Reklama

Reklama

V den svatby je Sára zatčena federály za vraždu Michaelovy matky a zavřena do ženské věznice. Generál Krantz, který v mužské části vězení čeká na popravu, vypíše odměnu 100 000 tomu, kdo Sáru zabije. Michael nemá jinou možnost než jí dostat ven… (liquido26)

Recenze (169)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Final Break lepší než jsme čekali, ale přece jen s nádechem něčeho zbytečného. Závěr nemá v sobě zmatky a neuvěřitelné zvrat(k)y jako konec čtvrté série, ale přecejen cítíme, že už to není ono. Nostalgické vzpomínky dají zapomenout na ty nesmysly, jímž jsme byli v závěrečných epizodách vystaveni. Konec dobrý všechno dobré. Jen si tak říkám, to Scofield taky nemohl napoprvé utéci již během prvního dílu? :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zakončení seriálu, které i přes podivný příběh, který (opět) vaří z vody, zaujme. Všechny příběhy a cesty končí a to mnohem zajímavěji než v samotném finále seriálu. Krom toho je poslední pětiminutovka ve Final Break emočně natolik silná, že strká do kapsy nejen celou čtvrtou, ale i třetí sezonu. Právě tech pár minut a správně vytvořený závěr mi dovoluje být spokojený. Samotné hodnocení tomu pravděpodobně neodpovídá, protože 4* pro natolik "tak to asi ne" příběh jsou prostě příliš moc. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

We´re free now. Finally. We´re free! - nuz takto tieto slova na konci ani neboli tak slova Michael Scofielda ako hlavne jeho predstavitela - Wentworth Millera, ze uz maju konecne tuto show za sebou ;) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Pekné zakončenie seriálu. Škoda že vo filme chýbala ta perfektná atmosféra zo seriálu.No a ešte väčšia škoda, že seriál skončil................ Soundtrack Ramin Djawadi: ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Dá se shrnout podobně jako třetí série jedním slovem: meh. Původní koncept byl jednak vydojen jak kozy sešlé čtyřicítky, jednak nemůže fungovat napasován na devadesát minut. Sprosťácký SPOILEROIDNÍ bonbonek na konec: Michaelův osud nemůže mít nijak zvláštní emocionální dopad, neb již víme, že bude plně nahrazen svým synem Michaelem. Asexuálnost vztahu Sára-Michael tedy zůstává, všichni jsou spokojeni a nikdo o nic nepřišel. Nesnáším, co se z tohohle seriálu stalo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Logika byla dávno zapomenuta a spousta chyb je přítomna už tak nějak ze zvyku. A přesto nedokážu Final Break nějak zesměšňovat, protože celý seriál si zasloužil finále, které nebude diváka nutit k tomu, aby nenáviděl snad všechny hlavní postavy a přál si konec. Jakýkoli. Paradoxem pak je, že ačkoli spojení Michaela se Sárou stejně i po těch letech a nepřeberných zvratech pořád úžasně funguje, posledních pár minut regulérní závěrečné části bylo asi důstojnějším a nostalgičtějším rozloučením. A největší škoda je pak to, že se divák na konci pozastaví hlavně nad tím, jestli bylo po všech geniálních i překombinovaných plánech nutné všechno uzavřít právě takhle. Jak značí rozhodnutí seriál o pár let později zase oživit, tak očividně nebylo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Celá čtvrtá série byla hambou jinak výborného seriálu (ano stojím si za tím, že ač třetí série nebyla tak geniální a dokonalá jako první, stále byla úžasně zábavná a napínavá), nejen, že byla stupidní, kompletně vycucaná z prstu, ale měla i vážné logické trhliny. I když je závěrečný dvojdíl z ní asi nejlepší, moc nechápu jeho smysl, protože uzavření v 22. dílu bylo více než dostačující, naopak jeho poslední sladké minuty byly výborné. The Final Break má stupidní úvod zápletky, relativně promyšlený a efektní děj, jenže opět neuvěřitelně hloupý závěr (dva drátky se dají spojit i jinak). Sám si tluču do hlavy, že dávám nakonec 3*, ale ono to přesto bylo vcelku zábavné... 5/10 ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Final Breakom sa skončila jedna éra, éra seriálu, ktorý mal nakročené ku kultovosti ale neschopnosťou skončiť v pravý čas sa o ňu pripravil a očakávané zrušenie po 4 rokoch bolo pre neho skôr vykúpením. Hlasy producentov, že radi skončia v najlepšom, už azda nebral vážne takmer nik. Final Break je v podstate zbytočným a vykonštruovaným dovetkom, bez ktorého by sa seriál zaobišiel ale aj napriek halde logických chýb a nezmyslov mu nemožno uprieť po dlhšej dobe konečne svižné tempo a občas veľmi príjemné závany nostalgie, pričom pochváliť možno aj samotné uzavretie príbehu. Najviac určite poteší skalných fanúšikov, ktorým stačí vidieť starú zostavu v úlohách, ktoré im najviac sedia, zvyšok prahnúci po skutočnej kvalite si radšej pustí takmer bezchybné začiatky. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

We're free now. Finally. We're free. Fanoušci neustále fňukali nad čtvrtou sérií a když už se alespoň v těchto dvou dílech seriál vrátil ke kořenům, stejně se jim to nelíbí? Nad některými komentáři opravdu zůstává rozum stát, zdejší uživatelé by si měli ujasnit,co vlastně chtějí:)).. Každopádně Final Break mi připomínal první série; když se děj odehrává ve věznici, tak je to zkrátka nejzábavnější a nejnapínavější. Mrzí mě jen ten smutný konec, který jsem patřičně prořvala:)) Ráda bych nakonec ještě zmínila skvělé výkony W.Millera (Michael),A.Nolasca (Fernando),W.Fichtnera(Mahone),nebo J.L.O'Keefe (Gretchen),bez jejich skvěle zahraných postav by to zase taková droga zřejmě nebyla:) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zakončení seriálu bylo přesně takové, jako celý seriál. Rychlé, pro někoho těžko stravitelné, ale přesto koukatelné. Jediný důvod, proč nedám plný počet je ten, že se mi pořád nelíbí ten způsob, jak to zakončili. I když už se mi míň nelíbí, než se mi nelíbil na konci 4. série. :-) Takže skalní fandové jsou už rádi, že to natahování skončilo, normální fandové, (mezi ně se počítám i já), jsou taky rádi, že už to skončilo, ale nelíbí se jim jak, a pak tu máme další skupinku fandů, kteří přestali být fanoušky hned potom, co viděli poslední minuty 4. série. Co naplat, každému se nejde zavděčit... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokud by tvůrci pokračovali v zajetých kolejích čtvrté série i v té následující, bylo by to opravdu už přespříliš. A proto jsem poměrně rád, že tento úspěšný! seriál skončil. Final Break byl podobný jako poslední díly čtvrté série a to znamená, že nikterak neoslnil. Poslední dobou se seriál dokoukával spíše jen z povinnosti a s úctou k druhé a především první sérii. Tento závěrečný film se snažil být tím, čím byl Prison Break v legendární první sezóně, ale jak jsme se mohli přesvědčit, už to nefunguje tak, jak by mělo. Značné množství divných situací, rozháraný děj, poměrně uspěchaný závěr a že nechali zabít největšího borce mě taky zrovna nepotěšilo. Aspoň že vypekli naposled T-Baga, to se mi líbilo. Jsem rád, že jsem vydržel až do úplného konce a určitě nelituji hodiny strávené s tímto skvělým seriálem. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Formálne pekná a o poznanie príjemnejšia bodka za Prison Breakom než celá druhá polovica poslednej sezóny. Pár motívov sa síce znovu opakuje, kvalitný scenár môžete opäť hľadať inde (ten sa záhadne stratil už po druhej sérii), no celkovo vylepšuje dojem z tej akčnej parafrázy na brazílsku telenovelu, ktorá sa zo seriálu ku koncu vykľula. Len tentoraz sa odohrávala v slnečnej Miami. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu jak skončila 4. řada seriálu, jsem byla ráda, že byl dotočený ještě tenhle "film", který vysvětloval proč a jak Michael zemřel. 4. řada se jim opravdu moc nepovedla, ale The Final Break si to u mě celé vyžehlil.Myslím, že to byl velmi důstojný konec jednoho z nejlepších seriálů svého druhu (budeme předstírat jako, že se jim i ta poslední série povedla). Myslím, že asi vždycky budu potřebovat kapesníček na konci. 4* ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná zbytečnost jako (minimálně) poslední dvě série. Samotná zápletka je hodně zcestná a z prstu vycucaná, i když to už asi nikoho u PB nijak zvlášť nepřekvapí. Ale stejně jako u většiny předchozích dílů, tak ani zde jsem se ani na chvíli nenudil a celé to moc pěkně odsýpalo. Takže nakonec alespoň ten jeden palec nahoru dám (i když jen velmi opatrně a skoro i nerad). Hlavně, že už je definitivně konec, to natahování už bylo skutečně nesnesitelné... 50 % ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

V podstatě shrnutí děje 1. série během dvou dílů. I přes neúplně veselý konec hodně dobré zakončení. Někdo se musel obětovat... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

To nejlepší, co můžete ze čtvrté série vidět. :) Proto ty 4*. Kdyby to vyšlo samostatně později, dal bych tři. ()

Reklama

Reklama