Reklama

Reklama

Příšerka v Paříži

  • Francie Un monstre à Paris (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paříž roku 1910. Městem vládne panika. Hladina vody je čím dál vyšší a příšera je na útěku! Začátkem roku 1910 čelila Paříž katastrofálním záplavám, které způsobila rozlitá Seina. Řeka kulminovala osm metrů nad svou obvyklou hladinou, a možná proto už si dnes nikdo nepamatuje, že se tehdy město také třáslo hrůzou z šestinohé příšery, která řádila v jeho ulicích. A jen málokdo by si tyto události spojil s hudebním fenoménem, který se zrodil v jednom místním šantánu. Rozruch ve městě působí děsivý tvor, který je na útěku. V patách je mu hrozivý komisař Maynott se svými muži. Příšerka naštěstí najde útočiště v pěveckém kabaretu po boku místní hvězdy, krásné a srdečné Lucille. Ta se společně s výstředním vědcem a jeho vznětlivou opicí snaží neškodnou příšerku zachránit. (Česká televize)

(více)

Recenze (76)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Roztomilá kreslená komedie o zvláštní nehodě v jedné laboratoři a problémech s velikou blechou, která byla jejím výsledkem. Když pominu fakt, že příběh byl docela slabý a děj spíše zmatený, pak hodnotím lehce nadprůměrem. Mám rád animáky a opravdu bych nemohl nikdy dát slabé hodnocení ani té největší pitomosti. Tohle je ovšem jedním z těch slabších příkladů a nevím, jestli bych to chtěl ještě někdy vidět. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €25miliónovTržby Celosvetovo $26,478,000Tržby za predaj DVD v USA $559,632 //počet predaných kusov 53,478║ fantóm opery v troška veselšom štýle, fajn, aj Francúzi vedia točiť pestré animáky /55%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,RAOULE, NEVIDĚL JSI TAM NIC DIVNÉHO, ŽE NE?“ ... ,,NE. TY JSI VIDĚL NĚCO DIVNÉHO?“ ... ,,,TAKŽE JSI NEVIDĚL SEDMINOHÉHO TVORA S VELKÝMA ČERVENÝMA HMYZÍMA OČIMA, ČTYŘMA RUKAMA A BODÁKY PO CELÉM TĚLE?“..... /// Animovaná podívaná o přerostlý bleše, dobrým srdci a zjištění, že největší příšera nemusí vypadat nejvíc příšerně. Fandové Disneyho budou zklamáni, protože místo popěvků ze Superstar tu pěje Johnnyho stará a Sean Lennon, roštomilá žvížátka nahrazuje přerostlá blecha s chlupatejma údama (??? neříkali...), která by ovšem mohla v dětech vzbudit lásku a touhu po ektoparazitickým hmyzu. Rozumnej způsob jak zabít čas. Nic víc, ale ani míň! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že Francouzi uměj animovat i normálně. 2.) Jsem rád, když pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. 3.) Thx za titule ,,channina“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podobne ako mi pred cca rokom dokonale sadol vážne pojatý francúzsky animák Iluzionista, tak mi teraz sadla Príšera v Paríži. Príbeh z 19. storočia, kde sa pomaly, ale nebezpečne zvyšuje hladina vody a kde kvôli experimentálnemu genetickému mixu náhodou narastie blcha do (nad)ľudských rozmerov a ukryje sa v miestnom kabarete, sa mi páčil z viacerých dôvodov. Jednak preto, že to nie je komédia pre detičky, ale milý, dospelejší film, kde sú vtipné momenty skôr bonusom a kde majú postavy i dej kvalitný vývoj. Taktiež je tu krásna vizuálna stránka (pokiaľ človek pozerá kvalitnú verziu a nie hneď trápny prvý rip, ktorý sa objaví na nete), ktorú dopĺňa rovnako vydarená hudobná stránka; pre mňa výnimočná tým, že ma po prvý krát v animáku neotravovala ani jediná hudobná vložka. Prekvapivo skvelá je však nielen francúzska, ale aj anglická verzia filmu, potešilo tiež niekoľko oživujúcich prvkov ako z monster-horroru a keďže je moje nadšenie z filmu plnohodnotné, také je aj moje hodnotenie. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Příšera v Paříži je film, který oceníne s odstupem času. Nezajímavý úvod, u kterého si řeknete, že je to další obyčejný film, ale s nástupem "příšery" na hlavní scénu se vše obrací naruby a to přidává filmu nový (lepší) rozměr. Normálně by film upadl do zapomnění, ale druhý den jsem měl chuť znovu se podívat na hudební scény ve filmu, bohužel to je tak vše. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád súčastnú francúzsku kinematografiu. Animované filmy ma už dávno prestali baviť a Paríž by som najradšej zrovnal so zemou. Takže fakt nechápem, čo ma primälo pozrieť si francúzsky animovaný film "Príšerka v Paríži". Napočudy i napriek týmto mojim predsudkom som sa pri tomto snímku celkom fajn pobavil. Malo to rýchly spád a jemnú príchuť monster horroru. No najmä hudobné scény boli hodne podarené. "Un monstre á Paris". *** ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Hudobné čísla sú na vysokej úrovni, hlavne pesnička "La Seine". Postavičky sú sympatické, animácia obstojná pre menšie deti, ani námet nie je zlý. Preto mi nejde do hlavy, prečo je tento animák taký nudný a fádny... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Animovaným filmům věnuji svou pozornost jen zřídka kdy (nechávám si je spíš na dobu, kdy na ně budu „nucen“ čumět s nějakým svým prckem…), ale občas přece jenom udělám výjimku a na nějaký se podívám. Tento francouzský kousek jsme shlédli během jednoho chladného londýnského večera, kdy po celodenní túře přišlo na potřebu si něco pustit na „vytuhnutí“. Nakonec jsem vydržel až do konce a nebylo to ani tak dějem či průměrnou animací, ale především díky zpěvným pasážím – hlasu Vanessy Paradis. Tuhle ženskou já můžu a to nejen kvůli vzhledu, ale i jejímu hlasu (písničkám). Co se děje týče, tak ten sice nebyl zrovna dvakrát velké terno, ale kupodivu jsem se u něj ani nenudil. Mělo to místy špetku ponuré atmosféry, občas jsem se i zasmál a navíc to netrvalo ani moc dlouho. Takže za mě průměrná podívaná. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem, nudil jsem se, konec a už nikdy víc! Tak na tohle se během pár dní 100% zapomene. Podprůměrná animace, nicotný příběh a z cca tří písní se jedna opakuje snad 3x. Tenhle animák nestojí ani za řeč a pokud máte možnost, poohlédněte se rozhodně po něčem jiném. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když se Raul městem potlouká, každá kočka mu..zamňouká............... Buďte opatrní a nepanikařte. Vezmu to rychle - Hudba nulová, plastická Paříš je příšerná a animace hrozná. Scénař je dobrý, ale možná by to chtělo normální herce. Mohl to být super béčkový horor. CITÁT - Víte co to je být populární?......... Tak tohle teda asi populární nebude. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Celý tenhle animák stojí na dobrém (mysteriózním) nápadu s kouzelnou zahradou v podobě záhadné laboratoře. Výborné jsou písničky, Vanessa Paradis (Lucille má dokonce její mezírku mezi zubama) a fantastický pan blešák. I role Ludivine Sagnier byla roztomilá. Škoda, že nedostala víc prostoru. Rozuzlení je skvělé a moc se mi líbil nápad vysušení Paříže. Francouzsky francouzský animák, kterých rozhodně není moc. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Na to že to je animovaný film z roku 2011, tak použité technologie a animace tomu moc neodpovídají. To mne celkem zklamalo. Dále bych snad ani nepoznal, že se to odehrává ve Francii, nebýt toho, že to je názvu a ve filmu se objeví Eiffelovka. Emile - náš hlavní hrdina - mi připomíná spíš opici, než člověka. Jinak se ale jedná o hezký příběh doplněný příjemným soundtrackem (především ty zpívané části). Kdo by kdy věřil, že i z blechy se může stát zpívající, na kytaru hrající, dobře se oblékající příšera? ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Z filmu na mě dýchla atmosféra "Tenhle film prostě MUSEL vzniknout". Prostě musel, protože tady neplatí "Kdo nic nedělá, nic nezkazí", ale "Kdo ni nedělá, o tom se nemluví a ten pak nedostane peníze, až je bude potřebovat, aby něco udělal". A tak vzniklo něco ála King Kong, jen vpravdě bleší velikosti. Nic vysloveně špatného, ale zdaleka ani nic dobrého, snad jen kromě dvou písniček, které ale k prostředí a době, ve filmu vyobrazené, taky moc nepasovaly. Všechno od "objevení" jede naprosto dle zajetých kolejí, mění se jen způsob, ale trasa je striktně daná a neuhne se z ní ani o milimetr. Tedy nevypadá to zle, ale může se stát, že budete usínat. S postavičkami nijak nesoucítíte, prostě tam nějaké jsou, jelikož ve filmu nějaké být musí. Plus za francouzský pokus, animace ale není všechno. ~ PS: Bohužel viděno v anglickém dabingu, francouzština by byla autentičtější, ale to je spíš moje mínus, nikoliv filmu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je skutečně trošku nudný. Skoro jsem se tím nechala od dalšího sledování odradit. Takže za sebe samu doporučuju nenechat se v žádném případě odradit,byla by to totiž velká škoda. Mohlo by se lehce stát, že by divák tak mohl o hodně přijít. Francouzům se povedl velmi přijemný animovaný film. Po tom začátku jsem se nenudila a o to přece šlo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyla vlastně jen další variace na klasiku "Fantom opery", asi bych byl ochoten tomu dát i víc, protože animace rozhodně není špatná, ale dějově mi to přišlo prostě slabé, jen hon na monstrum, který má všechny klasické prvky, jež od podobného filmu očekáváte. Postavy jsou fajn, ale ani ony mi nepřišly skvělé. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o tom, že příšera nemusí být ten, kdo vypadá jinak, nebo je něčím jiným. Animace je docela hezká, postavičky fajn, semtam i písnička potěší. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

V poslední době druhý film o hodné příšeře. Tenhle je průměr. Líbí se mi postava příšery (která je vlastně přerostlá blecha), dále tu jsou kladem písně, které jsou kupodivu dobré. Animace ale nic moc (ale je to pro mě neutrální bod - evropské animáky nikdy nebudou dosahovat kvalit Pixaru, Disney, Dreamworksu a podobných), příběh hodně kolísá a dost věcí nedává smysl (Eifelovka pod vodou - a ona se tam dostanete nějaká žena, jelikož tam má rande, příšera umí okamžitě hrát na kytaru...) a celkově by to slušilo trošku zkrátit, třeba ta honička Paříží (s tou si animátoři fakt mohli vyhrát, bohužel se tomu tak nestalo) by se dala zkrátit. Není to dobré, není to bůhví jak špatné, prostě průměr. 3* ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Úvod je interesantní - a pokračování ... do určitého momentu nápadité a poutavé. Ale potom - no ... jak už to tak bývá: Pohádkové kouzlo z velké části mizí kdesi v černé díře promarněných filmových příležitostí a scénu opanuje HONIČKA - jak jinak ... honička, při níž jde o život - pochopitelně. Nechápu, proč "příšerka" nedostala dost prostoru a času k navázání užšího kontaktu s publikem - aby si ho postupně získala ... aby mělo důvod postavit se na její stranu i v tom případě, když by poznalo její pravou identitu. Vždyť vývoj zápletky k tomu přímo vybízel ! Marnost nad marnost ... jinými slovy: Povedlo se jakž takž uhrát standard - nikoli nadstandard. ()

Reklama

Reklama