Reklama

Reklama

Připravte se na pořádný tanec! Stěhování z Bostonu do provinčního maloměsta znamená pro středoškoláka Rena MacCormacka (Kenny Wormald) obrovský kulturní šok. Po tragické nehodě tu totiž zdejší reverend Shaw Moore (Dennis Quaid) dosáhl zákazu hudebních a tanečních akcí. Pro Rena, který se zamiluje do reverendovy nezkrotné dcery (Julianne Hough), je to výzva. Díky němu nakonec strnulé město znovu ožívá. Diváci i kritika jsou zajedno: „Budete mít chuť vstát a dát se do tance! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (141)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Remake neremake, tento film je pouhý moralizační blábol napěchovaný tou nejkýčovitější americkou MTV popkulturou. Nebudu se pitvat scénářem, působí však velmi nedotaženě a prázdně, naopak veliký je nápor prvoplánovitého patosu a nechtěné úsměvnosti, zato tance je trestuhodně poskrovnu. Postavy si bohužel nedokázaly získat mé sympatie. Herecké obsazení nijak nevybočuje, ani pozitivně, ani negativně. Julianne Hough mě zaujala v Bezpečném přístavu, tady však ještě působí jako nevyzrálé káčátko bez patřičné jiskrnosti, byť jí to sluší i zde. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Uměle vytvořená trapná zápletka o zákazu tancování, puritánsky americky městečko, děj nalajnovanej podle šablony, trapnost vedle trapnosti vede k dalším trapnostem, postavy ze skupiny nejdementnějších postav filmové historie, scény z kterejch čiší trapnost, třeba jak si sám nasranej pro sebe tancuje, a tak. No dival jsem se na to jenom na pul oka, protože na víc očí bych to nevydržel a chcípl by mi mozek... Jo a k tomu tancování, no hrůza. Negersky škubání končetinama, prdelí a s tancem to nemá nic společnyho. Spíš je to takovy jak kdyby do nich pouštěli elektriku. ()

Reklama

Riddick77 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě nutno zmínit, že nejsem zrovna fanouškem tance (důvodem může být fakt, že jsem dřevo) a tanečních filmů, nicméně občas je fajn otevřít se novým věcem, tudíž jsem po této zmodernizované předělávce sáhl poměrně s chutí a k mému údivu jsem se vcelku fajnově pobavil (nemohu srovnávat s originálem z roku 1984). Snímek obsahuje snad všechna myslitelná klišé v rámci žánru, i přes to se s přízemním a prosťoučkým scénářem režisér vypořádal poměrně slušně, když proti sobě postavil americký tradicionalismus opřený o morální hodnoty vycházející z božské autority a dravé, aktivní a po zábavě toužící mládím, které není až tak zkažené, jak by se mohlo na první pohled zdát (idealismus jako hrom, ale sem to pasuje). Líbí se mi ono hlavní pnutí ve filmu, kdy je jižanská komunita fungující na zcela správně vykresleném kongregačním principu konfrontována s požadavky na redefinici základních norem, které překvapivě nejsou výsledkem sympatií k Bohu či víře v určitý etický a morální kodex, ale tragédie, která dala představitelům komunity legitimitu odvolat se na právě zmíněné autority. Následuje přirozeně ideová konfrontace (mladí X staří, tradice X pokrok, dozor X důvěra, zákony X svoboda), která končí samozřejmě pohádkově a zcela v souladu s pojetím celého filmu. Mimochodem toho tance zde až tolik není a má to fajn soundtrack. 7/10! ()

dj-chrosto 

všechny recenze uživatele

Kombinacia nesympatickych a nezaujimavych hercov v remaku vyborneho originalu z roku 1984 s Kevinom Baconom. Ani zdaleka sa na original nechyta. Chyba mi tu pre mna pre tento film kultova scena s traktormi (a pesnicka Holding out for a hero od Bonnie Tyler). Viacmenej zbytocny film, jedine co sme sa dozvedeli, ze Jan Durovcik ma mladsieho dvojnika (P.J.Flueger). Druha hviezdicka za mladu verziu Jennifer Aniston (Julianne Hough). ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Takže je tu další teenagerovský cool taneční slaďák, další re-make a další americká šaškárna. Tohle všechno FOOTLOOSE je a nečekejte tedy nic originálního. Film je příběhem kluka, který se ocitne v malém městečku, kde je díky tragické nehodě v minulosti zákaz "hlučného" života. Žádná hlasitá hudba, pobuřující tanec, zapomeňte na maturitní ples aj. Prostě dokonalé slušné městečko :-D. Už tohle je základ pro tu nejabsurdnější podívanou. K tomu přidáme šviháckého chalana, z kterého si všichni ve městě samozřejmě zase sednou na zadek, uloví tu nejvíc sexy kočku, natře to nejdrsnějšímu frajírkovi v "drsných" autobusových závodech a nakonec dokáže nemožné a ve městě se opět může tancovat (alespoň na jeho kraji). Tance jsou přesně půl na půl, je tu mnoho stylů, ale nejvíc mě zaujala hromadná country tancovačka (country moc nemusím, ale ty americké hromadné tancovačky jsou pecka). Co mě štve je ta naivní a cukroušská atmosféra. Vždy když začne nějaký tanec, tak to jde jen pár vteřin, pak se z toho stane klasická novodobá sexistická objížděčka těl. Sexy kroucení prdelkou, zpocený - tady až přeolejovaný těla, hubený bříška aj. Rád se podívám na pěkný baby, ne že ne, někdy víc, než je milé. I tak ale nemám rád tyhle filmy pro náctiletý, co jsou postavený jenom na tomhle. Chápu, že dnešní puberťačky jsou hotový z přihřátých metroušů s nagelovanými vlásky, barevným svetříkem nebo tričkem a vystrčenou přezkou u pásku....stejně jako kluci z umělé krasavice, navíc upravené tak, že snad filmaři trávili víc času prací na jejím těle, než filmem samotným (ty křiklavě zelený oči někde na začátku, to byla síla :-D). Řekl bych si klidně i "fajn, tak jde to no", ale těch vražedných 113 minut, to je ten největší hřebík do rakve tomuhle filmu. Splácat natahovaný dialogy o prdu se slaďoučkýma tanečkama, to se fakt nepovedlo...Dal bych normálně asi 3 hvězdy, ale muselo by to být alespoň o 20 minut kratší ;) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (19)

  • Kenny Wormald predvádzal väčšinu svojich tanečných pohybov sám, pretože je sám tanečníkom. (Arsenal83)
  • Linka "Let's Dance" sa nakrútila na 20 záberov. (Arsenal83)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama