Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stejně velkolepé jako jednička a ani nevadilo, že ubylo trochu akce a ta, která se zde objevila, byla poněkud nepřehledná. Nicméně bavil jsem se i tak výborně. Možná by nebylo od věci oba dva díly hodnotit jako celek. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Takto si predstavujem prvoligový výpravný dobrodružný epos, ktorý nemá iné ambície, než zabávať! Je to jednoduché, ale nie prízemné, výpravné, nie však vo výprave utopené a napriek veľkorysému deju vôbec nie rozvláčne. Naopak, prijal by som pár desiatok minút naviac naviac, v rámci ktorých by došlo na lepšie vykreslenie inak postačujúco rázovitých generálov Liu Beiovej armády... a to len preto, aby som ich obetoval srdcervúcejšiemu finále, v ktorom sa síce víťazí bez oslavných fanfár, no mohlo to celé byť takto ešte smutnejšie a výrečnejšie. Inak klobúk dole, medzi hlavnými postavami (protivníkmi aj spojencami) to iskrí parádne, ich brilantné pletichy a taktiky vzrušujú viac, než samotné (skutočne veľkolepé) bitky. Nutné vnímať ako 4 a pol hodinový celok!!! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Epické vyvrcholenie jedného z najpútavejších historických filmov. John Woo kraľuje a vo finálnej bitke jasne dokazuje, prečo rozumie akcií, priateľstvu a láske viac ako ktokoľvek v akčnom žánri. Po prvom dieli postavy zbožňujeme. Každú nepriazeň osudu prežívame s nimi a rovnako sa s nimi tešíme keď sa vietor obracia. Rozdelenie na dve časti jednak umocňuje a prehlbuje emočné väzby medzi postavami, ale tiež pripravuje živnú pôdu pre finálnu bitku. Zároveň je to viac vrstvový film. Dozvedáme sa tu o čajovom obrade, Umeniu vojny - v praxi, máme tu trocha wu-xia, trocha holubíc a Kanešira a Tony Leunga. Uznávam, že Chow- Yun Fat trochu chýba, ale inak v sebe Red Cliff ako celok nazbieral všetky významné prvky čínskej kultúry a umenia. A tým myslím aj toho filmového. Pre mňa výborná vec, s parádnou hudbou, efektami a úžasným prostredím. A bezkonkurenčne najsilnejší historický film po naozaj dlhom, dlhom čase. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je strategickou prípravou medzi dvoma stranami pred gigantickým finálnym stretom dvoch obrovských armád. A aj keď je tá príprava väčšinu času celkom pútavá, tak miestami obsahuje aj hluché miesta, ktoré ma až tak nebavili. Napríklad línia so sestrou jedného z dobrých vodcov, ktorá sa infiltruje do nepriateľskej armády a tam má strašne naivnú epizódku s jedným hlúpym vojakom. Asi to tu bolo preto, aby divák ľutoval aj nejakého vojaka na strane nepriateľa, ale keďže to bol taký idiot, tak ma tá postava strašne srala. Takisto finta na Cao Caoa o rozpade spojenectva, ktorou chceli oblbnúť aj diváka je príliš priehľadná. Miestami je tento diel na môj vkus až príliš poetický. No ale to trochu prehnane dlhé čakanie na finále nakoniec stálo za to a dočkáme sa fakt megalomanských bitiek, tentoraz už aj zo zmysluplnejšov stratégiou, ktorá využíva celú armádu a nie len zopár jednotlivcov, ktorý by ako v kung-fu filme vykosili celé nepriateľské vojsko. Takže druhý diel mi pripadá o trochu slabší, ale ako celok je to stále pecka. Najskôr kvôli nej Woo zapredal dušu a do konca života bude točiť už len samé sračky. Ale stálo to za to. 8/10. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Druhá část je více pohádková, bohužel o to slabší. Nakonec mě klid před závěrečnou vřavou bavil víc, než samotná bitva. Jako válečný film tím pádem trochu strádá. Je to hlavně proto, že ač jsem přistoupil na heroické výkony ústředních sympaťáků, tentokrát nebyli nepřemožitelní bojovníci....ale prostě jen nesmrtelní:-(. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Stejné pocity jako u prvního dílu. Velkolepé, po příběhové stránce zajímavé. Jen bych uvítal více akce stejně tak, jako u předchozího filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Výrazně ukecanější pokračování, ale zase s pompézní bitvou na závěr. Dialogy jsou stále takové dost čínské a konečně jsem začal rozeznávat kdo je kdo. Díky tomu, že se velká část bitvy odehrává v noci, vizuál působí o dost lépe. Je to ohromná produkce, je to velkolepé, ale stejně jako jednička dějově dost prázdné a jestli se jednička aspoň trochu snažila o vykreslení historie, tak dvojka už je vyloženě heroická pohádka. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

První Red Cliff jsem viděl asi před rokem a popravdě už jsem si vůbec nepamatoval o čem to bylo. No ale ono to vlastně není vůbec důležitý. Kdo s kým bojuje proti komu a proč to je u tohodle snímku pouze vedlejší záležitost. Prim hraje audiovizuální stránka - krásný hudební a zvukový doprovod, velkolepá, úchvatná výprava, skvělá dynamická kamera, když zpomalený záběry, tak efektivní (nikoliv na natažení už tak dlouhé stopáže), skvělej střih a v takovýchto superlativech by se dalo pokračovat dál a dál, že by to skoro vydalo na třetí Krvavé pobřeží. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,PRIZERAL SOM SA KONCU MNOHÝCH BOJOVNÍKOV. VIDEL SOM KONIEC NIEKOHO TU, NIEKOHO TAM. KONIEC VŠETKÝCH ALE BUDE TU." __ Po vyše dvoch mesiacoch sa mi podarilo vidieť aj záver Woovej dilógie a využijem teda možnosť porovnať a zhodnotiť oba diely, pretože k ,,jednotke" som komentár nenapísal. Z režisérovho doterajšieho vrcholu kariéry sa mi druhý diel páči o čosi viac ako prvý, i keď čo do hodnotenia sú si prakticky vyrovnané. Prvý diel je viacej akčnejší, druhý je zase z časti takým tichom pred búrkou a že je tá búrka poriadna! Záverečná polhodinová bojová scéna ponúka svojou prepracovanosťou nevydaný zážitok, snáď len občas sa mi šikmookí plietli a nevedel som kto je vo vedení (hlavne nočná časť boja). Určite však oceňujem reálnosť akčných scén, ktoré nedisponujú takými neuskutočniteľnými artisticko-levitačnými číslami ako napr. Tiger a drak alebo Hrdina a viac sa zameriavajú na krutosť bitiek. Nekritizoval by som ani údajnú hodinu a pol trvajúcu nečinnosť, kecacie súboje a prípravu na bitku. Práve táto časť pekne rozvíja celý príbeh, otvára nové témy (zblíženie dvoch vojakov) a dáva tak celku hlbší rozmer. Ak by tu takéto scény neboli, každý by potom zase ohŕňal nos nad tým, že je to len o bitkách a súbojoch. Z tohoto dôvodu by ma veľmi zaujímalo ako je na tom kinoverzia skrátená prakticky na polovicu. Čo však ostalo rovnaké ako v prvom diely je až príliš jasne určený pomer strán dobrých a zlých, navyše spôsobom zamerania sa kladné vlastnosti hlavných hrdinov a krutú vypočítavosť Cao Caa (Fengyi Zhang - najlepšie zahratá postava filmu) dáva dopredu vedieť ako všetko nakoniec skončí ... alebo takmer. Herecké obsadenie je však bohaté; každá z postáv je pre svoj jedinečný charakter uveriteľná. Skvelá ukážka toho, ako sa dnes aj bez prehnaných vizuálnych efektov dá nakrútiť impozantný film. Pýcha udalosti na počesť ktorej bol nakrútený. 4.5* ()

baribal 

všechny recenze uživatele

horší než první díl... jeden z důvodů proč jsem byl lehce zklamán je, že neustále ztrácím pojem o tom, kdo s kým proti komu a proč... závěrečná bitva je na jedno brdo... prostě ty jedni převálcuje ty druhý... bitva na moři... prej. vždyt to žádná bitva nebyla a supermanské scény sice k čínské kinematografii patří, ale co je moc, to je moc... ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem film viděl jako celek bez přestávky, tak i komentář k němu jsem se rozhodl nerozdělovat a najdete ho u prvního dílu. Nutno však podotknouti, že druhá půle se mi líbila díky svým nádherným nápadům o trošku více. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

To, co se rozjelo v prvni casti prinasi sve ovoce a zde si uz jen uzivate a chrochtate u toho blahem. Typicky cinska megalomanie se nezapre (doposud nejvetsi cinsky rozpocet vsech dob a k dispozici tisice cinskych vojaku jako kompars, no proc ne). Zatimco prvni cast se zamerovala na pozemni bitvy, pokracovani je z velke casti venovano valce na vode, infiltraci neptratelskych zakladen, jeste zajimavejsim taktikam a jeste hlubsim rozvojum charakteru. Kdyz uz si myslite, ze to konci, teprve vypukne to prave finalni ohnive valecne peklo - nadhera. Absolutne nechapu, jak tenhle temer 5ti hodinovy majestatni epos, rozdelen na 2 filmy, ktery ani na chvili nenudi a vse zde ma sve misto, mohl byt pro zapadni trh sestrihan na smesne 2h. Radsi ani nechci videt co z toho muselo vzniknout za patlaninu a silne doporucuji se tomu vyhnout a vychutnat si plnou verzi, protoze tohle je navrat Johna Woo do Ciny ve vsi parade a jeden z jeho nejlepsich, ne-li vubec nejlepsi film, co kdy natocil. 9/10 ()

rarak 

všechny recenze uživatele

Pokračování se mi líbilo víc než první film, děj je zajímavější, závěrečná bita (je zde jen jedna, když nepočítám získání šípů:) je relativně dlouhá a uvěřitelnější (pominu-li námořní část, ta proběhla na můj vkus až příliš rychle) než bitvy v předchozím snímku. ()

Kaluž odpad!

všechny recenze uživatele

John Woo ze sebe dělá blbce. Oba díly jsem dal na jeden zátah, koukal jsem pečlivě až do konce a je až neuvěřitelné, jak velká je to zhovadilost. ()

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Dvojka samozřejmě jede v přímé návaznosti na první díl. Akorát v prvním díle mi více vyhovovalo rozložení. Stejná úroveň, stejné hodnocení této megařežby. Ale ten čtyřapůlhodinový maratónek stál za to! ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Druhý díl je o fous lepší, děj po celou dobu směřuje k finální bitvě, která je skutečně grandiózní. Dokonce v těch generálech jsem se už orientoval mnohem lépe, a ani mi nepřišli tak nadbyteční. Zmínil bych také hudbu, která je u obou dílů dobře zvolená a hlavně ten ústřední motiv je líbivý. Přesto mám několik kritických připomínek. Ač jsem fanoušek sportu, nerozdýchal jsem nemístnou fotbalovou epizodu, kýčovitý poslední záběr a ze všeho nejvíc mě iritovala špiónka v utajení a její rádoby vtipné etudy v nepřátelském táboře. A že tahle linie dostala požehnaně prostoru. Přitom ta role byla celkem vkusně obsazená a třeba návrat princezny do tábora jižanů byl zpracován zajímavě a rozhodně ne špatně. Škoda těch zlehčujících pasáží, které se do snímku nehodily a ubírají mu na serióznosti. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Druhý diel mal na čom stavať a to sa výrazne prejavilo v jeho kvalite. Svoju stavbu postavil na základoch z prvého dielu a tá potom vynikajúco fungovala. V prvom diely mi jednotlivé scény na seba veľmi nenadväzovali (mal som taký pocit), ale v tomto sa to výrazne zmenilo. Dokonca sa aj zlepšili herecké výkony jednotlivých predstaviteľov aj keď nie je vylúčené, že oba diely sa natáčali naraz (to neviem). Z toho čo píšem je jasné, že druhý diel sa mi páčil viac a teda odporúčam toto dvojdielne dielo. Hlbšie sa v tomto druhom diely dá dostať aj do rozmýšľania jednotlivých protagonistov a aj bol pre mňa viac "poetický" a poučný v niektorých situáciách. Súboje boli lepšie asi v prvom diely, ale mne v prvom rade ide o kvalitu príbehu. No a dvojka je aj o dosť vtipnejšia a vtipné scénky väčšinou nepasujú do vojnového filmu, ale tu je opak pravdou. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Lahodné dovršení famózního "návratu" Johna Woo. Jedna monumentální bitva ve finále je jen třešínkou na chutném dortu plným dlouhých rozmluv nad šálkem čaje, taktizování, neoblomných přátelských vztahů a dnes možná příliš naivních idealů, pro které nemá každá pochopení (já ano :)). Pro někoho možná zdlouhavé, pro jiné promyšlené, emocionálně nabité. Nemůžu být méně, než nadšen :). ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Jestli sem se u prvního dílu rozplýval nad bitvami, zde dosáhlo mé rozplynutí vrcholu. Druhý díl se první polovinu nese v duchu příprav a rozvíjení válečných strategií a vykreslování chrakteru postav a šikmooký smysl pro detail je zde rozvinut k dokonalosti. Dalo by se to shrnout jako jedna velká příprava na dechberoucí bitvu. Jestli sem do dneška měl Johna Woo zafixovanýho jako krále stříleček od dneška mi bude v hlavě ležet jako strůjce nejlepší filmové bitvy a to doslova ohnivé ! ()

Reklama

Reklama