Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (165)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Kecy, fotbálek (wtf, v Číně se objevilo asi prakticky všechno), kecy, bitva, kecy, kecy, bitva. Minule si Woo nakročil, ale nyní udělal sešup o nějaký ten schůdek kvality dolů. Nesmyslné natahování zde až bolavě ční, taktika a průpravy před boji se vedou ze všech až nemožných stran a ta celá, příjemně megalomanská historicko-válečná paráda z předchozí části dostává spoustu spíše negativních kopanců. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro "čajíčkáře", který nabízí jasnou odpověď na věčnou otázku kdo byl tím nejlepším fotbalistou všech dob. Malá nápověda - ani jeden z tria Pelé, Garrincha, Maradona to není. Osobně bych se rovněž vyvaroval zvolání toho typu, že Woo tímto redefinuje výrazy jako opulentnost, davové scény či megalománie, protože i přes veškerou výpravnost to stále vedle Bondarčukovi adaptace Vojny a míru vypadá, jako když si dvě děcka hrají za domem na dvorečku na vojáčky. Přesto jde o velký návrat Johna Woo. O tom žádná. ()

Reklama

iamek 

všechny recenze uživatele

Tady je opravdu škoda slov. Druhý part Red Cliff je stejně úchvatný jako první čast. 280 minut jsem jen zíral, popadal dech a vychutnaval jsem si mistrovskou režii Johna Woo. Bojové scény jsou naprosto neuvěřitelné a všechna čest jak hercům tak choreografům. Vše podtrhuje skvělý střih, nádherná hudba, prostředí a hlavně herecké výkony. Tohle je povinost pro všechny fandy filmu ! ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení je za oba díly dohromady - tedy téměř 5 hodin filmu. Krásná hudba! Nejlepší na tomto filmu je podle mě strategie, plánování, děj mimo boj (přestože bojové scény výborné jsou, zvlášť ta ve formaci "želva"). Už úvodní titulky v prvním dílu ukazují, jak "ožívá" 1800 let starý meč - stejně tak v tomto filmu ožívá čínská historie. Jediný nedostatek jsou určité optické nedokonalosti v masových scénách loďstva, tyto věci však filmu rád odpustím. Zkrácenou verzi si určitě pouštět nechci. Reálných 87%. ■ P.S. Takeshi Kaneshiro je můj oblíbený herec a i obě hlavní ženské postavy jsou obsazeny výborně. ■ P.P.S. Děj filmu vychází ze skutečné historie. Podrobnosti o Cchao Cchaovi a o bitvě u Rudých útesú jsou zde: http://www.ikarie.cz/clanek/cchao-cchao. ■ Zajímavost: Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. skutečně zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao ho uvěznil. Zemřeli oba. ■ Po roce bylo hodnocení změneno na maximální. Líbí se celé naší rodině, viděli jsme opakovaně, kamaráda film "donutil" ke googlení čínské historie :). ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Co prvy diel predstavil a naznacil, dvoja skvelo posilnuje a dokoncuje a . Druhy diel sa k prvemu ma podobne ako Tarantinov diptych o Neveste. Po hravej jednotke prichadza dvojka, ktora sice konci epickou megabitkou, ovsem pred nou ide hlavne o charaktery a vojensku taktiku v zintenzivnenom podani oproti prvej casti. Aj vedlajsie postavy dostavaju viac doleziteho priestoru. Vizualna poetika (nielen) pohybov a akcie je snad este viac typicky Woovska, aj napriek tomu, ze si reziser od svojich narodnych kolegov (hlavne Zhanga) poziciava prekvapivo castejsie nez som cakal. 8-9/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Bolesti hlavy, kterými Cchao Cchao ve filmu trpí, byly zřejmě způsobeny nádorem na mozku, který Cchao Cchao skutečně měl a na který v roce 220 n.l. také zemřel. Legenda říká, že mu lékař navrhl otevřít lebku a nádor odstranit, nedůvěřivý Cchao Cchao jej však uvěznil. Zemřeli oba. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama