Reklama

Reklama

Talent a dřina patří k sobě, ale je třeba ještě něco navíc. Příběh ze sportovního prostředí vypráví o partě mladých běžců a jejich trenérovi, o vztahu ke sportu, kde trénink je základem, ale bez talentu je to jen planá dřina. Někdejší výborný trenér Vyskočil (K. Hlušička) nemá v poslední době úspěch a ví o tom, tím spíše, že jeho posledním neúspěšným běžcem je jeho vlastní syn Roman (M. Vašinka). Skepse ho vede k rezignaci, jenže v pravou chvíli do oddílu přijde mimořádně talentovaný běžec Jaroslav Matějka (I. Luťanský). Trenér soustředí veškeré úsilí na jeho přípravu. Mladík odolá i lanaření oblíbeného a úspěšného trenéra Kosiny (F. Němec), ale ukáže se, že je v tom přece jen nějaký háček… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Stupiditu tohoto snímku vyjadřuje sám trenér, když říká že je to jen dřina a člověk nestihne žít. Kdo ho k tomu nutí? Nikde jsem tam nikoho neviděl, kdo by na něj mířil zbraní a nutil ho dělat to co dělá. Ti kluci nemlich to samé. Herci se moc nečinili, nemělo to napětí, a celé to stálo za starou bačkoru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Před Skopalem a jeho Dlouhou mílí byl ještě tento černobílý sportovní film trenérovi a jeho běžcích v období normalizačního sportu. Pozitiva to má: téma běhání, skvělý Hlušička a jeho svěřenci Vašinka a Luťanský hrají věrohodněji než běhají. Z hlediska kvality je to na 15% Dlouhé míle a ještě bez šťávy. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nepříliš věrohodné okénko do duše socialistického sportu. 1) Školometské poučky se z herců sypají jako moli ze skříně. 2) Herecké výkony jsou takové...hm...televizně inscenační. 3) Přidejte příšernou hudbu a je hotovo. 4) Naštěstí je tu 23letý Marcel Vašinka (trenérův syn Roman) a 24letý Ivan Luťanský (talentovaný běžec). Nic zvláštního kromě svých těl chlapci nepředvedli, ale já jsem skromný. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Dost nudně natočené sportovní "drama". Černobílá nuda s banální pointou, taková krátká a slabá "Dlouhá míle". ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • V oněch několika málo záběrech z exteriérů (s výjimkou posledního záběru) běhají mílaři na pražském stadionu Juliska. (Robbi)
  • Několikrát je zmíněno Bikilovo tričko. Etiopský maratónec Shambel Abebe Bikila (1932–1973) byl dvojnásobným olympijským vítězem. V roce 1967 utrpěl vážné zranění při autonehodě a byl navždy upoután na invalidní vozík. Byl uznávanou osobností a po smrti mu císař Haile Selassie uspořádal státní pohřeb a uctil jeho památku dnem smutku. (Robbi)

Reklama

Reklama