Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

Riley 

všechny recenze uživatele

Děj a hlavní zápletka filmu už od počátku schazuje film na nízké hodnocení . Po taneční stránce film také neohromí. Tance je málo a není nijak okouzlující. Vtipný je film dost, jen se obávám, že spíš pro svoji absurditu. Nicméně z kina jsem odcházela s dobrou náladou. Možná to bylo jen tou atmosférou, ale budiž. 40%. Rozhodně ho ale řadím mezi remake, který nebylo nutné točit. (Los Angeles, Universal Studio) ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Možná by mě nový Footloose tak neiritoval, kdyby se pokusil o špetku invence. Protože koukat přes dvě hodiny na partu tančících středoškoláků mi prostě nestačí. A to ani v případě, že se umí na moderní sexy choreografii vlnit sebevíc. Jednak proto, že jde skrz na skrz o kopii originálu a za druhé, to je původní film tak strašně “out“, že se musí točit remake? Jasně, podobné starší kousky možná nejsou tak nablýskané, ale o to tady přece právě jde. Čekám, že je jen otázka času, kdy přijde předělávka Hříšného tance, Flashdance, nedej Bože Pomády... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Dnes večer som mal na výber niekoľko titulov, ale do aktuálnej nálady sa mi hodil tento. Tanečné filmy v poslednej dobe mali úspech, tak prečo nie. Začiatok, hm, ako to povedať, strhujuci?? Tancovačka a potom krásna zrážka plne obsadeného auta s kamionom. No prinúti vás to začať sledovať, už len z toho dôvodu, kto to bol a ako sa to vyvinie ďalej. Kenny Wormald, jeho príchod na scenu je opradený rúškom tajomstva, ale od prvej chvíle zaujme. Sympaťák, vtipný. Dej sa rozbieha. Niekoľko vecí sa vysvetlí. Prvá nelegálna párty určite nenechá diváka chladným. Krásna Julianne Hough ukáže niečo zo svojho tanečného repertoáru. Nieje divu že tu hrá, veď vo Variete po boku Christýny a Cher pekne zažiarila. JE zaujímavé sledovať, ako všetci, celé mestečko je krásne v nedeľu nastúpené v cerkvy. Jav, ktorý sa u nás vidí vo veľký sviatok a v Čechách asi ani v tedy nie. Po trochu nudnej pasáži prichádza pretek autobusov. Nič moc, čo sa týka spracovania, ale na oživenie celkom v pohode. Ak vás nerozhýbala prvá párty, tak žúrka v country štýle vás určite nenechá na pokoji. To je posledný taký svetlý moment. Potom je pauza, nedeje sa nič a nastáva vyvrcholenie. Bitka musela byť, škode že už asi od takej 15 minúty som vedel kto s kým a ako to skončí. Celkovo film pôsobý takým svižným, pohodovým dojmom. Dalo by sa o ňom povedať, že je to také B-čko Lets Dancu. Plus tu je určite hudba. A nenáročný dej. Samozrejme sympatická hlavná dvojica filmu len a len pridá. Ostatné vedľajšie postavy dotvárajú atmosféru. Myslím, že film neublíži, a na také to príjemné popoludnie s priateľkou rozhodne odporúčam. Rozhodujem sa medzi 2 a 3. Dam to druhé, ale s veľmi veľkým prižmúrením oka. 3 z 5 ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem bohužel neviděla, ale tohle mi samo o sobě přišlo neuvěřitelně vhod. Skoro mě to až překvapilo vzhledem k tomu, jak špatně je tady film hodnocen. Jasně, dějově to není žádné terno a jedná se spíš o nenáročný pohodový snímek, ale myslím, že někomu, komu jde více o hudbu a tanec, se tenhle modernější Footloose může rozhodně líbit. A z nějakého důvodu mi přišlo, že v tom je i špetka ze starší americké filmové školy (nemyslím jen některým výběrem hudby). Kenny Wormald mě například mile překvapil svou silou a pohyblivostí. Miles Teller naopak sice tančil až na konci, ale o to víc jsem koukala, co vlastně dokáže - po tomhle filmu si začínám myslet, že je to jeden z těch hereckých chameleonů. Zde hrál spíše venkovského balíka s buranským přízvukem, ale na konci se ukázal jako dobrý tanečník (což je sakra rozdíl oproti jeho rolím třeba v Divergenci nebo Fantastické čtyřce). Takže i herecky mi film hodně sedl. ~(4,0)~ ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Naprosto debilně obsazený remake (ale vážně - tady je snad úplně každičká postava dvakrát tak nesympatická, co v originále, hlavní hrdina kór), v němž se až na výměnů traktorů za autobusy žádné inovace nekonají. Naopak, scény, které mi už v originále připadalo trapné sledovat (taneček v továrně), nabraly na skutečné trapnosti až nyní a ty ostatní jsou naprostou (a pouhou) kopií své předlohy. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Celosvětová premiéra proběhla 6. října 2011 v Austrálii. (Varan)
  • Film měl původně režírovat Kenny Orgeta. Odstoupil ale kvůli výši rozpočtu a kreativním neshodám. (oje)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama