Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (76)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když se Raul městem potlouká, každá kočka mu..zamňouká............... Buďte opatrní a nepanikařte. Vezmu to rychle - Hudba nulová, plastická Paříš je příšerná a animace hrozná. Scénař je dobrý, ale možná by to chtělo normální herce. Mohl to být super béčkový horor. CITÁT - Víte co to je být populární?......... Tak tohle teda asi populární nebude. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Blechatá zpěvačka s vysokým hláskem Vanessy Paradis (ale bez průrvy mezi horními řezáky :). zmutovaný hmyzák, povodně, polda-podlec a dva ňoumoidi. Ale především: ladná animace, dobré vtipy a spousta krásných písniček i melodií. Už od Renesance mě napadá rouhavá myšlenka, že malovaná Paříž je možná krásnější, než skutečná. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Animovaným filmům věnuji svou pozornost jen zřídka kdy (nechávám si je spíš na dobu, kdy na ně budu „nucen“ čumět s nějakým svým prckem…), ale občas přece jenom udělám výjimku a na nějaký se podívám. Tento francouzský kousek jsme shlédli během jednoho chladného londýnského večera, kdy po celodenní túře přišlo na potřebu si něco pustit na „vytuhnutí“. Nakonec jsem vydržel až do konce a nebylo to ani tak dějem či průměrnou animací, ale především díky zpěvným pasážím – hlasu Vanessy Paradis. Tuhle ženskou já můžu a to nejen kvůli vzhledu, ale i jejímu hlasu (písničkám). Co se děje týče, tak ten sice nebyl zrovna dvakrát velké terno, ale kupodivu jsem se u něj ani nenudil. Mělo to místy špetku ponuré atmosféry, občas jsem se i zasmál a navíc to netrvalo ani moc dlouho. Takže za mě průměrná podívaná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla vlastně jen další variace na klasiku "Fantom opery", asi bych byl ochoten tomu dát i víc, protože animace rozhodně není špatná, ale dějově mi to přišlo prostě slabé, jen hon na monstrum, který má všechny klasické prvky, jež od podobného filmu očekáváte. Postavy jsou fajn, ale ani ony mi nepřišly skvělé. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Emile, promítač filmů a Raoul, řidič a závozník mají jedno společné - nedokáží vyjádřit city k ženám, které milují - ať už je to milá prodavačka lístků v místním kabaretu, nebo slavná diva Lucille. Jednoho večera se oba dostanou do tajné vědecké laboratoře, kde se jim jejich neobratností podaří z malé blešky vytvořit obřího netvora, který okamžitě začne děsit celou Paříž. Ale Lucille, a později i Emile a Raoul objeví v monstru mnohem více lidskosti a lásky, než v kandidátovi na starostu, který na monstrum upořádá hon... Francouzský animovaný film je mi možná o chloupek bližší, než ten americký - ať už šlo o skvělý Ratatouille, nebo právě třeba Příšeru v Paříži. Rozjezd je sice trochu vlažný, ale jak se na scéně objeví ona zmiňovaná příšera, film dostane spád a nezastaví se až do grand finále na - zčásti utopené - Eiffelově věži. Kromě zajímavého příběhu (a originálního!) kladné body samozřejmě přináší samotná lokace Paříže (Sacre Coeur), i spousta drobnějších (byť v kontextu příběhu nedůležitých) vtípků (místní zlodějíček a jeho trable s Raoulovým autem)... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Animovaný film byl v České republice promítán během 52. ročníku Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež ve Zlíně. (R´Hell)

Reklama

Reklama