Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cchao Cchao a jeho armáda jsou v plné síle zakotveny u Red Cliff. Ču-ke Liang a Čou Jü-o vymýšlí strategický plán, jak přemoci mnohonásobné vojsko nepřítele, když tu přichází „rána pod pás“ v podobě moru a neshod ve vlastních řadách. Podaří se nakonec království Wu a Xu porazit Cchao Cchaovu armádu? Bitva statisíců právě začíná. Stejně jako v prvním dílu se můžeme těšit na mnohatisícové bitvy, tentokrát však na pevnině a i na moři. (TomikZlesa)

(více)

Recenze (164)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách lepší a velkolepější než první část. Místo bezduchého vizuálního samožerství nastoupili emoce, city, lidskost, vtip, nadhled a opravdové postavy, kde si na vojáčky nehrají dobří se zlými, ale pouze ti, kteří sledují politické zájmy, rámované gesty o přátelství a hrdinství. To vše pak korunuje závěrečné ohnivé inferno, kde se práská hořícím bičem. Děkuji, Johne! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dění se tentokrát prakticky nehne ze zálivu u Rudých útesů a většina stopáže se zaobírá zajímavým předbitevním taktizováním, intrikami (nejvíc mě dostalo lstivé získání 100.000 šípů) a přípravami na rozhodující bitvu. Na konci se Woo doslova spustí válečné orgie, které jsou až tak megalomanské, že ke konci již moje receptory únavou nestíhaly :o) Přesto mi přišly bitevní výjevy v prologu zajímavější, jak taktickým záměrem, tak i ukázkou bojových superschnopností jednotlivých hlavních aktérů, které ve druhém díle spíše ustoupily do pozadí (což jsem patřičně olitoval). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ohňom, šípom a čajom. Dvojka má väčšinu toho, čo som od nej po prvej časti chcel. Ubudlo z priam až rozprávkovej naivity a čiernobielosti, pátos je podaný vkusnejšie (namiesto hecovacieho prejavu pred bitkou milá scéna s ryžovými bochníčkami), postavy sú prepracovanejšie a Woo sa až tak nevykráda (trochu odpisuje od Yimoua, ale to nevadí). Rozdelenie na dva diely sa ukazuje ako maximálne účelné, pretože na rozdiel od nonstop akčnej jednotky je v dvojke prvá hodina venovaná "iba" taktizovaniu, špionáži, intrigám a prehlbovaniu vzťahov. Pozerajúc to na jeden záťah, tretia štvrtina by mi asi pripadala rozvláčna a únavná. V samostatnom filme však funguje vynikajúco a príbeh cez ňu výborne graduje k záverečnej megabitke. Nuž a v poslednej hodine eposu sa Woo načisto odtrhne z reťaze a predvádza manévre, nad ktorými by uznanlivo kývali hlavami aj Bondarčuk, Kurosawa či Jackson. Celkovo je to viac hrdinská dobrodružná legenda než temná vojnová dráma, nájdu sa určite takí, ktorým toto poňatie nesadne, ale tvorcovia sa ho cieľavedomo držia od začiatku do konca a celý epos pôsobí veľmi kompaktným dojmom. Dojem narúša iba úplný záver, ktorý je nečakane uponáhľaný a v mnohých veciach (naznačený vzťah medzi hlavným stratégom a princeznou) nedopovedaný - tu poriadne úradoval strihač a tipujem, že sa dočkáme nejakej rozšírenej verzie. Takisto ma mrzí dezercia Chowa Yun-Fata - nič proti Kaneširovi či Leungovi, ale Chow by filmu dodal trochu toho "kráľovského lesku". A bol by to pompézny reunion režiséra a jeho niekdajšej hlavnej hviezdy. Veľká škoda, že sa to nepodarilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USATržby Celosvetovo $102,126,903║ Troška ma mrzí že to už nie je taká otvorená bojová partia ako v prvom diely, v prvej polovici filmu mi chýbajú súboje lebo celý čas sa tam rieši len problematika okolo útoku a všelijaké nekalé praktiky ako demoralizovať nepriateľa. V tej druhej polovici to opäť John Woo rozbalí a predstaví nám také Čínske vylodenie v Normandii, pripomínajúce v mnohých ohľadoch to čo ponúkol Spielberg vo filme Zachráňte vojaka Ryana, toto prevedenie v historickom filme je rovnako účelové a drastické, plné výbuchov, spomalených záberov, hromady mŕtvych... ďalej namiesto súbojov mužov mečami a kopijami, sa tu prevažne buď ostreľujú šípmi, či odpaľujú nádobami naplnenými olejom, čo je pre zmenu v oblasti bojov fajn ale mne osobne by viac koštovali súboje mužov s mečmi, ktorých tam je fakt minimum. Tak či onak je pokračovanie o niečo málo slabšie než predchodca, príde mi to tak že John Woo si odtrhol až moc veľký krajec, ktorý nedokázal úplne ukočírovať - zbaštiť. V každom prípade ide o veľké vyvrcholenie tohto dvojdielného historického filmu, kde príde aj na nejaké myšlienky na zamyslenie. Pochvala patrí určite všetkým čo sa na tomto projekte podieľali lebo to zvládli po všetkých stránkach nadštandartne a veselo sa môžu porovnávať z omnoho drahšími Americkými veľkoprodukciami. /85%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Druhá část nejnovějšího velkolepého snímku Johna Woo. Jeho megalomanství, tolik typické pro Čínu, přerostlo opravdu do neskutečných rozměrů a opět se to na filmu lehce projevuje. Všechno je tu velké a chvílemi i digitální, což bych překousl celkem s přehledem, kdyby celý příběh nebyl tak extrémně předvídatelný a nepřišlo vám po těch 136 (+150 za první díl) minutách, že to na vás John prostě jen dobře zahrál. Plytký příběh roztažený na délku 286 minut a postavený na hrdinech (a hercích), výpravě, hercích, hudbě, pocit velkoleposti a v neposlední řadě právě samotný Woo se svými nejoblíbenějšími triky (nemyslím jen holubice:))). Bohužel postavy, které jsou hlavní nosnou silou příběhu nedokáží výrazně překvapit. V podstatě minimálně umírají a divák si tak může nejen tipovat, ale i odpustit "fandění" svému oblíbenci. Podle mě by mohl být o něco akčnější, ale zase po dlouhé době jsem byl potěšen z plejády skvělých a charismatických herců. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Khan Chan, Cheng Kuo, Heyu Sheng, John Woo .. Kecy, fotbálek (wtf, v Číně se objevilo asi prakticky všechno), kecy, bitva, kecy, kecy, bitva. Minule si Woo nakročil, ale nyní udělal sešup o nějaký ten schůdek kvality dolů. Nesmyslné natahování zde až bolavě ční, taktika a průpravy před boji se vedou ze všech až nemožných stran a ta celá, příjemně megalomanská historicko-válečná paráda z předchozí části dostává spoustu spíše negativních kopanců. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Co prvy diel predstavil a naznacil, dvoja skvelo posilnuje a dokoncuje a . Druhy diel sa k prvemu ma podobne ako Tarantinov diptych o Neveste. Po hravej jednotke prichadza dvojka, ktora sice konci epickou megabitkou, ovsem pred nou ide hlavne o charaktery a vojensku taktiku v zintenzivnenom podani oproti prvej casti. Aj vedlajsie postavy dostavaju viac doleziteho priestoru. Vizualna poetika (nielen) pohybov a akcie je snad este viac typicky Woovska, aj napriek tomu, ze si reziser od svojich narodnych kolegov (hlavne Zhanga) poziciava prekvapivo castejsie nez som cakal. 8-9/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ideální film pro "čajíčkáře", který nabízí jasnou odpověď na věčnou otázku kdo byl tím nejlepším fotbalistou všech dob. Malá nápověda - ani jeden z tria Pelé, Garrincha, Maradona to není. Osobně bych se rovněž vyvaroval zvolání toho typu, že Woo tímto redefinuje výrazy jako opulentnost, davové scény či megalománie, protože i přes veškerou výpravnost to stále vedle Bondarčukovi adaptace Vojny a míru vypadá, jako když si dvě děcka hrají za domem na dvorečku na vojáčky. Přesto jde o velký návrat Johna Woo. O tom žádná. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Taky monstrózní nářez jako jednička. Ale bojuje se hlavně v noci a na lodích a ubyly bojový sólíčka, takže jednička se mi asi líbila víc. Ve dvojce jsou zase lepší intriky jako získávání šípů atd. A je taky o něco smutnější. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

… a dnes večer se rozhodne o osudu říše…. Upozorňuji, že ti, kteří očekávají podobný ,,spád“ jako u partu č.1 mohou být zaskočeni. Na velkém prostoru se rozehrává historická velkopodívaná, na jejímž konci (mne) zamrzí, že vzhledem ke jménu J.Woo zde nebylo více akce. Ne, není to nuda! Jen mne to zamrzelo. Každá válka (bitva) musí mít svoji přípravu. Obzvláště v Číně. Vymýšlení důmyslných lstí, strategií, předvídání – v tom byli machři. A to se nám zde snaží předvést. A když KONEČNĚ nastane tolik očekávaná bitva, jsme svědky obrovské ohnivé šou, ve které bohužel není tolik prostoru pro individuality hrdinských bojovníků. Každopádně jako celek tento velkofilm působí moc dobře! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? J. Woo se zhlédl v Husitství! Už si obhlédl lokality na Táborsku! Jestli bude hrát Honzu z Trocnova Jet Li se můžeme zatím jen domnívat. Vše prý závisí na tom, jestli dostane dotaci od fondu na podporu kinematografie. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Tarô Iwashiro: 1. The Battle Of Red Cliff (03:05) ,2. On The Battlefield (08:43) ,3. Light Of The Evanescence (02:32) ,4. Shadow Of The Evanescence (02:26) ,5. Shooooot! (01:43) ,6. Decision For Justice (03:58) ,7. Secret Stratagem (01:51) ,8. Closing In Upon The Enemy (04:13) ,9. Unseen Locus (03:01) ,10. Precious One (05:22) ,11. Sound Of Heartstrings (01:35) ,12. In Loneliness (05:35) ,13. Beyond The River (04:19) ,14. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part I (07:12) ,15. Outroduction Of Legend (05:16) ,16. Red Cliff (End Roll Version) / Theme Song Of Part II (03:32) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Red Cliff drinking game: předěl mezi scénami řešený jako přeseknutí plátna – 1 panák; Takeši Kaneširo se oduševněle ovívá sokolím křídlem – 1 panák; Vicky Zhao účinkuje jako comical relief – 1 tuplák piva za zkostnatělý sexismus; Chang Cheh se tváří zasmušile – 1 panák; Šidó Nakamura má drsňácky zvednutý ret po vzoru Rockyho Balboy – 1 panák; zrychlené pohyby mraků – dorazí se flaška a načne se nová; záporáci vymyslí taktiku, ale aliance hrdinů v paralelní montáži dostane vnuknutí na protitaktiku – 1 panák a další, když hrdinové slovně vysvětlí, co už je dávno jasné a co bylo ukázané v názorné ilustraci; někdo připravuje čaj – kolektivně se vyžahne flaška laciného bolehlavu z asijské tržnice za exotické klišé; vojenský útvar vyvíjí evidentně samoúčelnou činnost čistě proto, aby se v záběru dělo něco epického – jedna kapka za každého vojáka. Podobně by šlo ve výčtu povrchních efektností pokračovat ještě dlouho, ale už tak to jen v první třetině filmu hraničí se smrtelnou otravou alkoholem. Kdyby to bylo jen schematické a povrchní, byla by to sranda, ale tohle je navíc midcult jak prase. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak po prvnim dilu mame vsechny postavy predstavene, vsechno vojsko rozmistene, taktiky a plany probrany horem dolem, vsichni se dopravili ke Krvavejm utesum a muze zacit rozhodujici bitva. S tim sem si tenhle film poustel. A ono hovno. Jak kdyby prvni film vubec nebyl, opet tu 90 minut jenom kecame, taktizujeme, vsechno pripravujeme, akorat postavy se uz nepredstavujou, coz jediny bych uvital, naky lehky shrnuti, protoze jsem jich vetsinu od prvniho dilu zapomnel. No a nezachrani to ani jedna vychcavka s sipama a par smesne vypadajicich "fotbalovejch" zapasu. Woo je zrucnej filmar, takze to vsechno vypada nalezite velkolepe, zajimave a i ty kecy dokazou obcas chytnout. Jenze je tu prvni dil a fakt sem nemel naladu cumet vicemene na to samy znovu. Po 90 minutach konecne prijde bitva. Ta je paradni, i kdyz tak trochu predvidatelna, protoze se jede podle taktiky a nikde se nevyskytne problem. Ale i kdyz je bitva paradni, neni zas vylozene kulervouci a kdyby si Woo nepomahal noci a vsudypritomnym ohnem, tak by to takovej efekt asi nemelo. A stejne me vic bavily ty sola generalu v prvnim dilu. Celkove jako v pripade prvniho dilu opet povedenej historickejm velkofilm, ale Woovi proste neodpustim, ze neprisel minimalne s hodinovou rezbou a i kdyz to je objektivne tak na ty 4*, tak mu jednu za trest seberu. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Až příliš dlouhý a rozvleklý klid před napjatě očekávanou finální bitvou, během kterého se taktizuje, špehuje, konverzuje, a princezna využívá více prostoru ke zbytečně vyčuhujícímu "románku", jsou důvodem faktu, že druhá část pro mě není tak návyková podívaná jako "prolog". Výrazný prvek prvního dílu - efektní bojové exhibice jednotlivých postav, je tu víceméně obětován ve prospěch týmové práce. Finální akce nepostrádá rozmáchlost, nápad a překvapení (vrchní stratég naplňuje očekávání), přesto mám po prvním zhlédnutí "epilogu" pocit, že jsem dostal méně, než jsem čekal, a postavy, s kterými jsem se v jedničce tak sžil, tu přišly o část své chemie. Další projekce jsou jisté, takže se uvidí... Prozatím 7-8/10. A Johne, to práskavé "trhání" grafických předělů obrazu sis mohl odpustit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Neskutočne premakané aj naďalej!!! Pomalšie tempo ako v jednotke. Tentokrát sa bojuje hlavne slovami. Rozhodne je to však veľmi pútavé a zakončené predsa len dlho očakávanou poriadnou bitkou (monumentálnosťou podobná tej z Návratu kráľa). Pribudlo aj viac emócií. Som nadšený. 90% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V podstatě totéž jako první díl, opět je tu kladenej důraz víc na taktizování, strategie nebo lsti místo na bitvy, což při Woově perfektní režii a hereckých výkonech Tonyho Leunga nebo Kaneshira zase tolik nevadí a navíc to je podle mě přehlednější, propracovanější, postavy jsou jasnější a vizuální stránka hodně zajímavá, ale přece jenom čekat v přepočtu i s prvním dílem na závěrečnou bitvu téměř 4 hodiny, to je fakt moc a krom toho bych po takovým čekání očekával něco daleko monumentálnějšího, ale naštěstí díky Woově velkýmu smyslu pro dokonalý vizuální ztvárnění každičkýho záběru to působí i tak úžasně nádherně, i když se nejedná o žádnou převratnou bitvu, obzvlášť ten ohnivej podkres je perfektní. Celkově Woo svůj první velkofilm zvlád celkem s přehledem a někdo, kdo upřednostňuje děj a taktizování namísto bitev a soubojů, bude asi absolutně spokojenej, ale mě Woo úplně neuspokojil ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ano, tahle část už jede bez zaváhání od první minuty, kdy se nám dostane staromilsky provedeného "V předchozí části" a plynule naváže na další peripetie kolem snahy o ovládnutí a obranu jižní Číny. Vše pomalu graduje, používají se lsti a podvody, některé zvlášť povedené, tančí se s meči, cituje se Umění války, hovoří se o vaření čaje a čaj tu má celkově důležitou roli (ano, to mi taky vadilo v minulém díle, tedy jeho nevýraznost :), dojde i na další humorné epizody, ačkoliv mají jistou pachuť nejistoty a tragédie, zvýrazňují se přátelství, bratrství a také romance, naopak dochází k osudovým rozkolům a vzpomínkám na nevinnou minulost a vše režisér, kameraman, střihač a hudební těleso podávají v neodolatelném východním hávu a stylizaci, obrazové poezii, dotažené k dokonalosti. A nakonec se ukáže, že pokud měly předchozí bitvy své nedostatky, bylo to kvůli tomu, že se většina energie vrhnula do té rozhodující, finální. A vskutku to stojí za to. Woo již našel pevnou půdu pod nohami a ohně můžou vzplanout. Heroické steče a oběti začít. A závěrečné zúčtování nemá chybu, i přes to, že by rozhodně nevadilo, kdyby film věnoval bitvě ještě dalších 20 minut, protože mám takový přetrvávající pocit, že některé části byly vystřiženy. Ale nakonec, hlavní je, že Woo nám přinesl dvoudílní epos, který jen sotva může hledat v současnosti konkurenci a mně osobně velkofilm, na který jsem již delší dobu čekal. Někde od dob Království nebeského a Pána prstenů. 9/10. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to perfektný historický film, ktorý je pokračovaním skvelej jednotky a zároveň aj ukončením jedného skvelého historického spracovania, ktoré podľa mňa nemá v rámci žánru absolútne žiadnu konkurenciu. K tomuto filmu nie je potrebné písať plnohodnotný komentár, kedže prakticky všetko podstatné som už vyjadril k jednotke. Zase je to úchvatné dielo, na ktoré sa veľmi dobre pozerá, sú tu nádherné scenérie, zaujímavé interiéri, dokonalá réžia. Z jednotky som bol nadšený, ale musím povedať, že toto pokračovanie sa mi páči ešte o niečo viac. Môže za to asi mierne zaujímavejší scenár, kvôli ktorému sa mi nebojové scény dvojky páčia ešte viac ako jednotky. Zaujalo ma kamarátstvo špiónky s protivníkovým vojakom a mnohé zaujímavé scény ako napríklad kradnutie šípov. Ale určite prekvapí fakt, že rozdiel medzi bojovými scénami oboch dielov nie je moc veľký. Môže za to hlavne námorná bitka, ktorá nie je až tak dobrá, aj ked´ dobrých momentov sa aj tu dosť nájde. Ale našťastie pozemná bitka je už perfektná a obsahuje mnohé skvelé scény. V tomto filme ma veľmi zaujali aj dialógy a monológy. Milujem tieto čínske myšlienky, jednoducho čo veta, to zážitok. Jediný zlý pocit, ktorý som z tohto filmu mal je ten, že sa skončil a to si myslím, že jasne hovorí o kvalitách filmu. 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kvalitou prakticky totožný s prvým dielom. Súhlasím s názorom, že druhá časť už mohla byť len krátkym vyvrcholením prvého dielu, ktorý skončil z pohľadu diváka 'za päť minút dvanásť'. Woo však ukazuje, že nie všetko je na prvý pohľad ako sa zdá, a že on vie tých päť minút natiahnuť na ďalšiu hodinu a pol. Niekoho to frustrovalo, ja som však túto taktiku tušil a tak som si znova vychutnával lišiacke čínske taktické manévre, množstvo elegantne napísaných dialógov prezentovaných skvelými hercami, dokonalé hudobné motívy a unikátnu záverečnú bitku. Akčných scén som po luxusnou akciou nabitom prvom diely čakal viac, takže to ma sklamalo, ale inak nemám čo vytknúť. Veliká vďaka Janko. 85%. ()

Reklama

Reklama