Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (963)

Disk 

všechny recenze uživatele

Tento film natočili dva režiséři. David Slade natočil flashbacky a všechny noční scény, které jsou docela působivé, mají atmosféru a málo se v nich mluví (a klidně mohly působit jako teen verze 30 dní dlouhé noci), a jeho klon ten zbytek. Ano, Zatmění je nejsnesitelnější z téhle "ságy", ale pořád to není bůhvíjaká výhra. Hlavním problémem tohoto filmu je, že téměř všechny vedlejší jsou mnohem zajímavější a mají velký potenciál (Riley, Victoria), přičemž hlavní trojlístek se stále topí v dialogové žumpě, která je opět nesnesitelná. Narozdíl od Nového měsíce tu naštěstí absentují slow motiony, takže riziko nudy je menší. Závěrečná "bitva" připomíná kočkování malých dětí na louce za Ještědem. Velký podíl tu má bohužel opět scénáristka Melissa Rosenberg, které by vážně měl někdo useknout obě ruce. Ta ženská vůbec neumí psát, charaktery postav by snad lépe vymyslela nějaká čtrnáctka, co píše bravíčkové fotoromány. Ještěže je tu solidní soundtrack a výborná Shoreova hudba, která narozdíl od unylého Desplata funguje. Škoda jen, že v Zatmění není více podobných scén jako ta ve stanu, kde padá jeden dvojsmysl za druhým (I am hotter than you) a kde Slade dává najevo svůj vztah k této "sáze". Twilight sága nestojí za víc než za posměch. Pak ovšem nechápu, proč s ní ztrácejí čas talenty jako Slade a Shore. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Zatmění (konkrétně pak zatmění mysli) zřejmě postihlo člověka, který držel ptačí brk píšící třetí větu symfonie pro rozvrzaný kolovrátek s názvem Twilight. Nic nového pod Sluncem, nic nového na Měsíci; hošani dál riskují prochladnutí bradavek, Pattinson stále před každým záběrem žere kyselý citrón a jinak vcelku pohledná Kristen s ksichtem od mouky se nadále chová jako schizofrenní kravka, která neví, co chce. Romantika a dobrodružství očividně dostávají nový rozměr a já jsem zatraceně rád, že nemusím dělat jak se mi to taky jako mocinky líbí, páč je to hustý a mňamózní, abych byla mezi svejma super kámoškama in, cool a ony mě pak lajkovaly na fejsu. ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

David Slade to chcel pozdvihnúť, vlastne sa mu to miestami aj podarilo (občas zavanie atmosféra, aj "herecké výkony" sú znesiteľnejšie ako predtým), ale v skutočnosti to tým dokonale zabil. Kým minule to vďaka Weiszovi bola aspoň sranda, to vážnejšie poňatie ešte viac zdôrazňuje pocit neskutočnej šitóznosti. Navyše sa prikláňam k názoru, že je najvyšší čas prestať si robiť srandu z emo-gay pozlátka a poukázať na to, že podtext je naozaj nebezpečný. Hlavná hrdinka je absolútna brzda, ktorá nič nedokáže, v ničom nevyniká a o nič sa nesnaží. Len si vyberá spomedzi dvoch chlapíkov, ktorí ju zahŕňajú darčekmi a stále ju obletujú a ochraňujú. Vo filme je dokonca scéna, v ktorej sa pre tento svoj pasívny postoj ROZHODNE. Tak prečo vlastne táto hrozná piča (inak to neviem pomenovať) existuje? Pretože sa chce vydať a vstúpiť do sekty (všimnite si, že upíri v tomto filme celým svojím vystupovaním a organizáciou dokonale spĺňajú schému náboženskej sekty - vrátane toho, že vedenie je pripravené neposlušných členov kedykoľvek zlikvidovať). A keď sa jej to nedarí, tak má okamžite samovražedné sklony. Ak je toto vzor pre dnešné dievčatá, tak spánombohom. Jedna hviezdička za celkom svižné záverečné "rozbíjanie záhradných trpaslíkov" (copyright Jiří Pavlovský). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Po naprosto katastrofálním Novém měsíci jsem očekávala ještě horší Zatmění. Místo toho jsem však byla docela překvapena. Odvíjející se děj nebyl vůbec tak příšerný, dokonce ani dialogy a chování postav nebyly tak mizerné a směšné. Zatmění mi přišlo jako takový obyčejný, pohodový díl. Oproti tomu předchozímu bych řekla, že by se zde dalo i v jistých, samozřejmě velmi úzkých mezích, hovořit o nějaké speciální formě "Twilight" kvality:) Co mě však dostalo, byla stanová scéna ze Zkrocené hory:) Kdyby v ní neúčinkoval ten plochý ksicht Patizón a ta držka Lautner, považovala bych to za něco velmi vzrušujícího:) Ale i tak si myslím, že chemie mezi nimi byla v tu chvíli jiskrná:) "Cítím, co v tobě vzbuzuju fyzicky, znervózňuju tě", "Jsem teplejší, než ty." :D ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

David Slade! Jasná výhra i velký problém, který tuhle ‚emo-vampire‘ sérii potkal. Vypozorovat kvanta scén, kdy si Slade z celé ságy dělá obrovskou prdel, není problém. Hlavně kohoutí zápolení o jednu obyčejnou Mařku bere s nadhledem, který by ustála i vážně mířená parodie. Pak dojde na dokonale ‚vystajlovanou‘ akci a plusové body poskakují vysoce nad obyčejným průměrem. Jenže když vám dojde, že to zabírá cca 10% stopáže, smete vás to nejtragičtější milostné tokání za poslední roky. Hlavně minule se tomu dalo díky Weitzově neumětelství chechtat na celé kolo. Tady Sladeova snaha o vážnou tvář jde těžce mimo, takže je to všechno hlavně trapná a smutná křeč, když tušíte režiséra spoutaného scénářem (potažmo předlohou) a trpíte společně s ním. Navíc to evidentně nesedlo ani těm patnáctkám naokolo, jelikož milostného hýkání a rozněžněných komentářů jsem kolem sebe v narvaném kině slyšel absolutní minimum. Přiznávám ale, že jsem tomu naivně věřil do poslední chvíle. 2 a ½. [Nejlepší – i když zároveň nejnudnější – díl. V kině pochopíte.] ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Scéna, na kterou se Ashley Greene (Alice Cullen) těšila nejvíc, byla podle jejích slov "ta velká bojová". (Pompaj)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama