Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Určitě existují lepší i horší filmy s tematikou tancování, ale v rámci tohohle subžánru se podle mě jedná o lehký nadprůměr (i když musím uznat, že jsem jich zase tolik neviděl). Bohužel u mě nové Footloose strádá hlavně díky hlavnímu hrdinovi, který mi nepřišel moc sympatický. Taky časové zasazení mi přišlo dost divné - hudba, kostýmy, účesy, to všechno je docela oldschoolové, na druhou stranu tam poslouchají v autě písničky z mp3 a reverend v kostele káže o internetu. Pro milovníky podobných filmů je to určitě povinnost, pro nás ostatní, jednou pustit a dost. 5/10 ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Tak vlastně nevím, komu byl snímek určen. Jemný retrofeeling byl sice příjemný, ale choreografie zoufale nicneříkající. Vyjma pár scén s nějakou tou modernější verzi country. Reverendova dcera (Juliane Hough) byla sexy, ale to celý snímek neutáhne. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Málo tance i zpěvu, Quaid má charisma, Juliane je kočička s erektivním pohledem, ale Wormaldovi nevěřím ani slovo a tančí prostě málo na to, aby mu to člověk odpustil. Brewer je mistr práce s blues a jižanská atmosféra mu jde, ale tenhle film má řídký scénář bez nápadu, který by prostě zachránilo je dostatek laciných vábniček a ty se nekonají... 60% ()

danca044 

všechny recenze uživatele

Celkem podprůměrný film. Čekala jsem více tanečních čísel a taky kvalitnějších. Rozhodně jsem neměla chuť vstát a dát se do tance. Hlavní hrdina mě svým vzhledem, ani tanečky vůbec neoslnil. Julianne Hough je vážně hezká herečka a jako jediná se na obrazovce vyjímala. Horší tři hvězdičky. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Rebelující vidláci na traktorech, v autobusech, před fast foodem a s tanečním vyjádřením agresivního krasobruslaře...Nový "Bacon" nesympaťák a reverendova dcera coura :) O nějaké hudbě, co by vás zvedla ze sedadla nebo jste si ji pustili po letech jako nostalickou vzpomínku, ani nemluvě... ()

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Kombinacia nesympatickych a nezaujimavych hercov v remaku vyborneho originalu z roku 1984 s Kevinom Baconom. Ani zdaleka sa na original nechyta. Chyba mi tu pre mna pre tento film kultova scena s traktormi (a pesnicka Holding out for a hero od Bonnie Tyler). Viacmenej zbytocny film, jedine co sme sa dozvedeli, ze Jan Durovcik ma mladsieho dvojnika (P.J.Flueger). Druha hviezdicka za mladu verziu Jennifer Aniston (Julianne Hough). ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Footloose se podle mě do 21. století moc nehodí. Povrchní a někdy zbytečně doslovný remake, který sice přináší několik nových moderní době se přizpůsobujících nápadů, ovšem zcela ztrácí a rozmělňuje atmosféru původního filmu. Navíc je tu prostě příliš málo Slaniny! ()

misstake odpad!

všechny recenze uživatele

Další materiál natočený k mučení zajatců. A varování pro všechny svobodné chlapy: "Nežeňte se a budete ušětřeni takovýchto nedělních večerů..." ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Príjemné hudobno tanečné teen posedenie pred TV. Do kina by som na to nešiel, ale s manželkou, vtedy ešte len priateľkou, to bolo fajn. ()

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Žeby som mal nutkanie skočiť na parket a zodrať tam pár tenisiek, ani v najmenšom. Pri pohľade na nádherné modré kukadlá a natriasajúci sa zadok Julianne Hough, ostatok sympatického obsadenia a za znenia chytľavého hudobného podmazu sa však za minútami tohto podľa očakávania tuctového príbehu - kde ani romantická podzápletka nefunguje tak, ako som si predstavoval - len zaprášilo. A to som si sprvoti v duchu vravel, že prinajlepšom štvrťhodinka bude nazvyš. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Remake neremake, tento film je pouhý moralizační blábol napěchovaný tou nejkýčovitější americkou MTV popkulturou. Nebudu se pitvat scénářem, působí však velmi nedotaženě a prázdně, naopak veliký je nápor prvoplánovitého patosu a nechtěné úsměvnosti, zato tance je trestuhodně poskrovnu. Postavy si bohužel nedokázaly získat mé sympatie. Herecké obsazení nijak nevybočuje, ani pozitivně, ani negativně. Julianne Hough mě zaujala v Bezpečném přístavu, tady však ještě působí jako nevyzrálé káčátko bez patřičné jiskrnosti, byť jí to sluší i zde. ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Tahle jednoduchost mi úplně stačila. Já vím, že je to další trapnej taneční americkej film, ALE v jednoduchosti je kouzlo, ne? Popravdě když jsem se na to dokoukala, tak jsem byla nadšená. Asi jsem divná, ale takový film s takovým dějem jsem neviděla. Jako ano viděla jsem ZASE ohranou teenagerovskou romantiku, ale já teď myslím, to vedle. Tanec zakázán - CO? Malý pohyb a máš zapis u policajtů. Tak to byla paráda..! Vážně jsem z toho na větvi..! :) ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Footloose nie je nič, čo by tu už nebolo, ale bavilo ma to. Už len škoda, že toho tanca tu bolo pomenej, aj keď na druhej strane mal aspoň viac priestoru dej. Veľmi pekné. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Chtělo by to více tance a méně moralistických klišé. Navíc celá zápletka je v dnešní době opravdu stěží uvěřitelná. ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Přišel si o někoho? Tancuj! Nevíš, co se životem? Vytancuj to! Našel si někoho s kým bys chtěl být? Zatancuj mu!...Ne tak debilní jak High School Musical (2006-2008) ale Let's Dance (2006-2010) nesahá ani po kotníky...až na styl tance, ten rozhodně zaujme, což je na 113 minutovou stopáž zatraceně málo... ()

Darth Vader 

všechny recenze uživatele

Nebudu váhat s nejvyšším hodnocením, protože když se člověk při sledování vrtí na sedačce jak rodeo tak to je přesně vono! Hudba byla skvělá, countrydance taky bomba a já nemám co dodat! Prostě milovníci pohybu a zvláště tance musí rozhodně vidět!:) (Písničku Footloose nemůžu ani za boha dostat z hlavy!) ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Já mám tanec celkově rád! A rozhodně tohle je změna oproti těm streetovým tancům. Country to je něco. Pohodový film na odreagování ;-)... ()

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama