Reklama

Reklama

Nickyho rodina

  • Slovensko Nickyho rodina (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když před pár lety slovenský režisér, scenárista a producent Matej Mináč náhodou v jedné knížce narazil na dva krátké odstavce o panu Nicholasovi Wintonovi, byl fascinován. Spolu s Patrikem Paššem se rozhodli natočit dokumentární film Síla lidskosti o téměř zapomenutém příběhu záchrany 669 českých a slovenských dětí těsně před začátkem II. světové války. Hlavní protagonista, sir Nicholas Winton (19. 5. 1909 – 1. 7. 2015), se o svém činu více než půl století nikomu nezmínil, dokonce ani své manželce. Nyní je příběh záchranné akce známý po celém světě. V rámci vzdělávacích projektů film Síla lidskosti viděly miliony dětí a mnohé z nich se rozhodly jít ve Wintonových stopách a udělat něco důležitého pro náš svět... Režisér Matej Mináč natočil nový celovečerní dokumentární film s hranými rekonstrukcemi Nickyho rodina. Film o Nicholasi Wintonovi a jeho pozitivním poselství, které se šíří světem, přináší dosud nezveřejněná fakta, svědectví a osudy nově objevených "Wintonových dětí". Uvedením Nickyho rodiny v lednu 2011 Matej Mináč definitivně uzavře cyklus Wintonovských filmů: Všichni moji blízcí (1999), Síla lidskosti - Nicholas Winton (2002) a Nickyho rodina (2011). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (174)

HabakukX 

všechny recenze uživatele

Nápad jistě dobrý... První půlka za to stála, druhá naopak stála za h****. Nejdřív film svižně ubíhá, dokonce z něj ukápne i trocha napětí (což jsem od v podstatě dokumentu nečekal) a celá solidní část končí příjezdem do Londýna. Až na český dabing by nebylo moc co vytknout. A tady měla být tečka. Bohužel nebyla, a tak jsem byl nucen doslova přetrpět druhou půlku v agónii. Patos mi vadí i v lehčích formách, ale tohle už byl pořádný kalibr. Srdceryvné výpovědi, mobily v temném sále, moře slz a moje snaha zahrabat se co nejhlouběji pod sedadlo. Korunu tomu nasadili Slováci, kteří s Wintonem neměli absolutně nic společného, ale dokázali VYLÉČIT někoho z AIDS. Nickyho rodina prostě na konci pohřbila sama sebe. ()

Kathykat 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh. Takové téma zpracované asi kýmkoli a jakkoli by si zasloužilo 5*. Nemůžu objektivně hodnotit film, jsem ovlivněna příběhem. Neskutečné, co Winton udělal a jak je skromný! Prostě síla lidskosti, nádhera.. ()

losmachos 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o Velkém člověku a o dětech co zachránil. Moc filmů mě nedokáže dojmout, ale tady se to povedlo. Zejména u konce, když zachráněné děti vyprávějí co dělají a co dokázali za celý život. ()

rhodos 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem již předchozí dokumenty od stejného režiséra o britském zachránci několika stovek českých židovských dětí z druhé světové války. Tento se ale více věnuje zachráněným dětem a jejich rodinám. A také zachycuje to, jak tento čin inspiruje mnoho dalších lidí ke konání dobra. Sice nevím, zda se mi více líbil film či samotný Nicholas Winton, ale jistě vím to, že tento skvostný dokument mne velmi emocionálně zasáhl a na konci jsem bulela jak želva. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Nickyho rodina je strhující dokumentární fim, který vypráví o záchranné akci "britského Schinlera" - sira Nicolase Wintona. Pomocí dramatických rekonstrukcí, často nikdy nepoužitého archivního materiálu a výpovědi přímých protagonistů se odkrývá příběh, který Nicolas Winton držel půl století v tajnosti. Dnes čin pana Wintona inspiruje lidi v mnoha zemích, aby se pokusili udělat tento svět lepším a mohli se tak připojit do největší rodiny na světě - Nickyho rodiny. ()

Anka1597 

všechny recenze uživatele

Kdyby film nebyl říznutý s hranými záběry, asi by to byl klasický historický (nudný) dokument. Ale takhle to mělo ten správný říz. Každopádně se siru Nicholasi Wintonovi klaním za to, co udělal. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Silný příběh,i dobře uchopený.Tápe ale mezi ryzm a hraným dokumentem.Na konec pak přechází v přeslazenou výzvu ke konání všeho dobra. ()

Laura.R 

všechny recenze uživatele

Tohle by měli povinně pouštět na všech základních školách, učilištích i na středních školách. Ať dnešní zkažená mládež vidí kolik odvahy, laskavosti, skromnosti, dobroty a lásky může mít jeden člověk. Nicholas Winton je přesně typ člověka, který by měl dostat Nobelovku za mír, proto nechápu proč ji dosud nemá. Celý dokument jsem probrečela, tak silný příběh asi nikoho nenechá chladným. Skvělá práce! ()

Reklama

Reklama