Reklama

Reklama

Spolek nemilosrdných

  • Česko Sesterstvo nemilosrdných (více)
Trailer

VOD (1)

Pětice vysokoškolaček tvoří tajné sesterstvo, které musí držet pohromadě navzdory všem překážkám. Toto pouto je podrobeno těžkému testu, když po divoké párty zemře jedna z nich. Raději, než přiznat se policii a pohřbít si vlastní budoucnost, rozhodnou se dívky zahladit zločin a ukrýt zkrvavené tělo. Léta poklidně plynou a kamarádky pomalu končí studium na univerzitě. Na rozlučkové oslavě se však ukáže, že někdo ví o jejich strašlivém tajemství a hodlá se mstít. Je snad mrtvá dívka pořád naživu?

Napínavá teenagerovská vyvražďovačka Sesterstvo nemilosrdných je remakem klasického hororu Dům milosrdných sester z roku 1983. Jeho důležitost v rámci žánru dokazuje i fakt, že byl vybrán na První filmovou přehlídku Quentina Tarantina v Austinu v roce 1996. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (188)

verbal 

všechny recenze uživatele

Skupinka Mladých a Neklidných, kteří bezpochyby prošli finálním cutem castingového turnaje "Opravdoví od Mattela Open", rozehrává otřepanou plagiátorní taškařici pod titulem "Vřískal jsem celé loňské léto VI". Dvě hvězdy za ta pyžamka na trampolíně. Zase jsem jednou zvítězil bez Viagry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tajemství loňského léta jsem už viděl hodně dávno, takže za to nedám ruku do ohně, ale podle mých vzpomínek mu Sorority Row nešahá ani po kotníky. Zapomenutí hodná vyvražďovačka, na níž jsou nejlepší její ... hm, postery :-) ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ano, bola to taka obrovska chuj*vina, az chce jeden plakat, ale cert to vem, pretoze ja som sa kralovsky bavila a navyse to nepovazujem za hodnotitelne, co sa tyka filmoveho umenia, kedze je to len popcornova jednohubka s jedinym ucelom, a to zabavit a zarobit :). Vacsinou som sa teda bavila na nelogickostiach, ale aj to mas svoje caro a ja tieto vyvrazdovaky proste zeriem :D Banda rozmaznanych deticiek sa rozhodne vystrelit z jedneho "kamarata", zart nevyjde a zrazu sa z neho stane skutocna vrazda. To je pribeh, co? :D No ale musim povedat par veci... Jessica bola famozna, chladnejsiu, vypocitavejsiu, presvecivejsiu a demagogickejsiu bitch najdete naozaj len lupou... Priposrata Ellie vystupovala ako dementka bez nazoru a herecky vykon Rumer Willis to este podtrhol. Bolo to naozaj nieco priserne, skoda ze sa Rumer podala viac na tatka ako na mamicku... No co viac dodat, tento film obsahuje sex, nasilie, paradne vyvrazdovacky, humor (fakt som sa bavila), krasne umele babiky s umelymi kozami, nagelovanych cukrikov s vypracovanymi svalmi a este nieco navyse, badass Mrs. Crenshaw: "You stay the fuck away from my girls!" Yeaaaaaah :D ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Lucian Piane: 1. Tear Me Up [Explicit] Stefy Rae ,2. Get U Home (Paul Oakenfold Remix) [Explicit] Shwayze ,3. Ghosts [Explicit] Ladytron ,4. I Get Around [Explicit] Dragonette ,5. 42 West Avenue [Explicit] Cashier No 9 ,6. Get Up [Explicit] A.D. ,7. Alcoholic [Explicit] Cash Crop ,8. Break It Down [Explicit] Alana D ,9. I Lke Dem Girls [Explicit] Sizzle C ,10. This Night [Explicit] Ron Underwood ,11. Say What You Want [Explicit] The DeeKompressors ,12. Tears For Affairs [Explicit] Camera Obscura ,13. Doin' My Thing [Explicit] King Juju ,14. I'm Good, I'm Gone (Black Kids Remix) [Explicit] Lykke Li ,15. Emergency [Explicit] Aimee Allen, ()

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som sa rozhodol skomentovať tento "výtvor", lebo doteraz som na to nemal nervy ani chuť. Tento horor považujem za najhorší remake, aký bol kedy nakrútený. Pôvodná verzia z roku 1983 je moja srdcovka, vlastne je to prvý horor, ktorý som videl a pamätal som si ho aj po 20 rokoch. Toto je však úplné sprznenie skvelého, napínavého a atmosferického originálu. Možno by som naňho až tak nenadával, keby sa volal Tajomstvo minulého leta 4, ale sračka by to pre mňa bola tak či tak. Kde tam bola atmosféra? Nijakú som nepostrehol, jediné čo som postrehol boli katastrofálne herecké výkony, nepresvedčivé a neuveriteľné afekty, ktoré tie ženy predvádzali, strašne stupídny a nelogický záver, čo sa týka snahy o "odrovnanie" zabijaka, nesmierne amatérske dialógy postavené na hlavu, dokazujúce nízke IQ tých ženských (nereálne v bežnom živote), vyvražďovačka bez logiky a princípov, gigantický zlepenec, z ktorého som sa chytal za hlavu ešte dobré 2 dni. Nepatrím medzi náročných divákov, ale toto proste nie. Preto, že je nejaká ženská pekná, sa ešte nemôže pokladať za herečku, ani jedna z nich nevie hrať! Záverečná scénka, keď trio kráv vychádza z horiaceho domu v spomalenom zábere ako Charlieho anjeli, bol posledný klinec do rakvy - dostal som záchvat smiechu i plaču súčasne. Tento film nikdy nemal uzrieť svetlo sveta, a to som neveril, že uvidím ešte horší remake ako Piatok trinásteho a nový Halloween 2. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. „Viac mŕtva už byť nemôže.“ V roku 2001 som si naivne myslel, že horší dievčenský slasher, ako VALENTÍN s Denise Richardson, už neuvidím. Bohužiaľ som sa mýlil. To som totiž ešte nevidel excelovať dcéru Brucea Willisa Rumer v tomto hroznom, hroznom, hroznom horore. Už samotná zápletka znie ako SCARY MOVIE (baba sa chce frajerovi pomstiť za neveru, predstiera smrť, kamarátky zohrajú divadielko a chalana s „mŕtvou“ babou zavezú do divočiny, no tesne predtým, ako mu chcú prezradiť, že to bol vtip, chlapec „mŕtve“ dievča pre istotu „naozaj“ zabije - WTF???). Neviem, či ma viac hnevali hnusné, nesympatické, plastikové kravy (herečky aj postavy), hlúpe odhalenie identity vraha alebo princezná Leia s brokovnicou. Hlavou mi behala otázka, čo v roku 2009 viedlo tvorcov prísť s takýmto zastaraným až primitívnym hororom, v ktorom nie je originálne vôbec nič (koľko krát ste už videli tú scénu so zrkadlom?). Neviem, niekto ich možno prinútil...? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

To to hodnoceni nejak kleslo, kdyz sem koukal naposled, melo to 74% a uz jsem se chystal napsat, ze to je znacne nadhodnoceny, ale momentalnich 56% tak odpovida. Zacatek je docela vtipnej, sice extra stupidni, ale vtipnej. Pak dlouho trva, nez se zacne neco dit, aspon, ze tu je porad nejaka parba, spousta sexy holek nestydicich se neco ukazat a slusna hudba. No a pak pride ta hororova cast, coz je vykradeny Tajemstvi lonskeho leta. Coz by ani tak nevadilo, je to vyvrazdovacka, tak necekam nic originalniho, ale jsou tu dva problemy. Ackoliv je zabiti docela dost, je to proste stylem pride vrah, zapichne, odejde. Zadna promyslena, zapamatovani hodna vrazda se nekona a kazda je sfoukla desne rychle, ze z toho clovek nic moc nema. Zaverecny odhaleni, kdo to zabiji, je pak znacne nelogicky a stupidni. Aspon, ze film docela slusne odsejpa, obcas je vtipnej a obcas napinavej, takze nakonec jsem vcelku i spokojenej. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No nic speciálního, ale zábava to je, dívá se na to hezky, fandy subžánru rozhodně uspokojí. Zápletka je klasická - skupinová vina a la I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER (v tomto ohledu a pro naší generaci asi nejznámnější titul). 5 'sester' z dívčího spolku Theta Pi se rozhodne zatajit smrt jejich kamarádky, jenže samozřejmě že po nějaké době dojde na něčí odplatu. Ten někdo si pro ně jde v černém hábitu a s lehce upravenou montážní pákou... SORORITY ROW je vlastně remakem filmu z roku '83, porovnat zatím nemám tu možnost. Nicméně připomíná celou tunu dalších slasherů z let 80., tak není až tak těžké si ten originál domyslet.. Novinka působí uhlazeným dojmem (značná část děje se odehrává na studentských párty), ale vraždy jsou dostatečně surový a krvavý, i když celkem na jedno brdo. Dojde na spoustu vyvražďovačkových klišé a ohraností, rozuzlení je trochu sračka, ale já říkám: a co jako. Závěr viz. první věta. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Další teenagerovská vybíjená ve stylu Tajemství loňského léta nebo Černých Vánoc, jen zase o třídu horší. Opět jsou tu všechny herečky krásné, nadržené (jak to ty západní země dělají?) a do jedné chtějí pochcípat, protože jejich chování a myšlení o to vyloženě škemrají. Zaměření na mladší publikum je očividné, vraždy jsou víceméně jednotvárné, a postavy nahazují hlášky i v té nejnevhodnější situaci, třeba při nálezu shnilé mrtvoly. Abych furt jen nekritizoval: úvodní seznamovací sekvence, kdy se kamera dostane do všech koutů domu bez jediného střihu, byla fajn, a ta vražda s flaškou v hubě taky. Pokud vám ale není 15 let, doporučuju vám originál z roku 1983, protože tenhle naprosto zbytečný remake (společného mají pouze jedno tajemství a dívčí kolej) mu nesahá ani po krvavý loket. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

V polovině devadesátých let, absolutní hit. Na konci devadesátých let, obstojné. V roce 2010, totální dinosaurus. Námět, třicetkrát svedený, svlečený a ojetý, zde podán naprosto stejně, jako do teď. Trailer mě navnadil na solidní film, který popisuje tradiční vyvražďovačku, moderním a novým způsobem. To co jsem dostal, bylo Tajemství loňského léta, akorát zde hrály docela pohledné "děvky". Závěr byl (tradičně) trapně natahovaný a "šokující" návraty vraha, nebraly konce. Film mě bavil pouze prvních 20 minut, pak už to šlo jen z kopce. Udržel jsem si pozornost po celý film, abych zjistil, kdo bude vrahem. Byla to snad ta nejhorší postava ze všech podobných filmů. Bavit se v souvislosti s hlavníma herečkama o hereckém výkonu, by bylo z říše Sci-Fi, ani kozy neukázaly, svůj účel nesplnily. Proto pouze 55% 16.01. 2010 ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

OK, od hororů (a natožpak slasherů) nechci geniální scénář, ale když už i zápletka je totálně mimo moje chápání (což je vidět i v traileru - aneb když chtěli rozřezávat údajnou mrtvolu, proč do ní ten blbec vráží klíč?), nemůžu dat i přes solidní zábavnost a zvrhlost víc než dvě. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Josh Stolberg, Pete Goldfinger | Hudba: Lucian Piane | Produkcia: Darrin Holender, Mike Karz | Distribúcia: Summit Entertainment | Štúdio: E1 Entertainment | Rozpočet: 12,5 miliónov $ | Tržby: 27,206,120 $ || Za 3 pretože sú filmy, ktoré človek v živote vidí len raz :D ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho len ďalší nudný teen slasher, ja som však nenáročný divák, a tak som sa príjemne bavil. Tento remake sa podaril, o dosť lepšie natočené než pôvodná verzia. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No jo, holky pařily, tančily, chlastaly, chrápaly s kdekým, jejich „nerozlučnost“ byla možná tak na papíře, což se potvrdilo v první polovině snímku hned několikrát. V něm se také odehraje zásadní scéna. Parta studentek chce nevinným žertíkem vytrestat přítele jedné z nich. Vtípek nedopadne a jedna členka sesterstva umírá (mimochodem dost bizarní scéna). Holky zapnou (!) mozky a hle, tělo shodí do díry. Blíží se konec studia a další velká party. Děvčata dál paří i střídají chlapce, tedy do té doby, než je začne nahánět vrah, který zřejmě (á la Tajemství loňského léta) něco ví. S originalitou si tvůrci zrovna nepotykali. Snad jen některé mordy potěší, ale jinak vražedná zbraň spíš vyvolává úškleb a celé se to docela vleče. Lákadlem tak můžou být křivky jednotlivých slečen, jde vesměs o hvězdičky nižší svítivosti, „něco víc“ ale stejně ukážou jen holky v pozadí „slavnějších“ kolegyň. Přesto jde o kousek, o který pár měsíců po premiéře málokdo zavadil. Žádné eso v rukávu tvůrci nemají, celé to jen variuje dříve viděné, postava v kápi neděsí, gradace a napětí chybí, postavy se chovají hloupěji než obvykle. Takže asi tak. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Další blbý teenagerský horror, který má snad nejdebilnější příběh vůbec. To by ještě nebylo na škodu, kdyby v tom bylo aspoň pár originálních momentů. Ani ty se ale nekonají a celé je to tak neinveční a bere se to smrtelně vážně, že se tomu člověk vážně musí smát. Horor se tak aspoň dostal do kategorie "tak blbý až je to vtipný", takže díky tomu jsem se vlastně nenudil a celkem to i příjemně uteklo. Bez chlastu nebo příjemného kolektivu ovšem nebrat. ()

petero 

všechny recenze uživatele

THE HOUSE ON SORORITY ROW pokladám za jeden z najlepších slasherov. Tento čiastočný remake, na ktorý z producentskej stoličky dohliadal jeho tvorca, síce nadväzuje na pôvodný scenár Seven Sisters, ale príbeh kombinuje s I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER, čo bol môj prvý horor videný v kine, takže plotline kde dievčence z koľají niečo poriadne poserú (rozumej nešťastnou náhodou niekoho zabijú) a po čase ich začne niekto vyvražďovať ostáva, no rozuzlenie je diametrálne iné ako ponúka klasika a je takpovediac bližšie moderným teenagerským vyvražďovačkám. To nebol až taký dobrý ťah, pretože týmto pádom dostáva status vykrádačky, no k tomuto modernému odľahčenému spracovaniu to zrejme sadlo viac. Na druhej strane originál ostáva originálom (so znepokojujúcejšou pointou) a remake si ide svojou cestou, takže tvrdý zástancovia originálu (sú vôbec nejaký?) môžu byť spokojný, že pôvodný film zostane jedinečný a remake, vzhľadom na súčasnú podpriemernú konkurenciu (BLACK CHRISTMAS, APRIL FOOLS DAY, PROM NIGHT, RETURN TO SLEEPAWAY CAMP, MY BLOODY VALENTINE, FRIDAY THE 13TH) a režisérov predchádzajúci viac originálnejší no i tak poslabší WHISPER, je SORORITY ROW solídne zábavný, atmosférický a napínavý, kde aj tie popravy zaujímavým vražedným multi toolom za niečo stoja. PS: Je tu ešte THE HAUNTING OF SORORITY ROW ak niekto zatúži po duchárskej verzii ale spokojnosť nezaručujem. (videné: 2x) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No konečně někoho napadlo spářit Sexy párty s Tajemstvím loňského léta :) Film na mě totiž přesně takhle působil, něco se stane a za pár měsíců nám tady začínají mizet postavičky jedna za druhou. Spíše mě dokázalo pobavit že si z toho holky, které jsou zainteresované do hrůzného tajemství, zase tolik nedělají. Jejich optimismus rozhodně není na místě. V této klasické vyvražďovačce se nám opět ukáže několik klišé, včetně obligátní neochoty dodělat konečně toho zabijáka a tak se nám stává, že hlavní hrdinka vraha vždy něčím udeří a zase odbíhá pryč aby to celé mohla po chvilce zopakovat. Vrcholem všeho byla závěrečná scéna, kdy přijíždějí hasiči a naše hrdinky jim jdou vstříct v naprosté pohodě jako elitní komando vycvičených zabijáků, kteří se vracejí z Iráku. PS: Pro ty z vás které to bavilo, tak jistě oceníte otevřený konec, který byl naprostou nezbytností. PS2: Musím se také pochlubit tím že jsem odhadl celkem brzy kdo vraždí, což se mi povede málokdy. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Takhle by to dopadlo, kdyby vrah z Vřískotu navštívil holky ze seriálu Gossip girl, aneb i zlatá mládež vobčas něco posere. Slasher je snad jediný žánr, který u hororu vždycky vítám. Většinou totiž neznáte totžnost toho pošahaný vraha, který systematicky zabíjí. A pokud je to uděláno fakt mysteriozně, dost si užiju to hádání, ale tady... ač se to může zdát nepravděpodobně, máte řešení hned před nosem a mne to napadlo jako jedno z prvních řešení, ale nechtěl jsem takovej závěr, protože to znamelao naprostou suchost. Bohužel se stalo no. Není to taková stylařina jak Jennifer's Body, ale určitě dobrá "teen" záležitost. Lidi, moc se pitváte v detailech. Pokud chcete něco bez chybnýho, čumte na jiný filmy že jo. ()

Reklama

Reklama