Reklama

Reklama

Rampage

všechny plakáty
Trailer

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu. (Tomx112)

(více)

Recenze (139)

verbal 

všechny recenze uživatele

Mnohým "Holkám" z Filmové teorie tento Úve způsobí hlavoBoll. Tohle nebude so leicht prohlásit za Abfall a poslat yntelechtuálně nach Kopr! Vícevrstvý manuál na redukci populační exploze uchopil Herr Regisseur za opačný konečník a později snad podle něj vznikne i hra, která propadne. Zvláštní uznání si zaslouží zejména casting, protože tak nesympatický sliz do hlavní role by se stěží hledal i v konteinerech potratových klinik!! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Uvěřil jsem šířícím se zkazkám o tom, že se Uwe znatelně zlepšil, a začal jsem se mírně těšit na jeho nejnovější flák Rampage. Ukázalo se, že tak úplně pravdivé ty zkazky nebyly. Rampage je sledovatelný film, ale stále ani v nejmenším divácky uspokojivý. Došel jsem u něj k názoru, že největší překážka k tomu, aby Uwe natočil dobrý film, bude fakt, že to není příliš chytrý člověk, ale zároveň si o sobě myslí pravý opak. Veškerá jeho snaha o dramatičnost a zajímavé stavění příběhu pak působí spíše směšně. Rampage vnímám jako Uweho osobní vzpouru (on je hlavním hrdinou - sám film tomu hlavnímu pomatenci Billovi/Bollovi naprosto očividně fandí) proti všem okolo (kritikům jeho filmů), přičemž se na konci narcisticky pasuje do role vítěze, který všechny ostatní přechytračil (natočil "dobrý" film). Za sebe však musím říct, že se mu to nepovedlo. Za to ideologické podhoubí mám navíc velkou chuť dát ještě nižší hodnocení. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ten vtípek, kdy v Postalu Boll přizná, že jeho filmy jsou financovány z tajných nacistických fondů, má možná něco do sebe. Pochybuju totiž, že by kdokoliv soudný dal peníze na něco takového. Bez morálních zábran a s prostředníčkem vztyčeným směrem ke korektnosti, nechává umírat nevinné civilisty rukou arogantního floutka, který touží spasit svět tím nejprimitivnějším způsobem. Cynický závěr („Matka pozná, když se s dítětem něco děje.“) je na potlesk. Boll filmařsky nikam nevyrostl, jen shodil okovy Hollywoodu a přímočaře (žádné psychologické drobnokresby) naservíroval to, o čem někteří (?) občas (snad jen) přemýšlí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal dalšího filmu tohodle německého přízraku. Nemůžu ale říct, že by se mi film líbil ani nelíbil. Nejspíš se v tomhle ohledu, jak to myslím já, nelíbil nikomu, i když pár magorů mezi námi běhá. Natočen tedy byl se vší grácií. Ta psychologie toho magora byla zřejmá. Zajímalo by mě, kam Uwe na ty nápady chodí. Nejdřív Stoic a pak Rampage. Stejná myšlenka, krutá reality, naprosto reálně natočená. Tak jako by si to nikdo jiný nedovolil. Klobouk dolů. Snaží se, to se mu upřít nedá. Už ten film není tak strašný ani co se týče střihu. Ten třeba u Dungeon Siege byl příšernej. A i muzika je vcelku nápaditá a všecko je to docela zajímavý. Dávám ale tři hvězdičky, protože tak odpornýmu filmu nemůžu dát víc. Stejně tak jako jsem si po skončení tohodle filmu uvědomil, že Stoic je vlastně taky hnus a ty čtyři sundal na tři. Nehodnotím kvalitu filmu, ale tak jak to cítím a takovýmu hnusu bych prostě plnej počet nedokázal dát, i když by si to třeba zasloužil. Každopádně jsem na to ale čuměl s otevřenou držkou a to on taky chtěl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Briliantní,Bloody Jízda! Brendan Fletcher byl absolutně excelentní ve velmi složité roli znázorňující brutálního masového vraha,který byl také velmi sympatickou postavou. Po 30 minutovém zajímavém filozofování přišel doslova Rampage! Stovky mrtvol, krve, v ulicích vládnul Kaos! Super film !! 75% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Do moralitky a společensko-politického kontextu zabalená samoúčelnost, přesto zajímavá k zamyšlení. Synek ze spořádané rodinky, současně ale společenský vykořeněnec, vyrazí obrněný do centra amerického maloměsta vraždit všechny kolem. (tak trochu FALLING DOWN...) Současný svět je prostě marný a zoufale konzumně založený - lidé nedělají to, co chtějí, nýbrž to, co si myslí že potřebují. Malá čistka je z toho dobrou cestou ven. / Uwe Boll mi nikdy nevadil, nezprznil nic dostatečně blízkého srdci mému. Spíš jsem se bavil, jak to prznil ostatním. Ale současně jsem se dost divil, jak se mu sakra daří dostávat do rukou stále nové a další 'fanouškovské' projekty, zatímco ti z toho pukají zlostí. Po pár jeho filmech jsem měl za to, že to není dobrý filmař (a jeho angličtina je přímo zoufalá:), ale odvahu má obdivuhodnou, což se mohlo k RAMPAGE jedině hodit. Nekorektní to je (střílení civilistů celkem na férovku), což je ale plusem. Jsem si jistý tím, že spousta z nás už někdy měla TO pomyšlení, ale nikdy TO (doufejme) neudělá. Každopádně téma je to sakra zajímavé a Uwe to zvládl slušně zpracovat. Působivé a šokující to mohlo být i 100x víc, ale budiž. Nakonec po technické stránce není co vytknout, žádná nuda se nekoná a Brendan Fletcher (hl. role) je k mému překvapení fakt docela dobrá volba. Takže film, který měl teoreticky potenciál vyvolat pořádnou vlnu kontroverze a znechucení, tak neučiní, ale zklamáním pro mě rozhodně není. Pro Uweho rozhodně lepší tah (směr), než donekonečna kurvit videoherní adaptace - ode mě palec nahoru. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Nezajímá mne nekvalitní tvorba zřejmě videoherního maniaka Uwe Bolla, tohle byl první film, který jsem od něj viděl. A naprosto mne to uzemnilo, vůbec jsem nechápal, co se na té obrazovce děje. Samotná akce by byla sračka, kdyby Uwe nevrazil do filmu několik desítek zmínek o dnešních sociálních a ekologických problémech a nastínil jednu z možností jejich řešení ... Monology hlavního hrdiny mne naprosto mrazily a palice šrotovala naplno ... Tohle trumflo i Takové normální zabijáky (1994) a to bez velkých hereckých výkonů, herců a omáčky kolem ... Jednoduchá, ale naprosto nekompromisní jízda na branku ... Uuuuufffff!!!! ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Asi bych si nikdy nepomyslel, že film, který vyjede z továrny Uweho Bolla, ohodnotím čtyřmi hvězdičkami. Vůbec poprvé jsem neměl problém s jeho režijním rukopisem, i když dělá zase všechno po svém. Ale má to atmosféru, dobrého herce v hlavní roli, kameru (i když občas ulítne v nějakém veletoči úplně do hajzlu), i hudbu. A všechno to mě, prosím pěkně, zaujalo. Nutno poznament, že Boll si vybral dost kontroverzní téma ke zpracování a přiznávám, že mi z průběhu a celkového vyznění nebylo příliš dobře. Je to těžké hodnotit, avšak filmařsky se mu to povedlo nečekaně slušně. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

My měli ÚV KSČ, Německo má Uwe Bolla.. Otec mnoha bollehlavů tentokráte nedostál své pověsti a nabídl (snad ne návodné) řádění frustráta v ulicích smyšleného oregonského městečka, jehož obyvatelé jsou tak přívětiví, že když se venku ozývá střelba, dávají si na dveře obchodů místo: „Closed“ cedulku: „Please, come in and shoot me to the head“. Od Karambolla natočeno s myšlenkou, jen aby se neřeklo, bez skrupulí, přímočaře, tak nějak stavějíc diváka do pozice bezmocného. Populace snížena, z Parého je pyré, chyběl už jen „Imperial March“ od Johna Williamse, nicméně ta na konci ušitá bouda byla tak chatrná, že by spadla i na Uweho německého ovčáka Adolfa. Mimochodem, mrzí mě, že nebyl uvedený v titulcích, když skoro celý film nasnímal sám s kamerou na hřbetu.. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Uwe Mi pripadá , ako chlapík , ktorý TO má celé na pomyselnom filmovom háku. Nedá sa Mu uprieť snaha , ktorá ho niekedy ( väčšinou ) ťahá až na dno filmového remesla , no je očividne zmierený s tým , že 7even , ani Alien v tomto svete nenatočí ( aj keby natočil - nikto ho nebude chcieť vidieť ). No tento sympatický amok Mi nevadil ( len tá pseudo / autentická kamera ). Ak bude táto filmová zúrivosť Jeho odrazovým mostíkom , tak držím palce. ( Paintball schytal toho nesprávneho " rejžu " ! ) Killah Uwe killah ! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

je to divný pocit, když během filmu Uweho Bolla uvažujete o tom, že by to sneslo i 4 hvězdy? Možná ne, možná ano, každopádně tenhle film, ačkoliv nijak netoužím po prozkoumání jeho další tvorby, nepůsobil vůbec tak, jak jsem si jeho tvorbu představoval (no, dobrá, nepůsobil tak jako trailer na Bluebberelu, což bylo jako si nechat udělat frontální lobotomii záchodovou štětkou a to jsem ještě směrem k mým opravdovým pocitům lživý, protože nechci, aby se trápily) a zřejmě pomohlo i to, že se nepokusil znásilnit další videohru, toho vzoru jsem si všiml. Ne že by mu to v očích všech nějak pomohlo, protože když je někdo na tom tak egoisticky a namyšleně, že Bay vypadá jako žebravý mnich, moc pomoct nejde. No, ale teď něco o filmu - na rozdíl od jiných lidí zde mi přišla ta společenská atd. kritika docela svíravá a vlastně i zcela opodstatněná, když se někdy podívám na tu konzumní společnost dneška.. ne, střílet nikoho nehodlám, tu fázi jsem už spokojeně dokázal překonat po God Bless America, ale je to pouze smutné. Protože jasně vidím, že kde v středověku zasahoval bludný kruh hospodářství, teď zasahuje prakticky úplně všechna odvětví čehokoliv na co pomyslíme. Na druhou stranu, Boll zjevně (nebo se mi to aspoň tak zdálo) kritizuje i vymývání mozků těmito radikály, tedy pokud ty neustále opakované fráze z televize v dosti zmatených scénách nebyly pouze nešikovný pokus o nějaký zajímavější filmový pokus. Čím se dostávám k tomu hlavnímu špatnému. Vůbec se mi nelíbilo to, jak k celé stavbě Boll přistoupil, flashfowardy a neustálé záběry na sedícího hlavního hrdinu někde mi přišly prakticky úplně zbytečné, protože konec to nikterak nevyužil, + to působilo prostě divně, a ne zrovna jako něco, co nějak podpoří další dění. Atmosféra by se měla umět vytvářet trochu méně násilně, ale když je to ten Boll, nu což. Dále práce kamery - přímo otřesná, tenhle film by měli vidět ti, co nadávají na třepání se kamery ve všech dialogových scénách v blockbusterech a možná by přehodnotili, co je opravdu špatné a co jenom podpoří např. soubojové scény nebo i vypjatý dialog. Zpočátku to tak nevadí, Boll chtěl asi napodobit nějakého Greengrassa nebo tak tím fiktivním skoro dokumentárním stylem, ale jak to pokračuje dál a dál a člověk vidí, že to napodobení nevyšlo.. no, chvilku jsem měl kvůli tomu chuť to zastavit a odpočinout si a to je už opravdu chyba. Podivné přechody mezi jednotlivými úseky, ve kterých jako by něco vždy chybělo taky nepomohly - vím si představit, že by to bylo mnohem zajímavější, kdyby třepání zmírnilo a třeba nasnímal celý ten Amok jednou dlouhou scénou (Cuarón) - to bych už i chválil (možná). Herecké výkony jsou velmi slušné, hlavní hrdina má v jistých chvílích ne zcela jistý projev, ale ta jeho proměna v maniaka je skvělá. Ostatní jsou v rámci mezí slušní, taky ani nemají moc co hrát. Celý závěr je ovšem jasný downgrade, který trochu vyzdvihuje hodně egoisticky laděný závěr, kde bych se klidně dokázal ztotožnit s názorem JASM, ovšem spíše mě to pobavilo než znechutilo. Nicméně celkově se mi to zjevně líbilo víc než jemu, možná jsem taky jeden z těch 70 miliónů výmazů, ale ještě jednou - ta nekompromisnost, do jisté chvíle dobrá gradace a hlavní hrd.. no, hlavní postava se svým hnusným pohledem na svět to v tom průměru udržují. Dvojku nechci, ale pokud by se náhodou povedla taky (s čím velmi pochybuji), možná bych ji zkusil. () (méně) (více)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller od Uweho Bolla. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý nemá prácu, rodičia ho chcú vysťahovať a celkovo ho už celý svet štve a tak sa rozhodne s dostatočnou výzbrojou a výstrojou vyraziť do mesta, aby mohol zabiť čo najviac ľudí. Na moje prekvapenie je aj dosť slušne spracovaný, film baví aj mimo akcie, už úvodná neakčná polhodina je určite lepšie zvládnutá ako som čakal, dlhé dialógy síce nie sú úplne najideálnejšie, ale svoj účel splnia. A podobne príjemne prekvapila aj záverečná časť s veľmi dobrým koncom, ktorý sa síce dal z priebehu filmu časom predvídať, ale rozhodne potešil. Akcie je tu samozrejme dosť, aj ked´ hlavne v strednej časti filmu a som s ňou veľmi spokojný. Síce sa dala natočiť aj lepšie, ale prehľadnosť to nekazí, je tu množstvo mŕtvych, viacero dobrých nápadov a situácií, zaujala ma hlavne scéna v kaderníctve, pri predavačovi kávy alebo pristavenie sa pri ustrašenej žene. Poteší aj niekoľko veľmi dobrých výbuchov. Ocenil by som väčšiu rozmanitosť zbraní, ale zase potom by to asi až príliš pripomínalo počítačovú hru. Ostatné stránky filmu sú už taký štandard, takže tiež nesklamú. Za toto má Uwe Boll odo mňa veľkú pochvalu. Videl som veľmi málo jeho filmov, ktoré ma síce moc nezaujali, ale ani neboli až také zlé, ako sa spomína. Takže som proti nemu nikdy nič nemal a teraz mi ukázal, že dokáže natočiť aj skutočne dobrý film a dokonca takého typu, aký som už dávno chcel vidieť, ale ešte to nikto neskúsil. Len tak dalej. 76% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Bollův film.. a nebýt jeho klasických kiksů (zde v podobě chování některých občanů...), tak jdu na full house! ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Jediná paralela s Falling Down je, že sa Uwe vracia (maskujúc otravnou "shaky" kamerou) k svojím filmárskym začiatkom. Pochybná myšlienka, technicky nulové, nič provokatívne, brutálne ani sexy cool ... Boll-free. Druha polička od spoda, tam kde sa nikto nepozerá. 30% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Můj první film Uweho Bolla byl více než koukatelný... kupodivu (až na tu dizzy kameru občas). Hvězdičku přihazuji za překvapivý filozofický přesah. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Zab je všechny, Bůh si je přebere. Tenhle Uweho příspěvek do diskuze o přelidnění asi na Columbine High School pouštět nebudou. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Vyčistěme jednoduše svět. Pomůžu vám a pročistím to tu, udělám vám víc místa. Ukážu vám svůj vlastní způsob kontroly populace... Rampage je filmem mnohými zatracovaného režiséra Uweho Bolla. Uwe Boll je samorost to jsem tvrdil vždycky a nepatřím zrovna k těm kterej by jeho tvorbu(ať už režijní, scénaristickou či hereckou) nějak zatracoval ale ani ji vyloženě nevyhledávám.  Většinou opravdu nejde o moc kvalitní filmy. Už jednou mě ale U. Boll dokázal svým filmem posadit na prdel a to kulervoucím snímkem Seed(2007). Tak jsem si řekl proč by se to nemohlo stát i podruhé u Rampage. Nestalo se. První půlhodinka je docela nudná. Bla bla bla kecy kecy kecy. Poté co Bill (Brendan Fletcher) vyrazí do ulic nastává ta pravá rež. Zbytek filmu už je solidní téměř nonstop akcí. Škoda, že to pohřbívá otřesná kamera. Uwe kdyby sis našel nějakýho lepšího kameramana(vím, že Mathias Neumann je tvůj dvorní kameraman ale tentokrát by to chtělo někoho lepšího zkušenějšího a hlavně s pevnou rukou) byl bych ochotnej překousnout i ten nudnej úvod a tu čtvrtou slabší hvězdu bych dal. Takhle je to jen za 3hvězdy. ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

|5%| Jako první věc co chci vyjádřit, je fakt, že proti Bollovi nic nemám. Zkusil jsem tento snímek, protože na to, že ho ostatní zatracují, tak se jim toto celkem líbilo (hodnocení u mnohých mých oblíbenců je nadprůměrné). Zkusil jsem to a byl jsem rád, když film skončil. Psychická vyřízenost. A to asi i především pramenící z toho, že mi to vůbec nesedlo. Ani ten příběh, nějaká myšlenka, prostě nic. Už od začátku mě to děsně nudilo, hlavní herec (mladík) mi moc sympatický nepřišel. A pak přišlo to hlavní: Začal střílet do všech, koho potkal a neměl k tomu žádný bližší důvod. No, dobře, pak už začal alespon pro něco střílet, nějaké ty prachy ukořistil, dokonce to na konci dobře narafičil, takže z toho vyvázl a nikdo nepřišel na to, že on byl ten šílený zabiják, zamaskován. To mě ale vůbec nezajímá. Mě už ten princip nebavil, že si střílel do koho chtěl. Akce mě vůbec nezaujala. A technická stránka, kamera atd ? No to také nebylo nejlepší, dyt se kamera klepala i při obyčejných scénách. No, asi to dál nebudu komentovat, pro mě odpad jak vyšitý. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll mě opět překvapil tímto níkorozpočťákem, který nabízí stejně jako Tunnel Rats velice zajímavý poměr mezi výrobními náklady a výsledným dojmem, který si z něho divák odnese. Jenže ještě více mě překvapil zvoleným ostrým tématem o nesprávném chodu společnosti a jedním magorem, který řekl nahlas STOP! ()

Reklama

Reklama