Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Viem, že to je prerábka, ale tak v roku 2011 nezmeniť scenár a stále veriť, že niekde je možné zakázať tancovať? Čo sme v Pyšnej princeznej, kde sa zakazovalo spievať? Ale keby aj - už vidím, že keby autority zakázali tancovať tak mládež príde s reprákmi, aby na plné pecky pustili drogového kriminálnika Wiz Khalifu s rasovo správne orientovanou pesničkou Black and Yellow, to je fakt realistické. Asi tak realistické, ako keď sa chuderka postaví pred idúci vlak a chlapec ju v poslednej chvíli zachráni a spadne na ňu a je to láska od smradu koľajníc. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dokonalost, je to tak skvělá zasazena doba, výborná herci a herečky a hlavně skvělá hudba a tanec protože tady se podle pravidel nehraje. Příběh je prostě bomba. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Takže je tu další teenagerovský cool taneční slaďák, další re-make a další americká šaškárna. Tohle všechno FOOTLOOSE je a nečekejte tedy nic originálního. Film je příběhem kluka, který se ocitne v malém městečku, kde je díky tragické nehodě v minulosti zákaz "hlučného" života. Žádná hlasitá hudba, pobuřující tanec, zapomeňte na maturitní ples aj. Prostě dokonalé slušné městečko :-D. Už tohle je základ pro tu nejabsurdnější podívanou. K tomu přidáme šviháckého chalana, z kterého si všichni ve městě samozřejmě zase sednou na zadek, uloví tu nejvíc sexy kočku, natře to nejdrsnějšímu frajírkovi v "drsných" autobusových závodech a nakonec dokáže nemožné a ve městě se opět může tancovat (alespoň na jeho kraji). Tance jsou přesně půl na půl, je tu mnoho stylů, ale nejvíc mě zaujala hromadná country tancovačka (country moc nemusím, ale ty americké hromadné tancovačky jsou pecka). Co mě štve je ta naivní a cukroušská atmosféra. Vždy když začne nějaký tanec, tak to jde jen pár vteřin, pak se z toho stane klasická novodobá sexistická objížděčka těl. Sexy kroucení prdelkou, zpocený - tady až přeolejovaný těla, hubený bříška aj. Rád se podívám na pěkný baby, ne že ne, někdy víc, než je milé. I tak ale nemám rád tyhle filmy pro náctiletý, co jsou postavený jenom na tomhle. Chápu, že dnešní puberťačky jsou hotový z přihřátých metroušů s nagelovanými vlásky, barevným svetříkem nebo tričkem a vystrčenou přezkou u pásku....stejně jako kluci z umělé krasavice, navíc upravené tak, že snad filmaři trávili víc času prací na jejím těle, než filmem samotným (ty křiklavě zelený oči někde na začátku, to byla síla :-D). Řekl bych si klidně i "fajn, tak jde to no", ale těch vražedných 113 minut, to je ten největší hřebík do rakve tomuhle filmu. Splácat natahovaný dialogy o prdu se slaďoučkýma tanečkama, to se fakt nepovedlo...Dal bych normálně asi 3 hvězdy, ale muselo by to být alespoň o 20 minut kratší ;) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Po celou dobu filmu jsem měla pocit, že se to dějově pořádně nerozjelo. Pořád jsem čekala, kdy se tam začne něco dít a nic. Herecky mi film hodně sedl, ale bohužel dějově docela pokulhával. A musím vyzvihnout ty skvělý taneční kreace. Ale tak nějak jsem čekala, že jich ve filmu bude víc ... 60%. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Buď surfujeme na internetu, píšeme na mobilech nebo jen tupě zíráme na televizi.. Jestli je tohle ten pokrok, jestli je tohle ta nová éra, tak do ní já rozhodně patřit nechci.." ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem původní film, ale zdejší choreografie se mi skoro vůbec nelíbila, klišé zde bylo dost a chování určitých lidí jsem nechápal. Na druhou stranu to beru jako nenáročnou oddychovku, která neuškodí a nabídne místy i fajn hudbu. ()

Lama.Lama 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je to trošku moc průhledné. Navíc mi silně nesedla Julianne Hough v roli Ariel, nebo-li dcery pastora. Co ale chci vyzdvihnout, jsou taneční kreace, kterých ve filmu není málo. Je to příjemný snímek, ale vyšší hodnocení než 3* si podle mě nezaslouží. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl ty dvě hvězdy rozdělit, tak první hvězda by padla na taneční kreace a povedenej maturitní ples (PS: Taky bych se chtěl během týdne naučit pařit jako Willard :D) a druhá hvězda by padla na super hot Julianne Hough. Tady nejde o nějaký propracovaný děj nebo pointu, tady jde hlavně o to si film užít a pokud jste velcí fanoušci tance, třeba se i zakroutit v křesle. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Kenny Wormald je celkom sympaťák. Inak víkendovka pokročilejšieho typu než High School Musical. Najmä bez lowbrow humoru, s poučením, že rebelovať prot pravidlám sa dá aj s rešpektom. A je tam pekne svetlo :) ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě nutno zmínit, že nejsem zrovna fanouškem tance (důvodem může být fakt, že jsem dřevo) a tanečních filmů, nicméně občas je fajn otevřít se novým věcem, tudíž jsem po této zmodernizované předělávce sáhl poměrně s chutí a k mému údivu jsem se vcelku fajnově pobavil (nemohu srovnávat s originálem z roku 1984). Snímek obsahuje snad všechna myslitelná klišé v rámci žánru, i přes to se s přízemním a prosťoučkým scénářem režisér vypořádal poměrně slušně, když proti sobě postavil americký tradicionalismus opřený o morální hodnoty vycházející z božské autority a dravé, aktivní a po zábavě toužící mládím, které není až tak zkažené, jak by se mohlo na první pohled zdát (idealismus jako hrom, ale sem to pasuje). Líbí se mi ono hlavní pnutí ve filmu, kdy je jižanská komunita fungující na zcela správně vykresleném kongregačním principu konfrontována s požadavky na redefinici základních norem, které překvapivě nejsou výsledkem sympatií k Bohu či víře v určitý etický a morální kodex, ale tragédie, která dala představitelům komunity legitimitu odvolat se na právě zmíněné autority. Následuje přirozeně ideová konfrontace (mladí X staří, tradice X pokrok, dozor X důvěra, zákony X svoboda), která končí samozřejmě pohádkově a zcela v souladu s pojetím celého filmu. Mimochodem toho tance zde až tolik není a má to fajn soundtrack. 7/10! ()

Lum3n 

všechny recenze uživatele

Po technické, herecké, choreografické a hudební stránce není moc co vytknout, jen v těch dialozích se mohli scénáristé trochu krotit a scéna vybíjení vzteku tancem v opuštěném skladišti byla jedno velké wtf. Jako nenáročná zábava bez debat obstojné a kdo má rád taneční filmy, doporučuji. 70%. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Kycovite, pribehem i stylem natoceni. Tanecni filmy mam rada a jen diky tem par tanecnim scenam ty 2*, ale kvalita tech scen byla mizerna, kyc proste vladne vsemu, od tragickeho osudu hlavniho hrdiny, ktery se z neznameho duvodu zamiluje do priserne namyslene a protivne holky, pres prvni polibek v zapadu slunce samozřejmě opřeni o auto... A celkove nesympaticka ustredni dvojice... ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jsou daleko horší věci, které by měly být zakázany. K nim tanec rozhodně nepatří. Bylo velmi příjemné zase po několika letech vidět herečku Andie MacDowell v něčem jiném než je reklama na zkrášlujcí prostředky, které zabraňují tvorbě vrásek nebo co to vlastně bylo. Původní verzi filmu s mladým Kevinem Baconem považuju za klasiku, které dám přednost před tímto remakem. Mě tady pořád něco chybělo. Je vidět, že nejsem jediná, kdo si myslí, že Julianne Hough vypadá jako Jennifer Aniston. Ty dvě herečky mají stejná gesta a výraz a úplně stějně se i usmívají. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to remake a nic jiného. Jsou zde skutečně všechny scény v podstatě stejné, jen jsou trochu modernizované, ale není zde žádné dějové překvapení, mnoho scén se doslova opakuje, akorát s jinými herci. Vlastně nechápu, jaký je smysl takového díla. Dobře se na to kouká, ale prostě to je jen novější kopie, nic navíc. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

No panečku.. Ľudia od kástingu majú asi silný zmysel pre humor. Na place trsalo viac čiernych zadkov než v Cotton clube a tí nečierni vyzerali, akoby práve odbehli od okopávania zemiakov. Najviac mi však prekážal výber farárovej dcerušky. Vypadala ako rajda, chovala sa ako rajda a každým gestom si koledovala o výprask. Takže keď ju ten šohajek prepleskal, ani mi jej nebolo ľúto. Hlavný rebel Kenny sice nebol úplne nepozerateľný, ovšem čo sa tancovania týka, Bejknovi nesiahal ani po členky. Průserové bolo hlavne jeho epileptické vystúpenie v továrni. To sa naozaj považuje za tanec? A ani ostatné mládežnícke tanečky ma nenadchli. Pripadali mi nevkusné, buranské a veľakrát oplzlé. Takto nech si tancujú decká po tme na ulici a nie vo filme. Asi mám už kapánek zastaralý vkus, ale toto naozaj nepovažujem za kultivované trsanie. Jediné, čo potešilo moje sklamané srdiečko, bola prítomnosť kaubojského Tellera. Tanečne to síce moc nezachránil, ale aspoň som mala koho očumovať. Inak to bol pre mňa dosť spackaný remake bez atmosféry a so závodom s autobusmi miesto traktorov. Ach jaj, zlatá Bejknovic banda. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Když se někde dočtu, že se točí remake nějakého hodně známého snímku, vždycky se mi zježí zbytek vlasů na hlavě. Nejinak to bylo i v případě "Footloose", který díky svižné, chytlavé muzice a nenapodobitelném stylu osmdesátých let, kdy jedním z rozhodujících faktorů byly právě hity těch nejznámějších hvězd pop-music, klipové pojetí a mlaďounký Kevin Bacon v hlavní roli problémového mladíka. Snímek se tehdy stal velice známým neřku-li kultovním všude na západ od našich hranic. Měl všechno to, co jsem uvedl výše: správný "feeling", báječnou ústřední píseň Kennyho Loginse, zapamětihodnou scénu honičky traktorů a úžasný taneční výstup Kevina Bacona v opuštěné hale. Až v souvislosti s uvedením nové verze "Footloose" prolomil Bacon informační embargo a práskl na sebe, že měl během tanečních scén dubléra...Námět nám zůstal až na pár maličkostí jako že se vše odehrává v současnosti, úplně stejný. Méně známí herci v hlavních rolích proti zákazu tance revoltující mládeže jsou příjemným osvěžením. Staré dobré fláky z osmdesátých let, které se zasloužily o věhlas původního filmu nechybí a pro ty mladé diváky, kteří o originálu nikdy neslyšeli, se příběh Rena MacCormacka bude líbit. Jenom upozorňuju, že film nestojí a nepadá na hudebně tanečních číslech, ale na prosťounkém příběhu jedné vzpoury studentů proti hloupým zákazům... ()

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama