. No pane! To by nezvládl snad ani ten nejlepší iluzionista. A podotýkám bez hluku! 4/ No a na závěr, to co by mělo horror dělat horrorem, je podle mne vyvolání strachu, úzkosti u diváka. A myslím, že tento snímek toto splnil do puntíku. ()

Reklama

Reklama