Reklama

Reklama

Golgo 13

(seriál)
Japonsko, (2008–2009), 20 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Saitó Takao (komiks)

Hudba:

Daisuke Ikeda

Hrají:

Hiroši Tači, Micuo Senda, Acuko Tanaka, Iemasa Kajumi, Masaja Onosaka, Šin'ičiró Miki, Šúiči Ikeda, Takeši Aono, Unšó Išizuka, Daisuke Sakaguči (více)
(další profese)

Epizody(50)

Recenze (3)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Golgo je chladnokrevný božský sniper. Golgo je bůh sexu. Golgo je mlčenlivý drsňák. Golgo se ničeho nebojí. Golga nikdo nepřemůže. Golgo nemá žádnou povahu... Golgo vždy na začátku dílu přijme práci, obvykle musí na něco nebo někoho střílet, není nutné, aby zabíjel. Na konci dílu je práce dokonána a Golgo bere prachy. Zábavná a občas nezáviděníhodná snaha tvůrců vytvořit seriál, ve kterém musí Golgo každý díl vystřelit z ostřelovačky a zároveň nenechat upadnout seriál do stereotypu, sice ústí mnohokrát v řešení originální, většinou však zároveň řešení absurdní. Snaha učinit z Golga tajemnou postavu padá do takových extrémů, že o něm nevíme vůbec nic. Co má rád a co ne? Co cítí a proč? Co dělá s vydělanými penězi? Jak si volí své klienty? Nic, nula, prázdno. Golgo je prostě pouhý stroj na doručování kulek na určené místo. 10 dílů jsem to vydržel, ale déle nemohu. Silná *. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Co píše o seriálu Subjektiv je sice víceméně pravda, ale má to i své světlé stránky. Golgo je seriál, kde důsledně nevyhrává dobro, morálka a emoce, nýbrž chladnokrevnost a cílevědomost. Hlavní postava je v nejlepším případě neutrální, často ale naprosto bezcitná vraždící mašina. Nikde ani náznak toho, že by se chtěl násilně vetřít do divákovi přízně, což já osobně cením dost. Taky se nepoužívají ani náznaky odlehčujícího humoru nebo jiný mor typický pro anime. No a nakonec jsem si zvykl na schéma dílů, které je sice jednotvárné, ale různé díly jsou plné akce a zdaleka mi nepřijdou nudné. Golgo je s tímhle schématem jedna ze tří nejdelších mang historie, známý v Japonsku stejně nebo víc jak Bleach nebo Naruto... ()

kriplozoik

všechny recenze uživatele

V podstatě bych se podepsal pod Subjektivův komentář. Po prvním dílu jsem byl nadšen, ale poté, co uběhlo několik dalších, jsem nabyl pocit, že všechny jsou v podstatě na jedno brdo a pouze se mění jen prostředí, cíle a drobné okolnosti, za kterých má Golgo svou práci vykonat, takže jsem to přestal sledovat. Kdyby autoři ukázali, že hlavní hrdina má také své chyby, že se mu může pro změnu taky něco nepovést, že má nějaké kořeny, hodnoty (co třeba výčitky svědomí ze zabíjení - nebylo by to zajímavé?), osobní život, přátele(?!), bylo by to mnohem zajímavější. Taktéž striktní epizodová ucelenost to zabila (než každá z nich skončí, vše je vyřešeno - co třeba v jedné epizodě Golgo něco nezvládl, ale měl by ještě jednu šanci, kterou by mohl proměnit v následující epizodě, určitě bych se na tu druhou chtěl dívat mnohem víc). Takhle s každou další epizodou vás to láká míň a míň. Škoda. Třeba takový Můj přítel Monk je v tomto ohledu nesčetněkrát zajímavější. ()

Reklama

Reklama