Reklama

Reklama

Zlatý Glóbus 2009

(pořad)
  • USA The 66th Annual Golden Globe Awards
Publicistický
USA, 2009, 180 min

Scénář:

Bruce Vilanch

Účinkují:

Seth Rogen, Jake Gyllenhaal, Drew Barrymore, Steven Spielberg, Jennifer Lopez, Salma Hayek, Sacha Baron Cohen, Ricky Gervais, Simon Baker, Amy Poehler (více)

Slavnostní ceremoniál 66. ročníku předávání Zlatých glóbů, prestižních cen amerických filmových kritiků, při němž jsou uděleny ceny v několika kategoriích nejlepším filmům a televizním programům za rok 2008. Tato ocenění znamenají kromě jiného důležitou a mnohé napovídající předzvěst udílení Oscarů. (oficiální text distributora)

Recenze (14)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jestliže bylo loňské předávání Oscarů "české", letošní Glóby musí být dle stejné logiky "britské": nejvíc perlili (a nejvíc lidí pozuráželi) Angličané Ricky Gervais a Sacha Baron Cohen, čtyři ceny si odnesl anglicko-americký Slumdog Millionaire, dvě Angličanka Kate Winslet (stále doufám, že předváděla jenom parodii dojaté děkovačky), po jedné ceně Angličan Tom Wilkinson, Angličanka Sally Hawkins a Ir Colin Farrell. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ceremoniál předávání Zlatých glóbů jsem viděl teprve podruhé a poprvé v přímém přenosu. Mé první setkání s těmito cenami proběhlo v roce 2005, kdy přímý přenos vysílala Česká televize. Musel jsem však v pondělí vstávat do školy, a tak jsem si to naprogramoval a pustil si to v pondělí odpoledne. Nyní jsem si to však užil naplno v přímém přenosu i s tou neopakovatelnou atmosférou nedělní noci. A užil jsem si to parádně. A pozor, to nejdůležitější, užil jsem si to, i když vůbec neumím anglicky. Opravdu jsem skoro vůbec nerozuměl, moje znalosti dostačovaly tak maximálně k tomu pochytit sem tam nějaké to slovo, a k tomu, abych věděl, kdo je nominovaný a kdo vyhrál. A kdo by myslel, že mi jazyková bariéra vadila, ten by se spletl. Nepotřebuji rozumět anglicky k tomu, abych pochopil emoce jednotlivých vyznamenaných a abych si tuhle zábavu užil. A já jsem si to užíval opravdu maximálně. Co mi pouze vadilo, tak to byly reklamní pauzy, ale tak to se dá přežít, když člověk na těch pět minut přepne na nějaký jiný program. Takže teď ani tak nehodnotím ten pořad jako takový, ale hodnotím spíše to, jak jsem tento pořad vnímal pocitově. A navíc moje nejoblíbenější herečka Kate Winslet získala dva glóby, takže jsem maximálně spokojený. Prostě jsem si to užil a určitě si užiju i záznam, který bude, předpokládám, opatřený nějakým českým komentářem. Za sebe můžu říci, že jsem tedy nadšený a už se těším na 22. února na udílení Oscarů. Uděluji pět hvězdiček. ()

Reklama

Popluh 

všechny recenze uživatele

Indická milá pohádka o tom, jak chuďas ke štěstí a modelce přišel nepřekvapivě a nezaslouženě vítězila, Kate předváděla hysterii na úrovni Halle Berry (prosím, nedávejte jí toho Oscara, já už to znovu nechci vidět), Pixar to schytal za zásluhy a dobrou animaci. Eastwood ostrouhal nezaslouženě za song Gran Torino i hudbu k Výměně za kterou měla vyhrát i Angelina, Californication taky nic, naopak potěšilo nepřekvapivé vítězství Heatha (RIP), Rourka a Farrela. Většinou kladně hodnotím i možnost delšího projevu než na Oscarech, ale u někoho už to bylo silně na pěst (zdravím Kate). Podtrženo sečteno, jestli tohle napovědělo o Oscarech, tak je tenhle ročník hodně zabitý. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film (drama): Avatar. Nejlepší film (komedie / muzikál): Pařba ve Vegas. Nejlepší režie: James Cameron – Avatar. Nejlepší herečka (drama): Sandra Bullock – Zrození šampióna. Nejlepší herečka (komedie / muzikál): Meryl Streep – Julie a Julia. Nejlepší herec (drama): Jeff Bridges – Crazy Heart. Nejlepší herec (komedie / muzikál): Robert Downey, Jr. – Sherlock Holmes. A další, a další........ ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Trošku ma zaráža, že The Dark Kniht nezískal viac nominácií napriklad v hudbe by sa tiež nestratil. Nejdem tu zhadzovať snímok Milionar z Chatrče, ale podľa mňa si toľko ocenení, tento film nezaslúžil a že Fincherov Button nepretaví ani jednu nomináciu, čakal asi len, málo kto. Inak ma potešila cena pre Spielberga alebo ocenenia pre Vicky Cristina Barcelona, Heatha a sošky pre Kate. za Revolutionary Road. si ju každopádne zaslúžila a dúfam, že na Oscarovi už tak vyvádzať nebude :D. Sasha Cohen sa zas strapnil a jeho narážky mi vôbec neprišli vtipné. Dúfam, že Slumdog Milionaire si vybral, všetky ocenenia na GG a Oscary budú patriť jednoznačne The Dark Knight a Benjeminovi Buttonovi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Přímý přenos 67. ročníku udílení Zlatých glóbů se vysílal živě z hotelu Beverly Hilton v Beverly Hills ve státě Kalifornie v neděli 17. ledna 2010. Byl to první ročník, který se vysílal živě. Ceremoniál moderoval Ricky Gervais. (Terva)

Reklama

Reklama