Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $24miliónovTržby USA $51,802,742Tržby Celosvetovo $63,543,328Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,785,423 //počet predaných kusov 93,143Tržby za predaj DVD v USA $14,390,414 //počet predaných kusov 646,208║ návrat k 80.rokom a nie najhorší, keby režisér mnoho krát zbytočne neodbočoval do malých zbytočných nedovyprávaných momentiek a venoval sa troška viac tanečkom, mohlo to byť dosť dobré oddychové sústo, takto to ostalo na pól ceste, tanečné choreografie fajn, príbeh naokolo vata, Julianne Hough je Jennifer Aniston v mladšom vydaní /60%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Pre drvivú väčšinu bude Footloose podpriemerným maximálne priemerným filmom. Hlavne kvôli tomu, že je to ramake, že je plný klišé, že dej sa odohráva na strednej škole kde sú samí teenageri a kto vie kvôli čomu ešte, ale pokiaľ je vám to všetko u prdele, ste nenáročný a máte radi tanec, hudbu a zábavu, tak sa vám film bude páčiť rovnako ako mne. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nejednou jsem pobavila kolemjdoucí na moji taneční chůzi na ústřední písničku,.. Občas i pěvecký výkřik měl úspěch :D ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// A jedem !! Koho zajimá ta slabá premisa a prosté dialogy...hlavně když se paří !) A myslím to vážně, ten film by postavil na nohy i tým basketbalových paraolympiků. Parádní hudba, skvělá choreografie (hádám) a i když to asi nebyl plán, polovinu filmu jsem měl debilní výraz štěstí a druhou jsem prosmál, zkrátka super. Julianne Hough je pekelně sexy, Dennis Quaid si protentokrát vybral roli toho největšího vocase a perfektně mu padla a Kenny Wormald - to je klasický americký borec na druhou. Nejde mu nefandit. No a já už si teď jen říkám, že při první příležitosti se taktéž vrhnu na parket, nejlepší způsob jak balit holky. Loose, footloose, everybody got footloose! :)) edit:// nevím jak je je to možné, ale s odstupem času to vypadá, že můj první komentář jsem psal značně podnapilý... jinak si nedokážu vysvětlit, proč si z toho filmu už nevybavuji ani jednu vteřinu. ;X loss, memory loss, everybody got memory loss! ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Připravte se na pořádný tanec!? Ale no tak, kde? Abych se přiznala, choreografie tohoto filmu mě za srdce ani za toho vůbec nevzala, natož hudba, co to všechno provázela. Tanec mám opravdu ráda, ale tady mě moc nevzal. Ani příběh. Kluk měl sice vcelku dobrý charakter, ale na tom se takový film uvést nedá. Ani na netancujícím kamarádovi. Ani nevím, komu bych tenhle film mohla doporučit… ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ronny Brewer, Dean Pitchford / Predloha: Dean Pitchford (Charaktery) | Hudba: Deborah Lurie, Blake Shelton | Distribúcia: Paramount Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment, MTV Films, Dylan Sellers, Zadan/Meron Weston Pictures | Rozpočet: 24 miliónov $ | Tržby: 62,701,289 $ || Nebyť klišoidnosti poslednej tretiny, tak je to najzábavnejší tanečný film za posledné roky. Avšak faktor tanca, ktorý by mal byť u tejto žánrovky primárnou zložkou, je kvalitatíne na míľe ďaleko od Step Up Revolution, ktorý bol vyváženejší jak umelecky, tak remeselne. I tak dobrá zábava na jedno videnie. Choreografie nasratého mladíka v podaní Kennyho Wormalda v sklade je ale jednou z najzaujímavejších. 70% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když jsem Footloose sledovala v kině, neměla jsem o existenci původního filmu s Kevinem Baconem ani ponětí. Říkala jsem si ale, jak je sympatické, že je řada písní, které film doprovázejí, docela příjemně poslouchatelná, a že děj není tak nudně jednostranný jako jiné, současné filmy pro teenagery. Po rychlém pohledu na třicet let starou klasiku však rozumím; Footloose totiž v mnoha ohledech podobný svému předchůdci, až to bolí. (Stejné scény se stejnými dialogy, byť jinak rozmístěné v ději, stejné písně, byť v modernějším pojetí.) Pravda, všechno je tentokrát mnohem vyhrocenější; každá postava se smiřuje s nějakou tou rodinnou tragédií, role náboženství je tu výraznější, všichni středoškoláci považují tanec za smysl svého života a bez výjimky se umí do rytmu pohybovat tak dobře, že by se mohli pomalu přihlásit do America's Got Talent. Jenže co naplat, když mě tahle moderní verze svým spádem, vizuálním zpracováním a nakonec i tím, že na taneční scény se skutečně dobře kouká, bavila víc než její předchůdce. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Další taneční pohádka pro dvanáctileté odrostlé princezny je tady. Možná někteří slyšeli o původním snímku s Kevinem Baconem (já ano, ale neměl jsem tu čest) a ti ostatní možná na tenhle kus nekladli pražádné nároky. Vyplatilo se. Sází na osvědčené postupy, i když občas jde ještě dál, až je divákovi stydno (třeba při jednání městské rady nebo při sólo tanci v továrně). Spojí osudy hocha (který přišel o matku – zase ta zákeřná rakovina) a dívky (jejíž brácha to narval s dalšími spolužáky pod kola kamionu), kteří (pochopitelně každý je z jiné společenské vrstvy) čelí tomu, kterak je v maloměstě zakázaná veškerá „nebezpečná“ zábava. Včetně pohupování se v rytmu. Nad vším bdí místní reverend (překvapivě její otec), i když každý ví, jak tahle báchorka skončí. Základní stavební materiál je tak, přiznejme si, hodně chatrný, ale tu a tam není od věci si připomenout, jak to v tom pohádkovém americkém středoškolském prostředí šlape. Navíc když je to solidně natočené. Hlavní hrdina je nemastný neslaný, Julianne Hough je sice lehce zaměnitelná, ale má fajn hrubej hlas a umí parádně natřásat pozadím. Andie MacDowell je zbytečná, nevyužitá a mimo mísu. A stopáž je vražedná. Minimálně čtvrthodinku pryč. Lepší dvě, bídné tři, tak si vyberte!! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zbytečný a dosti nudný remake, který se svým příběhem měl ale radši zůstat v 80. letech, stejně jako hlavní představitel hrající si na Travoltu. Příběh o prdelákově, ve kterým se nesmí tancovat a zpívat už dneska asi moc lidí žrát nebude. Zvláště, když je tady toho tance minimum a postavy jsou naprosto nesympatické. Dennis Quaid už by se měl naučit vybírat role a Andie MacDowell jsem tu málem nepoznal. Ale aspoň, že ty songy jsou celkem fajn. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Naprosto debilně obsazený remake (ale vážně - tady je snad úplně každičká postava dvakrát tak nesympatická, co v originále, hlavní hrdina kór), v němž se až na výměnů traktorů za autobusy žádné inovace nekonají. Naopak, scény, které mi už v originále připadalo trapné sledovat (taneček v továrně), nabraly na skutečné trapnosti až nyní a ty ostatní jsou naprostou (a pouhou) kopií své předlohy. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zřejmě jsem čekala hodně, protože jsem z toho filmu neuvěřitelně zklamaná, první polovina mě vůbec nebavila, potom se to trochu vylepšilo, takže se na to dívat dalo, i když jsem vrtěla hlavou nad nesmyslností těch zákonů, teenageři si vždycky najdou něco, a tenhle zákon je vážně ochránit nemůže. A co hůř na taneční film, neskutečně málo tance. + nesympatický hlavní hrdina. 2* ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Tancovačka je duchovně zkažená.To jsem si nevymyslel já, to se tvrdí v jednom americkém zapadákově. A Craig Brewer se o tom rozhodl natočit film. Jednoduchý, dobře obsazený, se scénářem vzorně dodržujícím všechna důležitá i nedůležitá klišé a technicky skvěle zvládnutý. Film v lecčems připomínající "Hříšný tanec", ale pozor! Film to není moc taneční, jak by se od něj dalo očekávat. Navzdory tomu, že je do hlavní role "spermoně" obsazen profesionální tanečník a "džejmsdýnovský" floutek Kenny Wormald. Klasický vzorec tanečního filmu není vždy dodržen. V popředí je dost často všechno možné na úkor tanečních čísel. Když na ně ve filmu párkrát dojde, jsou z hlediska choreografie dynamicky pojaté a perfektně zvládnuté a Kenny Wormald svým tanečním uměním všechny převyšuje o několik tříd. S dějem je to poněkud na "limonádovém" štíru, ale i tak se v něm najdou zřetelné stopy originality. Zamrzí jeho naivita. Určitě znáte tu pohádku o královstvíčku ve kterém bylo zakázáno se smát a radovat se. V Bomontu od automobilové tragédie, při které zahynulo pět mladistvých, zakázali před třemi lety mladým lidem veškerý společenský život, včetně tance. V nemožném zapadákově přebývá reverendova dcera Ariel, co je hezká jako obrázek. Z dřívější putky je nyní pěkná zlobivka. A jako na šukací potvoru sem za příbuznými po smrti své matky přijíždí z Bostonu kultivovaný, lehce arogantní mladík Ren s rebelujícími sklony, který se okamžitě zapíše na reverendův "black list" jako potížista a stane se trnem v jeho oku kvůli narušování morálky, kterou on, jako duchovní, razí. Hádejte třikrát, jestli Rena s Ariel šukací osud svede dohromady, ona dá vale svému současnému příteli s násilnickými sklony a společnými silami obrátí jeden ctnostný "buranov" vzhůru nohama. Zákonem zakázaný tanec (a láska) bude jejich hlavní zbraní. Vše bez problémů odhadnete dopředu. Jenže film je to natolik sympatický i z hereckého a hudebního hlediska, že mně to nedalo, abych bránil v lepším hodnocení. On ten schematický scénář byl v podstatě dobře převedený režisérem, který si po náročných dramatech vyzkoušel také něco jiného. Filmem se nese bohatá hudební směska od country přes blues až po rock s hip hopem. Julianne Hough se zpravidla objeví ve filmech, kde se zpívá nebo tančí, jako je tomu v tomto případě. Máme spolu hezký vztah. Úzkostlivý, přísný a nábožensky založený otec, je přesně part pro Dennise Quaida, který se postupně přehrál do rolí vzorných otců dělajících si starosti o svoje dcery nechovající se podle jeho představ. Andie MacDowell v roli jeho manželky si skoro nevšimnete, jak málo dostala prostoru se výrazněji projevit. Bohužel je ve filmu také Miles Teller, a nějakým způsobem přišlo tvůrcům legrační i nutné, učit ho tanečním kreacím. Jednalo se o zbytečný výpadek, který trochu film, v těchto zhola zbytečných scénách, degradoval. Někomu nebude ani po chuti náboženský podtext, který je ve filmu občas až otravný. Film neobsahující příliš mnoho tanečních čísel vyvrcholí do té doby netolerovaným maturitním plesem, na kterém se už tančit bude. Ne moc, přiměřeně. Příznivci naivních a sympatických filmů mají zelenou. A po jeho zhlédnutí si uvědomí, že to vlastně ani moc taneční film nebyl. Spousta scén v něm byla dobře a chytlavě natočená a určená mladému publiku, které je jistě náležitě ocení. Nejsou tím myšleni lidé z CSFD. Mé hodnocení: 80% () (méně) (více)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem bohužel neviděla, ale tohle mi samo o sobě přišlo neuvěřitelně vhod. Skoro mě to až překvapilo vzhledem k tomu, jak špatně je tady film hodnocen. Jasně, dějově to není žádné terno a jedná se spíš o nenáročný pohodový snímek, ale myslím, že někomu, komu jde více o hudbu a tanec, se tenhle modernější Footloose může rozhodně líbit. A z nějakého důvodu mi přišlo, že v tom je i špetka ze starší americké filmové školy (nemyslím jen některým výběrem hudby). Kenny Wormald mě například mile překvapil svou silou a pohyblivostí. Miles Teller naopak sice tančil až na konci, ale o to víc jsem koukala, co vlastně dokáže - po tomhle filmu si začínám myslet, že je to jeden z těch hereckých chameleonů. Zde hrál spíše venkovského balíka s buranským přízvukem, ale na konci se ukázal jako dobrý tanečník (což je sakra rozdíl oproti jeho rolím třeba v Divergenci nebo Fantastické čtyřce). Takže i herecky mi film hodně sedl. ~(4,0)~ ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Příjemné osvěžení s originálním nápadem ... bála jsem se, že to bude další Let's dance, ale jsem mile překvapena ... nápadité, s vlastním neotřelým příběhem. Pěkné. ()

Dalda 

všechny recenze uživatele

You're my angel, I'll always love you. ...tak to je jen ukázka z naprosto děsivého scénáře. Upoutávky na film slibovaly moderní taneční muzikál, ten jsem také očekával. Místo toho na mě ale někdo vyplivl tenhle americký kýčovitý snímek přeplněný klišé. My teenageři jsme zkrátka chytřejší než dospělí, kteří si to musí teprve uvědomit, a každý dokážeme změnit svět. Jsme prostě cool a líbáme se o západech slunce. A to jen ukázka z obsahu filmu... Závěr byla opravdu poslední kapka. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Takmer každý z nás určite prešiel obdobím, keď pravidelne navštevoval diskotéky a posilnený správnym množstvom zakazovaného alkoholu a v opojený mladých dievčat sa stával levom na tanečnom parkete. Rád spomínam na tie časy, keď som si užíval mladosť bez dnešných záväzkov a povinností a všetko čo bolo zakazované ma nesmierne lákalo. Tak to bolo aj tomto príbehu v podaní hriešne príťažlivej Ariel (Julianne Hough) a Rena (Kenny Wormald), ktorý mi imidžom pripomínal J.Travoltu z muzikálu Grease. Tento remake sa režisérovi Craigovi Brewerovi vydaril, keď za pomoci veľmi dobrého výberu hudobných skladieb vytvoril neobyčajne dobrý zážitok s vtipnými momentami. Pri pohľade na jeho produkciu filmov ho nemôžem pochváliť, ale raz za čas sa naozaj nakopme " a ukáže všetko čo schováva vo svojich vreckách" (tým mám na mysli film Black Snake). Počas viacerých momentoch som si nohou klepal do rytmu bluesových a gitarových tónov, takže zaslúžených 60%. ()

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama