Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina italské komedie stavební podnikatel Mattio se ocitne v maléru kvůli načerno zaměstnanému Egypťanovi Kamalovi. Poté, co se muž v práci zraní, je nucen místo něho absolvovat kurz na výrobu čokolády. Dvojí život mu však přinese nečekané ovoce.  V italské komedii režiséra Claudia Cupelliniho sledujeme třicátníka Mattia, který má našlápnuto na slibnou kariéru a právě se mu nadosah rýsuje velký stavební kontrakt. Jenže než se naděje, má na krku taky pořádný problém. Egyptský dělník, který je v zemi ilegálně a Mattio ho zaměstnává načerno, spadne ze střechy, zraní se a skončí v nemocnici, zrovna když vyhrál účast v soutěži na výrobu cukrovinek. Kamal, který měl doma cukrárnu, totiž z celého srdce touží po tom, aby začal v Itálii nový život jako výrobce čokolády. Proto chce získat potřebné osvědčení a v soutěži vyhrát peníze do začátku. A Mattiovi nakonec nezbude nic jiného, než aby se za Kamala vydával a místo něho se zúčastnil kurzu na přípravu čokolády. Netuší ovšem, koho tam potká a co mu dvojí život přinese… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Příjemná neškodná komedie, plná všelijakých bláznivých lží a vykutáleností. Film nijak neútočí na divákovu mysl. Navodí příjemnou diváckou atmosféru a nechává diváka unášet pohodovým dějem. Skvělý odpočinkový film. Nestřílí se v něm, nejsou v něm žádné děsivé scény a přesto je dobře dívatelný. (Sobota 11.09.2010) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Italský komedie jsou v současnosti dost specifický. Svižný, ale když se do toho míchá romantika, tak málokdy vtipný. Pohodu filmu upřít nemůžu, ale je to takovej ten typ filmu na zabití času. Nepřinese nic, neodnesete si z toho nic a ještě po pár dnech přemýšlíte, co jste to vlastně viděli. Ale minimálně za tu atmosféru Itálie ten film přežít docela jde. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení z Itálie. Jak nemám příliš italské filmy v lásce, tak v tomhle případě musím zcela upřímně říci, že tenhle film se hodně povedl. A navíc oplývá i jistou originalitou, kdy ze šéfa se stává podřízený svého zaměstance, který se učí cukrářskému řemeslu. Řekl bych, že ingredience jsou zde vhodně rozmístěné a zamíchané, takže je tu toho od každého trošku, nechybí zde romantika, vydávání se za někoho jiného, přistěhovalectví a egyptská kultura, vaření a práce s čokoládou a nakonec i trochu těch emocí. Ten příběh byl sám o sobě tak zajímavý, že jsem se u něj nestihl ani na chvilku nudit, herci byli příjemným překvapením, nenašel jsem zde nic, co bych mohl příběhu vytknout. Dokonce je zajímavé, že šťastný konec se v tomto případě koná jen z poloviny, zatímco jedna část příběhu končí šťastně, tak ta druhá, milostná část příběhu, nikterak šťastně nekončí, což je u tohoto druhu filmu docela příjemné překvapení. Zkrátka na to, že se jedná o italský film, o nichž ze zkušenosti vím, že mohou pěkně nudit, je to hodně příjemná záležitost, u které jsem rád strávil svůj volný čas. Jsem rád, že jsem tento film viděl a rád ho také kvalitně a nadprůměrně ohodnotím, protože ho jako nadprůměrný film vnímám. Je to za čtyři hvězdy. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Fabio Bonifacci a Christian Poli. Kamera : Giovanni Cavallini. Hudba : Teho Teardo. Není to tak bláznivá komedie, jak by si člověk myslel, ale je do docela sranda. 58 % ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

První italská produkce co jsem viděl a není to úplně zlé. Je to sice blbučké a předvídatelné, ale podívat se na to dá a to celkem v pohodě, bez větších problému. Na zabití hodinky a půl odpoledne je to ideál:) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá a neškodné Talianska komédia. Nič viac nič menej, ale odolať kráse V. Placido je nemožné podobne ako pokušeniu čokolády. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Reklama