Reklama

Reklama

Percy Jackson: Zloděj blesku

  • Kanada Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (více)
Trailer 2
Kanada / USA, 2010, 114 min

Režie:

Chris Columbus

Předloha:

Rick Riordan (kniha)

Scénář:

Craig Titley

Hrají:

Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Pierce Brosnan, Jake Abel, Uma Thurman, Sean Bean, Rosario Dawson, Catherine Keener, Steve Coogan (více)
(další profese)

Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina.  Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a tím i vstoupit do Percyho života. Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky… a o níž se bez nadsázky dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji. Nad celým světem se začnou stahovat zkázonosné mraky a tak se Percy vypraví do Tábora Napůl Vyvolených (Camp Half Blood), kde se musí naučit ovládat své nově nabyté schopnosti a dovednosti, aby i díky nim dokázal zabránit hrozící zničující válce mezi bohy. Během výcviku se skamarádí s dalšími mladými polobohy – válečnicí Annabeth, která hledá svoji matku a s kamarádem z dětství a svým ochráncem, Groverem, což je ve skutečnosti statečný, ale značně nezkušený satyr. Percy se s kamarády vydá na transkontinentální výpravu, která je zavede nejen šest set pater nad střechy New Yorku, do výšin bájného paláce na vrcholu Olympu, ale také do pekelného podzemí ukrývajícího se ve skalách za slavným nápisem Hollywood. Na úspěchu jejich cesty závisí osud celého světa i život Percyho matky, kterou se pokusí zachránit ze samých hlubin ohnivého podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

To je tak když si scérasta plete i bohy. -_- Athena, bohyně moudrosti A Artemis BOHYNĚ LOVU. LUK! '_-

na příspěvěk reagoval Nevka

metal

metal (hodnocení, recenze)

Cerhenak nesouhlasím.Mě se naopak   tento film líbil moc.

Uživatel metal smazal svůj příspěvek.

Cerhenak

Cerhenak (hodnocení, recenze)

Vypadalo to na kvalitní snímek,ovšem zdání klame.Nevyšlo to,třeba by druhý díl bude lepší 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Vsadiť antiku do moderného sveta sa zatiaľ nepodarilo nikomu bez toho, aby to vyznelo trápne a žalostne!Nieže by som mal niečo proti fantasy, práve naopak. No spojiť tak rozčliné veci ako je antické grécko a dnešný moderný svet by si vyžadovalo viac ako úbohý výklad gréckej mytológie...

PiperW

PiperW (hodnocení, recenze)

Ke knižní předloze to moc blízko nemělo, každopádně knížky jsou boží a doufám, že druhým dílem si zlepší reputaci

pavol.g

pavol.g (hodnocení, recenze)

rozhodně je tento film lepší než odporný remake Souboje titánů!

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

Jako doufám, že se dvojka výměnou režíséra zlepší, myslím, že by Percy mohl mýt celkově šanci

suzuk

suzuk (hodnocení, recenze)

KLUC94: taky jsem předtím četla knížku a nedokoukala jsem to ani do půlky, musela jsem to vypnout... vcelku mě překvapilo, co z toho udělali...

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Lukinsons-

Lukinsons- (hodnocení, recenze)

kousek jsem viděl na HBO a hrůza. Už mě serou filmy, kde Justin Bieber zachraňuje svět.....

Dobby888

Dobby888 (hodnocení, recenze)

děs běs...ze začátku jsem se ztrácela..a zbytek filmu naprostá nuda

 (hodnocení, recenze)

Právě sem to dokoukal (musel sem se hodně přesvědčovat abych to nevypnul) a je to hrůza. Četl sem předtím knížku a tady ten film s ní nemá skoro nic společného.  Některý (důležity) věci tam vůbec nejsou a zbytek scén je úplně jinej než v knížce.

JeremyCZ

JeremyCZ (hodnocení, recenze)

nebuďte vy mladší na mně zlí ... ale teď jsem to jakš takš dokoukal (vydržel jsem) Do odpadu to má dál ale i tak jsem se rozhodoval mezi jedou či dvěma hvězdami. Hoďně trapný film, ničím mně nezaujal, ale zároveŇ vím že se určité skupině lidí v určitém věkovém průměru bude zamlouvat. A jak říkám nic proti vám ..taky jsem ten věk měl .. čau

SUPERPAJA1

SUPERPAJA1 (hodnocení, recenze)

Tak tohle mě totálně zklamalo, sice sem nečekla nic moc, když sem knížku objevila v dětském oddělení naší knihovny, ale nakonec se mi opravdu moc líbila. Jednu věc nechápu, jak může mít tento film stejný název jako kniha. Tohle je naprostá slátanina, kde se občas mihne nějaký motiv z knížky, jinak je to něco úplně jinýho, kdybych to nečetla, tak to možná beru, ikdyž zasazení řecké mytologie do současnosti, Medúza s mobilem a podobný kraviny... Jak sem řekla, knížka supr, film hnus!!!!!

 (hodnocení, recenze)

Mrzí mě, že všichni srovnávají s HP... není proč... kdyby nikdo z nás slavného Pottra neznal byl by tímno snímkem nadšený...
Proto u mě je tento film na předních příčkách fantasy...
Film mě bavil, je na co se koukat ;) a děj s tímto nápad mi přijde zajímavý a neotřelý... Knihy samozřejmě nesrovnatelné s filmem, ale i tak... se mi film líbil a ráda se na něj kouknu znovu :)

 (hodnocení, recenze)

Rozhodně hlasuju pro knížku. Herecké obsazení mi ( až na Annabeth ) vyhovovalo. Ale režiséra bych vykopla. Zfilmoval napínavou a zajímavou knížku jako pohádku na dobrou noc pro malá děcka. Atmosféra žádná, jen šup sem, týhle usekni hlavu, tohle nech zkamenět, zajdi do Hollyvoodu a konec. Nepočítám ani souboj mezi Lukem a Percym. Efekty přehnané a vůbec - kde to vzali? O tomhle nepsal Riordan ani slovo! Nejzajímavější části knihy vynechali a jen se snažili nacpat tam co nejvíc efektů, aby to vůbec za něco stálo ...

Tomule7

Tomule7 (hodnocení, recenze)

to.......bylo.......hrozný......... takhle směšnej film jsem dloho neviděl - ne vtipnej, ale směšněj člověk neví jestli se má té infatilitě smát nebo nad ní brečet

LihO

LihO (hodnocení, recenze)

Ach keby len Harry Potter, tento film kopíroval neskutočne veľa vecí. Ja som v tom videl okrem Pottera aj Narniu, Jumanji, Van Helsinga, Pána Prsteňov, High School Musical, fakt všetko možné, no nič vlastné, nič originálne. A čo sa Súboja Titanov týka tak pozerať sa na medúzu cez odraz na iPode ? :D kde sme sa to dostali? :D Niektoré veci si fakt mohli odpustiť :D

Ellesime

Ellesime (hodnocení, recenze)

Pro mě osobně lepší než Zlatý kompas :) ten je pro mě neskousnutelný...

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Fíha, tak tohle bylo opravdu tragický. Zlatej Zlatej kompas. ... Každopádně zamrzelo takový množství skvělých herců (v příšerných rolích)

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Takže to asi dopadlo jako s Eragornem - holt rychlokvašky jak knižní tak filmové

Mudrc

Mudrc (hodnocení, recenze)

Literární předloha je plná suchých hlášek a celkem stylového humoru, bohové jsou tak majestátní, že se i Percy bojí jen podívat Poseidonovi (otci) do očí... A co Chris Columbus? Ten z toho vytvoří tak přeslazenou pohádku, že se mi po shlédnutí filmu chtělo brečet (vzteky). Film měl mnohem větší potenciál a "díky" Chrisovi se už jistojistě nedočká pokračování...slabé tři hvězdy!

gemball

gemball (hodnocení, recenze)

Po filmech jako např: Sám Doma,Mrs. Doubtfire - táta v sukni, Andrew - člen naší rodiny a Harry Potter bych nečekal takovouhle s*ačku bez děje a bez všeho co by mě osobně alespon pobavilo.

Tony.cs

Tony.cs (hodnocení, recenze)

Ani ve filmu ten nepořádek není. Stačí se dívat a nebýt ...intelektuálně na nižší úrovni než vařená brambora ... DiFi: Doporučuji řádně shlédnout scénu v muzeu, kde "učitel - kentaur" vysvětluje kdo byl Perseus a upozorňuje, že Percy vlastní zkrácenou verzi toho jména. Ale není to žádný Perseus

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Percy Jackson pokračuje, A-Team ne

Percy Jackson pokračuje, A-Team ne

03.03.2011

Všechno je otázka peněz. A vkusu, samozřejmě. Možná patříte k těm, kterým se A-Team nelíbil a naopak u Percyho Jacksona: Zloděje blesku jste vrněli blahem. V tom případě jsou tohle pro vás dobré… (více)

Reklama

Reklama