Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 720)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zombieland si len tak niekde začne a skončí. Chýba mu pevnejšia kostra. Ale postavy sú sympatické a pracuje s nimi, rovnako ako sa hrajká s efektnými spomalovačkami. Príjemná oddychovka, ale Zack Snyder bol odvážnejší a ostrejší. Čo sa v zombie subžánri vypláca. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Zábavná kravinka na jedno použití, která zombie koncept nejen vyztužila vtipem, ale i vykastrovala. Zombieland plní sny teenagerů, svou stopáží, přístupností, lehkostí a celkovou rychlokvašeností ale možná cílí na ještě mladší diváky. Každopádně chytrý manuál, jak vysoustružit hit zároveň pro geeky, i pro konzervativní rodinky. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se docela často a celé to bylo celkem zábavné - tady zombáckou krví, tamhle vtipem, tam zase vnitřnostmi. Ale nejsem si úplně jistý, jestli bych dal peníze za lístek do (multi)kina a jsem opravdu, opravdu, opravdu rád, že jsem se netáhnul do Práglu na CSFD premiéru, protože v opačném případě bych peněz za cestu dost litoval;) Zombieland je zábavka na jedno zkouknutí - na dvě, pokud máte nějakou zvláštní slabost pro "jak prdel drsné" cowboye s vysokým zombie-killer skillem - ale nutno zdůraznit, že to není žádný dead walk survival okořeněný humorem. Naopak - je to rodinná komedie (pravda, pro rodiny s poněkud odrostlejšími dětmi;)) využívající zombácký nájezd na náš svět jako nosnou rekvizitu, na kterou nabaluje problémy nesmělého a světu odcizeného chlapce s rodinným životem a vztahy s jakýmikoliv lidmi, kteří si maso před konzumací aspoň trochu propečou. Také je dobré říct, že čím víc jste viděli filmů, v nichž hrál hlavní roli make-up poněkud poškozené mrtvoly - Thriller se nepočítá - tím se koeficient pobavení zvyšuje;) Celé to drží pohromadě celkem dobře, snad až na drsné procitnutí ohledně Bucka a na to, že lidstvo skoro neexistuje, sestry by vraždily pro sprchu, ale Wichita si stejně drží svoji rockerskou fazónu s výrazným líčením:) Čtvrtou hvězdu dávám za důkladnou práci tvůrců na výtvarné podobě filmu a za k smrti vtipného Billa Murrayho, k jehož slovům o Garfieldovi není třeba nic dodávat. Takže ano, jsem ochoten dát 80%, ale bez v minulé větě uvedeného by podobná osmdesátiminutová jednohubka neměla na víc než šedesátku. BTW pokud někdo podobně jako já nepochopil číslo 3 na Tallahasseeho autě, nalezne poučení v záložce Zajímavosti. Tedy děkuji těm, kdož je doplňují a používají přitom mozek. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Lidi jsou čím dál větší hovada a svět se kvůli porušování pravidel řítí do řádných sraček... tohle film odráží, ale vůbec nijak neřeší. Naopak tento fakt bere jako vhodnou záminku k rozpoutání divoké, stoprocentně bezohledné zábavy. Sympatické. Jedinou stabilní hodnotou sice nadále zůstává rodina, ale v tomto případě rodina poněkud umělá a stmelená litry krve a kopci tělesných orgánů. Bezplatný (thx POMO) večer v Zombielandu byl srovnatelně příjemný i přínosný jako den v nejmodernějším zábavním parku. Ničím víc film být nechce, na nic víc si nehraje. Vy-víte-která scéna s BM se pak nachází mimo jakákoliv hodnotící měřítka - so fucking unbelievable! Kéž by šlo o pilotní díl televizního seriálu. Apendix: Abigail Breslin (ta málo pěkná dívenka z Little Miss Sunshine) rychle dospívá v mnohostrannou herečku. 80% Zajímavé komentáře: genetique, 2-Xtreme, JFL ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že i přes vynikající ohlasy jsem Zombielandu absolutně nevěřil. Trailer mě ani v nejmenším nezaujal a vzhledem k tomu, jak se mi líbila (nelíbila!) jiná velice vychvalovaná zombie-komedie (Soumrak mrtvých), jsem očekával 80 minut nudy a utrpení. No naštěstí jsou hrdinové Zombielandu mnohem větší sympaťáci než partička kolem Simona Pegga... V čem se ale zásadně rozcházím s většinou zdejších komentujících, je hodnocení průběhu filmu. Začátek považuju za nejslabší část (takovejch prvních patnáct minut se mi plnily obavy nového Soumraku a příslušejících dvou hvězdiček), neakční prostředek za nejlepší (interakce mezi postavami) a akční závěr jen za zábavnej dojezd. Cameo BM naprosto odzbrojující! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Záleží na tom, čo od filmu čakáte. Tvorcovia totiž podobne ako Wright-Pegg-Frost zmiešali zombie masaker s iným žánrom - tí prví s britskou vzťahovkou, títo zase s inteligentnejšou teen romantikou v štýle Adventureland či Nick and Norah. Úvod rozpumpuje zábavné jatky... a potom film prudko zvoľní tempo. Pre niekoho sklamanie, podľa mňa sa film práve v nezombíckych scénach mimoriadne zdvihol, stavil na sympatické postavy, záblesky z ich minulosti a prehlbujúce sa vzťahy. A Bill M. samozrejme tiež zábavu nepokazil, práve naopak. Práve táto "uvoľnená časť" filmu ("Takto som neplakal od Titanicu!") je dôvodom, prečo chcem vidieť sequel a dozvedieť sa o hrdinoch viac. Pokiaľ k tomu bude aj väčšia porcia mozgov a bude k tomu opäť hrať stará Metallica, tým lepšie. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Slávu provolávající zámořské ohlasy sice chápu, ale odmítám se k nim přidat. Zombieland totiž jede tak na půl plynu, i když by s klidem mohl 85 minut tlačit pedál skrz podlahu. Nápady ze soudku černohumorného tvůrci vysypou během úvodních titulků, aby se pak hodinu víceméně nic nedělo, dojelo se k B. M. a pak do zábavního parku. Sem tam se vzpomene popkultura (Facebook, herci, filmy), občas se přeladí do videoherního módu (jízda na horské dráze je datadisk Painkillera), ale opravdu málokdy se vynoří něco opravdu kulervoucího, co bych nevypustil z hlavy navěky a chtěl si kvůli tomu snímek pouštět znovu… na to mi vlastně stačí trailer. PS: Woody Harrelson patří k absolutně nej frajerům roku, o tom žádná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobrá ujeťárna v době, kdy si myslím, že mě nemůže překvapit už naprosto nic. Najednou ejhle a vznikne Zombieland, tisícekrát omýlený téma, který už nemůže být úspěšný jinak, než komediální formou. A tady se to povedlo hodně slušně. Možná jsem se nebavil tak jako u Soumraku mrtvých, ale zato film byl natočen originálně a zajímavě a tím se to vcelku schopně vyrovnává. I když asi tenhle film nezkouknu snad tisíckrát jako Soumrak, na to prostě nemá. Hlavně teda kvůli hudbě, která v tomhle filmu není skoro vůbec? Na druhou stranu ale obsahuje Billa Murraye a nejvtipnější a nejparadoxnější scénu, kterou jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Zombieland je příjemný závan do průměrnosti současných filmů, který ukáže, že originalita stále existuje a může to být klidně tisíckrát omýlené téma. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23,6miliónaTržby USA $75,590,286Tržby Celosvetovo $102,791,207Tržby za predaj DVD v USA $31,692,388 //počet predaných kusov 1,996,354║ Fajn oddychovka z celkom zaujímavým obsadeným, réžia nie najhoršia, spomalovačky, triky, masky, uspokojili ale nejak ma to na viac než na klasický priemer neohúrilo, ale aj tak spokojný. /60%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První část je přesně ta syrová a krvavá flákota, po které jsem toužil – parodicky si vyhrává s estetikou teenagerovských hororů i komedií, pepří jednu hlášku za druhou a graduje famózním cameem Billa Murrayho, které je z řádu těch předem kultovních. Bohužel pak naprosto zgrajzne jakákoli invence a Zombieland začne divně posmrkávat, kecat z cesty a tuctovým finále už se ze ztráty tempa nevykroutí. Najednou to, co před tím bylo parodováno, tvoří součást filmu – a je tu křeč a nevěrohodnost. Taky je tu odulý redneck Harrelson, který zachraňuje loď před úplným najetím na mělčinu. Dílčími prvky Zombieland patří ke skvělým zástupcům hororové komedie, škoda, že se to Fleischerovi a spol. nepodařilo propojit ve smyslupný celek. Vlastně škoda, že to vůbec zkoušeli. Protože za ten rodinný závěr by zasloužili bendžem po kedlubně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Skvělá zábava s nadhledem. Ať se dívám, jak chci, Zombieland mě příjemně potěšil a představil Rubena Fleischera jako příjemného hračičku, co umí najít správný poměr akce, krve a netrapného humoru. Samozřejmě tomu hodně pomohl Woody Harrelson a další (Jesse mi přijde jako náhrada za Antona Yelchina vizuálně a Emmě Stone to moc sluší), včetně Billa Murrayeho... jeho účast je totiž naprosto skvělá a překvapivě decentní a současně nechutně zábavná. Velmi mě potěšilo efektní použití (i úvodních) titulků s pravidly v obraze a celkový post-apo nádech s dostatkem humoru. Doufám, že se na podobnou jízdu brzy zase vydám...a znovu bude stopáž přesně akorát:) ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rhett Reese, Paul Wernick .. When the zombie outbreak first hit, the first to go, for obvious reasons... were the fatties. _ Pravidland. Námět o zombie's zase z trochu jiného úhlu s neskutečným (ale nenaplněným) potencionálem, který rozhodně není vyždímaný na plný plyn. I tak Ruben Fleischer vytasí nejeden skvělý nápad. Nakonec sice čtyři hvězdy, ale na velice ostré hraně sešupu níže. Záchranou budiž střídmá stopáž a skvěle sestavená herecká čtveřice. Spokojenost tak vládne, záchvěvy smíchu a pobavení se dostaví často. Stejně tak v romantické linii nehrozí nudná rozladěnost, jako když se Jesse pokoušel o Kristen v jiném, zážitkovém parku. 70%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu az do prichodu do la mansion BM bola absolutna jazda, potom to nabralo nesmierne klesajucu tendenciu. Ale inak skvely zazitok, vsetci styria, plus 385ti zombici boli uuuchvatni :) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zatím čtyři, ale potenciál na pátou tam rozhodně je. Po Pařbě ve Vegas nejlepší komediální smršť letoška. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zombieland je postmoderní vize filmové zábavy dnešní mladé generace, která v sobě spojuje dva očividně pokleslé žánry - zombie úchylárnu a teenagerskou komedii, jejíž klišé a manýry tenhle projekt docela spolehlivě sráží až na mnohdy neúnosnou mez, neboť dráždí jak typicky looserovský hrdina, který řeší především to, kam zasunout, jakož i průhledná snaha scénáristů přihrát mu do bytu nejkrásnější mladou sousedku a vydyndat nějaký ten dramatický oblouk, na jehož konci je romanticky vzniklý párek trhlého geeka a sexbomby, uvěřitelný leda tak v Big Bang Theory, o používání pouze těch nejatraktivnějších dopravních prostředků či bezútěšném sklonu v násilí nemluvě... Na režii Rubena Fleischera je znát jeho videoklipová minulost, sází na efekt a zkratku, vypráví především obrazem, jak už to u videoklipů bývá, a řada pasáží snímku jsou vlastně ucelené videoklipy. Ta estetika překvapivě patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí, jelikož Ruben Fleischer ovládá své řemeslo skutečně obstojně, na všechny ty zpomalovačky a efektní crashe se tedy dívat dá. Vrcholem je pak cameo Billa Murrayho, ten člověk má skutečně úžasný smysl pro humor a sebeironii. A kvůli tomu stojí tahle hororová komedie za vidění... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

(Don't Fear) The Reaper, děcka. Bohužel jsem se trefil, když jsem po dokonalých úvodních titulcích posmutněle konstatoval, že nic lepšího už následovat nemůže. Zombieland je totiž filmem kde největší klad je současně i největším záporem. Woody Harrelson je sice nesporně výtečný a celé to táhne, ale ta role si i přesto žádala někoho s kultovním statusem poctivě vydobytým v nesčetných béčkách. Ano, někdo formátu Bruce Campbella by byl vhodnější. A tak je to v Zombielandu se vším. Co tu najdete je dobré a zábavné, ale zároveň z toho čiší o kolik to mohlo být lepší a dotaženější... PS: Za odkaz na Vysvobození velké díky. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

I přes nesmyslnej nápad jet ve světě plném zombií do lunaparku je ten film skvělej. Všichni zůčastnění jsou sympaťáci a gagy jsou opravdu povedené. Největší maso nastává právě na konci na pouti, kde Woody Harrelson kosí zombíky na horský dráze, ale nejlepší část filmu pro mě je zastávka v rezidenci Billa Murraye. A hlavně je to asi první zombie film, kde je prostor i na romantiku a hlavně hlavně po druhym zkouknutí vim, že se na to podívám ještě hodněkrát. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Jaké tři hodnoty jsou pro každého zdravého a úspěšného muže v životě nejdůležitější? Je to kamarádství, ženy a práce; či, chceme-li jít k podstatě věci, homosexuální, heterosexuální a asexuální láska k věcem a lidem kolem nás. Hlavní hrdina Zombielandu, ostýchavý geek, ani jedno z trojího nemá, nicméně postupně vše nabývá: kamaráda nalezne ve Woody Harrelsonovi, ženu v Emmě Stone a práci v zabíjení zombíků. Zombieland zcela jistě není typickým hororem, žánrem, který zpravidla odráží noční můry v dobách hospodářských a společenských krizí (kapitalisté jako upíři z Drákuly vysávající dělníky za Velké hospodářské krize, nebo zmutované monstrum Godzilla zrozené z hirošimských traumat), nýbrž do sebe zapouzdřeným a z důvodu geekova pobývání ve virtuálním prostoru s realitou rozkmotřeným filmem, vykreslujícím iniciační fázi puberťáka na přechodu k dospělosti, tj. psychologický vývoj postavy, která se z outsidera stává insiderem. Zombieland, ona bezútěšná provizorní krajina, není pro hlavní postavu noční můrou, ale splněným snem, který si osobně vyprojektoval, včetně „desatera“ pro NE-přežití ostatních, a který přes ichformu kontroluje: disneylandem, ve kterém se přemisťuje mezi různými druhy umělých atrakcí, potká komiksového hrdinu a sám přebírá vlastnosti kreslených postaviček. Závěrečná sekvence v zábavným parku je pak takzvanou „mise en abyme“, kdy určitá minimální část díla zobrazuje a odráží jeho celek. Zombieland představuje extrémně nevybíravou podobu vzdoru mládeže vůči dospělým a světu vůbec: perverzní fantasii, v níž jsou svévolně jednající autority svrženy a suverénem se stává každý jednotlivec sám pro sebe, jak s tím např. počítá Kantova etika, díky čemuž nemusí mladík soupeřit o dívku a kamarády s ostatními, protože jsou k jeho radosti všichni mrtví, počítaje v to i ostrahu kvelbu. (-spoiler-) Žánrový předěl mezi komedií a hororem opisuje geekův osobní předěl mezi simulací a životem; vypořádání se s fobiemi mezi sebou však oba vztahy prohazuje: konečně je život krásný a smysluplný a nedávné geekovské vegetování snad nadobro zmizelým hororem. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Je úžasné, jak rychle se dokážou věci zvrtnout do úplných sraček..... Když Zemi ovládnou zombie, k přežití potřebujete pravidla (hned je jasný, proč šli první na řadu tlouštíci). Ano, tenhle film je úsměvnej a krvavej. Je totiž o nakopávání prdelí. Jednoduchý příběh těžící z ulítlých scén, šíleného (skvělého) W.Harrelsona a solidní muziky. Prostě ujetá šílenost s vyvražďovačkou v zábavným parku jako s třešničkou na zábavném dortu. Naštěstí i v Zombielandu je čas na lásku. A Bill Muray? No a co... PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Země Zombie je Disneyland pro ty, co radši živé mrtvolky, ukousnuté končetiny a vnitřnosti na předním skle. Pod černočernou komediální pokrývkou a ukrutnými záběry z populární hry "Mozkostřelnice" se ale skrývá nečekaně tradiční obhajoba ryze rodinných hodnot. Sbírka nesourodých postaviček se snaží zachránit holý život a zdravý rozum a při likvidaci nepřátel /zombie jsou jednotný anonymní proud a nevyskytuje se zde útlocitný žralok vegetarián a la Fido/ stejně jako při vybití zlosti postupují hravě a s příkladnou estetickou manýrou. Jednou z linií je loserovská romantická klasika "asociální nerd se snaží sbalit McVysněnou" zasazenou do Spojených států zombických, kde zkrátka koncept soulmate musíte opustit a racionálně brát, co ještě nesežrali zombíci, pokud vás tedy neláká celoživotní sexuální abstinence. Lépe to ladí buddylinii- postavám nevinné malé sestry a rambokovboje, který svoje trauma projektuje do lovu cukrovinek a ve filmu plní dva základní úkoly : hláškostroj a popkulturní fanda. Zombieland svým lunaparkovým finále a kompromisním přístupem jen potvrzuje, že má parametry vánočního filmu- taková masová a masitá zábava potěší celou rodinu. Existenciální cameo rulez. ()

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama