Reklama

Reklama

Seattlem otřásá série záhadných vražd a Belle znovu hrozí nebezpečí od záludné upírky, jež stále touží ji zabít. Uprostřed toho všeho se navíc musí rozhodnout, čemu dá přednost: lásce k Edwardovi, nebo přátelství s Jacobem. Edward je upír, Jacob vlkodlak. Jsou jako led a oheň. Společnou mají jen vzájemnou nesmiřitelnou nenávist. A ještě jedno rozhodnutí musí Bella učinit: má zvolit život, či smrt? Ale co pro ni znamená život a co je smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (40)

Trailer 2

Recenze (963)

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Tragédie. To, co jsem v knižní podobě považovala za krásné a romantické, bylo v filmu tak trapné, že jsem se styděla za to, že jsem to vůbec četla. Ale co na druhou stranu bylo nadprůměrné? Kamera (ve dvojce byla ještě lepší, ale i tak to bylo vynikající) a soundtrack. Za nejlepší okažmik ve filmu ale stejně považuju scénu,kdy se Bella začala líbat s tím vlkodlakem a celý sál začal ironicky tleskat a pískat. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Weitzova dvojka byla hotové peklo, Sladeovo Zatmění naopak představuje svět Twilightu v úplně jiném světle. Se svými předchůdci toho má třetí Stmívačka pramálo společného. Příběh, stejně jako v knize, je sice stále nehorázná vata, ale právě díky nulové snaze Melissy Rosenberg udělat z toho další dojemné drama, kde tupý pohled na steroidech jedoucího indiána se rovná lásce, působí snímek mnohem přívětivěji i pro mužské publikum. Vážnost trapácké nahoty buřtíka Jacoba je nahrazena vtipnou sebeironií („To nemá vážně žádný tričko?”), strnulý výraz Roberta Pattinsona už není to jediné, čím Edward vyjadřuje své pocity a non-stop nadržené dýchání Belly si také dalo solidní zpátečku. Film je mnohem dospělejší (upíří flashbacky do „doby, kdy mi fungoval krevní oběh” jsou zpracovány na jedničku), akčnější (ne však sterilně viz. Nový Měsíc) a vůbec jsem měl tentokrát při odchodu z kina po dlouhé době pocit, že tohle bylo nejpříjemnější dvouhodinové zírání na plátno od prvního shlédnutí Kick-Assu. Nový Twilight je zkrátka naprosto jiný a právě v tom je jeho síla. A ano, nadhodnocuji a vůbec se za to nestydím. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

obsahuje nějaké spoilerySlade se snažil hodně, ale s tak otřesně napsaného scénaře, který navíc čerpá z naprosto otřesné knižní série, se dá vytěžit opravdu málo. Narozdíl od Stmívání (první díl) tu navíc chybí ten nárazový moment překvapení a představování/vrhnutí do dané situace. Díky Sladeovi ale stále dostatečné na průměrné tři, tenhle díl docela přitvrzuje, co se brutálních scén týče + někdy je cítit i minimální vůně atmosféry (úvod) či dobře zvládnuté poskládané scény (výcvik s výborným hudebním podkladem). Samozřejmě se po tomto dílu stávám členem týmu Jasper :)), a je mi spoiler líto té rusovlásky, i když ji hrála jiná herečka (jestli lepší nebo ne nebudu soudit, stejně je už na popel) spoiler. Romatický trojúhelník je "překvapivě" stejně otřesný jako vždy, tentokrát tu dochází i k nějakým gay "soubojům", ale nic, co by stálo za řeč. Bella je s tou nadržeností na tom čím dál hůř, stejně jako s tou svojí podivnou touhou, kterou opravdu nikdy nepochopím (nechápe ji ani samotný pán upír, jak bych já, který nedokončil školu 10x, chápat mohl). Pak je tu ta Fanning a její parta - at jdou do pekla, jednou se objeví další sympatická upírka (Ferland) a hned ji sejmou (dokonce sem se dostal k tomu, abych si přečetl díky ní tu povídku Bree... škoda slov. Takže stále stejná tragédie, jen o dost menší než v Novém měsíci. Ušlo to ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší díl a pro mě příjemné překvapení, jelikož jsem zaregistroval několik pozitivních změn v rukou Davida Sladea. Jedna z příjemných změn je, že se herecky zlepšil Taylor Lautner, který naštěstí vynechal prasečí úšklebky a nevypadá už tak komicky. Asi největší plus, že jsem se nenudil a příběhově to není tak nudně přímočarý jak předchozí díly… bohužel opět zde trpí romantický trojúhelník, který není tak zajímavý jak by měl být. Příprava na závěrečný souboj je jedna z povedených sekvencí a u závěru jsem cítil i napětí. Vlkodlaci jsou opět silně digitální, ale přes všechny výhrady se na tento díl dobře dívalo (jsem rád, že Ashley Green dostala více prostoru). David Slade u mě zabodoval, a jestli si pokračování udrží podobnou kvalitu, tak by to byl menší zázrak. Mé hodnocení 2,5 hvězdičky… ()

larelay 

všechny recenze uživatele

David Slade je zivym dokazom toho, ze aj z takeho klisoidneho, stupidneho a otrepaneho pribehu ako je Twilight sa da urobit pozeratelny kusok a z Roberta Patizona urobit herec :) Ja som sa bavila, dialogy neboli az tak priblble ako v New Moon, bolo to vtipne, hoci si nie som ista, ci to tak bolo aj myslene, ale rozhovor Belly a fotrika, tak ten nam statocne potrapil vsetkym branicu. Mozem zodpovedne povedat, ze sa relativne tesim na to najzaujimavejsie, co nas este caka... ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Podle Roberta Pattinsona (Edward Cullen) byl kvůli cenzuře kladen důraz na to, aby v žádné scéně nebyly vlkům vidět genitálie. (david15)
  • Celosvětová premiéra proběhla 24. června 2010 v Los Angeles. (Varan)
  • Tržby ze severoamerických kin byly 300,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 698,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

Režisér pro Padesát odstínů šedé?

13.05.2013

A dohady pokračují. Tentokrát ale zdrojem není bulvár, nýbrž uznávaný The Hollywood Reporter. Několik různých zdrojů pro magazín potvrdilo, že hlavním kandidátem je Joe Wright. Dává to smysl hned ze… (více)

Kdo natočí finále Twilight ságy?

Kdo natočí finále Twilight ságy?

17.03.2010

Už angažováním Davida Sladea pro Zatmění studio Summit Entertainment překvapilo. Pro zastánce masakrování upírů sekerami a sněžnými frézami bude zřejmě bolestivé dívat se na selanky v malebných… (více)

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

Stmívání 3 ještě před Stmíváním 2

04.07.2009

Uklidněte se, milé fanynky (i vy, fandové – všichni tři). Neznamená to, že filmová adaptace hyperúspěšné knižní série Stephenie Meyerové bude nějak chronologicky proházená. Nerežíruje přece Quentin… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Reklama

Reklama