Reklama

Reklama

Líbily se vám ve své době novátorské parodie typu Bláznivá střela nebo Agent WC40? Potom vězte, že u této úchvatné satiry na heroické válečné filmy se budete bavit ještě mnohem více! Berlín, 2. světová válka. Černou uniformu SS nosí i Standartenführer Schurenberg, povoláním sovětský špion Alexandr Isajevič Osečkin. Jeho obrovský černý mercedes má hliníková kola a na spodku modré diody. Bydlí v berlínské čtvrti Heilhitlerovo a je mistrem světa ve sportu „heilhitler“. Martin Bormann je homosexuál, v kanceláři chodí v havajské košili a tajně miluje Schurenberga. Hitler šňupe koks a je mu jedno, že na chodbách potkává agenta tajné služby USA, který je černoch, jeho uniforma nemá rukávy a při setkání se Schurenbergem si dávají „five“. A když se na padáku snese veleprsatá radistka Zina, začnou se dít věci! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Šílený mix parodie, kostýmní situační komedie rámované druhou světovou válkou, béčka o nacistech, primitivní teenagerské komedie, filmového podnikatelského baroka a možná nejhorší führerovy imitace v dějinách filmu. Problémem je, že apriori je to ovšem komedie a já se nezasmál ani jednou (opravuji, jeden podařený gag jsem zaznamenal, totiž ,,kuřácký koutek"). Komparovat tenhle film s ostatními klasikami subžánru nemá valné ceny, na výsostně francouzskou či britskou školu to nemá ani náhodou, klasiky typu Haló, haló! to sice přímo nevykrádá, ale zase je to tak blbé, až je to filmově kaput... Anebo možná mají Ukrajinci hodně specifický smysl pro humor... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Šílená Ruská parodie na 2. světovou válku, hitlera, nácky a špióny. Ulítlé postavy, pěkné ženské, solidní hudba a pár šílených scén, při kterých se dá zasmát. Jako Parodie/Satira je to poměrně slušné pokud přistoupíte na pravidla žánru. 6/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Hodnotím vysoko, bavil jsem se skvěle, ale smutný jsem taky hodně. Ten film měl v sobě totiž neuvěřitelný komediální potenciál, který však z velké části vyzněl do zracena. A přitom stačilo občas jenom tolik netlačit na pilu a místo třiceti fórů za minutu jich vyplivnout klidně jen šestadvacet. Věřím tomu, že kdyby se této parodie ujalo trio ZAZ ve své vrcholné formě, tak by tančící Hitler se svým americkým DJem, nacistické velitelství popsané azbukou, mistrovství světa v hajlování i ruský agent Standartenführer Schurenberg mohli představovat ještě o hodně lepší zábavu. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Špion bez šifer je jako hamburger bez coca coly. Tenhle film rozhodně není pro každého - pro mě ale ano. Parodie jsou zpravidla o tom, že divák musí látku poměrně dost znát, aby vychutnal palbu vtipů vyloženě cílených. Kromě hlavní látky (17 zastavení jara) se objevuje velké množství odkazů a hlášek namátkově třeba z Cesty vesmírem a vůbec filmové a literární produkce SSSR, kterou mám celkem nakoukanou a načtenou. Málokdy šel film přes čáru, kde by mi to už neladilo, přestože šlo dost často o "fyzický humor"... který byl ovšem podán přinejmenším ústřední dvojkou naprosto nonšalantně. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je tenhle film naprostá ptákovina, nemůžu mu upřít, že je zručně natočený, jsou v něm hezké ženské a zazní v něm naprosto odzbrojující poruštěná coververze cajdáku Britney Spears Oops... I did it again (http://www.youtube.com/watch?v=sHIwWfkYhGM). Na komediální či parodické čáře však Hitler kaput! zcela selhává, a to hlavně z toho důvodu, že 99% veškerých "vtipů" těží z jediného nápadu, že lidé v roce 194? používají současnou techniku, chovají se současně... A tak. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Suprová parodie, zejména v první půlce filmu jsem se dost nasmál. Takovéto zesměšnění mi přišlo velice vhod. Jsem asi blázen, ale tyhle typy filmů mám nejradši :D ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

„ Jediný muž v gestapu, kterému Surenberg věřil....Americký superagent Timati (černoch), který byl Hitlerovým osobním DJ.“ Hitlerův taktický rozbor: „Das ist deutsche Soldaten...muc muc muc muc muc.....und Das ist russisch Schwein tfuj tfuj tfuj tfuj ble. Verstehen?“ Tak tohle je fakt síla supertajný sovětský agent v týlu SS. Poslouchá moderní hudbu a při dechové zkoušce alkoholu cvičí gymnastiku, skáče přes překážky. Je přeborníkem v hajlování, soutěžním tanci na místní diskotéce. Tančí balet a umí rozstřelit hákový kříž na tisíc způsobů. K pomoci dostává supertajnou ruskou agentku vycpanou silikonama. Společně v obětí ve stylu Mr. and Mrs. SMITH vystřílí ústřednu gestapa a v kukuřičném poli vyválí svými těly srp a kladivo jako důkaz, že jejich láska a láska k matičce Rusi je vzájemná. Gagy těžící z té nejjednodušší formy humoru ztrácí svůj vtip v kontextu scén a událostí. Pár nápadů je tam vtipných (spíš zajímavých), ale ztrácí se v celkovém závalu trapnosti, která musí urážet většinu běžných diváků, když se prezentuje jako humor. Film je svým pojetím originální. Doufám, že originální a jediný svého druhu zůstane. Je to totiž úplná ptákovina. 25% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Film, který dokazuje, jak jsou Slované odlišní. Aspoň tedy my od Rusů, popř. Ukrajinců. Proto překvapení a to v dobrém. Jsou to jen obyčejné frky dělající si prdel z Hitlera, minulosti i současnosti. Něco v nielsenovském typu, ale po rusku. Už úvodní cover Britney Spears dává najevo, že nejde o film, který by měl být brán jakkoli vážně, jelikož čistou parodii. Ke konci zbytečně natahované, ale skoro celou dobu jsem se smál jak dobytek a to se počítá. ()

Němi odpad!

všechny recenze uživatele

Haha - SS tanci na rusky hiphop. Haha - Hitler snupe. Haha - kazdy se projevuje jak naprosty dement. Vsichni skacou, rvou, pitvori se, silene gestikuluji a, je-li treba, hazi homopohledy. To je legrace. Sem tam "uzasny" moment s smskou, PC nebo raperem... a ze to cele nema dej, natoz smysl v jednotlivych scenach, je snad jasne. 'Gitler kaput!' vyvolava smirlive vzpominky na libovolne pokracovani 'Scary movie' a ukaze znepokojivy fakt, ze lidovych satiriku typu Zdenka Trosky je vic... __Hodnoceni IMDb 28% je odpovidajici. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem se snažil, celých 38 minut. Možná to rusky mluvícím přijde jako náramná švanda, moderní technika ve WWII. by mi nevadila, ale to tancování, skákání a pitomování nedávalo dobrý smysl, žádný smysl. Na dvd od Řitka video, to stačí. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Tak se mi moje letitá školní ruština zase jednou hodila, když u nás tenhle film zatím není (?) k sehnání jinak než v originále. To ale vůbec nevadí - odvázaná parodie na "Sedmnáct zastavení jara", která si nebere žádné servítky a dělá si srandu z kdečeho a kdekoho se opravdu povedla. A navíc je tu herecké obsazení, nad kterým srdce asi zejména mužské části diváků zaplesá - Anfisa Čechova a Kseniya Sobchak (Eva Braunová) jsou holky radost pohledět, ale obě zastiňuje svým komediálním výkonem i impozantní figurou Anna Semenovič v roli radistky Ziny. Ach, ty její krásné velké oči (a nejen ony), ty mi vždycky zvednou náladu (a nejen ji) :-D . ()

matestlust odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se mi po dlouhé době stalo, že byl film tak příšerně debilní, že prostě nešel dokoukat do konce. Tohle to je naprostá sračka kde není vteřina bez debility( ačkoliv ,,debilita" je základní ingrediencí pro parodie a bláznivé komedie, tady je to opravdu na vysoce retardovaném levelu ). Nezasmál jsem se ani jednou, humor byl ultimátně trapnej, až mě rozčiloval. Debilita, která je sice hezky natočená, ale i tak absolutně nekoukatelná. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

No hustý meganářez, i přesto, že neumím rusky, tak jsem učůrávala smíchy. Oceňuji detaily a stylizaci filmu, odvahu dělat si legraci z Hitlera a suprovou hudbu. Nehledejte ve filmu hloubku a ani myšlenku, je to prostě jenom legrace k popukání :-D ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo tak sprosté, až to bolo dobré. Už samotný nápad parodovať druhú svetovú je viac menej geniálny. Toľko vychytaných fórov sa v jednom filme len tak ľahko nevidí. Zabával som sa celú hodinu a pol. Rusom patrí uznanie aj k tomu, že sa neznížili k primitívnemu či fekálnemu humoru. Film jednoznačne na rozporuplné hodnotenia. Kto však má aké také historické znalosti si na snímku jednoducho zgustne. O hercoch sa vyjadrovať netreba pretože boli pre mňa absolútna neznáma, a presne tak treba brať celý film. Anna Semenovič však stojí aspoň za vlastnú vetu. Neznášam hip-hop, ale tu sadol ako sa hovorí riť na šerbeľ. Film určite stojí za zhliadnutie avšak stačí len jeden krát. Druhé sledovanie by možno malo za následok rapídny úbytok hviezd. ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že alespoň Anna Semenovič (ta kozatá špionka) pro mne bude důvodem, proč se na tento film dodívat, ale po hodině jsem to vzdal. Za tu dobu jsem se pousmál všeho všudy dvakrát, zbytek "vtipných scén" mi přišel trapný a nebo nezajímavý. Žel, film je pouze slepencem těchto "vtípků", takže se člověk celou dobu buď královsky baví, nebo k...vsky nudí. ()

Reklama

Reklama