Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

HMTD 

všechny recenze uživatele

Zletilost je v USA pokud se nepletu v 21 letech, ale na střední chodí maximálně do 19 let(cca 18) tak proč představitelka hlavní hrdinky má 23 let, jde to poznat celkem dobře a celí film mi to kazilo, i hlavní mužská role jejiž představitel má dokonce 27 let vypadá věkově správně. Promiňte, ale ať mi nikdo neříká že nemohli sehnat herce v přiměřeném věku. Další věc co mě štve je až přílišné kopírování předchozí verze filmu, něco ubrali něco přidali, mnohdy použili velmi podobné dialogy, jindy vyměnili něco co by už dnes bylo směšné. Původní film mi seděl více hudbou i hereckými výkony. Samotná myšlenka zákazu tance, by dnes dlouho nevydržela obzvláště v obci kde je tolik černochů. Mám pro holiwood návrh co takhle přenést děj do Číny, většina lidí by nevěděla kolik je hercům let a podobný zákon tam možná i platí :-) ()

sha.piro 

všechny recenze uživatele

Neptejte se mě proč tomuhle snímku dávám tak vysoké hodnocení, protože sám nevím, čím si mě vlastně tolik získal. Možná to bylo sympaticky sehraným triem hlavních postav (Wormald , Houghová , Teller) s Dennisem Quaidem, Andie MacDowellovou a skvělým P.J. Fluegerem v "záloze", možná různorodými místy kde se odehrávaly taneční scény (parkoviště před rychlým občerstvením, opuštěná hala v továrně, parket v country klubu, přestavěné skladiště), ale dost možná taky jakousi nenucenou příběhovou lehkostí a spontálností. Tentokrát tu totiž nejde o výhru v nějaké soutěži (jako asi u posledních čtyř tanečních filmů, které jsem viděl), ale o čistou radost z tance. Přiznám se, že když se řekne (nový) Footloose, vybaví se mi dvě skladby. První "Dance The Night Away" - David Banner (feat. Denim) a ... hlavně a především... "Fake I.D." - Big & Rich (feat. Gretchen Wilson) - scéna v klubu začínající záběry na lehké podupávání a kroky do stran, která se rozjede v pořádnou taneční podívanou. Obzvlášť na Julianne je fantastický pohled. Nejen, že skvěle vypadá, ale jako profi-tanečnice dostala možnost ukázat co v ní je a co opravdu umí. A nezůstává pouze u tance. I coby herečka je tu doslova excelentní. Konečně dostala možnost zahrát si, po několika vedlejších rolích (ve Varieté, nebo Harry Potterovi) také roli hlavní. A té se, podle mě, zhostila skvěle. Věřil jsem jí úplně všechno. No, trsnul bych si taky, ale po tom všem, co jsem u toho filmu snědl, to raději pokoušet nebudu : ) Spousta lidí jistě dá přednost originálu, z kterého tenhle snímek (asi tak z 95%) čerpá, ale mě nová verze přijde mnohem atraktivnější a propracovanější co se týče choreografie i jiných scén. Ať si říká kdo chce co chce, původní verze byla jen o "vlnění", zatímco zde je choreografické souznění na daleko vyšší úrovni viz. již zmíněný tanec v klubu, nebo v závěru filmu. Ale doba byla jiná a i tanec byl trochu jiný, takže nic proti klasice, ale body dávám TÉTO "trsající romanci". Někomu může vadit, že na jeho vkus působí (možná) příliš "teen", ale kdo jiný by se měl chtít bavit, tancovat a dovádět, než právě mladý studující lidi? Padesátníci? : ) ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak se mladí rádi kroutí v rytmech stupidní rádobymuziky a zlí dospělí jim to zakazují, protože si uvědomují hrozbu skrytou v sexuálním podtextu takového tančení. A mají recht. Nakrucování načančaných barbín není vůbec vyzývavé, přitažlivé a extrovertně ujeté a vůbec to nedělají aby předváděly svá těla, šaty a sem tam tím někoho svedly. Nejspíš to bude neškodné chování a jenom tanec a zábava, jak nám předkládá tento hloupý teenfilm. No a to nemluvím o nakrucovaní hochů, které dokáže opravdu ocenit snad jen gay. Dnešní popkultura bohužel pokládá takové tance za cool a na MTV vtloukají mladým dutohlavům, že je to úplně normální. Sex vládne společnosti skrze reklamy a TV i ve formě tance. Už se nemůžu dočkat, až tento trend dospěje do stádia, kdy si člověk zapne televizi a v reklamě na žvýkačky tam bude sličná děva trsat, celá šťastná, nahoře bez. To bude žužu žvejka. ()

kvete.i.vadn 

všechny recenze uživatele

Film, který vás samovolně vtáhne do děje a během sekundy zvedne ze sedačky. Julianne Hough nejen že je výborná herečka a úžasná zpěvačka, ale ještě má i neuvěřitelné pohybové nadání. Mladistvý taneční film...to můžu :-) ()

Sodan Molotov 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela povedený snímek. Je to remake, takže už se dalo očekávat co vše ve filmu bude. To trochu kazí dojem, který bych asi měl u filmu, který bych viděl prvně. Na druhou stranu, kdyby se tvůrci oddálili více od původní předlohy, tak si myslím, že by to dopadlo hrozně jako většina moderních remaků, co jsem v poslední době viděl. Hudba byla vynikající a taneční čísla hlavních postav opravdu výborné. Navíc to není ten klasický muzikál alá Disney, kde se co pět minut zpívá a tančí, ale je zde i příběh, což tento muzikál posouvá o kousek dál. ()

Mirischka 

všechny recenze uživatele

Většinou nejsem zastáncem remaků, ale tohle se mi líbilo víc než originál. Samozřejmě...je to jen další taneční film plný klišé, ale mělo to něco do sebe. Možná právě proto, že to nebylo předimenzované a zůstalo spíš při zemi. Jediná věc ve které byl originál naprosto lepší je scéna, kdy Kenny/Kevin vypouštěli páru. Na to, že je Kenny profík z toho mohli vytřískat mnohem víc. Ale i tak si čtyři hvězdy zaslouží ( samozřejmě hodnotím dle žánru). ()

anet71 

všechny recenze uživatele

Nabízelo by se říct - něco na styl Let´s dance aj. , ale přesto úplně odlišné. Kvalitní hudba, silnější příběh. Skvělá odpočinková záležitost, která vás možná donutí si zatancovat :)) ()

jancaD21 

všechny recenze uživatele

Tento film nepřinesl nic nového. Spíš to bylo horší než kdejaké klasiky. Ani herci za moc nestáli. Taneční výkony byly dobrý, ale bylo jich tam málo, sakra fakt hodně málo. Děj stejný jako jindy, už ze začátku bylo jasné, jak to dopadne.. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Od tanečního muzikálu jsem očekával trochu víc tance i choreografie. Jinak nemohu říct, že by mě film nějak nudil. Děj působí místy roztěkaně a zápletkou se film řadí k průměrnému béčku. Scénář i dialogy hodnotím průměrem.. Co mě ovšem potěšilo, tak to byly staré americké " káry " Závěr = 50% ()

raiha 

všechny recenze uživatele

Pořádný tanec? Možná, sice nevim kde, ale nějaký pohyb tam byl noo. Dějová linka? Nuda, nuda, nuda. Mám ráda taneční filmy a obzvlášť ty romantické a ano koukám se na spoustu pitomostí, ale tohle mě u srdce fakt nevzalo. Herci jsou dle mého názoru nepřesvědčiví, věku neodpovídající. Charaktery nedomyšlené, nedokreslené. Kruci je to jeden z mála filmů, které jsem ani nemohla dokoukat, přišlo mi líto času u toho proseděného :-) Hudba? Taky nic, na co by se léta vzpomínalo, nebo utkvělo v paměti. Čekala jsem víc, tohle je slabý průměr a méně. ()

kate1616 

všechny recenze uživatele

Novodobá pomáda. NIečo mi v tom filme chýbalo. Bolo to asi viac tancu.Dej filmu bol napínavý ale aj zábavný. Páčil sa mi, a tak isto aj hlavný hrdinovia. ()

kamysacek 

všechny recenze uživatele

Film celkem ušel, ale dost mě zklamalo, že byl v podstatě okopírovaný od původního filmu. Je to stejný film jenom v jiném kabátě. Vyrábět film, který už existuje...nevim, nevim. ()

len.tilka 

všechny recenze uživatele

V životě sem nezažila horší holku, do který by se hlavní hrdina zamiloval. Nepěkná, iritující a vypatlaná. Má tam na výběr tisíce jiných, ale ne, poďme si vybrat frajerku, která se ho zeptá jestli si o ní myslí, že je dě**a a za 2 minuty už se dožaduje polonahá líbání. Ne, že by to byla špatná činnost, ale naléhat tak na úplně cizího týpka, ještě když je zadaná, hmmm).. Tanečně je to pojatý jednoduše, to neznamená, že by to každý ve skutečnosti zvládl, ale vždyť je to film sakra, chce to pořádnej odvaz, ne jen ňáký country vydupávačky, který se i tam ten největší ignorant naučil podle Barbie kazeťáku nebo co to bylo světelnou rychlostí. Děj je taky super, vypadá to, že americký teenageři můžou volně pořádat autobusový zápasy, ale tancování je pro ně životu nebezpečný :D Všechno zachraňuje Kenny Wormald, kterej je roztomilej, a to přesně v tý dobrý míře: žádnej sexidol ale ani nerd. ()

De_Marko 

všechny recenze uživatele

Jedna za Dennisa - musel imu mu dobre zaplatiť, aby sa tu ukázal. Tanec je dobrý, ale radšej mali iba tancovať, lebo všetko okolo roho stojí za prd... a to som to ani nedopozeral.... ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatné, ale jestli si z toho brát příklad chování. Asi se běžně při nedorozumění jinde tyčí rozbíjejí auta a rozkopávají výplně oken. Nevím, jestli byli hlavní hrdinové úplně sympatičtí, tak napůl. Ale krásná farářova dcera s ďáblem v těle, to bylo asi nejhezčí na filmu :-) ()

Aileena 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je hlavní hrdina až příliš uvědomělý, jinak docela příjemný film. Tedy pokud máte rádi dobro všude kolem a jeho vítězství nad vším... Dramatem ani komedií bych to rozhodně nenazvala, ale jako taneční romantika poměrně slušný. Relaxační pohádka pro náctileté. ()

Aichel 

všechny recenze uživatele

Nudné, nezajímavé, předvídatelné, .. Průměr po všech stránkách, žádné zajímavé taneční kreace, žádný zajímavý příběh, nijak zajímavé herecké obsazení a výkony, ale tři hvězdy nemůžu dát. Bylo by to nefér vůči jiným filmům, které ode mě tři hvězdy dostaly. ()

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama