Reklama

Reklama

Stínu neutečeš

  • Česko Vnučka (neoficiální název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Pátrání po rodinném tajemství, které je ukryto v minulosti. Řehoř si žije spokojeně. Jeho žena Evženie ne. Po šedesáti letech manželství přichází osmdesátiletá Evženie za svou vnučkou – právničkou Katkou, aby jí pomohla rozvést s pětaosmdesátiletým manželem Řehořem. Katka je šokována babiččiným rozhodnutím i její tvrdostí a neústupností. Co se muselo stát ve vztahu prarodičů, že to ani celá desetiletí nezahladila? Katka nechce rozbít svou milovanou rodinu a pokusí se rozluštit babiččin důvod. Odkryje dramatickou minulost vlastní rodiny, ale tajemství prarodičů pro ni zůstane neodhaleno. Babička riskuje ztrátu vnučky a pravdu jí zatají, tíhu dávné viny nechce přenést na další generaci. Sama se pokusí s minulostí vyrovnat a smířit. A Řehoř? Ochrání ho Katka? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

petrrr 

všechny recenze uživatele

Skvěle zpracované drama s velmi kvalitním tématem. České filmy jdou konečně kupředu a nejen tou hereckou kvalitou. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevím kdo ani co je Lenka Kny a abych byl úplně upřímný, dokud se toto komorní czech made dramátko, dotýkající se neotřelým způsobem neotřelého tématu, nedostalo na obrazovky veřejnoprávní televize, neměl jsem o jeho existenci ani tuchy, ale už za to téma si =Stínu neutečeš= zaslouží pozornost. Ano, jistou nelogičnost ať už dějovou, tak v chování postav nemusíme dlouho hledat, některé filmařské postupy jako například retrospektivy objasňující minulost příběhu, byly, no jak bych to slušně řekl……, herecky to celé bylo taky tak trochu mimo a ani tomu stínu se nakonec nepodařilo utéct……………ale to téma. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Silný dramatický příběh, kde by se dala depresivní atmosféra doslova krájet. Manželé, kterým je přes osmdesát, mezi nimi vnučka a vytahování starých kostlivců ze skříně. Co se skrývá v minulosti? Co je všechno utajeno? Co babičce na dědovi po tolika letech spokojeného manželství najednou tak vadí? A je to vůbec pravý děda? Co se tenkrát vlastně stalo? Mnoho otázek a tajemství na jednu mladou právničku (onu vnučku), která byla svou babičkou požádána, aby vyřídila jejich rozvod. Snímek se mi nejeví tak z námi. Aby ne. U nás se spíše propagují trapné komedie a pokusy o melodramata, ale když se konečně objevý něco pořádného, je ticho po pěšině. Pavel Landovský se pro roli onoho tajemného seniora rozhodně hodí. Ztvárnil ho tak dokonale, že by jeden nevěřil, že to opravdu jen hraje. Jaroslava Adamová je pro dramatické role doslova stvořená a Helena Dvořáková je prostě obyčejné současné děvče, které se vůbec nelíbí, co po ní její babička chce a pátrá po všem možným , jen aby se dozvěděla jak se věci vlastně mají. Závěr sice nijak šokující není, ale po dramatické stránce je zajímavý. Pro mě se tento snímek, s ohledem co všechno se v současnosti točí, stává doslova raritou. Kdo má smysl pro dramatičnost, snímek si užije. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Další nevydařená snaha Čechů o nějaké to drama na vážnější téma, která obsahuje řadu chyb - nejen filmových, ale i faktických...naprosto ubohá věc, která nikoho nebude zajímat asi tak, jak by autoři chtěli... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Film stojí a padá na hereckých výkonech, což by za normálních okolností samo o sobě stačilo, ale to neplatí o tomto snímku. Děj samotný je totiž dost chabý. Rodinné tajemství se dozvídáme opravdu kousíček po kousíčku a strašně pomalu. Mezitím je plno hluchých míst a nezáživných dialogů. A také omáčka, které šíleně nudí. Na téměř dvě hodiny je to prostě moc. K tomu střih, který skáče jak nadržená koza z prostředí do prostředí a z děje do děje. ()

FosaCZ 

všechny recenze uživatele

Jen by mě zajímalo, proč hlavní hrdinka čekala 60 let na to, než začala svůj problém řešit. Ve filmu není k jejímu zásadnímu rozhodnutí znatelná žádná motivace. O minulosti svého muže přece věděla celý život a chlastat nejspíš taky nezačal den ze dne, takže nechápu tu nenávist. ()

petr.trep 

všechny recenze uživatele

Velmi mě mrzí, že filmy s tak výborným scénářem nejsou dotaženy do zdárného konce. Jinak paní Adamová opět exceluje! ()

Prubner odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, už nikdy nedávejte Lence Kny peníze na žádný film ! Ta ženská zřejmě v životě neviděla filmovou školu ani z rychlíku, neumí psát scénář, nevyzná se ve střihu, je naprosto bez talentu. Kny neovládá ani základní řemeslo, např. jak řadit záběry správně za sebou nebo jak se píše scénář. Je to amatérský a diletantský film. A to ani nemluvím o mnoha nelogičnostech. Babička se chce rozvést s dědou, protože byl banderovec, a napadne ji to až po 60 letech ? Vnučka se diví, že děda je Ukrajinec, i když děda mluví celou dobu rusky ? Divím se všem těm hereckým osobnostem, že hrají v takovém amatérském homevideu. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

toto je další z filmů podobný Kawasakiho růžím. Přišlo mi to jako sonda do života Landovského. Opilec, tyran a hňup. Během filmu se dozvídáme, že byl dokonce vrah, to snad Landovský není, ale i tak. Adamový ta si tu roli užívala, protože to byla poslední její hlavní role. Víc mě, ale bavila v Líbáš jako bůh, Jinak to byl zajímavý film. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Co je tady zajimave je urcite Pavel Landovský ktery dourcite miry hral sam sebe a myslim, ze se mu to i dobre hralo. Popravde taminulost rodiny mohla mit vetsi prostor a tim i zajimavejsi dej. Takhle to bylo az prehnane komorni. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní film. Zápletka je fajn, element záhady je docela dobrý, ale rozuzlení je hodně slabé. Některé postavy jsou docela zajímavé, jiné by ve filmu naopak vůbec nemusely být. Hudba je dobrá a herecké výkony jsou slušné, ale film není moc dobře natočený, je v něm přilíš mnoho ručních záběrů a jen málo statických. Nevím čím to je, že jsou čeští kameramani tak nadržení pro ruční záběry, obzvlášť ve scénách, kam se vůbec nehodí. Taky je tam pár otravných střihů, které někdy naruší plynulost děje. 5/10 ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Mladá právnička se snaží odkrýt tajemnou minulost své rodiny... Příběh je ve své podstatě zajímavý a dobře postavený - jen ne dobře uchopený režisérkou a spoluscenáristkou Lenkou Kny. Myslím, že paní režisérka až příliš chtěla příběh hrotit a vymáčknout z něj a z herců víc, než bylo správné. Má to spíš opačný efekt. Permanentně nalitej a nasranej dědek Landovský s tou svojí poloruštinou a neustálým " Žeňo, Žeňo" brzy přestane bavit - a Žeňa - Jaroslava Adamová ve svém výrazu taky často přepalovala, až z ní šel strach (nebo spíš trapnost?). Velice se mi však líbila Helena Dvořáková v třetí hlavní roli - ta hrála výborně. Film jsem si pustil jen tak ze zvědavosti a i když to není žádná hitparáda, vcelku jsem si to užil. 60%. ()

Howard72 

všechny recenze uživatele

Je to skoda, protoze film mel celkem atmosferu a Landak s Adamovou i Dvorakovou fungovali, ale k osvetleni duvodu jednani jednotlivych postav se dej blizil blizil, ale nepriblizil. Jakoby zustalo vse nevyrceno a clovek se nakonec nedozvedel, proc jednotlive postavy jednaly, jak jednaly. Trochu spoileru, i kdyz kladu jen otazky: jakou roli mel Nemec Nemec? Proc mel otec vzath nevztah s rodici? Proc se vlastne chtela najednou babicka rozvest s dedeckem? A co se na te Ukrajine pri uteku stalo - dite umrelo, ale byl to bratr/sestra otce a jak se to stalo a jak to vsechny ovlivnilo? Skoda... ()

fooggyy7 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to vůbec v lidských silách takovou sračku natočit? Dneska, když lezeme ukrošům do prdele bych to pochopil, ale tenkrát?  Tenkrát jsem ukroše nenáviděl jenom já a lidi blízcí mého názoru. Dneska je nenávidí všichni krom Fialovy rodiny a podobných exkrementů ()

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama