Reklama

Reklama

Šerif Preston Biggs nešťastnou náhodou před lety zastřelil svou ženu. Od té doby denně utápí svůj žal ve whisky. Příležitost k odrazu ze dna dostává při setkání se skupinkou duševně nemocných žen, které má doprovázet na cestě k vlakové stanici... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (15)

klerik 

všechny recenze uživatele

Škoda, že prérijná horúčka je naozaj choroba... A práve tri ženy ňou trpiace má Sorbo previesť na vlak, ktorý ich odvezie do sanatória. Žiadny 3:10 VLAK DO YUMY sa však nekoná :-) Slabá béčko, ktoré by aj v rámci seriálu DR. QUINNOVÁ pôsobilo nevýrazne a mdlo. Línia okolo Henriksena sa snaží vytvoriť akési zdanie zápletky á la MAVERICK, ale je to fakt slabé, bez jedinej zaujímavejšej scény... Hillove posledné pokusy tiež neboli bohviečo (DRUHÁ ŠANCA 1 a 2), ale mali aspoň závan nostalgie. Tu je len prérijná horúčka zo svojím šokujúcim odhalením... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Po krátké době zde opět máme film s Kevinem Sorbem, který se tentokrát ve westernu střetne s Lancem Henriksenem (známý ze seriálu Milénium). Nakolik může jméno Kevina Sorba odradit hned v úvodu, nejde o zas tak špatný film. Historka je to však skutečně prostinká a vydala by spíše na nějaký jeden díl seriálu dr. Quinnová, ale zase to dodržuje westernové atributy, což u současných westernů nebývá obvyklé. Bývalý šerif, který má trauma - jak jinak - a utápí hoře v alkoholu - jak jinak -, dostane prácičku, převézt bandu bláznivých ženských do města Carson. Jednu má pak poslat do psychiatrické léčebny, ostatní děvčata hledají útěkem vykoupení z jejich zparchantělého dosavadního života. Jenže minulost je pronásleduje, takže se cestou setkají a utkají s pistolníky, kteří nechtějí věci nechat jen tak být. Ano, je to rozvláčné a chvílemi nudné a předvídatelné, ale v té čistotě je něco i z čistoty žánru, díky za to. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Myslím, že bych měl něco přečíst z bible.“ „Pohřbili jsme jí s Blue!“ On ten film vlastně ani není špatný, jen se nikdo nesnažil, aby byl nějak dobrý. Na nedělní televizní večer akorát. Dalo se to, úplně v klidu. A jako komedie to funguje skvěle. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Celé divné, nevyvážené, praštěné. Všichni jsme tak trochu poškozený. Vydržel jsem to až do konce, tak dám jednu hvězdu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně laciný, ale zajímavý western. Kevin Sorbo předvádí svůj standard a Lence Henriksen bohužel jakbysmet. Jeho podivný vypelichaný kovbojové jsou fakt strašní. Chvílemi se film snaží hudbou navodit dojem pompéznosti, ale je to prostě takové komorní divadýlko. Dá se na to dívat, když se překousne trapnost a hloupost pár scén. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Šerifovi Prestonu Biggsovi (Kevin Sorbo) se po tragické smrti své ženy, kterou tak nějak sám zavinil, zhroutil celý život. Na vše rezignoval, a jediné čím se zabývá je aktivním popíjení laciné whiskey. Když dostane možnost vydělat si pár babek jen tím, že skupinu choromyslných žen doprovodí k pár dní vzdálenému vlakovému nádraží, ani chvilku neváhá. Doprovod nebude ale žádná projížďka, neboť po jedné z žen jde nemilosrdný zabiják (Lance Henriksen)... Tak nevím, ale poslední dobou mám na westernový žánr docela smůlu. Nemohu si vzpomenout na žádný dobrý western, který jsem v poslední době viděl - většinou jsou to moderní slátaniny, které si na western jen hrajou a jinak jsou o ničem. Stejným případem je i Vyprahlá prérie, která vyprahlému divákovi nenabízí absolutně nic, na co by si po týdnu vzpomněl. Možná jen na to, že Lance Henriksen jde od dob Vetřelců do čím dál větších sra*ek, a Kevin Sorbo jej mílovými kroky následuje (nebo naopak?)... ()

standsiller odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto bol veľký prúser vážení. 4 hysterické ženské na koči s niekdajším Herculesom veteránom navyše hovoriace absolútne katastrofálnou rečou slabého scenára. Dialógy na úrovni argentínskych telenoviel. O čom to bolo ? Keď aj tak to všetko vyvrcholilo do romantického filmu a ako inak, najlepšia stratégia pre vytvorenie atmosféry je hudba. Čo tam ale robil ten smiešny podmaz nesúci sa celým filmom, hodný dokumentárneho filmu o medvedích mláďatách ? I keď film má pomerne krátku minutáž, zdal sa mi byť večný. Neskonalá nuda. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Westernovy Herkules utapa svoj zial nad zabitim svojej zeny, ktoru on osobne zabil. Aspon je vidiet, ze neni bohvieaky strelec. A este k tomu bol aj serifom. Na splatenie dlhov berie sialene zeny cez preriu do Carson City. Po ceste do mesta len stale kecaju a sem tam padol nejaky vystrel, ale skoro vzdy doprazdna. Casom aj tie zeny umudreju a spravaju sa potom normalne a uz nevyzerali tak choro. Nas mily Herkules sa nakoniec zalubil do jednej zenskej a potom zacal znova zit a alkoholu dal zbohom. Film bol neuveritelne nezazivny a vliekol sa tym najpomalejsim tempom, akym sa len da. Film je vhodny na sledovanie cez poludnie a ja som ho kukol vecer. Takze ma to uspavalo a ten kolt sa ani nehodil do ruky Sorbovi, pretoze ho ani nevedel poriadne drzat v ruke. Vsimol som si pocas filmu, ked opravoval koleso na voze, tak mu to moc ani neslo, ale to pitie whiskey pil excelentne:)) ()

mimozakon odpad!

všechny recenze uživatele

Kevin Sorbo ako Kovboj (áno, s veľkým K). Tažko sa zvyká na Herkulesa s koltom. A k filmu, slabý príbeh, slabé herecké výkony, zápletka asi taká, že šerif zabije pri prestrelke svoju ženu, viní sa za to a o pár rokov neskôr mu skupinka "chorých" žien na výprave pomôže vrátiť sa k životu. Kto má rad prostredie westernu, možno tak 1 hviezda. ()

backi 

všechny recenze uživatele

Tiež som sa premohol a dopozeral až do konca. Príbeh nelogický a hlúpy. Našťastie som to mal pustené dopoludnia, takže film jednu * znesie, aj to s odretými ušami. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Otrasné... toto nie je Sparta! Pardon, western! Je to síce videofilm, ale aj tak... nudná blbosť bez štipky nápadu. ()

komando20 

všechny recenze uživatele

nebolo to až take zle čo som bol uplne prekvaný a cely film som dopozeral dokonca, Sorbo už nie je neprekonatelný herkules ale starý alkoholik ()

G.Bookwrom 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát maximálně čtyři hvězdičky. Ale pak jsem shlédl o 6 let mladší (2014) snímek Tommyho Lee Jonese Síla života, který, ač není uveden jako Remake tohoto filmu, je jeho skoro dokonalou kopií. Jen nesmírně časově nataženou a nudnou. Při porovnání obou děl přiznávám tomuto maximální hodnocení. ()

Reklama

Reklama